Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *53 Namučiai...

QUOTE(Skaitanti @ 2011 03 03, 14:42)

O ko nepatiko tas Velnias? Toks lengvas smagus skaitaliukas. O jeigu dar teko kada  viršininkę panašią turėti smile.gif.

nežinau, man visiška nesąmonė buvo schmoll.gif neperskaičiau visos, gal tik pusę... o neseniai filmą pažiūrėjau - visai nieko.

pradėjau Užkalnio Angliją.
Atsakyti
QUOTE(Magnė @ 2011 03 03, 11:16)
Naujoj temoj registruojuosi su K. Neville "Užburtas ratas"
Perskaičiau jau pusę knygos (o ji stora, virš 500 psl.), kol kas nieko gero. Katilina mačiau yra skaičius ją. Būk gera, pasakyk, kad toliau bus įdomiau, nu kol kas skaitosi nykiai, nėra anei jokios intrigos. Nemėgstu numesti neperskaitytos knygos, vis tikiuosi, kad kažkas bus gero dar, bet jei ir toliau taip - tai bus pirmas mano šių metų nusivylimas.

Nelabai ką gero galiu pasakyti- antroj pusėj lyg ir daugiau veiksmo, daugiau atskleistų šeimos paslapčių (o jų tikrai nemažai), bet kažko ypatingo nebus. Man tai ši knyga labai "banguota" buvo, tai įdomu, tai neįdomu, paskui vėl įdomiau, ir taip visą knygą. smile.gif

Apsiprekinau šiandien Pegaso išpardavime. Kol kas tik dvi knygas nusipirkau, bet turbūt ne paskutines, nes dar kelių noriu.
Elias Canetti "Išgelbėtas liežuvis. Vienos vaikystės istorija"
Guillermo Martinez "Oksfordo nusikaltimai"

Gal kam įdomu- Tuk tuk Indija Pegase 20 proc. nuolaida su kortele- dabar 34 Lt su centais (irgi nemažai, bet vis tiek pigiau).
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 03 03, 17:50)

Gal kam įdomu- Tuk tuk Indija Pegase 20 proc. nuolaida su kortele- dabar 34 Lt su centais (irgi nemažai, bet vis tiek pigiau).

tas tai mane sunarvijo - tytos albos stende vkm ji 35 kainavo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2011 03 03, 17:59)
yra. bet tiražas baiginėjasi, jei dar nesibaigė smile.gif

vakar maciau M ir M lietuviska G9 Vagoj
Atsakyti
Kaip čia šendien tylu :tipo:
Atsakyti
QUOTE(Siberica @ 2011 03 03, 20:31)
Kaip čia šendien tylu :tipo:
Gal tipo skaito? book.gif
Atsakyti

Labas vakarėlis mirksiukas.gif

Šiandien ir vėl kitą knygą suskaičiau kol vaikutis miegojo, nes miegojo labai ilgai jis šiandien biggrin.gif Taigi:

Luis Sepulveda "Senis, kuris mėgo skaityti meilės romanus"

user posted image

Dar viena keista knyga. Vakar skaityta "Pono Zomerio istorija" labai patiko, o šita net nesuprantu kokius jausmus sukėlė. Perskaičiau ir net nežinau nei kaip ją apibūdint, nei ką apie ją parašyt. Kažkaip tikėjaus gal kiek kitokios istorijos. Dar vienas keistas seneliukas, šį kartą nusibastęs gyventi į džiungles, bandęs pritapti prie indėnų ir gal netgi beveik pritapęs prie jų,nes patys indėnai jį pripažino, tačiau nuolatos buvo išsireiškiama, kad jis nėra vienas jų (logiška, nes jis visgi ne indėnas), bet tuo pačiu ir yra vienas iš jų (kadangi nemažai laiko išgyveno kartu su jais). Žodžiu, bandyta kabinti tokias temas kaip indėniški papročiai ir jų gyvenimo būdas, gamtos/džiunglių jėga ir dėsniai, žmonių godumas (ieškant aukso) ir nesiskaitymas su gamta, jos nevertinimas. Tačiau viskas paliestas tik labai trumpai, taip grybšt ir viskas. Ir to keisto seneliuko pomėgio skaityti romanus nesupratau. Vienintelis dalykas, kuris tikrai patiko, tai visgi to seneliuko logiški pasamprotavimai, netuščiažodžiavimas ir pati knygos pabaiga, kaip ji pateikta, kaip paaiškinta. Nepaprastai keistas jausmas man po tos knygos, rimtai nesuprantu patiko ar ne. Va rašau atsiliepimą ir pati nesusigaudau ką rašau. Gal mano galvoj esančios košytės neužteko kažko toookio įžvelgti šioje istorijoje, gal man ji tiesiog buvo per trumpa ir norėjosi ilgesnio bei detalesnio pasakojimo, o gal jo kaip tik užteko. Nežinau. Manau skaitykit ir pačios susidarykit savo nuomonę, nes knygutė nėra stora, sugaištumėte tikrai nedaug laiko. O aš manau ją dar kada skaitysiu antrą kartą, kad galbūt susidėlioti visus taškus ant i, nes jaučiuosi taip, lyg kažką svarbaus būčiau praleidus pro akis ir nepastebėjus, kaip tos juodos panteros, tyliai tyliai sėlinančios tau už nugaros, o atsisukus lieka tik žali lapai, tačiau nuolatos jauti tave sekančias akis. Jaučiu, kad jau nusikalbu, todėl dedu tašką. biggrin.gif

Į namus su manimi parkeliavo naujosios gyventojos wub.gif

Colleen McCullough "Prisilietimas"
Laura Walden "Maorės prakeiksmas"
Isabel Allende "Sala po vandenynu"

Visos baisiai norėtos, ypač trečioji, todėl esu nesveikai laiminga, kad jas jau turiu assa.gif

Rytoj tikiuosi parsinešti dar dvi knygas sau ir vieną draugei rolleyes.gif ir kuriam laikui jau apsiraminsiu su pirkimu rolleyes.gif gal hihihi.gif

Ainu skaityti ką prikalbėjot per dienelę.

Beje, iš tų Pegaso nuolaidinių knygų labai labai noriu vienos, bet deja deja, nei Klp, nei pačiam pegase apsilankyti neteks, tai ir knygos vėl neįsigysiu. Gal per sekantį išpardavimą aplinkybės susiklostys palankiau.

QUOTE(Masako @ 2011 03 03, 08:58)
SS, atrodo, nebloga knygele ta Suskindo, dekui uz atsiliepima.
Smagi ji tokia, labai juokingų vietų buvo biggrin.gif Nu fainuolė knyga biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sielos Sparnai: 03 kovo 2011 - 20:22
QUOTE(aistuliaa @ 2011 03 03, 16:17)

Sakykit ar Siauliuose dabar kur yra Pegasas, ar su Baltom lankom kartu dabar ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2011 03 03, 18:53)
tas tai mane sunarvijo - tytos albos stende vkm ji 35 kainavo  doh.gif

Taigi beveik tas pats. Aš, pvz. vieną knygą už 30Lt pirkau, o dabar ji tik 15.

SS , tai štai apie ką ši knyga. smile.gif Mane ji domino todėl, kad yra pastatytas filmas pagal šią knygą (su man patinkančiu aktorium), bet pagal tai, ką parašei, knygos skaityti turbūt nelabai norėsiu (o filmą greičiausiai pažiūrėsiu).

"Bliuzas Ričardui Gaveliui"

Knyga, skirta 2002 metais mirusiam rašytojui. Sudaryta iš kitų žmonių (daugiausia garsių) atsiminimų apie jį, taip pat keletos laiškų vienam draugui, Gavelio esė rinkinėlio ir jo kūrinių analizės. Toks visiškas mišinys, galbūt todėl ir pavadintas bliuzu. Man labiausiai patiko atsiminimai ir esė (ypač todėl, kad daugumai rašytojo minčių pati visiškai pritariau).
Iš tikrųjų sunku man ką nors pasakyti. Skaitant buvo kilę daugybę minčių. Žavėjausi šiuo rašytoju bei jo nenoru paklusti tuometinei sistemai ir rašiusiam kūrinius, skirtus "tik stalčiui" (su viltimi, kad jie sulauks laisvos Lietuvos laikų), taip pat jo protu bei apsiskaitymu ir man labai suprantamomis bei priimtinomis jo charakterio savybėmis. Ir tuo pačiu buvo gaila, kad tik nedaug kas suprato ir tinkamai įvertino jo kūrinius (tiek tarybiniais metais, tiek dabar).
Tiesa, nelabai patiko, kad skyrius apie Gavelio kūrybos analizę buvo skirtas daugiausia "Vilniaus pokeriui"- jo garsiausiam romanui (kuris, kaip supratau, dar ir rekordinis- parduota daugiausia knygos egzempliorių per visą lietuvių kūrinių istoriją (šiandien toks skaičius yra absoliučiai nepasiekiamas)). Pvz. aš būčiau norėjusi paskaityti daugiau ir apie 'Vilniaus džiazą", kuris man netgi labiau patiko. (Tiesa, "Vilniaus pokerį" irgi užsimaniau perskaityti dar kartą, nes kai kurie pirmąkart nesuprasti dalykai čia pasirodė visai "kitoj šviesoj").

Pabaigai keletas paties Gavelio minčių:

Mus dešimtmečiais tvarkė diletantai, valdymo diletantai. Valdymo menas- sudėtingas dalykas, jo būtina mokytis metų metus, reikia labai stengtis, kad perprastum jo paslaptis. Tai sudėtinga profesija. Deramai joje reikštis gali vien tikri profesionalai. Deja, mus valdė daugiausia diletantai, neišmanantys nei valdomų žmonių poreikių, nei valdymo meno dėsnių. (Parašyta 1989 m., bet kaip tinka šiandienai).

Asmenybės suverenitetą turime ne tik gerbti. Turime jį visur įrašyti kaip pirmąjį punktą, nes jis yra visa ko pagrindas. Žmogus niekad neišaugs laisvas, jei kasdien nematys, kad kiekviena asmeninė nuomonė yra toleruojama, kad sakyti originalias, nepritampančias prie daugumos mintis yra garbinga, o ne pavojinga.

Atsakyti
gavau pasiulyma Eziuka ruke uz 20 litu!!!! HAU!!!! dirol.gif
Atsakyti
QUOTE(delfinarija @ 2011 03 03, 20:58)
Sakykit ar Siauliuose dabar kur  yra Pegasas, ar su Baltom lankom kartu dabar ? smile.gif

Pegaso Šiauliuose nebėra ir jau senokai.
Atsakyti
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2011 03 03, 21:21)
Colleen McCullough "Prisilietimas"
Laura Walden "Maorės prakeiksmas"
Isabel Allende "Sala po vandenynu"

Sveikinu,čia iš to sena.lt pardavėjo? bigsmile.gif
Atsakyti