Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija (6 tema)

QUOTE(egleegle3002 @ 2011 07 14, 08:30)
Sveikos mielosios,
Norėčiau patarimo. Po konizacijos praėjo 1,5 metų, per tą laiką daryta 3 OCT.Pirmas buvo geras, antras rodė ASCUS, trečias vėl geras. Paskutinis darytas apie Naujus metus ir mano ginekologas dabar man nepataria be reikalo mėtyt pinigų ir vėl dabar darytis. Tipo gali rami sėdėt bent metus, o man kažkaip neramu.
Gal pasidalintumėt su manim patirtim- kas kiek laiko kartojat OCT?

Labas rytas smile.gif

na maniske ta pati kalba, kad taip butent taip darys.... bet man jauciu butu neramu visus metus nesitikrinti. Juk pinigai ne jos wink.gif Beje kokius daraisi? paprastus PAP ar slapiu terpiu?
Atsakyti
Kol kas darausi paprastą OCT, gydytojas minėjo apie tą šlapioje terpėje, bet atseit jei ir paprastas paimamas gerai, tai rezultatai nei kiek ne blogesni.
Tas paėmimas man irgi ramybės neduoda, jis man dorai nepaaiškina, kaip tos ląstelės imamos. Juk kaklelis tai ne tik kažkoks vienas taškas, man įdomu ar iš visų kaklelio vietų tas ląsteles nugrando. Nes kitaip tas geras atsakymas gali būti ir apgaulingas.
Atsakyti
QUOTE(egleegle3002 @ 2011 07 14, 09:00)
Kol kas darausi paprastą OCT, gydytojas minėjo apie tą šlapioje terpėje, bet atseit jei ir paprastas paimamas gerai, tai rezultatai nei kiek ne blogesni.
Tas paėmimas man irgi ramybės neduoda, jis man dorai nepaaiškina, kaip tos ląstelės imamos. Juk kaklelis tai ne tik kažkoks vienas taškas, man įdomu ar iš visų kaklelio vietų tas ląsteles nugrando. Nes kitaip tas geras atsakymas gali būti ir apgaulingas.

vat butent... paprastas PAP gali nieko nerodyti o jau buna lengvi pakitimai. O slapiu terpoiu yra daug tikslesnis 4u.gif jis parodo net maziausius pakitimus.... jis kai sluotele, su juos "pasluoja" gimdos kakleli placiau nei kad paprastas PAP
Atsakyti
QUOTE(egleegle3002 @ 2011 07 14, 08:30)
Norėčiau patarimo. Po konizacijos praėjo 1,5 metų, per tą laiką daryta 3 OCT.

Man OCT daro kas 3mėn., nes labai tyrimai skirtingi... Mano ginė tos nuomonės, kad geriau stebėti dažniau...
Labas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DI @ 2011 07 14, 10:12)
paprastas PAP gali nieko nerodyti o jau buna lengvi pakitimai. O slapiu terpoiu yra daug tikslesnis  4u.gif  jis parodo net maziausius pakitimus.... jis kai sluotele, su juos "pasluoja" gimdos kakleli placiau nei kad paprastas PAP

Netiesa. Kai mano ginė po paprastoi tepinuko rado pakitimus, nulėkiau pakartoti tyrimo privačiai skystoj terpėj ir jis parodė normą ! Gerai, kad paklausiau savo ginės ir pasidariau konizaciją, kurios atsakymas buvo karcinoma in situ.
Manau, kad tyrimo rezultatas priklauso kaip profesionaliai paimtas mėginys, o ne kokioje terpėje jis darytas.

Po konizacijos mano pirmas kontrolisnis tyrimas buvo norma, todėl ginė liepė pakartotinai tirtis tik po metų. Nors man rodos reikia tris kartus kntorlinį darytis. Bandžiau dar aiškintis, bet man buvo girežtai pasakyta - jei norma, daugiau kontrolinių nedarom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tokata: 15 liepos 2011 - 08:07
Labas rytas.

Registruojuosi po konizacijos. pioneer.gif
Visas reikalas užtruko 40 min.
12 val. paklausė koks mano vardas, o apie 15.30 dar šiek tiek svirduliuodama jau keliavau namo. Dabar sėdžiu lovoje ir ketinu visą savaitgalį absoliučiai nieko neveikti.
Nuskausminimui dar nieko nevartojau, tik vakar turėjau garbės namuose netekti sąmonės, tai visa laimė, kad neaiškiu būdų visai sėkmingai atsisėdau ant kedės, o kaip tik tuo metu iš vonios išejo vyras pamatė, kad man kažkas negerai. Tai keli pliaukštelėjimai per veidą mane gana greitai atgaivno.

Tokata, mano ginekologė sakė, kad po konizacijos daromi trys kontroliniai OCT kas 3 mėnesius ir tik esant visiems neigiamas atsakymams kiti daromo kas 1 metai. mirksiukas.gif

Įdomu, kaip ten in vino po konizacijos.
Atsakyti
Ir aš taip girdėjau. Bet dabar poliklinikos visai iš.....jo, už viską gal susimokėti reikia. Eisiu privačiai darytis.
Atsakyti
aruncikas,
Sveikatėlės 4u.gif
Saugok ir lepink save.
Atsakyti
4u.gif Sveikutes. as jau irgi po visko. Grizau dar vakar, bet labai skaudejo ir nezmoniskai norejau miego. siandien vel lekiu pas gine, nes niekaip negalejo sustabdyti kraujavimo, tai prikimso mane tamponu, juos siandien istrauks... Siaip savijauta tai siaip sau - maudzia, daugiau gulineju, kol kas sokiams jegu neturiu smile.gif Man operacija atliko Bartkeviciene (siaip jau ne pirma karta mane operuoja), tai nuramino tik tiek, kad vizualiai neatrodo kad butu vezys, laukiu dabar atsakymu su dideliu nerimu. Na man sake jei atsakymai geri bus, tad po triju menesiu vel PAP, po to sesiu ir tt.
Atsakyti
Aruncikai, In vino 4u.gif Sveikateles Jums abiems, stiprekit greiciau 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Aciu, Di 4u.gif Dabar sunkiausias metas - sulaukti rezultatu... Vakar kol sedejau priimamajame tai gydytojaia nuolat skambino ir skambino del atsakymu - dziugu tiek, kad visoms vis pasakydavo kad viskas gerai wink.gif To tikiuosi ir as ax.gif
Atsakyti
O vizualiai jie dar gali kažką tokio matyti ?
Mano gydytoja nieko tuo klausimu nepasakė. schmoll.gif

Atsakyti