Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija (6 tema)

QUOTE(lolita4611 @ 2011 03 11, 10:20)

Papildyta:

Mane siutas ima, kad netaiko pas mus lazeriu prideginimų ar prišaldymų tiems pakitimams, kai užsienį pilna gydymo metodų..tik pjaut pjaut..

vienoj laidoj apie sveikata rode klinika, kur gydo lazeriu daug bedu. aisku ta klinika daugiau maziau speju reklamavosi, bet parasei apie tai, todel prisiminiau ir rasau. net parode kaip ta procedura atrodo, ta prasme kaip lazeris uzdegina pakitusias kaklelio lasteles ar kazkas pan. Berods GK klinikoj cia taip.
Atsakyti
QUOTE(Tanite @ 2011 03 11, 23:58)
vienoj laidoj apie sveikata rode klinika, kur gydo lazeriu daug bedu. aisku ta klinika daugiau maziau speju reklamavosi, bet parasei apie tai, todel prisiminiau ir rasau. net parode kaip ta procedura atrodo, ta prasme kaip lazeris uzdegina pakitusias kaklelio lasteles ar kazkas pan. Berods GK klinikoj cia taip.

Čia kokiam mieste?
Atsakyti
QUOTE(Tanite @ 2011 03 11, 22:58)

Esu skaiciusi kad gydymas lazeriu yra maziau efektyvus, gal todel reciau taikomas
Atsakyti
o kodel mažiau efektyvus? aišku jei jau HSIL arba cis manau išpjovimas geriau, bet jei LSIL gal geriau juos sunaikint lazeriu negu stebėt ir laukt kada progresuos...o jei mažiau taikomas, tai kaip gali nuspręsti, kad jis mažiau efektyvus, jei jo netaiko beveik.. tik manau valstybei finansuot yra brangus, todėl taip ir kalba, užsieny tokie metodai seniai pažengę ir naudojami tokie metodai kokių net nesusapnuotum ax.gif pvz krūtų fibroadenomų gydymas: suleidžia kazkokios medziagos, ja tarsi susaldo ir adenoma pati save suvalgo kaip sakant susitraukia "crioablation" vadinas kažkas tokio, bet tik izraelį ir jav taikoma, o pas mus kas peiliukas vienintelis visoms ligoms tinkantis metodas verysad.gif o jei dar su vokeliu, tai kam tie kiti metodai...

ax.gif
MERGINOS GAL KAS GYDĖTES GIMDOS KAKLELĮ NE SKALPELIU, O KITAIS BŪDAIS LAZERIU AR SUŠALDANT AZOTU??? AR DAR KAIP? ATSILIEPKIT flirt.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lolita4611: 12 kovo 2011 - 16:05
QUOTE(joanaxxxx @ 2011 03 10, 16:55)
Sveikutes. Treciad.turiu susitikima su gyd.kuris siulo daryti kilpine konizacija ir pasalinti pakitimus. Buvau nutarusi nesidaryti is kart sios proceduros ir registruotis i kita ligonine kad isklausyti kito gydytojo nuomone. Bet iskilo abejoniu kad tik laika tempiu. Noriu kuo greiciau susitvarkyti ir buti  nestuke.gif Drauge sako kad be rimtos priezasties gydyt.nedarytu sios proceduros taupant ligonines pinigus, tai dabar ir vel pasimeciau savo mintyse. Kadangi buvau nusiteikus ir esu, kad viskas bus gerai, pasiskaiciavau dieneles, nesisaugojom ir galvojau kad jei pastosiu, reiskia viskas tikrai gerai, bet...  schmoll.gif Tai dabar vel galvoju kad butent cia ir problema pas mane. Nes as jau antri metai negeriu kontraceptiku, saugojomes tik tiek kad MB nebaigia manyje ir per du metukus nebuvo jokiu netyciuku  ax.gif Tik paskutiniu metu apie tai pradejau galvoti. Kaip jus merginos manot ar gali buti sunkumu pastojant kai turi kazkokius gimdos kaklelio pakitimus? Gal nereikia man laukti kito gydytojo nuomones o daryti ta procedura kad greiciau pasveikciau ir galetume planuoti  nestuke.gif
Pati pasimeciau savo mintyse ir nezinau ka daryti  doh.gif

su pakitimais pastojimas neturi nieko bendro, nebent su tuo kas issauke pakitimus.. pirmiausia manau pasitikrink chlamidiju ar ne turi, cistas jau butu pastebeja, dar hormonu sutrikimas gali but.. tai kad padarius konizacija niekas nepasikeis.. pasalinsi tik pasekme, o ne priezasti.. siaip aisku brangu, bet svarbu dar zpv issitirt.. nes dazniausiai tai sukelia pakitimus, tada jei toki rastu zinotum bent nuo ko, tada galetum uzsiimt organizmo stiprinimu.. kas is to kad ispjausi greitai. o del tu pinigu taupimo tai nesutinku, cia kaip tik pats pigiausias budas, nebereik tirt ispjauni ir viskas ir ramu daktarei atseit ji padare kas galejo. o man kyla klausimas, kokia tikimybe ispjovus kad vel pasikartos viskas, juk priezastis nenustatyta nuo ko tie pakitimai atsirado.. o ka tada pjaus?
as vietoj taves pasidaryciau biopsija- ji tikslesne, antra issitirciau zpv ir del pastojimo kas gali but.(chlamidiju bendru tepinelio tyrimu nenustato) o tada jau vaikutis..
na bet cia jau tavo sprendimas, nenoriu itakot. gali issipjaut, o po to viska taisyti nzn.. bet klausimas ar reikia ten taip skubeti pjauti..matyt del pinigu taupimo ir nedaro biopsijos.. organizmui geriau pirma pagimdyti. tas kaklelis po to elastingesnis buna ir jau antra vaika tikimybe kad pati pagimdysi didesne, o ne cezari.
Atsakyti
QUOTE(zvl @ 2011 03 14, 09:08)
su pakitimais pastojimas neturi nieko bendro, nebent su tuo kas issauke pakitimus.. pirmiausia manau pasitikrink chlamidiju ar ne turi, cistas jau butu pastebeja, dar hormonu sutrikimas gali but.. tai kad padarius konizacija niekas nepasikeis.. pasalinsi tik pasekme, o ne priezasti.. siaip aisku brangu, bet svarbu dar zpv issitirt.. nes dazniausiai tai sukelia pakitimus, tada jei toki rastu zinotum bent nuo ko, tada galetum uzsiimt organizmo stiprinimu..

100 proc. sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(lolita4611 @ 2011 03 10, 20:50)
Kaži kodėl nuo ascus iki hsil visoms taip greit pakitimai issivysto? ka jau ascus jei rado tai reik suprast kad hsil vistiek tuoj atsiras ar kaip? taip iseina kad ascus toks pats blogas kaip ir hsil g.gif

baik tu tai nesusije. cia ne greitai pakitimai issivysto,o paprasciausiai kitaip megini paima. viena diena buna palankesne terpe - geriau imatoma, kita blogiau.. taip pat biopsjima is vieno taskiuko paima gabaliuka ir nustato, o gal uz 2 mm esantis taskiukas jau buvo kito lygio pakitimai didesnio.. taip ir gaunas kad viena karta nustato viena - kita karta kita..
kaip man buvo pirma karta HSIL +Ascus (CIN2 arba CIN3)
po 2 men antra kart dare jau tik LSIL (CIN1) be jokio ascus
tai nereiskia kad man per du menesius isnyko..
nu bet aisku tapo, kad niekas nebeaisku, kad kazkuris suklydo, na ir tada jau siunte biopsijai
atsakymas CIN 2. butu is kitos vietos tuos gabalelius atgnybe per biopsija gal butu tik cin1.. vat ir sakau kad joks tyrimas nera 100 proc. tikslus, bet biopsija jau pakankamai tiksli nes ima is ten kur jau matosi akimi kad didziausi pakitimai.

Visiskai 100 proc. tikslu atsakyma pasako tik po konizacijos. jau kai ispjauna tada visa ta gabala istiria ir nustato kas ten buvo ir ar dar liko ant kaklelio.
atpjovus tik tiria ir pamato ar paskutiniai to gabalo milimetrai buvo dar pazeisti ar nebe. jei jau paskutiniuose neberado tu blogu lasteliu reiskia viska ispjove, jei rado reiskia dar liko ir ant kaklelio..
Papildyta:
QUOTE(lolita4611 @ 2011 03 11, 11:20)
tai žinoma, kad trukdo.. atsakysiu kodėl. daug skaičiau apie gimdos kakelio gleives, kurias jis gamina per vaisingas dienas, kuo mažiau pas mus likę kaklelio tuo mažiau gleivių jis pagamina ir tuo sunkiau nukeliauti spermatozoidams  unsure.gif plius po operacijų susidaro randai, kurie kartais susiaurina kaklelio kanalą o tai irgi sunkina pastojimą. Atostogavau egipte su tokia pana kuriai po gimdymo reikėjo operuoti kaklelį, tai jos iškart paklausė ar nori dar turėti vaikų? ji atsakė, kad ne, tai ir išpjovė. Na gal nelygu kiek nupjauna, bet faktas, kad kaklelio paskirtis itin svarbi ir kad jo pjaustymas labai labai blogai  verysad.gif
Papildyta:

Mane siutas ima, kad netaiko pas mus lazeriu prideginimų ar prišaldymų tiems pakitimams, kai užsienį pilna gydymo metodų..tik pjaut pjaut..

uzdeginimai azotu kaip skaiciau labai blogi- atgyvena. nes va uzdeginus nebesimato kas tolaiu dedas. nebegales nustatyti ar yra ten pakitimu ar ne. o gal ten tau vystisis sau i vezi, o uzdegintos merginos sau laimingos gaus tik neigiamus atsakymus.
bet del daktaru skubejimo ispjaut ir negyditi as pilnai tau pritariu.. pati neapsisprendziu ka daryt.. ir ieskau daktares klaipedoje kuri su manim dar padirbetu o ne verstu kuo greiciau pjaut, juk visgi dar tik cin2 dar yra laiko bent kazk apamegint as irgi negimdzius..
Atsakyti
QUOTE(zvl @ 2011 03 14, 08:08)
su pakitimais pastojimas neturi nieko bendro, nebent su tuo kas issauke pakitimus.. pirmiausia manau pasitikrink chlamidiju ar ne turi, cistas jau butu pastebeja, dar hormonu sutrikimas gali but.. tai kad padarius konizacija niekas nepasikeis.. pasalinsi tik pasekme, o ne priezasti.. siaip aisku brangu, bet svarbu dar zpv issitirt.. nes dazniausiai tai sukelia pakitimus, tada jei toki rastu zinotum bent nuo ko, tada galetum uzsiimt organizmo stiprinimu.. kas is to kad ispjausi greitai. o del tu pinigu taupimo tai nesutinku, cia kaip tik pats pigiausias budas, nebereik tirt ispjauni ir viskas ir ramu daktarei atseit ji padare kas galejo. o man kyla klausimas, kokia tikimybe ispjovus kad vel pasikartos viskas, juk priezastis nenustatyta nuo ko tie pakitimai atsirado.. o ka tada pjaus?
as vietoj taves pasidaryciau biopsija- ji tikslesne, antra issitirciau zpv ir del pastojimo kas gali but.(chlamidiju bendru tepinelio tyrimu nenustato) o tada jau vaikutis..
na bet cia jau tavo sprendimas, nenoriu itakot. gali issipjaut, o po to viska taisyti nzn.. bet klausimas ar reikia ten taip skubeti pjauti..matyt del pinigu taupimo ir nedaro biopsijos.. organizmui geriau pirma pagimdyti. tas kaklelis po to elastingesnis buna ir jau antra vaika tikimybe kad pati pagimdysi didesne, o ne cezari.

Jetau kaip graziai tu cia prirasei 4u.gif
Man del chlamidiju dare tyrima dar pries kolposkopija - nerasta. Prasysiuosi zpv tyrimo, jei nedarys eisiu privaciai. Ir biopsijos paprasysiu-ziuresiu ka man cia jie sakys. Ir bent kokiu atveju begsiu i kita ligonine. Visai as cia jais nepasitikiu unsure.gif jau susiradau ligonine su super gerais atsiliepimais, dar keli pazystami yra lankesi joje ir kai tik pakonsultuos mane cia tai is kart leksiu ir uzsiregistruosiu. Tikiuosi kad ilgai neuztruksiu viska susitvarkyti ir jau tada planuosim nestuke.gif
Atsakyti
Va ką radau apie kaklelio gydumo būdus. VILNIAUS UNIVERSITETO ONKO INSTITUTO PSL
Ikivėžinių gimdos kaklelio pokyčių gydymas
kivėžinių gimdos kaklelio pokyčių gydymas priklauso nuo daugelio veiksnių. Pirmiausia nuo to, kokie – nežymūs (LSIL) ar žymūs (HSIL) – intraepiteliniai pokyčiai nustatyti atlikus PAP testą. Svarbu ir tai, kaip šie pokyčiai įvertinti – nedidelio, vidutinio ar didelio laipsnio. Reikšmės turi moters amžius, bendra jos sveikatos būklė, jos noras ar nenoras ateityje turėti vaikų. atkreipkit dėmėsį manau šis sakinys daug ką pasako, kad gali būti apsunkintas šis dalykas

Gali būti naudojama kriochirurgija (nušaldymas), kauterizacija (prideginimas elektros kilpa, kitaip vadinama diatermija) ar lazerio chirurgija. Šiais gydymo būdais pakitęs audinys sunaikinamas, neliečiant sveiko audinio.

Tačiau dažniausiai pakitę audiniai šalinami atliekant kilpinę elektrochirurginio šalinimo procedūrą ar gimdos kaklelio konizaciją. Toks gydymas naudingas tuo, kad kartu pašalinami ir giliau esantys gimdos kaklelio audiniai, t. y. iš karto atliekamas ir gydymas, ir biopsija. Visa gauta medžiaga ištiriama mikroskopu, įsitikinama, ar iš tiesų tai tik ikivėžiniai pokyčiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lolita4611: 14 kovo 2011 - 17:54
merginos kuo skiriasi trumpiniai asc-us ir ascus?? ar tas pats?
Atsakyti
QUOTE(lolita4611 @ 2011 03 14, 20:01)
merginos kuo skiriasi trumpiniai asc-us ir ascus?? ar tas pats?

bijau suklaidinti bet tas pats manau g.gif
nu tu čia mane "subalamutinai" nes planuoju vaikeli ir dbr kai baigsis šis cikla regituosiuosi pas gine ir supasakosiu jai ko čia prisikaičiau žiūrėsiu ką sakys g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2011 03 14, 20:39)
bijau suklaidinti bet tas pats manau g.gif
nu tu čia mane "subalamutinai" nes planuoju vaikeli ir dbr kai baigsis šis cikla regituosiuosi pas gine ir supasakosiu jai ko čia prisikaičiau žiūrėsiu ką sakys g.gif

o kodėl pastojimą taip ilgai atidėliojai po konizacijos? juk kiek pamenų sausį tau darė?
Atsakyti