Aš taip norėčiau greičiau tartis dėl konkrečios datos ir vietos, bet vis nesigauna
Mes buvom nuvažiavę pakalbėt su Trinkūniene dėl ceremonijos, sakė trunka maždaug pusvalandis, kaina apie 6oo lt... Kaip supratau dar būna keli žmonės su muzika...
Aš taip norėčiau greičiau tartis dėl konkrečios datos ir vietos, bet vis nesigauna
QUOTE(Kristi7 @ 2011 03 15, 12:36)
Mergaitės, noriu jūsų nuomonės - ruošiuosi antrai santuokai (pirmoji buvo bažnyčioje), MB nesituokęs bažnyčioje, tai kaip ir "laisvas" nuo įsipareigojimų. O antrosios norėčiau pagoniškos - kokia jūsų nuomonė apie tai?
Jeigu pirmoji santuoka buvo bažnyčioje, suprantu, kad esate krikščionė, taigi pagoniška ceremonija, mano akimis žiūrint, jums visiškai ne į temą. Pagonybė, visgi yra religija, o ne šiaip kažkoks vestuvinis bajeris, kad būtų galima susituokti "kitaip negu visi". O jeigu esat pagonė, tada nesuprantu, kokio bieso tuokėtės bažnyčioje. Trumpai tariant, išsiaiškinkit kokią religiją išpažįstat, o tada jau spęskit kokių sutuoktuvių norėsit.
QUOTE(Sorceress @ 2011 03 15, 17:56)
Jeigu pirmoji santuoka buvo bažnyčioje, suprantu, kad esate krikščionė, taigi pagoniška ceremonija, mano akimis žiūrint, jums visiškai ne į temą. Pagonybė, visgi yra religija, o ne šiaip kažkoks vestuvinis bajeris, kad būtų galima susituokti "kitaip negu visi". O jeigu esat pagonė, tada nesuprantu, kokio bieso tuokėtės bažnyčioje. Trumpai tariant, išsiaiškinkit kokią religiją išpažįstat, o tada jau spęskit kokių sutuoktuvių norėsit.
su daug kuo sutinku
QUOTE(Kristi7 @ 2011 03 15, 14:36)
Mergaitės, noriu jūsų nuomonės - ruošiuosi antrai santuokai (pirmoji buvo bažnyčioje), MB nesituokęs bažnyčioje, tai kaip ir "laisvas" nuo įsipareigojimų. O antrosios norėčiau pagoniškos - kokia jūsų nuomonė apie tai?
QUOTE(Monikulia @ 2011 03 16, 12:49)
su daug kuo sutinku
nesuprantu zmoniu kurie tuokiasi keliais budais, tai nera pramoga...
p
pritariu, kad vestuves nera pramoga, be to pagonybe vadinti religija netikslinga, as bent jau taip manau... nes zodi pagonybe kaip menkinama naudoja butent krikscionybe... Esu viena is tu, kuriuos vede Jonas ir Inija Trinkunai. Likau be galo patenkinta, man tai buvo prasmingiau, nei tik susirasymas, o siaip nesu praktikuojanti nei vienos religijos ar tikejimo, taciau baltisko tikejimo pasaulejauta man asmeniskai artimesne mano pasaulejautai ir man vestuves tikrai labai patiko, buvo prasmingos ir jaudinancios. Nuosirdziai linkiu suprasti ir atrasti tikrasias Lietuvisku vestuviu tradicijas.
QUOTE(Drute @ 2011 03 17, 08:05)
pagonybe vadinti religija netikslinga, as bent jau taip manau...
Nu labas rytas, pagonybė ne religija
nes zodi pagonybe kaip menkinama naudoja butent krikscionybe...
Lygiai taip pat, kaip ir bet kuri kita religija daro, nes mąstymas tas, kad tik jų religija pati teisingiausia, o kitos visos tėra erezijos.
Nuosirdziai linkiu suprasti ir atrasti tikrasias Lietuvisku vestuviu tradicijas.
Lietuviškų pagoniškų vestuvių apeigų aprašymų kaip ir nėra, yra tik nuotrupos iš kurių yra Trinkūnai ir sugalvojo komercinę ceremoniją. Tai toli gražu nėra taip, kaip buvo senais laikais. Nesakau, kad negražu, bet jeigu jau pagonybės (ar kitos religijos) neišpažįsta žmonės, tai nėr ko ir tuoktis pagal tam tikras religines apeigas, nebūkim kvaili ir gerbkim religijas. Man irgi gražu pagoniškos apeigos, bet esu agnostikė, už tai religinių sutuoktuvių nebus, man baisu žiūrėt kaip visi lekia į bažnyčias ar kur kitur tuoktis, o tikėjimas realiai nulinis. Kam reikia to farso?
QUOTE(Sorceress @ 2011 03 19, 13:51)
Siūlau apie neo pagonybę ir wicca pasiskaityt ir apsišviest. Pagonybė labai ir labai gyva.
Lygiai taip pat, kaip ir bet kuri kita religija daro, nes mąstymas tas, kad tik jų religija pati teisingiausia, o kitos visos tėra erezijos.
Lietuviškų pagoniškų vestuvių apeigų aprašymų kaip ir nėra, yra tik nuotrupos iš kurių yra Trinkūnai ir sugalvojo komercinę ceremoniją. Tai toli gražu nėra taip, kaip buvo senais laikais. Nesakau, kad negražu, bet jeigu jau pagonybės (ar kitos religijos) neišpažįsta žmonės, tai nėr ko ir tuoktis pagal tam tikras religines apeigas, nebūkim kvaili ir gerbkim religijas. Man irgi gražu pagoniškos apeigos, bet esu agnostikė, už tai religinių sutuoktuvių nebus, man baisu žiūrėt kaip visi lekia į bažnyčias ar kur kitur tuoktis, o tikėjimas realiai nulinis. Kam reikia to farso?
pilnai sutinku. bet yra ir toks atvejis, kad tiesiog privalu padaryti bent minimalią ceremonijytę, kad tėvai galėtų pasižiūrėti. o ir patiems norėtųsi kažko, kas neerzintų ir būtų gražu. nusprendėm, kad tiesiog norėtume paties to fakto, jog sutuoks pagoniškai. tik jau be jokių giedojimų ir dievų garbinimo. atsiprašau, už išsireiškimą, bet skamba juokingai. šito abu kaip susitarę nenorim ir labai patenkinti šitokiu sprendimu. Dėkui "klajojanti" už informaciją
QUOTE(Sorceress @ 2011 03 19, 13:51)
Siūlau apie neo pagonybę ir wicca pasiskaityt ir apsišviest. Pagonybė labai ir labai gyva.
man nesivercia liezuvis nei pirstai Lietuviu senojo tikejimo vadinti pagonybe, nes kaip jau minejau tai krikscionybes prilipdyta etikete, ne viena dieva turejusiems, krikscionybes isnaikintiems tikejimams. Beje savo nuomones apie si tikejima susidariau tik is keleto saltiniu, vienas man labiausiai patikusiu M. Gimbutienes tyrimas.
Del Inijos ir Jono Trinkunu komercines ceremonijos, tikrai nesiginciju, taciau norintiems gilesnio ir besidomintiems ar praktikuojantiems si tikejima yra ir kitu kriviu. Man asmeniskai rekomendavo zemaitijoje esanti krivi.
O ispazinti senaji tikejima kaip jus sakote nelabai ir galima, nes jokiu tikru saltiniu, isskyrus, dainas, pasakas, sutartines ar kitus mazu likucius neturime, todel man asmeniskai atrodo, kad daug jo likuciu mes turime savyje, paskaitykite Lietuviska literatura, joje tos prieskrikscioniskos pasaulejautos tikrai labai daug.
man baisu žiūrėt kaip visi lekia į bažnyčias ar kur kitur tuoktis, o tikėjimas realiai nulinis. Kam reikia to farso?
[/quote]
Nors aš pati turiu gana tvirtą tikėjimą, bet nenoriu nei krikščioniškų, nei pagoniškų apeigų. Man taip pat tos masinės tuoktuvės bažnyčioje nėra priimtinos, bet tik todėl, kad nemėgstu tokio viešumo ir tų visų reikalų, kurie būtini tam, kad leistų tuoktis bažnyčioje. Dėl tėvų ir kitų giminių nesuku galvos, juk tai mano gyvenimas ir tikrai ne kažkokia šventė visiems ar pagal visų norus
O šiaip senovės lietuvių tradicijoms esu prijaučianti.
Nemanau, kad reikia pilnai išpažinti vieną tikėjimą - žmogus renkasi iš gabalėlių tai, kas jam atrodo priimtina ir atitinka jo pasaulėjautą
QUOTE(Drute @ 2011 03 21, 13:09)
man nesivercia liezuvis nei pirstai Lietuviu senojo tikejimo vadinti pagonybe, nes kaip jau minejau tai krikscionybes prilipdyta etikete, ne viena dieva turejusiems, krikscionybes isnaikintiems tikejimams. Beje savo nuomones apie si tikejima susidariau tik is keleto saltiniu, vienas man labiausiai patikusiu M. Gimbutienes tyrimas.
Del Inijos ir Jono Trinkunu komercines ceremonijos, tikrai nesiginciju, taciau norintiems gilesnio ir besidomintiems ar praktikuojantiems si tikejima yra ir kitu kriviu. Man asmeniskai rekomendavo zemaitijoje esanti krivi.
O ispazinti senaji tikejima kaip jus sakote nelabai ir galima, nes jokiu tikru saltiniu, isskyrus, dainas, pasakas, sutartines ar kitus mazu likucius neturime, todel man asmeniskai atrodo, kad daug jo likuciu mes turime savyje, paskaitykite Lietuviska literatura, joje tos prieskrikscioniskos pasaulejautos tikrai labai daug.
Persiprašysiu ir įsiterpsiu.
Pirma. Krivis yra vienas Lietuvoj - Jonas Trinkūnas. Tau galėjo rekomenduoti nebent Žemaitijos vyriausiąjį Vaidilą.
Antra. Kaip galima pasakas, sutartines, dainas, papročius ir t.t. vadinti mažu likučiu ? Vien tik dainų yra priskaičiuota virš poros šimtų tūkstančių, o kur dar visa kita tautosaka. O kas dainose pasakyta tai supranta ne visi - juk ten simbolika ištisa, reikia visas dainas suprasti kiek giliau nei šiaip, kad yra parašyta. Juk viskas yra simboliai.
Ir manau tikrai galima šiais laikais išpažinti baltų tikėjimą taip kaip jį išpažindavo ir mūsų protėviai.
Ir trečia. Trinkūnai tikrai nedaro jokios komercijos iš to. Kai mes pas juos tuokėmės tai jokios sumos net neįvardijo, patys sugalvojom, 500 davėm ir viskas. O kad šitie žmonės darytų tai komercija tiesiog neįtikėtina. O ir pinigėliai kuriuos jie gauna yra skiriami ROMUVOS stiprinimui, daug kas yra daroma ir tam lėšų tikrai reikia nemažų.
Sveikos
bandau šiek tiek prikelti temą
aš irgi galvoju apie pagoniškas vestuves. tik nežinau kaip daryti su metrikacija, ar tą pačią dieną važiuoti ar kurią kitą
ir šiaip būtų įdomu sužinoti iš tų, kurios jau tuokėsi- ką darėte po to? aš nenoriu jokio baliaus
kažkaip po ceremonijos nesinorėtų sėsti už stalo ir girdyti svečių. gal kas nors pasidalintų idėjomis? galvoju tiesiog apie pasibuvimą gamtoje su svečiais
ir šiaip būtų įdomu sužinoti iš tų, kurios jau tuokėsi- ką darėte po to? aš nenoriu jokio baliaus
QUOTE(Rose Prick @ 2011 05 17, 13:03)
Sveikos
bandau šiek tiek prikelti temą
aš irgi galvoju apie pagoniškas vestuves. tik nežinau kaip daryti su metrikacija, ar tą pačią dieną važiuoti ar kurią kitą
kažkaip po ceremonijos nesinorėtų sėsti už stalo ir girdyti svečių. gal kas nors pasidalintų idėjomis? galvoju tiesiog apie pasibuvimą gamtoje su svečiais 
Mes ir su MB ilgai galvojom kaip turi atrodyti mūsų šventė, nes nesam tikintys, kad eitumėm į bažnyčią, o tik metrikacija sovietiniam biure irgi neviliojo
Taigi, mūsų šventė atrodys taip: ant piliakalnio mus sutuoks Trinkūnai, o paskui plaukiosime laivu, kuriame numatomas mažytis furšetas. Laivas puiki atsvara pasibuvimui gamtoje, nes lietaus atveju turėsim kur pasislėpti
O gal kas nors pasidalintų patirtimi ką daryti dėl pagoniškos ceremonijos, jei vestuvių dieną lis?
aš tai kažkaip nebijau lietaus
nors esu įsitikinusi, kad per mūsų dieną būtent lis
na jeigu lietus nestiprus- aš nematau jokios bėdos, man tai šventės nesugadins
pasidalinkit įspūdžiais kaip sekėsi planuoti, ar jau išsirinkot drabužius, kokia kaina apeigų bus?
mes tik kitą penktadienį važiuosim pas Trinkūnienę dėl visko tartis, tai viskas įdomu man
ir vis laužau galvą ką čia su ta vakarine dalim daryti...
šventės norisi, bet kažkokios "kitokios".
pasidalinkit įspūdžiais kaip sekėsi planuoti, ar jau išsirinkot drabužius, kokia kaina apeigų bus?
mes tik kitą penktadienį važiuosim pas Trinkūnienę dėl visko tartis, tai viskas įdomu man
ir vis laužau galvą ką čia su ta vakarine dalim daryti...