Įkraunama...
Įkraunama...

Pagoniška sutuoktuvių ceremonija

QUOTE(Aurore_ @ 2010 10 10, 21:23)
Sveiki, kadangi čia rašo tos, kurios renkasi pagoniškas vestuves, gal gaminatės ir žalvarinius žiedus? mes neplanuojame tokių vestuvių, tačiau mąstoma apie žalvarinius žiedus. Ką apie tai manot? Ar žalvaris būtų praktiška?

as galvojau apie sidabrinius, bet likome su tuo ka turim vyras su sidabro as su balto aukso smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Drute @ 2010 10 11, 11:05)
as galvojau apie sidabrinius, bet likome su tuo ka turim vyras su sidabro as su balto aukso smile.gif

Mes tai kolkas nenorim aukso, o beto ir brangiai kainuoja:) Šį savaitgalį vaikščiojom mugėj ir pamatėm gražių žalvarinių žiedukų tokios tradicinės formos ir pagalvojom, o kodėl gi ne?smile.gif Gera Skaiiiste, mintis, kad reikia pasidomėti apie technologiją kokią nors, kuri galbūt padėtų panaikinti tą metalo sukeliamą dažymąsmile.gif Nusiimti žiedo tikrai nebūtų nė minties smile.gif
Atsakyti
Brangiosios, o kodėl ne sidabrą pvz.? smile.gif Ir nedažys ir gražu... Kiek teko domėtis archeologiniais radiniais, tai LABAI gražių dalykų iš sidabro buvo gaminama, jau neskaitant žiedų. smile.gif Fainiausia jaučiu pasivaikščioti po kokį rekonstrukcijos festivalį ir pasidairyti juvelyrikos (autentiškos! - jei mokat atskirti). Aš pati šį bei tą turiu iš Liečio (www.lietis.lt). Ne vestuvinius žiedus, aišku, bet... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tranquility @ 2010 11 21, 19:01)
Brangiosios, o kodėl ne sidabrą pvz.? smile.gif Ir nedažys ir gražu... Kiek teko domėtis archeologiniais radiniais, tai LABAI gražių dalykų iš sidabro buvo gaminama, jau neskaitant žiedų. smile.gif Fainiausia jaučiu pasivaikščioti po kokį rekonstrukcijos festivalį ir pasidairyti juvelyrikos (autentiškos! - jei mokat atskirti). Aš pati šį bei tą turiu iš Liečio (www.lietis.lt). Ne vestuvinius žiedus, aišku, bet...  biggrin.gif

Man asmeniškai norisi tos geltonos dabartinio žalvario spalvos, todėl ne sidabras...smile.gif
Beje, labai ačiū už tinklapį, pažiūrinėsiu wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aurore_: 22 lapkričio 2010 - 16:07
QUOTE(Aurore_ @ 2010 11 22, 16:05)
Man asmeniškai norisi tos geltonos dabartinio žalvario spalvos, todėl ne sidabras...smile.gif
Beje, labai ačiū už tinklapį, pažiūrinėsiu wink.gif

Aš taip pat rekomenduoju Lietį thumbup.gif Brolis pas juos darėsi vestuvinius žiedus, o jie labai gažūs wub.gif
beje, mano žalvariniai papuošalai po kažkiek laiko tapo balti, t.y. nusitrynė tas geltonumas g.gif
patariu klausti meistų, ar galima padaryti, kad žalvaris nedažytų smile.gif
Atsakyti
Lakuoti gal kaip nors?

O dėl meistrų tai dar girdėjau kad klubo "Pajauta" juvelyras nerealius daro - Evaldas Babenskas toks. Bet nežinau ar kur puslapį turi.
Atsakyti
Sveiki,

gal yra šventusių pagoniškas vestuves, kokioje nors netradicinėje vietoje, ar šiaip gal kas minčių turite kur būtų galima jas švęsti...? ax.gif
Atsakyti
musu draugai zenijosi ignalinoj sodyboj, salia miske ir apzenijo prie aukuro pagoniskai juos smile.gif
Atsakyti
mes irgi esame prijauciantys batiskai pasauleziurai, ir tuoksimes ant Karmazinu piliakalnio. tuoks tie patys izymus Trinkunai smile.gif labai laukiame savo sventes 4u.gif
Atsakyti
Mes tuokėmės pagoniškai, Verkiuose prie lizdeikos aukuro. O šeip patarčiau rinktis jums abiems mielą vietą ir tiek,Trinkūnai visur atvažiuoja. thumbup.gif
Atsakyti
labai įdomu, kiek maždaug sukainuotų visa ši ceremonija? noriu pagoniškų tradicijų, nes tai, kas bažbyčioje vyksta, jau per gerklę lenda (atsiprašau už išsireiškimą, bet...) su būsimuoju pakalbėjom ir nutarėm, kad jokių lietuviškų tradicijų nebus. nė vienos. pradėjau domėtis, kaip ten viskas vyksta su pagoniškais elementais g.gif

labas vilkeS,

mano vestuvese vyko pagonishkos apeigos. tai buvo neralu... thumbup.gif. visiems dalyvavusiems ir man paciai daug didesni ispudi paliko negu baznycioj. tiek daug visko vyko, kad veliau tik pagal nuotraukas atsirinkau kas ir kaip ir kokia visko prasme.... gamtoje, tarp medziu, prie aukuro .... tikrai verta. mus tuoke lietuvos krivis Jonas Trinkunas ir jo zmona Inija Trinkuniene - labai shilti zmones clap_1.gif . galiu surasti el . pashta jei nori... klausk, galiu ir smulkiau papasakoti smile.gif
[/quote]
Atsakyti
Man taip pat labai įdomu tokių tuoktuvių kaina g.gif

Mergaitės, noriu jūsų nuomonės - ruošiuosi antrai santuokai (pirmoji buvo bažnyčioje), MB nesituokęs bažnyčioje, tai kaip ir "laisvas" nuo įsipareigojimų. O antrosios norėčiau pagoniškos - kokia jūsų nuomonė apie tai?
Atsakyti