Aciu Austejai7 uz issamia info. Mane si ceremonija taip pat domina. Kaina, kaip maciau taip pat gana padori. Pagoniska ceremonija atradau pamaciusi A. Jasaitytes vestuviu nuotraukas ir mane labai suzavejo, nors paskaiciusi si foruma supratau, kad si ceremonija ne naujiena pastaruju metu vestuvese.
Sveikutės
Mudu su vyru - prijaučiantys senajai religijai. Ir sutuokė vaidila. Tik dėl tų kainų norėčiau pasakyti - nebūtinau tai turi tiek kainuoti. Ne vien tik Trinkūnai gali tai padaryti. Kiekviename Lietuvos regione rasite Romuvas, vaidilas.
Dabar ruošimės vardynoms. Taip pat pagal senąsias tradicijas.
Mudu su vyru - prijaučiantys senajai religijai. Ir sutuokė vaidila. Tik dėl tų kainų norėčiau pasakyti - nebūtinau tai turi tiek kainuoti. Ne vien tik Trinkūnai gali tai padaryti. Kiekviename Lietuvos regione rasite Romuvas, vaidilas.
Dabar ruošimės vardynoms. Taip pat pagal senąsias tradicijas.
Sveiki, stai ir mes praejusi sestadieni buvome Inijos ir Jono vedami, vestuves nuostabios nepamirstamos ir man asmeniskai pacios nuostabiausios, Aciu Inijai ir Jonui Trinkunams...
Na mes ir abu krikscionys
tad musu tai neliecia
QUOTE(Drute @ 2009 12 26, 12:53)
Sveiki, stai ir mes praejusi sestadieni buvome Inijos ir Jono vedami, vestuves nuostabios nepamirstamos ir man asmeniskai pacios nuostabiausios, Aciu Inijai ir Jonui Trinkunams...
Noriu paklausti, kur pagoniskos apeigos atliekamos ziemos metu?
QUOTE(Laiminge @ 2009 12 27, 00:01)
Noriu paklausti, kur pagoniskos apeigos atliekamos ziemos metu?
Siaip Inija ir Jonas pasiule viena varianta, taciau man asmeniskai vaziuoti is Kauno nesinorejo, todel as po ilgu paiesku ir bendravimo susitariau su Perkuno namu. Sakyciau mums labai pasiseke, nes aplinka labai autentiska, jokiu papuosimu, nieko nereikejo
O be to ir pats vietos pavadinimas Perkuno namas ir ceremonija tarpusavyje taip suderejo...
Sveiki, musu vestuves buvo pagoniskos. Tai buvo nepamirstamas reginys. Mes tuokemes Rokiskio raj. ir mus sutuoke krive Egle. Kazkokia ypatinga vieta tam visai nereikalinga, mes patys issirinkom labai grazia vetele miske ir susikrovem aukura. Viskas vyko pagal senovinius lietuviskus paprocius kaip cia kazkas jau pasakojo, visi turejo eiti pro ta pacia vieta tarsi vartelius ir butinai nusiprausti, paskui sustojo ratu, ragavo midu ir dalinosi duona. Buvo kerpama plauku sruoga ir deginama lauze. Buvo giedamos giesmes vaisingumo deivei ir perkunui.
Kas del tikejimo, tai mes su vyru esam abu is krikscioniu seimos ir buvom auginami kaip krikscionys, bet tai nera mums artima sielai, todel nusprendem pasirinkt kita kelia ir susigrazint sena Lietuviu tikejima
siulyciau jeigu jus tikrai tuo tikite, pasirinkti buten tokia ceremonija. Kazkas cia dar rase apie Jasaitytes vestuves, man tai ten buvo grynas cirkas, nes kaip ji pati vienam interviu yra sakius, kad jie sia ceremonija pasirinko butent todel, jog ji nera ipareigojanti ir kad kai pribres savo santykius eis iteisinti i baznycia. Vistik baznycia ir pagonybe yra nesuderinami dalykai
Kas del tikejimo, tai mes su vyru esam abu is krikscioniu seimos ir buvom auginami kaip krikscionys, bet tai nera mums artima sielai, todel nusprendem pasirinkt kita kelia ir susigrazint sena Lietuviu tikejima
pamaiviuke, tikrai pritariu, kad tai nepamirstama, jaudinanti ceremonija, gal kiek neiprasta, bet paskutiniu metu ko gero populiarejanti. Taciau as iki dabar dziaugiuosi, o ir draugai vis prisimena ir sake, kad tai buvo ispudingos ir nepamirstamos vestuves, kokiose dar neteko dalyvauti.
Mes irgi tuokėmės pagoniskai.Sutuokė Trinkūnai,juos neblogai pažįstu,tai būtent ir norėjau,kad jie tuoktų...
Ką domina tai yra nufilmuota mūsų ceremonija...aišku tos nuotaikos video įrašu neperteiksi,bet bendras vaizdas yra,veiksmas verkiuose prie Lizdeikos aukuro
http://sarmatija.lt/...iais-paprociais
Ką domina tai yra nufilmuota mūsų ceremonija...aišku tos nuotaikos video įrašu neperteiksi,bet bendras vaizdas yra,veiksmas verkiuose prie Lizdeikos aukuro
http://sarmatija.lt/...iais-paprociais
Sveiki, kadangi čia rašo tos, kurios renkasi pagoniškas vestuves, gal gaminatės ir žalvarinius žiedus? mes neplanuojame tokių vestuvių, tačiau mąstoma apie žalvarinius žiedus. Ką apie tai manot? Ar žalvaris būtų praktiška?
QUOTE(Aurore_ @ 2010 10 10, 22:23)
Sveiki, kadangi čia rašo tos, kurios renkasi pagoniškas vestuves, gal gaminatės ir žalvarinius žiedus? mes neplanuojame tokių vestuvių, tačiau mąstoma apie žalvarinius žiedus. Ką apie tai manot? Ar žalvaris būtų praktiška?
Sveika