Įkraunama...
Įkraunama...

Pagoniška sutuoktuvių ceremonija

na mes su vyru taip pat pagonisku tradiciju puoseletojai, tad butu puiku susituokti pagal pagoniskus paprocius ir dukrytes vardynas tuo paciu atsvest rolleyes.gif

tik idomu kiek kainuoja tokia svente?
Jei kas nenori viesai- galite rasyti man i az. smile.gif
Atsakyti
kaina, manau, nuo ceremonijos, krivio ir vietos priklauso.
va cia visu kriviu kontaktai, bandyk skambinti klausti.
Atsakyti
g00te, nuostabios nuostabios jūsų jungtuvės wub.gif Nuostabiai šilta ir gražu....
Linkiu ir toliau išlikti tokia šaunia, vieninga šeima wub.gif

Labai norėčiau tokių jungtuvių, deja, vyras nėra tokios nuomonės kaip aš..... O aš į bažnyčią nenoriu unsure.gif bėdą bėdelę turim, kad tikėjimai skirtingi doh.gif
Na bet tyliai pasidžiaugiu, kad esu į kūmas pakviesta vardynose šią vasarą topsecret.gif
Atsakyti
QUOTE(vyšnių_mergaitė @ 2009 03 18, 16:17)
g00te, nuostabios nuostabios jūsų jungtuvės  wub.gif  Nuostabiai šilta ir gražu....
Linkiu ir toliau išlikti tokia šaunia, vieninga šeima  wub.gif 

Labai norėčiau tokių jungtuvių, deja, vyras nėra tokios nuomonės kaip aš..... O aš į bažnyčią nenoriu  unsure.gif  bėdą bėdelę turim, kad tikėjimai skirtingi  doh.gif
Na bet tyliai pasidžiaugiu, kad esu į kūmas pakviesta vardynose šią vasarą   topsecret.gif

dekui.
gi galite nesutarimus kompromiso budu sprest, pazystu pora kuri tuokesi ir baznycioje (nes vyras karalikas) ir pagoniskai (nes zmona pagone) ir CMB, nes tuomet taip reikejo ir visi patenkinti, visiems patiko..
Atsakyti
QUOTE(g00te @ 2009 03 18, 17:39)
dekui.
gi galite nesutarimus kompromiso budu sprest, pazystu pora kuri tuokesi ir baznycioje (nes vyras karalikas) ir pagoniskai (nes zmona pagone) ir CMB, nes tuomet taip reikejo ir visi patenkinti, visiems patiko..

Na dabar artimiausiu metu, tai ruošiamės tik CMB .... man reikia statuso doh.gif , pinigų nėra. O kai pradeda kalbėt maniškis apie "normalią" santuoką su švente, tai ir tenka pasipykt truputį. Jis nenori pagoniškų jungtuvių, nes tai jam atrodo, tiesiog mano užsispyrimas,trumpalaikis dalykas ir tai, anot jo, turi praeiti.... nes visai nesenai viešai biggrin.gif pasakiau, jog esu pagonė. nors širdyje jaučiau tai tikriausiai visą gyvenimą ax.gif

Prieš bažnyčią aš nesu nusiteikusi, tiesiog nematau reikalo ten eiti. MB tikrai nėra tas žmogus, kurį galima vadinti praktikuojančiu savo tikėjimą, jam santuoka bažnyčioje reikalinga tik todėl, kad "gražu", "taip įprasta" ir tėvai taip nori rolleyes.gif

Na bet manau, sugebėsiu jį įtikinti, nes jau pamatė, kaip kruopščiai ruošiuosi vardynoms. Gal būt supras, kad man iš tikro tai yra svarbu.

Vis dar vartau jūsų nuotraukas - gražu 4u.gif
Atsakyti
Ar kas dar susigundėt? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(g00te @ 2009 03 18, 17:39)
[azystu pora kuri tuokesi ir baznycioje (nes vyras karalikas) ir pagoniskai (nes zmona pagone) ir CMB, nes tuomet taip reikejo ir visi patenkinti, visiems patiko..

o kaip taip galima? netikintys, t.y. pagonys nesituokia bažnyčioje kaip ir g.gif brr. arba kažko nesupratau...
Atsakyti
jei tik kriviai - 500Lt.
jei visa kompanija - iki 1000Lt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gliukas @ 2009 09 23, 23:03)
o kaip taip galima? netikintys, t.y. pagonys nesituokia bažnyčioje kaip ir  g.gif  brr. arba kažko nesupratau...

Ei,prieš teigiant reikia žinoti ką teigi.......istorija kažkam reikėtų pasidomėti...Pirma kas sakė,kad pagonys yra netikintys? Tikintys...tiki į Aukščiausią Dievą -Praamžių, tiki į Gabiją(ugnies Deivė), į Vandenį (vandens,ežerų,upių,jūrų Dievas), į Žemyną (žemės,laukų Deivę) į Mildą (meilės Deivę) ir t.t. ir t.t. ir kas sako,kad jie netikintys? Apibendrinant pagonys tiki į gamtą ir jai dėkoja už tai kad mes gyvename su ja kartu,už tai,kad mes ja naudodamiesi gauname maistą,vandenį ir pan. be gamtos kiekvienas žmogus pražūtų.

Ir kaip galima taip tuoktis? Jei vienas yra pagonis, o kitas krikščionis tai derini 2 religijas,abi pusės bus patenkintos,nes kiekvienas gaus jam reikšmingą ceremoniją...

O ir šeip...ar domėjotės tamsta krikščionybės atsiradimu Lietuvoje? Tikrai nesu priešiška kitoms religijoms,bet faktai yra faktai....gyveno žmonės sau pagonys Lietuvoj ir sumanė krikščionys ateit ir įskiepyti naują religiją,kaip? Kardu ir per kraują,siūlydami marškinius už apsikrikštijimą...taip atėjo krikščionybė į Lietuvą. Taip pat ,kad ateitų dabar į Lietuvą kokie žmogeliai ir sakytų,tikėkit į žalabala, ar tikėsi ? taip jautėsi ir senieji Lietuviai...ir juokinga man dabar kai dievobaimingi krikščionys dar girias užsieniečiam garsindami Lietuvą,jog mes-Lietuviai,paskutiniausi žemaičiai išsilaikėm pagonybėj...
Atsakyti
QUOTE(fluitel @ 2009 09 25, 22:20)
Ei,prieš teigiant reikia žinoti ką teigi......

Ei prieš puolant reiktų pagalvoti wink.gif neteigiau- žmonių nuomonė man buvo įdomi. O iš tamstos istorijos pamokų neprašiau- puikiai žinau kas yra pagonybė ir kaip atsirado LT krikščionybė tongue.gif
Atsakyti
as tai pagaoniskas vedybas visai neseniai atradau, ir labai apsidziaugiau clap.gif nes mes jau kiek laiko negalejom nuspresti kaip tuoktis... nors katalikybe buvo perduota mums su gimimu, bet nesam mes praktikuojantys katalikai.o net ir tas ,,krikscioniskas,, sventes kai sventi visa laik pagalvoji apie ju saknis- ir kucios, ir jonines, ir zolines juk is pagonybes ateje......taigi manau, kad as rinksiuosi pagoniska ceremonija, nes ji sirdziai artimesne. Teko matyt pagonisku vedybu video,tai man pasirode labai labai grazus ir prasmingi ritualai itraukiantys visa seima ir gimines , o ne tik jaunuosiu ir kuniga kaip butu baznycioje. Gal kas patartu kur galeciau smulkiau paskaityt apie pagonisku vedybu ritualus ir ju eiletvarka?
Atsakyti
QUOTE(varna13 @ 2009 10 11, 14:39)
as tai pagaoniskas vedybas visai neseniai atradau, ir labai apsidziaugiau clap.gif  nes mes jau kiek laiko negalejom nuspresti kaip tuoktis... nors katalikybe buvo perduota mums su gimimu, bet nesam mes praktikuojantys katalikai.o net ir tas ,,krikscioniskas,, sventes kai sventi visa laik pagalvoji apie ju saknis- ir kucios, ir jonines, ir zolines juk is pagonybes ateje......taigi manau, kad as rinksiuosi pagoniska ceremonija, nes ji  sirdziai artimesne. Teko matyt pagonisku vedybu video,tai  man pasirode labai labai grazus  ir prasmingi ritualai itraukiantys  visa seima ir gimines , o ne tik  jaunuosiu ir kuniga kaip butu baznycioje. Gal kas patartu kur galeciau  smulkiau paskaityt apie pagonisku vedybu ritualus ir ju eiletvarka?

labas.
Grieztos eiletvarkos nera - cia ne taip viskas isprausta i remelius kaip baznycioje. Apie ritualus yra specialiosios literaturos, bet dauguma dalyku yra aprasyti kaip senovinis kulturos paveldas, taciau siais laikais nenaudojama.
pagrindinis dalykas - suvokti kad santuoka pagonybe traktuoja kaip virsma, perejima is vieno gyvenimo tarpsnio i kita. atsisveikinimui su praejusio gyvenimo tarpsniu simboliskai nukerpama plauku sruoga. (senove nukirpdavo kasas merginoms, p to jau reikdavo su galvos apdangalu vaikščioti – numetu, kepuraite ar skara…)
Virsmas pagonybeje - tai pagrinde gimimas, santuoka, mirtis. Sie trys virsmai neapsieina be keleto dalyku - tai vanduo (prausynos), vartai - slenkstis - tiltas (ju gali buti net 7), ritualines giesmes/dainos su uzkoduota informacija, skirta proteviu velems - globejoms bei dievams.

kalbant apie pagoniskos santuokos ceremonija siomis dienomis, yra atliekama tik nedidele dalis senuju apeigu ir ritualu, nes zmones siais laikais tam skiria nedidele vestuviu dienos laiko dali, ne taip kaip senoveje. todel viskas yra labai sukoncentruota ir atrinkta tik keletas simboliniu momentu:
7 vartai
aukuras pagoniu dievams (aukojama druska, grūdai, apeiginio alaus lašas)
plauku sruogos kirpimas
likimu sujungimas perrisant rankas austa juosta, kurioje iausti simboliai turi savo koduota reiksme

Svarbus akcentas - kreipimasis į didžiąją Deivę Ladą - motiną gimdytoją, ir jos dukterį Lelą – tarpininkę tarp dangaus ir žemės.
Abi šios deivės, ypač Lela, laikomos santuokų, santuokinio gyvenimo, gimimo globėjomis.

Prie aukuro sutuokia Lietuvos Krivis Jonas Trinkūnas

Atsakyti