Įkraunama...
Įkraunama...

Pašilaičiai: Aitvaras

QUOTE(monikamamyte @ 2011 08 18, 14:12)
mano dukte irgi lankys si lopseli. As tik nesuprantu, kodel i si lopseli nera ivedinejami nauji vaikuciai po truputi, o visi turi pasirodyti rugsejo 1d. paskambinus i darzeli, man buvo atsakyta, kad gauti tokie nurodymai. Tuo tarpu pasiskambinau i svietimo skyriu Vilniaus savivaldybeje, man paaiskino, kad taip daryti negalima, kad lopselinukams adaptacijos laikotarpis yra privalomas. Parasiau emaila i darzelio rastine, lauksiu, ka jie atsakys.

Labas rytas. Aš tik norėjau paklausti Jūsų, ką reiškia "įvedinėti naujus vaikučius po truputį?" Iš anksto dėkoju už atsakymą.
Atsakyti
QUOTE(imakulata @ 2011 08 20, 10:07)
Labas rytas. Aš tik norėjau paklausti Jūsų, ką reiškia "įvedinėti naujus vaikučius po truputį?" Iš anksto dėkoju už atsakymą.

Tas uvedimas po truputi yra kai nuo pirmos dienos lanko kokie 5-6 vaikai, jiemas apsipratus pridedama dar keli nauji ir t.t. kol susirenka visi. Dazhnai taip daroma, kad viesiems butu lengviau, nes chia bus 16-17 visishkai nauju vaiku
Atsakyti
QUOTE(Saulyte` @ 2011 08 20, 14:05)
Tas uvedimas po truputi yra kai nuo pirmos dienos lanko kokie 5-6 vaikai, jiemas apsipratus pridedama dar keli nauji ir t.t. kol susirenka visi. Dazhnai taip daroma, kad viesiems butu lengviau, nes chia bus 16-17 visishkai nauju vaiku

Ach, štai kaip čia. doh.gif Bet aš vis tiek nesuprantu, kas tie visi, kuriems nuo to būna lengviau? Tarkim mano mažius, kurį irgi leisiu į darželį nuo rugsėjo. Ar jis bus su pirma grupele rugsėjo 1 -ą, ar su kuria kita grupele kurią kitą dieną, vis tiek jam ta diena bus pirma diena lopšelyje ir jis verks kaip pasiutęs cray.gif ir jam vienodai rodys "po truputį tie kiti mazgiai įvesti ar iš karto". Kai mano mazgius paleis kakarynę blink.gif man ir irgi visai nerūpės "įvesti" tie kiti verkiantys ir apsisnarglyję mažyliai ar dar ne.
Tai aš nesuprantu, kam nuo to "įvedimo" lengviau? g.gif wink.gif
Atsakyti
QUOTE(imakulata @ 2011 08 20, 15:52)
Ach, štai kaip čia.  doh.gif Bet aš vis tiek nesuprantu, kas tie visi, kuriems nuo to būna lengviau? Tarkim mano mažius, kurį irgi leisiu į darželį nuo rugsėjo. Ar jis bus su pirma grupele rugsėjo 1 -ą, ar su kuria kita grupele kurią kitą dieną, vis tiek jam ta diena  bus pirma diena lopšelyje ir jis verks kaip pasiutęs cray.gif ir jam vienodai rodys "po truputį tie kiti mazgiai įvesti ar iš karto". Kai mano mazgius paleis kakarynę blink.gif  man ir irgi visai nerūpės "įvesti" tie kiti verkiantys ir apsisnarglyję mažyliai ar dar ne.
Tai aš nesuprantu, kam nuo to "įvedimo" lengviau?  g.gif  wink.gif

auklėtojom 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Plepė @ 2011 08 20, 16:04)
auklėtojom 4u.gif

Pirma karta apie toki "ivedima" girdziu...
Pernai kaip atejom, taip ir nuejom. Pazliumdavom kazkiek, bet aukletojos saunios pasitaike, tai pasiima tiesiog vaikuti ant ranku ir nukreipia demesi. Ir tai tikrai geriau, nei ilgi verksmingi atsisveikinimai.
Mes problema turime tik dabar - vasara, kai esame kitoje grupeje ir aukletoja ne musu ir toli grazu ne is maloniausiu. Bet nieko, savaitele beliko ir viskas stosis i savas vezes.
Sekmes pradedantiems! 4u.gif
Atsakyti
[quote=imakulata,2011 08 20, 17:52]
Ach, štai kaip čia. doh.gif Bet aš vis tiek nesuprantu, kas tie visi, kuriems nuo to būna lengviau? Tarkim mano mažius, kurį irgi leisiu į darželį nuo rugsėjo. Ar jis bus su pirma grupele rugsėjo 1 -ą, ar su kuria kita grupele kurią kitą dieną, vis tiek jam ta diena bus pirma diena lopšelyje ir jis verks kaip pasiutęs cray.gif ir jam vienodai rodys "po truputį tie kiti mazgiai įvesti ar iš karto". Kai mano mazgius paleis kakarynę blink.gif man ir irgi visai nerūpės "įvesti" tie kiti verkiantys ir apsisnarglyję mažyliai ar dar ne.
Tai aš nesuprantu, kam nuo to "įvedimo" lengviau? g.gif wink.gif
[/quote

Mano patarimas, jei turite galimybe, neveskite mazylio konkreciai rugsejo 1, nes labai daug surmulio, begiojimu ir t.t. o Jums ir vaikeliui tikrai neskirs tiek demesio kiek reiketu ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Plepė @ 2011 08 20, 16:04)
auklėtojom 4u.gif

drinks_cheers.gif Bet tada aš visai nesuprantu tos moteriškės, tos monikamamyte. Juk čia jos pirma ir vienintelė žinutė. Tik tam, kad ją parašytų, ji šitam forume užsiregistravo. Kodėl jai čia tas "įvedimas" toks svarbus? Juk ji ne auklėtoja. doh.gif Nesuprantu, bet gal jai su galva negerai? doh.gif doh.gif doh.gif Dar net nelanko to darželio, o jau išsidraskė, išsibuvo: ir į darželį skambino, ir į švietimo skyrių skambino, ir e-mailą rašė. Žodžiu, visiems nervus gadino, kaip isterikė kažkokia, mažiausiai galvodama apie savo vaiką. irnesakyk.gif Juk anokia čia paslaptis - tokių "mielų" mamyčių vaikučius auklėtojos "labiausiai" ir myli.
Man atrodo, kad pačiai monikamamyte labiau reikia to "laipsniško įvedimo" į elementarų supratimą, kad svetimam tvartelyje savos tvarkos niekas nedaro. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(imakulata @ 2011 08 20, 21:53)
drinks_cheers.gif Bet tada aš visai nesuprantu tos moteriškės, tos monikamamyte. Juk čia jos pirma ir vienintelė žinutė. Tik tam, kad ją parašytų, ji šitam forume užsiregistravo. Kodėl jai čia tas "įvedimas" toks svarbus? Juk ji ne auklėtoja.  doh.gif Nesuprantu, bet gal jai su galva negerai?  doh.gif  doh.gif  doh.gif  Dar net nelanko to darželio, o jau išsidraskė, išsibuvo: ir į darželį skambino, ir į švietimo skyrių skambino, ir e-mailą rašė. Žodžiu, visiems nervus gadino, kaip isterikė kažkokia, mažiausiai galvodama apie savo vaiką.  irnesakyk.gif Juk anokia čia paslaptis - tokių "mielų" mamyčių vaikučius auklėtojos "labiausiai" ir myli.
Man atrodo, kad pačiai monikamamyte labiau reikia to "laipsniško įvedimo" į elementarų supratimą, kad svetimam tvartelyje savos tvarkos niekas nedaro.  doh.gif

pritariu g.gif mirksiukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
As norejau paklausti ar Jums mamytes davekokia pazyma kad jusu vaikuciai priimti, nes mum nedave ir dabar kazkaip baisu ar nebusim kur dinge is saraso?
Atsakyti
QUOTE(mumla @ 2011 08 20, 19:29)
Mano patarimas, jei turite galimybe, neveskite mazylio konkreciai rugsejo 1, nes labai daug surmulio, begiojimu ir t.t. o Jums ir vaikeliui  tikrai neskirs tiek  demesio kiek reiketu  ax.gif

O mano patarimas - pasipuoškite, papuoškite savo atžalą ir būtinai nueikite. Nes bus ne šiaip sau šurmulio, bet ŠVENTINIO šurmulio. Bet tik jau nereikia to tokio egoistinio požiūrio "reikalauju dėmėsio sau ir mano vaikeliui". doh.gif doh.gif doh.gif Geriau pati parodykite dėmesio kitiems, nors jau tą šventinę dieną. Be to, niekas nereikalauja rugsėjo 1-ą būti darželyje visą dieną. Pilnai užtenka poros valandų. O jau tos pilkos kasdienybės bus dar tiek ir tiek. irnesakyk.gif

Aišku, jeigu neturi ko apsirengti, kaip kai kurios monikamamyte, pirštais nerodysime, tai tada ir draskaisi visaip, kad iš piršto išlaužtum kokią priežastį "nepasirodyti" darželyje rugsėjo 1-mą. Neisi juk vien skylėtas pėdkelnes iki papų užsitempusi. irnesakyk.gif
Atsakyti
Kam nepavyko patekti į alergiškų vaikų darželį, nenusiminkit. Atkasiau, kad yra Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymas dėl vaikų maitinimo [/U]visuose Vilniaus darželiuose - jo 11 punkte pasakyta, kad "11. Esant trumpalaikiam vaiko sveikatos sutrikimui arba vaikas netoleruoja kai kurių maisto produktų, suderinus su tėvais, sudaromos sąlygos vaiko individualiam maitinimui."
Pasiimkit šito įsakymo kopiją ir reikalaukit to, kas jums priklauso. Sėkmės smile.gif

Įsakymas čia
http://www.vilnius.l...;DocId=30136992
Atsakyti
QUOTE(egle50 @ 2011 06 20, 09:45)
mamytes, ar jus susiduret su tuo - paskutine savaite vaikas pareina kiekviena diena su sakuotais drabuziais, jau sugadino 3 komplektus drabuzeliu, jie gi neisiplauna... negaliu as sau leisti kiekviena diena mesti vis kitus drabuzius... gal ten reikia perziureti zaidimu aikstles, kazkuo medi impregnuoti... g.gif

Kaip įdomu.. Nepastebėjau.
Reiktų klaust auklėtojų tą dieną buvusių lauke ir apžiūrėt teritoriją.

O dėl pratinimo pagalvokit, kur 5-6 rėkiančius nuramint, kur 15.. Ir dar vienu metu. Tie 5-6 po truputį pradeda adaptuotis, vieni daugiau, kiti mažiau, bet pradeda. Pradeda suvokt tvarką, auklėtojos kažkiek bando prisiderint. Dažnai būna atveda vieną rėkiantį, tai tuo metu kiti paleidžia dūdas doh.gif Tai jei tik yra galimybė, mano asmenine nuomone ir šiokia tokia patirtimi, geriau vesti vėliau, prieštai suderinus su darželiu, kada atvyksite.
Atsakyti