Užsimaniau labai giros, ir seniai jau ją gaminau. Ir neatsimenu recepto
Ir čia pas jus neradau, nes kiek pamenu su kmynais cukrum ir mielėm, tik kiekių nepamenu. duonos tikrai nereikėjo, bandysiu ieškotis senose receptų knygose, jei rasiu ir čia parašysiu
Duonos gira su vaisiais
800g.dž.duonos,
1/2kg.dž. vaisių,
600g.razinų,
10l. vandens.
Duona užplikomaverdančiu vandeniu ir palaikoma uždengta apie pusę val.
Vaisiai nuplaunami vandeniu ir pavirinami.
Vaisiai ir duona nukošiami ,skysčiai sumaišomi ,suberiamas cukrus,sudedamos su cukrumi ištrintos mielės,išmaišoma ir paliekama šiltoje vietoje rūgti.
Įrūgusi gira išpilstoma į butelius ir įdedama razinų,užkimšama ir,laikoma šaltoje vietoje.
Po trijų dienų geriama.Vietoj cukraus galima dėti medų.
800g.dž.duonos,
1/2kg.dž. vaisių,
600g.razinų,
10l. vandens.
Duona užplikomaverdančiu vandeniu ir palaikoma uždengta apie pusę val.
Vaisiai nuplaunami vandeniu ir pavirinami.
Vaisiai ir duona nukošiami ,skysčiai sumaišomi ,suberiamas cukrus,sudedamos su cukrumi ištrintos mielės,išmaišoma ir paliekama šiltoje vietoje rūgti.
Įrūgusi gira išpilstoma į butelius ir įdedama razinų,užkimšama ir,laikoma šaltoje vietoje.
Po trijų dienų geriama.Vietoj cukraus galima dėti medų.
O as gaminu duonos gira paprastai, labai tiksliai nesilaikydama jokiu normu
Raugiu gira 5l talpos plastmasiniame butelyje (nuo vandens), kadangi tepdama sumustinius visada nupjaustau juodos duonos pluteles, tai jas sudziovinu ir naudoju girai...
Taigi i penkialitri primetu duonos pluteliu mazdaug trecdali butelio, apie 20g mieliu issuku su trupuciu cukraus sukreciu i buteli, suberiu apie 250g cukraus ir pripildau vos silto vandens tiek, kad iki kaklelio liktu laisvos vietos per mazdaug keturis pirstus (nes girai rugstant turis stipriai padideja, as dar buteli i puoda istatau, kad ant grindu neisbegtu...) ir imetu sauja razinku, buteli uzdarau ir gerai sumakaluoju, kad aptirptu cukrus, tada atsuku ir pastatau kambaryje rugti dviem dienom (kartkartem buteli uzsuku ir pavartau, kad viskas susimaisytu), po dvieju dienu skysti nuo duonos nukosiu ir galima gerti. Saltai laikant isbuna pora dienu. Jei per mazai bus cukraus ideta, mieles ji "suvalgys" ir bus nesaldu..., o siaip tai labai skanus dalykas, tik siek tiek i galva musa
Raugiu gira 5l talpos plastmasiniame butelyje (nuo vandens), kadangi tepdama sumustinius visada nupjaustau juodos duonos pluteles, tai jas sudziovinu ir naudoju girai...
Taigi i penkialitri primetu duonos pluteliu mazdaug trecdali butelio, apie 20g mieliu issuku su trupuciu cukraus sukreciu i buteli, suberiu apie 250g cukraus ir pripildau vos silto vandens tiek, kad iki kaklelio liktu laisvos vietos per mazdaug keturis pirstus (nes girai rugstant turis stipriai padideja, as dar buteli i puoda istatau, kad ant grindu neisbegtu...) ir imetu sauja razinku, buteli uzdarau ir gerai sumakaluoju, kad aptirptu cukrus, tada atsuku ir pastatau kambaryje rugti dviem dienom (kartkartem buteli uzsuku ir pavartau, kad viskas susimaisytu), po dvieju dienu skysti nuo duonos nukosiu ir galima gerti. Saltai laikant isbuna pora dienu. Jei per mazai bus cukraus ideta, mieles ji "suvalgys" ir bus nesaldu..., o siaip tai labai skanus dalykas, tik siek tiek i galva musa
aciu mamos uz receptukus
visu uzsirasiau,reiks vasara isvbandyt
parasysiu ar gavosi
QUOTE(Ledas @ 2009 04 30, 22:54)
Užsimaniau labai giros, ir seniai jau ją gaminau. Ir neatsimenu recepto
Ir čia pas jus neradau, nes kiek pamenu su kmynais cukrum ir mielėm, tik kiekių nepamenu. duonos tikrai nereikėjo, bandysiu ieškotis senose receptų knygose, jei rasiu ir čia parašysiu 
Vakar gaminau kmynu gira, siandien gerem
QUOTE(Nova27 @ 2009 05 04, 21:58)
O as gaminu duonos gira paprastai, labai tiksliai nesilaikydama jokiu normu
Raugiu gira 5l talpos plastmasiniame butelyje (nuo vandens), kadangi tepdama sumustinius visada nupjaustau juodos duonos pluteles, tai jas sudziovinu ir naudoju girai...
Taigi i penkialitri primetu duonos pluteliu mazdaug trecdali butelio, apie 20g mieliu issuku su trupuciu cukraus sukreciu i buteli, suberiu apie 250g cukraus ir pripildau vos silto vandens tiek, kad iki kaklelio liktu laisvos vietos per mazdaug keturis pirstus (nes girai rugstant turis stipriai padideja, as dar buteli i puoda istatau, kad ant grindu neisbegtu...) ir imetu sauja razinku, buteli uzdarau ir gerai sumakaluoju, kad aptirptu cukrus, tada atsuku ir pastatau kambaryje rugti dviem dienom (kartkartem buteli uzsuku ir pavartau, kad viskas susimaisytu), po dvieju dienu skysti nuo duonos nukosiu ir galima gerti. Saltai laikant isbuna pora dienu. Jei per mazai bus cukraus ideta, mieles ji "suvalgys" ir bus nesaldu..., o siaip tai labai skanus dalykas, tik siek tiek i galva musa
Raugiu gira 5l talpos plastmasiniame butelyje (nuo vandens), kadangi tepdama sumustinius visada nupjaustau juodos duonos pluteles, tai jas sudziovinu ir naudoju girai...
Taigi i penkialitri primetu duonos pluteliu mazdaug trecdali butelio, apie 20g mieliu issuku su trupuciu cukraus sukreciu i buteli, suberiu apie 250g cukraus ir pripildau vos silto vandens tiek, kad iki kaklelio liktu laisvos vietos per mazdaug keturis pirstus (nes girai rugstant turis stipriai padideja, as dar buteli i puoda istatau, kad ant grindu neisbegtu...) ir imetu sauja razinku, buteli uzdarau ir gerai sumakaluoju, kad aptirptu cukrus, tada atsuku ir pastatau kambaryje rugti dviem dienom (kartkartem buteli uzsuku ir pavartau, kad viskas susimaisytu), po dvieju dienu skysti nuo duonos nukosiu ir galima gerti. Saltai laikant isbuna pora dienu. Jei per mazai bus cukraus ideta, mieles ji "suvalgys" ir bus nesaldu..., o siaip tai labai skanus dalykas, tik siek tiek i galva musa
na na ismeginsim jusu recepteli
o kazi kas butu jei buteli uzsukus laikyt?
labai megstu gira, bet niekad nesu darius namie
kazkodel kankina nuojauta kad nesigaus man nieko...nemazas kiekis giros isbego lauk,gira dariau per pietus o vakare pauosciau ir paragavau-labai jau astrus kvapas ir skonis
toks jausmas kad cukraus per mazai o mieliu ryskiai per daug,manau pagal duota recepta po 2 dienu gira bus tikra bomba...
Vakar bandžiau kmynų girą,pagal aukščiau duotą receptėlį,neblogai gavosi
Skanu
Dar reiktų duonos girą išbandyt pagal paskutinį receptuką
bet paskutiniame recepte duonos giros mieliu tikrai per daug...man del to nesigavo...
kituose receptuose deda vos 1-2gramus,o sitame-20 gramu
.bandysiu is naujo viska daryt su daug maziau mieliu,nes pirmasis kartas nesigavo
O ar bandėte kuri gaminti girą pagal tuos pakelius koncentrato kur parduoda? Dabar maximoj kaip tik akcija to koncentrato. Nusipirkau. Vakar užraugiau. Kol kas dar laukiu kas gausis, bet kvepia skaniai.
darau gira is pakeliu.Perku "klingo" "Gera gira" trys pakiukai saluklo ir trys pakiukai mieliu,labai skani gira gaunasi











