Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų dienos meniu

QUOTE(Rastika @ 2011 04 15, 18:22)
o gal savon receptą parašyk

Laba,
Majonezas:
200 ml aliejaus,
1 kiaušinis,
2 (nedideli) šaukštai acto arba pusės citrinos sultys,
1 arbatinis šaukštelis druskos (be kaupo),
2 arbatiniai šaukšteliai cukraus (irgi be kaupo),
1 arbatinis šaukštelis garstyčių (naudoju Spilvos),

Viską susipilu į stiklainėlį, jokių temperatūrų skirtumų niekada nežiūriu, imu blenderį, statau ant dugno stačiai ir plaku trumpais paspaudimais. Kai jau apačioj susidaro balta majonezo masė, tada kiloju blenderį aukštyn-žemyn, kol persiplaka su visu aliejumi, ir visa masė tampa balta ir tiršta.
4u.gif
Papildyta:
QUOTE(mickute7 @ 2011 04 15, 19:00)
vakarienei - kepta pangasija

Tas padažas taip apetitnai atrodo, čia naminis? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(mickute7 @ 2011 04 18, 00:34)
nevalgadienis po vakarykscio ?  tongue.gif

lotuliukas.gif ,pusrycius valgem velai tai nlb norejo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neringuliaa: 18 balandžio 2011 - 09:29

Savaitgalio meniu, šeštadienį:
I-omletas su sezamais, kava, arbata
II-barščiai (nuo ketvirtadienio blush2.gif ), rūkytas karšis (draugai parvežė thumbup.gif )
III-buvo proga (vestuvių metinės), tai ir šašlykai, ir dešrelės ant laužo, dariau meduolių/bananų/grietinės tortą iš SM temos apie saldumynus, ir vynas ir brendis ax.gif
Tiesa, tortas man nelabai patiko, toks per šlapias gavosi, o gal tiesiog grietinę per liesą dėjau, bet man schmoll.gif

Sekmadienį:
I-plakta kiaušinienė (vaikui), torto likučiai mums, kava/arbata
II-likučiai, žirnių sriubos išviriau
III-kalakutienos ir tarkuotų bulvių kotletukai, makaronai, raug. agurkai
Atsakyti
Zaklada,visu pirma sveikinu su grazia svente smile.gif smile.gif wub.gif

Ir noriu paklaust kas ten per omletas su sezamu? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringuliaa @ 2011 04 18, 11:12)
Zaklada,visu pirma sveikinu su grazia svente smile.gif  smile.gif  wub.gif

Ir noriu paklaust kas ten per omletas su sezamu? ax.gif

Ačiū 4u.gif

Paprasčiausias omletas irnesakyk.gif Tik sezamo sėklų liko nuo bandelių kepimo, tai ir užbėriau. Paskrudo jos, vis įdomesnis skonis. smile.gif
Atsakyti
Aisku,visai skanu manau smile.gif

Snd as nieko negaminu,valgysim ka rasim smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neringuliaa: 18 balandžio 2011 - 15:25
Sveikos,vakar pusryciams valgem krabu lazdeliu misraine,MB dar sumustiniu su slapdesre ir suriu.Pietums lasinuku su duona ir pomidoru,dar burokeliu sriubos,o vakarienei sumustiniai su tepamu varskes sureliu.Per diena valgem saldainiu,ledu smile.gif
Atsakyti
Pirmadienio meniu:
I-sumuštiniai su pomidoru ir tepama namine rikota, kava arbata
II-brandinta žirnių sriuba ir kotletukai
III-plokštainis su baltu padažu, agrastų kisielius.
Naktipiečiams dar tokių pat sumuštinių kaip ryte prisitepėm. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,vakar valgem:
Pusryciai:MB nieko,as kiausiniene su desrelem ir suriu,mango vaisius
Priespieciai:saldainiai,varskes apkepas
Velyvi pietus:kepsniukai tesloje,virtos bulves,agurku-pomidoru-ridikeliu salotos su grietine,MB dar apkepo
Vakariene:keletas krekeriu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringuliaa @ 2011 04 20, 10:05)
Sveikos,vakar valgem:
Pusryciai:MB nieko,as kiausiniene su desrelem ir suriu,mango vaisius
Priespieciai:saldainiai,varskes apkepas
Velyvi pietus:kepsniukai tesloje,virtos bulves,agurku-pomidoru-ridikeliu salotos su grietine,MB dar apkepo
Vakariene:keletas krekeriu smile.gif

Laba, po šimts pypkių, tai ką mes dviese čia likom taupyt.. g.gif

I-grikių košė, kava, arbata
II-apkeptas plokštainis su pasukom
III-šv. kopūstų sriuba, grikiniai blynai iš likusios nuo pusryčių košės, varškės sūris (atvežė giminės iš kaimo) su medum ir arbata

Neringuliaa, ką planuoji Velykom gamint taupiai? rolleyes.gif
Pagrindiniam patiekalui mąstau zuikį kept, tokį su galvyte ir ausytėm, kad gražus būtų biggrin.gif Vis dar turiu to akcijinio kalakutienos faršo, bet gal reiktų pamaišyt su kiauliena, kad skystas nesigautų g.gif Ką patartum? ax.gif
Atsakyti
Vis pasiskaitau, bet neįsiterpiu blush2.gif

QUOTE(Zaklada @ 2011 04 20, 13:47)
Pagrindiniam patiekalui mąstau zuikį kept, tokį su galvyte ir ausytėm, kad gražus būtų  biggrin.gif


aš irgi planuoju, bet ne su ausim biggrin.gif Tokį pernai kepiau, bet įspūdžio nesudarė. Gražus tik, kol neprapjautas. O šiemet užkibau už tokio zuikio thumbup.gif Į vidų su faršu sluoksniuoti bulves, morkas, žirnelius.
Jau išbandžiau su žuvies faršu. Nenusivyliau rolleyes.gif Atvėsęs tikrai puikus.
Atsakyti
QUOTE(Zaklada @ 2011 04 20, 13:47)
Laba, po šimts pypkių, tai ką mes dviese čia likom taupyt..  g.gif
Neringuliaa, ką planuoji Velykom gamint taupiai?  rolleyes.gif
Pagrindiniam patiekalui mąstau zuikį kept, tokį su galvyte ir ausytėm, kad gražus būtų  biggrin.gif Vis dar turiu to akcijinio kalakutienos faršo, bet gal reiktų pamaišyt su kiauliena, kad skystas nesigautų  g.gif Ką patartum?  ax.gif

Aha kazkur visos dingusios unsure.gif ,o mes per Velykas vaziuojam i svecius tai vesiuosi tortuka toki,po to idarytus vistienos ketvircius ir dar galvoju kokiu uzkandziu,eisiu pasidairyt i saltus uzkandzius su foto :)gal karkos vyniotini? o zuikio ideja puiki,gal ir man sumeistraut koki:)


QUOTE(gupija @ 2011 04 20, 15:06)
Vis pasiskaitau, bet neįsiterpiu  blush2.gif

Junkites prie musu,kuo daugiau-tuo daugiau taupiu ir skaniu ideju 4u.gif
Papildyta:
O del farso Zaklada tai aisku pamaisykite ir tokio ir tokio smile.gif
Atsakyti