QUOTE(Zaklada @ 2011 04 18, 10:19)
Laba,
Majonezas:
200 ml aliejaus,
1 kiaušinis,
2 (nedideli) šaukštai acto arba pusės citrinos sultys,
1 arbatinis šaukštelis druskos (be kaupo),
2 arbatiniai šaukšteliai cukraus (irgi be kaupo),
1 arbatinis šaukštelis garstyčių (naudoju Spilvos),
Viską susipilu į stiklainėlį, jokių temperatūrų skirtumų niekada nežiūriu, imu blenderį, statau ant dugno stačiai ir plaku trumpais paspaudimais. Kai jau apačioj susidaro balta majonezo masė, tada kiloju blenderį aukštyn-žemyn, kol persiplaka su visu aliejumi, ir visa masė tampa balta ir tiršta.
Majonezas:
200 ml aliejaus,
1 kiaušinis,
2 (nedideli) šaukštai acto arba pusės citrinos sultys,
1 arbatinis šaukštelis druskos (be kaupo),
2 arbatiniai šaukšteliai cukraus (irgi be kaupo),
1 arbatinis šaukštelis garstyčių (naudoju Spilvos),
Viską susipilu į stiklainėlį, jokių temperatūrų skirtumų niekada nežiūriu, imu blenderį, statau ant dugno stačiai ir plaku trumpais paspaudimais. Kai jau apačioj susidaro balta majonezo masė, tada kiloju blenderį aukštyn-žemyn, kol persiplaka su visu aliejumi, ir visa masė tampa balta ir tiršta.
o va aš su kombu-kokteilių plakikliu dariau ne su belderiu
valgyti daryti visai laiko nebeturiu darbe tiek darbo kad vakaroju, vakar naktį išviriau burokėlių sriubos ir viskas