Neringuliaa,o gal kopūstų kotletų receptuką žinai ryt po darbo pabandyčiau pagaminti
Na mes su mama darydavome taip:
nedidelis kopustas,
2 kiausiniai
kazkur 0,5 stiklines manu krupu(galima dzuveseliu)
siek tiek miltu jei reikia
cesnako ir kitu prieskoniu pagal skoni
Kopūstą sutarkuoti,jei labai sultingas,truputį nuspausti sultis.Sudėti smulkiai supjaustytą česnaką.suberti manų kruopas,miltus,prieskonius, gerai išmaišyti.Formuoti kotletus ir kepti aliejuje.Gražiai apskrudinti.Valgyti karštus,užpilti mėgiamu padažu arba grietine
nedidelis kopustas,
2 kiausiniai
Kopūstą sutarkuoti,jei labai sultingas,truputį nuspausti sultis.Sudėti smulkiai supjaustytą česnaką.suberti manų kruopas,miltus,prieskonius, gerai išmaišyti.Formuoti kotletus ir kepti aliejuje.Gražiai apskrudinti.Valgyti karštus,užpilti mėgiamu padažu arba grietine
Antradienis :
Pusryciai - kava
Pietus - vakaryksciai makaronai
Vakariene - ale plovas, tik vietoj morku sparagines pupeles
Treciadienis
Pusryciai - kava, sumustiniai su slapenke
Pietus - MB nesesi i darba sumustiniu su slapenke, mums plovas, kompotas
Vakariene - sudyti kaimiski lasinukai su cesnaku, desertui batonas su kaimiska slyviene prie arbatos
Pusryciai - kava
Pietus - vakaryksciai makaronai
Vakariene - ale plovas, tik vietoj morku sparagines pupeles
Treciadienis
Pusryciai - kava, sumustiniai su slapenke
Pietus - MB nesesi i darba sumustiniu su slapenke, mums plovas, kompotas
Vakariene - sudyti kaimiski lasinukai su cesnaku, desertui batonas su kaimiska slyviene prie arbatos
QUOTE(Rastika @ 2011 03 16, 20:53)
Atsiprašiukas, tik dabar pamačiau
QUOTE(Neringuliaa @ 2011 03 16, 23:25)
Na mes su mama darydavome taip:
nedidelis kopustas,
2 kiausiniai
nedidelis kopustas,
2 kiausiniai
Vat akurat taip ir dariau
Mes valgėm kaip kotletus - su bulvių koše ir raudonu padažu.
Rasiau rasiau ir taip pati uzsimaniau,reikes kuria diena pasigamint,o ir taupu labai
As ziuriu cia mes 4 ir likom
QUOTE(Rastika @ 2011 03 16, 20:53)
Suvalgau nerealiai daug saldumynu net nebežinau kaip su tuo kovoti, pati neperku bet darbe visada ant stalo prikrauta arba atnesa kas nors, namuose MB nuperka ir vis slamsciu suvalgau nemeluodama netoli kilo

Tai gal jums vitamino kokio tai trūksta? Nebepamenu dabar, bet skaičiau, kad trūkstant "kažko" labai ant saldumynų traukia..
O gal testuką jau reikia pirkt?
Mano tai vyrai abu saldžiarūriai, dėl manęs tai saldumynų gali ir nebūt.
Papildyta:
QUOTE(Neringuliaa @ 2011 03 17, 12:22)
Rasiau rasiau ir taip pati uzsimaniau,reikes kuria diena pasigamint,o ir taupu labai

Na ir taupykim keturios
Trečiadienio meniu:
I-karšti sumuštiai (ketšupo/majonezo užtepas, kmynai, sūrio truputis), kava/arbata
II-vis dar brandinta kopūstų sriuba
III-plovas su dešrelių gabaliukais, aisbergo salotos su porais ir grietine (vakar Maksimoj po 2,89 buvo gan didelės salotų galvos, na bent jau mūsų parduotuvėj)
Na, ir vakare "pakabinau" tą sušalusį kefyro pokelį, kur rikotos sūris pasigamina
Lauksim naujienu,kaip gavosi
o man ir saldumynai nelabai,kartais norisi,bet lasinukai skaniau
na o as rasau siandienos meniu:
Pusryciai:MB nieko,as saldzia bulka su sviestu,arbata
Pietums:zuvies kepsneliai su pomidorais,svogunais,suriu,bulviu kose,pekino salotos,agurkine sriuba
Vakariene:nieko negaminsiu,jei noresim yra sudytos sonines,dar saldzios bulkos liko,as sausainiu gal uzkrimsiu
Pusryciai:MB nieko,as saldzia bulka su sviestu,arbata
Pietums:zuvies kepsneliai su pomidorais,svogunais,suriu,bulviu kose,pekino salotos,agurkine sriuba
Vakariene:nieko negaminsiu,jei noresim yra sudytos sonines,dar saldzios bulkos liko,as sausainiu gal uzkrimsiu
Pusryciai - kava, arbata
Pietums - koldunai su kaimiskais spirguciais ( Norfos akcijiniai) plovo likuciai
Vakariene- virta sonine su virtomis bulvemis ir raugintais kopustais ( viskas is kaimo
)
Siuo metu ziauriai striuka su pinigais
tai kraustau saldytuva, kuris dar aciu D pilnas
o perku tai tik duona, grietine
Pietums - koldunai su kaimiskais spirguciais ( Norfos akcijiniai) plovo likuciai
Vakariene- virta sonine su virtomis bulvemis ir raugintais kopustais ( viskas is kaimo
Siuo metu ziauriai striuka su pinigais
Denite,grizk pas mus
Vakar:
Pusryciai - kava
Pietus - MB sumustiniai su rukyta desra, as neturejau apetito
Vakariene - guliasas su daug morku, porais, valgem su virtom bulvem ir raugintais agurkeliais. Obuoliu-slyvu kompotas
Siandien:
Pusryciai - kava, man sumustinis su desra
Pietus - MB vakarykstis guliasas su bulvem, man sumustinis
Vakariene - burokeliu lapeliu sriuba ir reiks dar kazka MB rimtesnio pagaminti, bet nesumastau ka
Desertui kompotas ir keksas.
Papildyta:
Griztu, griztu
skaitinejau, ka jus gaminot, nesumastau ka dar vakarienei pagaminus
Vis nebera kada prisesti ir parasyt, ka valgem, nors taupyt taupom kaip visada. SIa savaite valgom belekaip, nes nera nei noro valgyti, nei laiko gaminti. Na bet kita savaitele gal grisim i vezes, tai vel dazniau cia uzsuksiu
Pusryciai - kava
Pietus - MB sumustiniai su rukyta desra, as neturejau apetito
Vakariene - guliasas su daug morku, porais, valgem su virtom bulvem ir raugintais agurkeliais. Obuoliu-slyvu kompotas
Siandien:
Pusryciai - kava, man sumustinis su desra
Pietus - MB vakarykstis guliasas su bulvem, man sumustinis
Vakariene - burokeliu lapeliu sriuba ir reiks dar kazka MB rimtesnio pagaminti, bet nesumastau ka
Papildyta:
QUOTE(Neringuliaa @ 2011 03 17, 18:32)
Griztu, griztu
QUOTE(denite @ 2011 03 17, 18:48)
Vakariene - burokeliu lapeliu sriuba
ar jau parduotuvėje yra pirkti
Na aš kažkaip vėlai gryžau tai snd po darbo pigiai apsisukau
I kava
II seminare gavau
III bulvių košė su spir
O ryt išbandysiu kopūstų koteletus nes ryt juk pastininkas
Zaklada mielai norėčiau NT pamatyti II bet matyt man dar ne laikas bet laukiam vadinasi gal tikrai kažko mano organizmui tūksta
QUOTE(Rastika @ 2011 03 17, 21:26)
ar jau parduotuvėje yra pirkti
kaip parduotuveje yra nezinau, bet pas mane saldiklyje beveik pilnas stalcius burokeliu lapeliu