Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai - VGN

Sveikos esamos ir būsimos mamytės smile.gif Aš irgi prieš du mėnesius gimdžiau gimdymo namuose, tai noriu pasidalinti savais įspūdžiais.
Kadangi pas mane jau buvo savaitės pernešiojimas sekmadienį nuvykom į priimamąjį apžiūrai. Jaučiausi puikiai, jokių gimdymo ženklų. Priimamajame apžiūrėjusi gydytoja pasirodė kompetetinga ir labai maloni. Ji patarė pirmadienio nelaukti ir gultis iškart, nes pirmadieniais ten ir taip daug veiksmo būna. Taigi taip ir padarėm. Mane paguldė į patologijos skyrių. Ten lyg ir viskas normaliai. Palatoje buvome trise. Užkliuvo tik nemaloni skyriaus akušerė ir perdėtas toniukų fiksavimas. Mane paguldė po 16 val. Per vakarą reikėjo 2 kartus užsirašyti toniukus ir dar gavau lapą, kuriame turejau pati valandą sekti judesiukius ir juos fiksuoti.
Naktį prasidėjo sąrėmiai, bet kol galėjau miegoti niekur nesikreipiau smile.gif Kai jau skausmas išties pasidarė sunkiai pakeliamas kreipiausi į skyriaus akušerę. Ji užrašė vaikučio toniukus, apžiūrėjo gydytojas ir perkėlė į gimdymo skyrių. Gimdykloje tuo metu keitėsi gydytojų pamaina, bet ten viskas taip operatyviai vyko, kad net nepastebėjau. Tiesiog priėmė vienas gydytojas, o gimdymo metu buvo kitas. Gydytojai ir akušerės su kuriomis teko susidurti mums buvo išties kompetetingi ir malonūs. Pagimdžiau natūraliu būdu be nuskausminimo.
Po gimdymo su vyru paėmėme atskirą palatą. Pogimdyvinis skyrius irgi nenuvylė. Ar viskas gerai, ar nieko netrūksta užeidavo paklausti akušerės ir gimdymą priėmęs gydytojas. O jei kildavo klausimų patys nueidavom pas akušeres ir pasiklausdavom. Ten dirbančios moterys išties malonios ir atsako į visus rūpimus klausimus. Tik mus iškart perspėjo, kad mygtuką pagalbai išsikviesti naudotume tik rimtu atveju, nes jis labai garsiai skamba ir gąsdina kitas mamytes.
Maistas gimdymo namuose nelabai tinkamas maitinančiai mamytei, bet badu nemiriau smile.gif. Surasdavau ko užvalgyt ir be jų maisto. O to ko nevalgydavau aš, suvalgydavo vyras, nes jiems ten maisto neduoda.
Tiesa, buvom su niekuo nesitarę ir niekam nieko nemokėjom. Gimdymo namais likom tikrai patenkinti. Kai lauksiuos antro mažiuko irgi gimdysiu gimdymo namuose.
Atsakyti
temute aprimus...keliu i virsu 4u.gif
Atsakyti
Puiki ligonine,puikus aptarnaujantis personalas,malonus,...tik vakar is ten gryzom.
Atsakyti
abu vaikus ten gimdziau be jokiu susitaimu, neturiu jokiu nusiskundimu, viskas buvo super, visas personalas buvo draugiskas, kompetetingas smile.gif
Atsakyti
Nuo nestumo pradzios lankausi KC VGN ir gimdyt planuoju ten...siaip manau kad nesitarsiu su niekuo,juk ir be susitarimo nemazai kas gimdo smile.gif
Atsakyti
Ir aš du nėštumus lankiausi VGN KC ir šioje ligoninėje gimdžiau, viskas susiklostė gerai. Prieš gimdymo pabaigą paprašiau, kad galėčiau pasižiūrėti gimdymo palatas, kad apsirasčiau ir netvykčiau į nežinomą aplinką - man buvo svarbūs ir psichologiniai dalykai, kad gimdymas klostytųsi kuo sklandžiau. Labai maloniai gydytojas palydėjo iki gimdymo palatų, akušerė parodė palatas, patarė ką reikėtų atsivežti.
Atsakyti
Taip, visiškai pritariu - dukrytę gimdžiau VGN, viskas sklandžiai. Dabar lankausi KC ir žadu gimdyti VGN. Svarbu, kai pozityviai nusiteiki, tai visur ir viskas yra gerai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(RVJ @ 2011 05 30, 08:52)
Ir aš du nėštumus lankiausi VGN KC ir šioje ligoninėje gimdžiau, viskas susiklostė gerai. Prieš gimdymo pabaigą paprašiau, kad galėčiau pasižiūrėti gimdymo palatas, kad apsirasčiau ir netvykčiau į nežinomą aplinką - man buvo svarbūs ir psichologiniai dalykai, kad gimdymas klostytųsi kuo sklandžiau. Labai maloniai gydytojas palydėjo iki gimdymo palatų, akušerė parodė palatas, patarė ką reikėtų atsivežti.

o pas ka tu kreipesi kad parodytu palatas? as irgi noreciau nuvaziuot pasiziuret g.gif gal aprodytu,bet nezinau pas ka apie tai pasiklaust blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Zhannulka @ 2011 05 30, 12:17)
o pas ka tu kreipesi kad parodytu palatas? as irgi noreciau nuvaziuot pasiziuret  g.gif  gal aprodytu,bet nezinau pas ka apie tai pasiklaust  blush2.gif

Šiaip jau neberodo palatų, nebent 'pablatu'. Mano moša anais metais rugpjūtį atvažiavo su prašymu apžiūrėti palatas, o jai pasakė: jau nebevedžiojam ir nerodom. Dar paklausė ar pačiai būtų malonu, jei toje palatoje kažkas su batais vaikščiotų, kai viskas turi būti sterilu? Bet viską paaiškino ir papasakojo kaip 'atrodys' gimdymas, ką turėti su savim ir t. t.
Gali surizikuoti pasiskambinti jiems ir paklausti apie tai smile.gif Gal per metus vėl kas pasikeitė smile.gif Telef. nr. Googles paklausk - yra. Galiu dabar tik KC nr. parašyti, ten fainos slaugės sėdi, gal suteiks rūpimą info: 8 (52) 695463.
Atsakyti
QUOTE(VinDi @ 2011 05 30, 11:55)
Šiaip jau neberodo palatų, nebent 'pablatu'. Mano moša anais metais rugpjūtį atvažiavo su prašymu apžiūrėti palatas, o jai pasakė: jau nebevedžiojam ir nerodom. Dar paklausė ar pačiai būtų malonu, jei toje palatoje kažkas su batais vaikščiotų, kai viskas turi būti sterilu? Bet viską paaiškino ir papasakojo kaip 'atrodys' gimdymas, ką turėti su savim ir t. t.
Gali surizikuoti pasiskambinti jiems ir paklausti apie tai smile.gif Gal per metus vėl kas pasikeitė smile.gif Telef. nr. Googles paklausk  - yra. Galiu dabar tik KC nr. parašyti, ten fainos slaugės sėdi, gal suteiks rūpimą info: 8 (52) 695463.

slauges tai ten tikrai laaabai faino,na as vistiek vaziusiu kita pirmadieni ten i KC ir reiks paklaust g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zhannulka @ 2011 05 30, 18:56)
slauges tai ten tikrai laaabai faino,na as vistiek vaziusiu kita pirmadieni ten i KC ir reiks paklaust  g.gif

Pritariu. Slauges fainos, labai rupestingos. Gal biski net per daug. biggrin.gif
Atsakyti
Vienintelis dalykas uzkliuves-naujagimiu skyriaus darbuotoju per didelis oficialumas-galetu buti labiau betarpisksnes.
Atsakyti