Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai - VGN

QUOTE(Viktė. @ 2011 05 30, 19:38)
Pritariu. Slauges fainos, labai rupestingos. Gal biski net per daug.  biggrin.gif

na taip,kartais net kaip maza mergytes jauciuos blush2.gif na bet juk cia maloniau tai,negu jos vaiksciuotu susiraukusios smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,
Norejau pakalusti, gal kuri nors gimdete pas gyd. B.Žaliūną? ax.gif Noreciau su juo tartis. Ir dar vienas klausimas - laideleje apie VGN maciau, kad tokia individuali gydytojo prieziura yra netgi oficiali, tik susimoki i kasa 700lt ir viskas. Bet tai kaip geriau daryti, gal paciam gydytojui geriau moketi, o ne oficialiai g.gif Juk gydytojui tai turbut taip tikrai geriau bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos esamos ir busimos mamytes, nestuke.gif

Aš taip pat apsisprendžiau gimdyti VGN jusu geri atsiliepimai tikrai nuramina ir padeda nusiteikt pozityviai smile.gif

Norejau paklaust kaip yra su epidurine nejautra sako jog reikia turet savo nusipirkus. O ar galima neturet, o poto susimoket jei reikia? Ar nebus poto taip, kad išvis nenuskausmins jei neturi savo?

Ir dar klausimas ar nebuna taip jog paveluoja ta laiko tarpa kada gali nuskausmint ir tenka gimdyt naturaliai?

Atsakyti
QUOTE(sigutux @ 2011 05 31, 12:13)

Aš taip pat apsisprendžiau gimdyti VGN jusu geri atsiliepimai tikrai nuramina ir padeda nusiteikt pozityviai smile.gif

Norejau paklaust kaip yra su epidurine nejautra sako jog reikia turet savo nusipirkus. O ar galima neturet, o poto susimoket jei reikia? Ar nebus poto taip, kad išvis nenuskausmins jei neturi savo?

Ir dar klausimas ar nebuna taip jog paveluoja ta laiko tarpa kada gali nuskausmint ir tenka gimdyt naturaliai?

O kodel blogai gimdyti naturaliai? rolleyes.gif Mano manymu, tai daug geriau nei nejautra ax.gif Argi verta zaloti savo sveikata del skausmo baimes?... na cia turbut daugiau filosofinis klausimas rolleyes.gif Nesupykit uz toki pastebejima, kiekvienas renkasi pats smile.gif
Atsakyti

--------------------------------------------------------------------------------------------
Sveika,
jo, jie prašo, kad savo turėtumėm, bet... kiek žinau, kad tai 'kriminalas', kad negalima taip daryti. Mošos prašė, ji nupirko ir atsivežė, bet neprireikė. Gavo ji tos nejautros tiek kiek reikėjo:) Ir nieko už tai neprašė. Kas liečia 'pavėlavimą', tai sąrėmių metu daroma nejautra, jei jau prasidės stūmimas, tai neturėsi laiko pagalvoti apie kažkokius 'skausmus', reikės 'dirbti', kad greičiau susitikti su leliuku:) Tai vat kiek žinau, kad tuo metu jau ir nebedaroma nejautra, jei prieš tai nebuvo daryta.
Aš galvojau ar man nuskausminti, ar pačiai atkentėt ir kol galvojau procesas sparčiai prasidėjo ir nebespėjau, bo reikėjo stumti thumbup.gif
Atsakyti
na kągi mielosios, šeštadienį grįžome iš ligoninės ir tik su gerais atsiliepimais thumbup.gif gimdžiau čia antrą kart su niekuo nesitarus, bet esu visiškai patenkinta cool.gif taip sutapo, kad abu vaikiukus ir pirmą ir antrąjį gimdžiau pas tą patį gydytoją Šklėrių thumbup.gif ir akušerė Zita papuolė nuostabi thumbup.gif prižiūrėjo mane kaip ... net nežinau su kuo palyginti smile.gif žodžiu, nesitraukė nuo manęs ir visaip palaikė. gydytojas net dainavo lotuliukas.gif aš truputį kaprizinau, bet galima suprast per skausmus... paskui aišku, atsiprašiau ir padėkojau, nes tikrai taip nuoširdžiai jie stengėsi man padėti 4u.gif
kaip nekeista, šįkart esu patenkinta ir pogimdyvinio skyriaus priežiūra, nes su pirmuoju kai gulėjau tai ojojoi...
tik vienintelis dalykas, kuris užstrigo, kad išvažiavimo dieną elektros nebuvo blink.gif ten pas juos kažkas vyksta, tai vis dingsta doh.gif bet tikiuosi, jie susitvarkė bigsmile.gif

QUOTE(sigutux @ 2011 05 31, 11:13)

būna būna rolleyes.gif va man taip ir buvo doh.gif paprašiau- sako dar anksti, o po 15 min jau vėlu buvo lotuliukas.gif taip greit viskas vyko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mazylis7 @ 2011 05 31, 13:20)
O kodel blogai gimdyti naturaliai? rolleyes.gif Mano manymu, tai daug geriau nei nejautra ax.gif Argi verta zaloti savo sveikata del skausmo baimes?... na cia turbut daugiau filosofinis klausimas rolleyes.gif Nesupykit uz toki pastebejima, kiekvienas renkasi pats smile.gif

Jo, tu teisi - filosofinis klausimas su filosofiniu požiūriu į gyvenimą biggrin.gif
Kadangi jau žinau kaip atrodo gimdymas be nuskausminimo, o aplinkui daug kas darosi epidūrą ir man sako "tu pagalvok, koks kaifas, procesas eina, o tu nieko nejauti, matai, kad sąrėmis 100 proc., o tau vienodai", tai toks dalykas gundo, bet... Aš tragiška bailė visokio pobūdžio adatoms + nėra garanto, kad nepataikys ten kur nereikia (kiek tokių istorijų, kad paskui mėnesį normaliai vaikščioti negali + visą gyvenimą nugarą skauda), o aš save myliu, kad sau galėčiau 'pakenkti' biggrin.gif Tai vat dabar 90 proc. esu apsisprendusi, kad gimdysiu ir vėl natūraliai, bet pagunda (kipšiukas) lieka... biggrin.gif Pagyvensim - pamatysim rolleyes.gif
Papildyta:
Remini, sveikinimai thumbup.gif
Kas gimė? Koks gimdymo skirtumas tarp pirmo ir antro gimdymų? Sako, kad antras lengviau ir greičiau gimsta, nors dar priklauso nuo metų skirtumo. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(VinDi @ 2011 05 31, 14:04)
Jo, tu teisi - filosofinis klausimas su filosofiniu požiūriu į gyvenimą  biggrin.gif
Kadangi jau žinau kaip atrodo gimdymas be nuskausminimo, o aplinkui daug kas darosi epidūrą ir man sako "tu pagalvok, koks kaifas, procesas eina, o tu nieko nejauti, matai, kad sąrėmis 100 proc., o tau vienodai", tai toks dalykas gundo, bet... Aš tragiška bailė visokio pobūdžio adatoms + nėra garanto, kad nepataikys ten kur nereikia (kiek tokių istorijų, kad paskui mėnesį normaliai vaikščioti negali + visą gyvenimą nugarą skauda), o aš save myliu, kad sau galėčiau 'pakenkti' biggrin.gif Tai vat dabar 90 proc. esu apsisprendusi, kad gimdysiu ir vėl natūraliai, bet pagunda (kipšiukas) lieka...  biggrin.gif Pagyvensim - pamatysim  rolleyes.gif
:

Nu jo, as kai pirma karta gimdziau tai sakiau, kad is viso daugiau niekada negimdysiu biggrin.gif Tai gydytoja tada pasake - aha, paziuresim, ka pasakysi po metu kitu... Ir tiesa, blogi prisiminimai isblesta, o duoti save badyti adatomis (ir dar i stubura!) tai jau ne uz ka schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(VinDi @ 2011 05 31, 13:04)
Remini, sveikinimai  thumbup.gif
Kas gimė? Koks gimdymo skirtumas tarp pirmo ir antro gimdymų? Sako, kad antras lengviau ir greičiau gimsta, nors dar priklauso nuo metų skirtumo.  rolleyes.gif

ačiū 4u.gif tarp gimdymų nepilni 2 metai (pritrūko 2 mėn) ax.gif nežinau, kas nuo ko priklauso, bet šįkart tikrai viskas vyko žymiai greičiau... kai naktį prasidėjo sąrėmiai, tai vyrui sakiau, kad ryte turbūt važiuosim į ligoninę, bet ryte jau jau sūpavom savo mažylę wub.gif gydytojas juokavo, kad kai gimdysiu trečią važiuot į ligoninę vos pajutus pirmą sąrėmį, kad spėtų vaikutį pagaut lotuliukas.gif

jei dar šnekėt dėl epidūros, tai su pirmu darė man blush2.gif na, nežinau kaip kitoms, bet sąrėmius tu tikrai jauti, tik kad jie ne tokie stiprūs ir skaudūs... o nugarą man ir be epidūro skauda tongue.gif epidūras prailgina gimdymo laiką blink.gif tai su pirmu visą naktį su epidūru pravaikščiojau, kol gydytojui atsibodo ir pradėjo skatint 4u.gif be epidūro žyyymiai skaudžiau, bet greičiau tongue.gif taigi kiekviena pasirenka kaip nori bigsmile.gif
Atsakyti
Geras, vat šito kažkodėl nežinojau, kad su epidūru ilgiau... naujiena... g.gif
Jo, matyt man geriau skaudžiau ir greičiau pasirinkti biggrin.gif
Atsakyti

Man taip buvo VGN, tuo metu galvojau- kokios karvės, specialiai taip viską surežisavo, maldavau epidūro (nors prieš gimdymą sakiau, kad jo man nereikia, tos nuomonės gydytoja ir laikėsi), vyrui kiek moralų atrašiau, varinėjau jį, kad tuoj pat pristatytų man anesteziologą ir mano gydytoją lotuliukas.gif ...., sakė tuoj tuoj ateis...ir taip atėjo laikas stumti ax.gif . Tada tai buvo nejuokinga, o paskui viskas atrodė labai logiška- buvo greitas gimdymas, nelabai skausminga pradžia, na pabaigoj pasidraskė moteriškė valandžiukę ir viskas, kam čia tie epidūrai unsure.gif .
Atsakyti
Geras biggrin.gif Jo, man panašiai buvo tik su vonia. Dar pirmų apsilankymų pradžioje (prieš gimdymą) akušerei sakiau, kad noriu vandeny gimdyt, sakė ok. Gimdymo metu - priminiau, vėl ok. Tik sako, dar truputį palauk, bo ten kažkokia 'sava' motera gimdo. O kai jau ten buvo laisva, tai man jau buvo vėlu biggrin.gif
Taip ir nežinau kas yra gimdymas vandeny biggrin.gif O dabar lyg jau ir nebėra tos paslaugos VGN.
Atsakyti