Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai - VGN

QUOTE(Teslike;) @ 2011 05 20, 09:44)
Del tos baisios istorijos, tai skaiciau ir nesupratau, kodel mamos gina ta akusere, tikrai tikiu, kad taip buvo, ir kaip pasikeite tos merginos Linetos, kuri papasakojo (jei ji nepapasakotu, tai ir nezinotume) situacija - ji pati tapo nusikaltele blink.gif , nu sakes, nejuokinkit, net pikta. Jei mamos nezinos, kad buna ir blogai, tai kas nuo to geriau, nesuprantu. O siaip as uz tai, kad reikia visada pastoveti uz save, ir butinai vyras turi kiekviena zingsni kontroliuoti (si karta tai jau nenormalu buvo i kraujuojancia zmona ziureti ir tyleti).... Bet tikiu, kad labai daug zmoniu yra, kukliu, dar vis bijanciu ir paprasta klausima uzduoti, todel ir neparase savo istorijos pati, arba lengvatikiu, kad ji pati kalta, tai daugiau nepasikartos, negalima kitam zmogui gyvenimo gadinti (ta pavarde vis tiek visi greit suzinotu, kos skirtumas kaip paviesinsi, negalima vien gerus dalykus rasineti), nu siaubas, man tai gaila tos moters, noreciau buti salia ir pastatyti ta akusere i vieta, bet su tokiom kaip as jos neprasideda, jaucia kuris silpnas, o savrbiausia, kad tokiais atvejais nelabai gali ka irodyti, moralini isprievartavima, ir nieko tu cia nepadarysi... o dar tos musu moteru reakcijos, aisku, kokios kuklesnes cia nieko ir neraso, nei savo istoriju, nei komentaru.... Beje, as gimdziau kova VGN, viskuo patenkinta, nieko nemokejau, o daktaras paksuitne diena i apziura irgi su kvapeliu atejo, taip kad.......

Pilnai sutinku....istorija baisi,akušerės elgesys baisus,bet,manau,ir porelei reiktų pagalvot,kad nepastovėjo už save...o gyvenime situacijų,kai reik kovot už save,oi kiek dar daug bus.
Atsakyti
QUOTE(z.lineta @ 2011 05 17, 15:43)
na pasakoju:

geguzes 4 pagulde,geguzes 5 nubego vandenys,gaeguzes 6 pagimde,pats gimdymas nuo vandenu nutekejimo truko 20,5 valandu....
i gimdykla uzeidavo gyd ir akusere labai retai,akusere JOLANTA JASINSKIENE,istisai zemino gimdyve,visa laika keiksmazodziai ir buvo isgerus,nes salia kabinetuke svente...(parasyciau konkrecius jos pasakymus,bet nezinau ar forume butu galima taip rasyt),bet paprasteni buvo tokie,kaip, tavo protas kaip 13metes mergaites,durne tu,vyrui pasakyta ismokink ja kai grisit namo sikt,zajabala gimdyk,o man px gyvas ar ne tavo vaikas bus,tuoj as ji issiurbsiu... per prievarta paeme ranka ir liepe liest sau tarpviete su galvute,negana to po gimdymo padejo vaika jai ant krutines ir isejo visi,atejo po 2,5 val.vaikas 2kart apsikakojes,ji kraujuojanti,tada atejo matyt kita pamaina,viska susiuvo,vaika sutvarke,pati gimdyve neteko 70% kraujo,gulejo reanimacijos,perpilinejo...
tai va tiek....pasirodo buna nelabai tiketinu dalyku ir siais laikais.
ji parase skunda,direktore jei neklystu atsiprasinejo,pazadejo kad atleis,prase i audita nesikreipt,taciau ji kreipsis ir dar su zurnalistais bendraus...
beje ne viena  istorija girdejau apie sia akusere,kad ji izeidineja ir tt...
taciau esu girdejus ir graziu gimdymu tenai,manau ji pasirenka ka pazemint ir tikiuosi tikrai ji ten nebedirbs...

1. Pirmakartes gimdymas uztrukes 20,5 val- visiskai normalu.
2. Kad tiek valandu zemintu gimdyve- sunkiai protu suvokiama, nes ne vien akusere gimdyma priziuri,ir butu is pasaliniu kasnors tuos keiksmazodzius isgirdes. Budintis gydytojas visada zino kokia situacija gimdykloje. Ka reiskia, uzsukdavo labai retai?
3. Jei stumimo periodas uztruko ir gimstancio kudikio bukle pradejo bloget, tai gal ir pasake kanors grieztesnio, kad stipriau stumtu, susikauptu.. Gimdymo metu pats svarbiausias momentas yra susikalbejimas, akuseres bei gydytojo komandu vykdymas, kada ir kaip reikia stumti. Gimdymo momentu moteris yra ypatingai pazeidziama ir i viska zymiai jautriau reaguoja...
Jeigu musu ivykio vietoje nebuvo ir mes negirdejom to, tai beprasmiska kazka komentuoti..Protingiausia, jei moteris atsigavus po gimdymo asmeniskai issiaiskintu su akusere, kas ja izeide, kas buvo netaip.

4. Visom gimdyvem po gimdymo,kai tik uzgimsta placenta, yra apziurimi gidmymo takai, ir jei yra plysimu ar kirpimu susiunama iskart. VGN akuseres tarpvieciu nesiuna. Po gimdymo gydytojo darbas apziureti moteri.
Visos netenka kazkiek kraujo (bet tikrai ne 70proc,smile.gif) netenkama apie 0,5-2 stiklines) ir tom kuriom nestumo metu buvo sumazejes hemoglobino kiekis, po gimdymo jo dar labiau sumazeje ir jei yra reikalas perpila krauja. O kai perpilineja, reikalingesne intensyvesne slauga, del to ir paguldoma i intensyvaus sekimo palata.
Siais laikais nieks nepalikineja stipriai kraujuojanciu moteru, nes po gimdymo labai greit ir lengvai gali nukraujuot ir mirti...Anksciau daug moteru mirdavo del to...
Si istaiga turi naujagimiams palankios ligonines varda, todel po gimdymo iskart ir buvo uzdetas naujagimis ant motinos pilvo..Ir kas si jausma yra patyres, tai pats nuostabiausias jausmas gyvenime, koki gali patirti motina...ir ji tada nemasto apie apsikakojimus vaiko..Jei jis kakoja- valio...Probelma- kai nekakoja.
Sutvarkius gimdyve ir naujagimi (pasverus, ismatavus), ji paliekama apie1-2 val gimdykloj dziaugtis savo stebuklu. ir po to perkeliama..2,5 val nieks nepalieka gimdykloj, nes reik tvarkyt gimdykla, kadangi naujos gimdyves gali atavaziuot...

Auditas siuo atveju nelabai gales ka istirti, nes motina sveika, vaikas sveikas...O bendravimo faktus irodyti- reikia faktines medziagos, tuo labiau girtuma...Auditas tikrina ligos istorijas. Kas ka sake- cia neirodymas.
Su ta akusere reiktu rimtai paciai gimdyvei pasisneket ir manau, jei zmogus psichiskai sveikas tai pripazins savo klaidas, atsiprasys ir jos tarpusavyje isspres problema..
Atleidimas ar isejimas is darbo ka duos?

Grazios motinystes gimdyvei.
Ir visom rekomenduoju gimdyti VGN- nuostabi istaiga..

Atsakyti
QUOTE(frape @ 2011 05 20, 15:54)
.2,5 val nieks nepalieka gimdykloj, nes reik tvarkyt gimdykla, kadangi naujos gimdyves gali atavaziuot....

Su visu jūsų postu labai drinks_cheers.gif bet va šitoj vietoj tai būna visaip wink.gif pvz aš pagimdžiau 16:22, o gimdykloje išbuvau iki pat 20val wink.gif reiškia net 3,5val po gimdymo wink.gif bet aš dėl to nesiskundžiu, nes šalia mano stebuklas miegojo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Arenga @ 2011 05 20, 17:03)
Su visu jūsų postu labai  drinks_cheers.gif bet va šitoj vietoj tai būna visaip wink.gif pvz aš pagimdžiau 16:22, o gimdykloje išbuvau iki pat 20val wink.gif reiškia net 3,5val po gimdymo wink.gif bet aš dėl to nesiskundžiu, nes šalia mano stebuklas miegojo  wub.gif

pasitaisysiu dazniausiau ilgiau 2 val nelaiko...Bej jei yra laisvu gimdyklu tai ir ilgiau gali palaikyt..arba jei nera kam atvaziuot ir nuvezt tuo momentu...

Akuseriu darbas irgi nepavydetinas, nes visokiu gimdyviu pasitaiko (kaip ir akuseriu)..Juk akuseres darbas tarp koju, kas gresia but apsisiotai, apkakotai, kraujais, prakaitais aptaskytai....Pripazinkim, ne pats maloniausias darbas...ir tokias moteris reiktu gerbt, pasirinkusias tokia reikalinga profesija...Ir reik tik dziaugtis, kad ju yra, kad yra ligonines ir nereik laukuose gimdyt..
Mes kai gimdom, tai jauciamas pasaulio bamba, pati svarbiausia persona, bet tai akuseriai ta diena gal jau koks 10 gimdymas ir gal ji jau dirba kokiu 40 metu.

As kai gimdziau (be jokiu nuskausminamuju) tai visaip savo akusere isvadinau visom zinomom kalbom, kai liepdavo kvepuot, o ne stumt, skausmas juk nezmoniskas...aisku po gimdymo kai jau viskas atslugo atsiprasinejau:)ne sman tie keiksmazodziai nevalingai verzese... gimdanciai moteriai prichika pasikeicia, ji i aplinka reaguoja kitaip, kiekviena pasakyta zodi gali 100kartu hiperbolizuoti...
O jeigu mane isvadintu durne, tai as ja 100 kartu blogiau isvadinciau ir dar galima akuserei ir is kojos spirti, del to nei viena akusere manau nerizikuotu apsivardziodama:))

Gyvenimas yra ziaurus, reikia uz ji kovoti, kovoti uz save...Ir normalus zmogus nesileis zeminamas, tuo labiau jei salia yra vyras gi bet kuriuo momentu galima isikviesti skyriaus vedeja, vyr. budinti ir paprasyti pakeist akusere, nes nesutampa biolaukai.....Siais laikais visi tu skundu bijo..

Nei viena akusere nenori jokiu komplikaciju ir visom labai rupi, kad vaikas gimtu gyvas ir sveikas..Visos stengaisi, nes siais laikais darba gauti sunku.

p.s.Yra issivyciusiu saliu, kur po gimdymo plysusios tarpvietes net nesiuna...nes ji ir taip sugis, pakraujuos aisku ilgiau...bet po to kiti ginekologai uzsidirbs darydami plastine operacija...

Taigi mergaites, nekreipkim demesio ... del vieno nekorektisko atvejo, nereik susidaryti blogos nuomones apie VGN...
kas turit geru istoriju, tai jas papasakokit...

Atsakyti
QUOTE(Viktė. @ 2011 05 18, 21:06)
Nezinau cia tiesa ar ne, net kazkodel nedomina, nes cia gaunasi perpasakotas telefonas. Bet... Ar zinot, kad darot savotiska nusikaltima? Jus dabar paviesinot akuseres pavarde, apkaltinot ja nusikaltimu, kuri ji padare, nors irodymu nera ir tai ivyko net ne jums, ne jus esate ieskovas? As cia neuzsipuolu kaip kazkam atrodo, bet viesai skelbti akuseres pavarde, kaltinti ja gan sunkiu nusikaltimu, uz kuri priklauso tam tikros sankcijos, nezinant ar tai tikrai ivyko, nes pasakotoja juk salia nestovejo ir pati pripazino, kad nezinia kaip ten kas buvo ji neva tik perpasakoja. Negalima taip, ponia, galit skaudziai nusvilti uz smeizta, jei isaisketu, kad tai netiesa. Galejot diskretiskiau pasielgti, juk suaugusi moteris esate, jei kazkam butu buve idomu tos neva girtos akuseres pavarde, tai tam yra asmenines zinutes.

O as dziaugiuos, kad paviesino ir parase kaip darbo metu "dirbama". Aciu, z.lineta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Milda_Milda: 20 gegužės 2011 - 15:47
QUOTE(frape @ 2011 05 20, 16:35)
Taigi mergaites, nekreipkim demesio ... del vieno nekorektisko atvejo, nereik susidaryti blogos nuomones apie VGN...
kas turit geru istoriju, tai jas papasakokit...

manau, apie VGN niekas blogos nuomones ir nesusidarys del vienos akuseres.
blogas istorijas, taip pat, labai svarbu viesinti, ypac girtus medikus darbo metu.

Papasakotoje istorijoje nesuprantu vieno dalyko - jei gimdyve ir jos sutuoktinis mate, kad akusere isgerus, kodel jie nereikalavo, kad naujagimi priimtu kitas medikas? Vien del sio fakto sunku tiketi pasakojimu.
Atsakyti
QUOTE(frape @ 2011 05 20, 15:54)

Sutvarkius gimdyve ir naujagimi (pasverus, ismatavus), ji paliekama apie1-2 val gimdykloj  dziaugtis savo stebuklu. ir po to perkeliama..2,5 val nieks nepalieka gimdykloj, nes reik tvarkyt gimdykla, kadangi naujos gimdyves gali atavaziuot...

Atleidimas ar isejimas is darbo ka duos?

kai ka isties protingai rasote, bet ir as "pasigirsiu", kad pagimdziusi 12.40 is gimdyklos "israsyta" buvau tik ~18val mirksiukas.gif
Vyras ieskojo konors kolidoriuose gal nuo 16val, nes irgi buvo sake, kad maximum 2val ir mus perkels i palata. cool.gif

Del isejimo/atleidimo, eina kalba apie NE SOVIETINIUS laikus, kuomet atvaziavusia moteri gimdyt vietoj palaikymo dar isvadino, vos ne pati kalta, kad dabar kankinasi biggrin.gif
Siais laikais, ypac Jusu pacios pamineta varda turincioje ligonineje, kurioje dirba mano mamos drauge ir zinau, kad medikai pastoviai lankosi kursuose, kuriuose kalbama kaip siuolaikiskai dirbti, tai ypac aktualu anksciau medicina baigusiems asmenims.
Kam teko lankytis uzsienyje medicinos istaigose, paminetu toki skirtuma mediku, kad jie "aptarnauja" savo pacienta ne tik kaip medikai, bet ypac tokiose srityse kaip akuserija, dar ir yra neblogi psichologijos zinovai. TAS skiria siaip medika ir GERA medika. Tas skiria gera kad ir kitos profesijos zinova, nuo vidutinybes...
Labai tikiuosi, kad ir medicinoje ateis karta, kada nesijausi kad turi dar atsiprasyti, kad drysai juos patrukdyti.

QUOTE(frape @ 2011 05 20, 16:35)
Gyvenimas yra ziaurus, reikia uz ji kovoti, kovoti uz save...Ir normalus zmogus nesileis zeminamas, tuo labiau jei salia yra vyras gi bet kuriuo momentu galima isikviesti skyriaus vedeja, vyr. budinti  ir paprasyti pakeist akusere, nes nesutampa biolaukai.....Siais laikais visi tu skundu bijo..

Del noru pakeisti medika, gal ir galima teoriskai, bet bandau prisiminti praktiskai biggrin.gif
Nuleidusios vandenis, gydytoja su akusere praktiskai dingo kaip i vandeni ~3val.
Vyras vis iseidavo i kolidoriu, bande ieskot kurios nors. Sutikes akusere sulauke paaiskinimo, kad gydytoja labai uzsiemusi, nes daug gimdymu.
Po kurio laiko isejes eilini karta i kolidoriu, vyras uztiko gydytoja iseinancia is kabinetuko, visa uzsimiegojusi, dedasi chalata... biggrin.gif
Buvo 6nio naktis, poto 7nio ankstyvas rytas. Gal delto mazai dirbanciu...

QUOTE(Milda_Milda @ 2011 05 20, 16:44)
O as dziaugiuos, kad paviesino ir parase kaip darbo metu "dirbama". Aciu, z.lineta.

drinks_cheers.gif

QUOTE(Migdolinė @ 2011 05 20, 17:13)
manau, apie VGN niekas blogos nuomones ir nesusidarys del vienos akuseres.
blogas istorijas, taip pat, labai svarbu viesinti, ypac girtus medikus darbo metu.

Papasakotoje istorijoje nesuprantu vieno dalyko - jei gimdyve ir jos sutuoktinis mate, kad akusere isgerus, kodel jie nereikalavo, kad naujagimi priimtu kitas medikas? Vien del sio fakto sunku tiketi pasakojimu.

good.gif

na, kaip ir mes esame skirtingi, drasus-bailesni, choleriski-santuresni, as kaip tik linkusi tiketi, kad ir tie jauni teveliai galejo paprasciausiai istikti soko nepakovoti. Juk daugeli situaciju, pastebejau, apraso mamytes post faktum, rasydamos, kad tuo metu "ant karstuju", gimdant ner kada ten pakovot uz save.
Mes su vyru abu kovotojai, bet iki siol dekojam Dievuliui, kad pasikeite pamaina ir gime sunus prie tos pamainos. Buvo ir pajuokaujama, ir psichologinis palaikyma, galu gale paprasciausias zmogiskumas. Ko nepasakyciau apie santuriasias ir vis dingstancias pirmasias medikes cool.gif
Atsakyti
Abu vaikučiai gimė VGN. Viskas buvo tikrai gerai. Ir gydytojai, ir sesutės - visi buvo tikrai malonūs. Rekomenduočiau šią ligoninę. Tik aišku, konvejeris ten. Gimdymų tikrai daug.
Atsakyti
QUOTE(z.lineta @ 2011 05 17, 13:43)
na pasakoju:

geguzes 4 pagulde,geguzes 5 nubego vandenys,gaeguzes 6 pagimde,pats gimdymas nuo vandenu nutekejimo truko 20,5 valandu....
i gimdykla uzeidavo gyd ir akusere labai retai,akusere JOLANTA JASINSKIENE,istisai zemino gimdyve,visa laika keiksmazodziai ir buvo isgerus,nes salia kabinetuke svente...(parasyciau konkrecius jos pasakymus,bet nezinau ar forume butu galima taip rasyt),bet paprasteni buvo tokie,kaip, tavo protas kaip 13metes mergaites,durne tu,vyrui pasakyta ismokink ja kai grisit namo sikt,zajabala gimdyk,o man px gyvas ar ne tavo vaikas bus,tuoj as ji issiurbsiu... per prievarta paeme ranka ir liepe liest sau tarpviete su galvute,negana to po gimdymo padejo vaika jai ant krutines ir isejo visi,atejo po 2,5 val.vaikas 2kart apsikakojes,ji kraujuojanti,tada atejo matyt kita pamaina,viska susiuvo,vaika sutvarke,pati gimdyve neteko 70% kraujo,gulejo reanimacijos,perpilinejo...
tai va tiek....pasirodo buna nelabai tiketinu dalyku ir siais laikais.
ji parase skunda,direktore jei neklystu atsiprasinejo,pazadejo kad atleis,prase i audita nesikreipt,taciau ji kreipsis ir dar su zurnalistais bendraus...
beje ne viena  istorija girdejau apie sia akusere,kad ji izeidineja ir tt...
taciau esu girdejus ir graziu gimdymu tenai,manau ji pasirenka ka pazemint ir tikiuosi tikrai ji ten nebedirbs...

Papildyta:
Aš irgi gimdžiau du sunelius VGN
Atsakyti
Aš irgi gimdžiau du sūnelius VGN ir stebuklingai patekau i tą pačią gimdymo palatą ir pas tą pačią akušerę JOLANTĄ JASINSKIENĘ.
Skaitau aprašytą istoriją ir netikiu.Aš apie šią akušerę galiu pasakyti SUPER
SUPER SUPER žmogus !Linksma,greita,10 balų akušerė.
Taip,ji mane irgi pabardavo,kad jos neklausau per gimdymą,vyrui duodavo pastabų ,kad man nepadeda.Bet juk taip reikia,kitaip nukentėtumėme ir mes ir vaikelis.
Pirmą vaiką gimdžiau su vyru,o per antrą gimdymą vyras turėjo likti namie su vyresnėliu ir pasakysiu ,kad iš JOLANTOS JASINSKIENĖS nebuvo jokio skirtumo ,kad aš galbūt pažeidimesnė,kad esu viena.Nieko panašaus.
Nesuprantu,kodėl pacientė gulėjusi 10 dienų ,nesikreipė i administraciją vietoj.Nesuprantu,kodėl šią istoriją atpasakoja žmogus ten nedalyvavęs .trečias ar kelintas asmuo.
Žinau tik ,kad jei gimdysiu trečią labai norėčiau patekti pas JOLANTĄ JASINSKIENĘ.
Atsakyti
QUOTE(kasdiena @ 2011 05 21, 21:26)
Aš irgi gimdžiau du sūnelius VGN ir stebuklingai patekau i tą pačią  gimdymo palatą ir pas tą pačią akušerę JOLANTĄ JASINSKIENĘ.
Skaitau aprašytą  istoriją ir netikiu.Aš apie šią akušerę galiu pasakyti SUPER
Taip,ji mane irgi pabardavo,kad jos neklausau per gimdymą,vyrui duodavo pastabų ,kad man nepadeda.Bet juk taip reikia,kitaip nukentėtumėme ir mes ir vaikelis.
Pirmą vaiką gimdžiau su vyru,o per antrą  gimdymą vyras turėjo likti namie su vyresnėliu ir pasakysiu ,kad iš JOLANTOS JASINSKIENĖS nebuvo jokio skirtumo ,kad aš galbūt pažeidimesnė,kad esu viena.Nieko panašaus.
Nesuprantu,kodėl pacientė gulėjusi 10 dienų ,nesikreipė i administraciją vietoj.Nesuprantu,kodėl šią istoriją atpasakoja žmogus ten nedalyvavęs .trečias ar kelintas asmuo.
Žinau tik ,kad jei gimdysiu trečią labai norėčiau patekti pas JOLANTĄ JASINSKIENĘ.

kreipesi
Atsakyti
QUOTE(kasdiena @ 2011 05 21, 20:26)
Aš irgi gimdžiau du sūnelius VGN ir stebuklingai patekau i tą pačią  gimdymo palatą ir pas tą pačią akušerę JOLANTĄ JASINSKIENĘ.
Skaitau aprašytą  istoriją ir netikiu.Aš apie šią akušerę galiu pasakyti SUPER
Pirmą vaiką gimdžiau su vyru,o per antrą  gimdymą vyras turėjo likti namie su vyresnėliu ir pasakysiu ,kad iš JOLANTOS JASINSKIENĖS nebuvo jokio skirtumo ,kad aš galbūt pažeidimesnė,kad esu viena.Nieko panašaus.

mastau.gif
o kodel jus nepaskaitote istorijos dar karteli? doh.gif
Taigis viskas aprasyta labai aiskiai.
Kiek pamenu, kreipesi i direktore.

O as, kad ir gimdziusi vgn pries beveik metus, iki siol vis paskaitau sia temele, nes galvoju ateityje antro vaikelio susilaukti butent sioje ligonineje.
Dekoju moteriai, kuri aprase ta baisia istorija. Manau, kad ir tokia informacija turi mus-busimas pacientas pasiekti.
Atsakyti