Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai - VGN

QUOTE(zuizujus @ 2011 03 22, 13:16)
Gimdziau pametinukes dukreles, tad galiu pasidalyti poros pastaruju metu patiritimi ir ispudziais apie VGN. Kai 2009 metais gimdziau, palatos ne visos buvo atnaujintos, lovos ir kudikiu lopseliai palatose buvo seni, tad bemieges mano naktys buvo ne del pirmagimes, o del strypu metalinese senovinese lovose, kurie tiesiog spaude nugara, o nuguleti ciuziniai ne ka tepaminstindavo tu lovu...  Pries pora menesiu gimdant siemet, jau pastebejome su vyru pogimdyviniu palatu skirtuma- jos atnaujintos, pakeistos lovos... Del personalo - nors yra visose manau ligoninese visokiu darbuotoju, bendrai paemus, galeciau pasakyti, kad slaugytojos, med sesutes tikrai draugiskos ir paslaugios. Bet...!!! Jokiu budu nepasakyciau, kad labai persistengtu:))) T.y. man susidare ispudis toks - reikia klausti (bet neikyreti) apie jus dominincius dalykus - tikrai atsakys, jeigu reikia, prasyti pagalbos - tikrai pades, jeigu neramu ir norite kad dazniau pasirodytu, paprasykite to. Priesingu atveju, jos uzeis tik tada, kai joms pagal plana reikes. Jeigu jos mato, kad jus tylite, jums viskas ok, tai retai ir rodysis.
Bet siaip moterys ten saunuoles dirba - vienos malonesnes, kitos gal kiek grubesnes, bet juk ir mes turime skirtingus charakterius, visi turime savo nuotaikas. Tad tiesiog kaip bebutume pavarge po gimdymu, nepamirskime nusisypsoti jums padedantiems zmonems, pasakyti gera zodi ir tiesiog zmoniskai paprasyti pagalbos jeigu reikia. Manau tai nuginkluoja bet kuria nemalonia gydytoja ar sesele.
Beje, nei per viena gimdyma nemokejau pinigu jokioms seselems, nekisau jokiu sokoloduku ar pan...  Maciau kaip skiriasi balso intonacija bendraujant su kiek pamalonusiomis moterimis, taciau man reikejo ne meilaus balselio ar pataikavimo, o reikejo profesionalios prieziuros, tad tiko normalus zmoniskas priejimas ir reikalinga (o ne perdeta) pagalba.

Visu 100 proc. sutinku su jusu nuomone. As taip pat gimdziau 2009m. ir s.m. liepa vel ketiname keliauti i VGN nestuke.gif 4u.gif jei atvirai net nepamenu nei kaip atrode gimdykla, nei ko ten is manes prase. Siaip labai patiko kad seseles neikyri, kai man reikia pagalbos pati paprasiau. seselem nieko nedaviau, nes ir keitesi daznai. Man svarbiausia profesionali prieziura ir kad vaikeliui butu gerai.
Galiu tik labai pasidziaugti ir pagirti VGN konsultacini centra, kuriame siuo metu lankausi. Super prieziura, greita, profesionali ir maloni. Po konsultacijos iseinu rami kaip belgas del savo vaikucio ir savo sveikatos. Mielos mamytes svarbiausia Jusu ir kudikelio sveikata, o komforta ir siluma pajusite namuose. Sekmes besiruosiancioms susitikti su savo mazu stebukleliu. wub.gif

Papildyta:
[quote=AnaJuliana,2011 03 25, 20:11]
Sveikos mielosios 4u.gif
Norejau paklausti, ar tiesa, kad neleidzia vaiku iki 12 m??? Nes musu didysis broliukas (jam 6m.) labai noretu aplankyt sesyte ar broli ligonineje.

Labukas. kai gimdziau 2009m. antra diena buvo ateje aplankyti draugai su 4m. dukrele. Ir niekas nieko nesake. blush2.gif Nors uzrasas ant duru ir buvo kad tik nuo 12m. rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos, 4u.gif

Gimdziau VGN pries pora savaiciu. Ispudis tikrai neblogas. Papuoliau i puikia pamaina - gydytoja ir akusere buvo puikios ir labai zmogiskos. Padare viska maksimaliai. Rupescio ir demesio bei supratingumo pakako sociai, kad be streso gimdyciau ir pasitikeciau personalu. Be to - su niekuo nesitariau, niekam nemokejau... Geriau ir noret negalejau, ir net neisivaizdavau!
Zodziu, gimdziau kaip kokia Britni Spyrs thumbup.gif , o gal pati tiesiog esu ne itin reikli.
Pasiemiau atskira palata - nieks netrukde. Budincios sesutes irgi geranoriskos! Ka klausi - paaiskina, parodo! Kai kas grubiau, kai kas svelniau...bet skustis irgi negaliu... ax.gif
Zodziu, vertinu viska tik gerai ir labai gerai! thumbup.gif
Kita savo vaikeli irgi vaziuosiu gimdyt i VGN ir ant kamuolio sokinesiu - va cia super dalykas thumbup.gif
Atsakyti
[quote=euforbija,2011 04 01, 16:08]
Sveikos, 4u.gif

Gimdziau VGN pries pora savaiciu.

Sveikinu sulaukus savo mazojo stebuklelio 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

norejau paklausti, ar tikrai VGN reikia tureti Diclofenac žvakutes (radau pagal sarasa). Nejaugi, jei yra beda, ligonine neturi savo?

Taip pat norejau paklausti, kiek jie laikosi Naujagimiui palankios ligonines vardo - ar tikrai padeda vaikeli ant krutines, leidzia ji pamaitinti ir apvalo/sveria tik po keliu valandu.

Kazkas rase, kad gimdyklose duoda kamuolius... Cia reikia prasyti?
Atsakyti
QUOTE(jaunitevai @ 2011 04 04, 07:45)
Sveikos,

norejau paklausti, ar tikrai VGN reikia tureti Diclofenac žvakutes (radau pagal sarasa). Nejaugi, jei yra beda, ligonine neturi savo?

Taip pat norejau paklausti, kiek jie laikosi Naujagimiui palankios ligonines vardo - ar tikrai padeda vaikeli ant krutines, leidzia ji pamaitinti ir apvalo/sveria tik po keliu valandu.

Apie žvakutes nežinau, neprireikė ax.gif

O vardo laikosi, bet svėrė iškart kai gimė g.gif bo jis vistiek pagulėjęs ant manęs palengvėjo taip sakant hihihi.gif na ir paguldė, parodė kaip pamaitint ax.gif

O kamuoliai yra gimdyklose, prašyt nereikėjo mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arenga: 04 balandžio 2011 - 07:55
Dekui uz atsakymus. Dar tiesa norejau paklausti del to, kaip geriau apsirengti gimdymo metu - sako, kad VGN neduoda savo drabuziu. Dekui.
Atsakyti
Sveikutes, na mes jau irgi turim mazaji broliuka, gime pries 2 savaites, VGN;) Isivaizduoju, kaip kitos dar laukia savo stebukleliu, stiprybes....
Ilgai mes kurpem su vyru gimdymo planus, bet isejo kaip visada... Labai norejau pagimdyti pati, nes pirmas buvo cezaris ir zinau, ka tai reiskia (labai sunku po jo atsigauti), bet kaip ir pirma karta nieko neprasidejo, vaikelis skersas, vietos mazai (pasirode, kad pernesiotas ir 2 kartus apsiviniojusi virkst, pati niekaip nebuciau), tad dare cezari (daktaras dave savaite laiko, o jei neprasides uzrase planiniam). Kelis kartus nuejau apziurai i VGN pries tai nieko nesusitarus, pas koki nori daktara (as ejau pas Razuma), apie jokius pinigus nekalbejau (veliau tik jam atsidekojom simboliskai), jis mane tiesiog uzrase i savo grafika, kai dirbs, o jei buciau pradejus gimdyti anksciau pati, buciau vaziavus pas bet ka, taip buvo nusprende.
Zodziu pirmas ir sitas gimdymai labai skyresi. Si karta buvo gera komanda, gal del to, kad ir mes ramesni buvom su vyru (man buvo svarbiausia, kad jis salia), visada sypsojomes, visas aptarnaujantis personalas buvo labai malonus, mes net susitarem, kad cezario metu man vaikeli pades ant krutines (nepakartojama akimirka), o vyras su juo susitiko tam kambary, kur tvarko vaikeli, tai irgi labai dziaugesi. Beje, tik atvaziavus pats daktaras pasiule nueiti vyrui issirinkti palata, jis paeme be duso, mokama ir kadangi as po operacijos tai be jokiu kaimyniu, mama arba jis pats pas mane nakvojo, tai uz viska mokejom 200, o gulejom ilgai 5 dienas. Bet kad ir kaip pirmo vaikelio (3.5 metai) buvau pasiilgus galvojau kad bus labai skaudu isvaziuoti be manes, kad nesupras, bet girdejau aplink vaikiskus balsus, tad manau galima susitarti. Beje, maistas buvo labai skanus, tik zinoma, kuo mazesnes pareigos tuo piktesnes moterys, tai valytojos ir tos kur dave maista amzinai buvo kuom nors nepatenkintos;)
O pati palata tai galiu pasakyti kaip geriausiam viesbutyje, tokiu kaip supratau yra 6. O kitos moterys maciau gulejo po 2. Manau po daugiau ir neguldo, bet jau tose tai tikrai mazoka vietos. As viena gulejau dvigubai didesneje. O toje senoje gulejau pirma karta kai gimdziau, bet tada irgi buvau tik su savo seima, o uz 5 dienas, sumokejom 50lt.
Taigi vaziuokim i susitikimus su savo vaikeliais tik su gera nuotaika ir viskas bus gerai, juk mes taip ju laukiam;)
Atsakyti
Jei gimdysite naturaliai gali ir neduoti, kadangi man buvo planinis cezaris, tai man dave. Bet vos iejus pro duris uzpuole, kad neturiu sodros knygutes, tik numeri ant lapelio uzsirasius. O ir konsultanciniam pasake, kad priklauso, kokia pamaina, vieni kabinejasi, kiti ne, zodziu, reikia kartais uz save pastoveti;)
Atsakyti
Aciu Teslike! Kazkaip nuramino, nes mes irgi nesitariam su niekuo ir ketinam vaziuoti i VGN. Gera girdeti, kad ir po C padejo ant krutines - tai dziaugsmo buta. Sveikinu sulaukus stebuklo, musu turetu pasirodyt po 2-3 savaiciu, jei pats kitaip nesugalvos ;-)
Atsakyti
QUOTE(jaunitevai @ 2011 04 04, 07:45)
Sveikos,

Man neprireike nieko, jokiu zvakuciu. Nuskausminima pasiulo, as neemiau epiduro, nes nenorejau, tik saremiu metu man pasiule i vena suleisti nuskausminima, kuris veikia neilgai, tai valandziuke pailsejau, nes kaip ir miego norejos kazkiek, nes viskas vyko nakti.
Ne visos sesutes geranoriskai parodo kaip taisyklingai maitint leliuka, kad nenugriauztu speneliu. Buvo, kad prasai pagalbos, o nesulauki. Zodziu pamaciau ir gero ir blogo. Mes ligoninej prabuvom kazkur 7 paras.
Gimdyklose kamuoliai yra, kazkaip kai pirmas dvi gimdziau, man net nebuvo jokios minties ant kamuolio sest, o sikart isbandziau, labai patiko, saremiai daug lengvesni sedint ant kamuolio. Bei greiciau kaklelis atsidarineja.

QUOTE(jaunitevai @ 2011 04 04, 17:22)
Dekui uz atsakymus. Dar tiesa norejau paklausti del to, kaip geriau apsirengti gimdymo metu - sako, kad VGN neduoda savo drabuziu. Dekui.

Kartais pasiulo naktinius pries gimdyma (cia draugei taip buvo), o man sake ar turiu naktinius, as sakiau, kad ne, nes man buvo gaila gerus maitinimo naktinukus istepti. Paprasiau, kad duotu, pradejo niurnet, kaip ir ka. O as durniu ijungus, tipo nezinojau, juk pirma karta VGN'e.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
O sakykit, jei viskas mamai ir leliukui gerai, VGN vis tiek laiko ne 2, o 3 paras? g.gif
Atsakyti
QUOTE(indica @ 2011 04 05, 21:27)
Sveikos 4u.gif
O sakykit, jei viskas mamai ir leliukui gerai, VGN vis tiek laiko ne 2, o 3 paras? g.gif

isleidzia trecia para. Turi tyrima genetini paimti maziausiai po 48 val nuo pirmo pavalgymo. Taip ir gaunasi trecia para. Dar priklauso, kada pagimdote. Jei ryte, gali ir po 2 paru isleist.
Atsakyti