Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai - VGN

Laba,

prieš gimdant skaitinėjau šią temutę, tai nusprendžiau po gimdymo pasidalinti savo įspūdžiais smile.gif

Gulėjau potologiniame, nepatiko: dermantinis lovos čiužinys, nuo jo labai prakaitavau, tai miegojau su rūbais ant kaldros smile.gif negalėjau pakęsti, kad WC ir duše nėra kabliukų (čia viskas aišku kaip ir, bet privatumo norėtųsi smile.gif) ir dar nepatiko viena moteriškė nešiojanti maistą. Beje patologiniam turėjau savo indus ir įrankius.

kadangi veikla neprasidėjo, tai žinojau savo gimdymo datą. į gimdyklą atėjau labai baisią, bet kai nebuvau mačius kitų atrodė sovoetiniai baisiai normalu smile.gif tą dieną gimdė 15 mamyčių todėl reikėjo palaukti. atsilaisvinus perkelė į narmalią gimdyklą su aparatūra normalia, kamuoliais ir visa kuo kitu.

Buvau nesusitarus, atsilyginau tik po gimdymo, nes buvo verta. Gimdžiau pas M. Dyliautinę - labai džiaugiuosi į gimdymo pabaigą buvo ir Požėra, jis mane ir siuvo - labai džiaugiuosi. Marškinukus tiksliau didelius naktinius maitinančioms turėjau gimdykloj, todėl nzn ar duoda jei neturi. Epidūro rinkinio neprašė nupirkti ir vėliau už jį niekas neprašė sumokėti. Žvakutes nuo skausmo turėjau, bet jų neprireikė. Ai beje gimdykloj paklausė ir turim palučių vienkartinių tai daviau kiek turėjau (lygtais 3) tai kokia 1-2 sunaudojo.

Po gimdymo ėmėm mokamą palatą - labai džiaugiuosi, nesu ponia, bet buvau tokia jautri ir pažeidžiama po gimdymo, kad nieko nenorėjau matyti tik vyrą ir tik savo smile.gif

personalas įvairiai, vienos malonesnės, kitos nelabai, toks įspūdis susidarė, kad anta pažeidžiamo žmogaus lengva "išsikrauti", vaikų daktarės - viena jauna labai maloni, o viena tai žiežula visai pasirodė.

Nepaisant visko, mačiau daugiau pliusų nei minusų ir jei bus dar vienas vaikelis, nedvejodama rinksiuos VGN.
Atsakyti
mielos mamytės 4u.gif 4u.gif
noriu paklausti, o kaip VGN dėl virkštelės kirpimo? ar leidžia kirpti vyrui? ar laukia kol nustos pulsuoti?

ir dar klausimėlis - jei kerpa ar įplyšta tarpvietė, ar siuvant nuskausmina?

dėl studentų dalyvavimo gimdyme - kažkaip neįtikėtina, kad jie ateina netgi jei pasirašai, kad tai nėra pageidaujama, kaip kad kai kurios mamytės čia rašė blink.gif mano pirmas gimdymas ir nesinori, kad gimdyme dalyvautų dar ir stebėtojų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(benedikte @ 2011 04 10, 20:02)
mielos mamytės 4u.gif  4u.gif
noriu paklausti, o kaip VGN dėl virkštelės kirpimo? ar leidžia kirpti vyrui? ar laukia kol nustos pulsuoti?

ir dar klausimėlis  - jei kerpa ar įplyšta tarpvietė, ar siuvant nuskausmina?

dėl studentų dalyvavimo gimdyme - kažkaip neįtikėtina, kad jie ateina netgi jei pasirašai, kad tai nėra pageidaujama, kaip kad kai kurios mamytės čia rašė blink.gif mano pirmas gimdymas ir nesinori, kad gimdyme dalyvautų dar ir stebėtojų  doh.gif

Del virksteles nieko negaliu pasakyt, nes mano gimdymo pabaiga buvo komplikuota, pupa reikejo gelbeti, tai nebuvo kalbos apie vyro kirpima ar kazko laukima...
Kai siuvo tarpviete, man nuskausmino 4u.gif
Studentu tikrai neturetu buti. Rezidentai gal ir buna. Bet cia juk jau gydytojas, busimas akuseris-ginekologas ax.gif Bet, jei pasirasote, kad priestaraujate, galite reikalauti, kad nebutu nieko 4u.gif
Atsakyti
mielos mamos 4u.gif
ar silta gimdyklose? ir kai gimusi maziuka padeda ant nuogo pilvo, ar kuom nors uzkloja? as tai irgi vis del naktiniu neapsisprendziu, galvoju jei visiskai sukeltais i virsu nuogiems su mazium reiks gulet, uzsagstomas variantas labiau patrauklesnis, smagiau kai gali nors truputi uzsidangstyt smile.gif
beje, ar leidzia gerti vandenuka per saremius? aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiniaskinas @ 2011 04 11, 11:48)
mielos mamos  4u.gif
ar silta gimdyklose? ir kai gimusi maziuka padeda ant nuogo pilvo, ar kuom nors uzkloja? as tai irgi vis del naktiniu neapsisprendziu, galvoju jei visiskai sukeltais i virsu nuogiems su mazium reiks gulet, uzsagstomas variantas labiau patrauklesnis, smagiau kai gali nors truputi uzsidangstyt smile.gif
beje, ar leidzia gerti vandenuka per saremius? aciu smile.gif

Gimdyklose tikrai šilta smile.gif MB visas prakaitavo biggrin.gif mažiuką aišku užkloja paguldytą su sušildyta antklode 4u.gif nuogiems nereikės gulėt wink.gif Aš tai turėjau nusipirkus maitinimo naktinius su užsegimu iki bambos, bet taip ir nepanaudojau jų biggrin.gif o jei būčiau buvus su savais, vistiek būčiau juos kėlus, o ne atsisagsčius ax.gif o vandenį man gert liepė smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arenga: 11 balandžio 2011 - 11:50
QUOTE(Morena. @ 2011 04 10, 19:33)
Del virksteles nieko negaliu pasakyt, nes mano gimdymo pabaiga buvo komplikuota, pupa reikejo gelbeti, tai nebuvo kalbos apie vyro kirpima ar kazko laukima...
Kai siuvo tarpviete, man nuskausmino 4u.gif
Studentu tikrai neturetu buti. Rezidentai gal ir buna. Bet cia juk jau gydytojas, busimas akuseris-ginekologas ax.gif Bet, jei pasirasote, kad priestaraujate, galite reikalauti, kad nebutu nieko 4u.gif

Ačiū Morena 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Dėl virkštelės kirpimo - lankėme su vyru Šemetos nėščiųjų kursus ir ten akcentavo, jog labai svarbu laukti kol nustos pulsuoti virkštelė. Aišku, jei tik tai yra įmanoma, tarkim nėra pas mamą mažakraujystės, gimdymo komplikacijų, problemų vaikeliui ax.gif .... Šitaip vaikutis palengva pradeda kvėpuoti savo plaučiukais, nors dar gauna oro ir per virkštelę. Jei virkštelė nukerpama dar pulsuojanti, sako, vaikutis patiria staigų oro trūkumą (ir su tuo susijusias neigiamas emocijas, kurias nesunku įsivaizduoti...) ir staigus pirmas įkvėpimas plaučiukais jam būna netikėtas, skausmingas, dėlto jis pravirksta.
Gal kuri mamytė susidūrė su virkštelės klausimu VGN? ax.gif
Atsakyti
Gal kuri mamytė susidūrė su virkštelės klausimu VGN? ax.gif

Sveika, siek tiek daugiau nei pries 4metus gimdziau musu pirmagime ir dar saremiaujant paklausem akuseres, ar leistu vyrui perkirpti virstele (nes jis labai norejo atlikti si ritaula pats) tai akusere pasake, kad ziures kaip vyras istvers gimdyma, nes buna, kad vyrus gaivinti dar reikia ax.gif ir jei man ir mazyliu viskas bus gerai, tai kodel gi ne. Pagimdziau musu mazyte pati be jokio vargo (galima sakyti ispjoviau ir nepajutau), padejo man mazyle ant mano pilvuko ir po tam tikro laiko dave vyrui zirklutes perpjauti virkstele. Stebejau visa procesa, buvo tiesiog PASAKA iki siol akyse matau ta vaizda ir vyras labai laimingas buvo. Dabar laukiuosi antro vaikelio ir vyras jau mane perspejo, kad ir kitam nores perpjauti virkstele thumbup.gif Taigi drasiai prasykite, kad leistu nukirpti, jei aisku viskas bus gerai. Sekmes jums.
Atsakyti
QUOTE(domutiene @ 2011 04 12, 14:22)
Gal kuri mamytė susidūrė su virkštelės klausimu VGN?  ax.gif
Sveika, siek tiek daugiau nei pries 4metus gimdziau musu pirmagime ir dar saremiaujant paklausem akuseres, ar leistu vyrui perkirpti virstele (nes jis labai norejo atlikti si ritaula pats) tai akusere pasake, kad ziures kaip vyras istvers gimdyma, nes buna, kad vyrus gaivinti dar reikia ax.gif  ir jei man ir mazyliu viskas bus gerai, tai kodel gi ne. Pagimdziau musu mazyte pati be jokio vargo (galima sakyti ispjoviau ir nepajutau), padejo man mazyle ant mano pilvuko ir po tam tikro laiko dave vyrui zirklutes perpjauti virkstele. Stebejau visa procesa, buvo tiesiog PASAKA iki siol akyse matau ta vaizda ir vyras labai laimingas buvo. Dabar laukiuosi antro vaikelio ir vyras jau mane perspejo, kad ir kitam nores perpjauti virkstele thumbup.gif  Taigi drasiai prasykite, kad leistu nukirpti, jei aisku viskas bus gerai. Sekmes jums.

Oho koks vyras drasuolis thumbup.gif MB tai bijo apie tai net kalbeti doh.gif na bet pasiryzes gimdyma istverti biggrin.gif tik apie virksteles kirpima net kalbos pas mus nera unsure.gif
Atsakyti
lankiau draugę VGN - atsiremontavę, gražu žiūrėt: http://www.vgn.lt/akuserijos-skyrius
Atsakyti
Mano nestumui dar nedaug laiko. Taciau kaip ir daugelis jau masciau kur gimdyti. Jau buvau issirinkusi VGN, bet po vakarykscio dar karta gerai permastysiu. Zinoma, renovuota ir pan., taciau teko susidurti su tokiu nejautrumu, netgti sakyciau tyciojimusi. Turejau siuntima i nestumo patalogijos skyriu, kadangi jauciuosi siaubingai, valgyti negaliu, nuolat pykinina, jauciu siaubinga sleikstuli - 24 val. per para. Gine ivertinusi situacija iteikusi siuntima nusiunte i sia ligonine patikinusi, kad viskas bus gerai, pagulesiu po lasinemis ir pasaulis nusvis, kadangi po tokiu potyriu nebesinori nei to nestumo nei kudikio. Nuvaziavom mudu su vyru, atliko slapimo tyrima ir ka gi, su savo siaubingomis replikomis issiunte namo, pasakius, kad tyrimas normalus. Matyt teko susidurti su tokia sena bjauria harpija. Kosmaras, jokios uzuojautos, jokio rupescio, nieko. Tik tokios replikos: "o kas gi cia dabar nutiko", "tu cia nieko kito nei namuose negausi", zodziu tavo problemos, pati kalta, kentek dabar, gimus vaikui bus dar sunkiau, pratinkis. Grizdama nebeiskenciau ir pagaliau vaistineje gavau homeopatiniu vaistu nuo pykinimo. Isgerus ju pasaulis truputi nusvinta, pradejau truputi valgyti. Tad pirmas apsilankymas sioje istaigoje man buvo labai nemalonus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilnija: 13 balandžio 2011 - 15:22
QUOTE(Vilnija @ 2011 04 13, 16:21)
Mano nestumui dar nedaug laiko. Taciau kaip ir daugelis jau masciau kur gimdyti. Jau buvau issirinkusi VGN, bet po vakarykscio dar karta gerai permastysiu. Zinoma, renovuota ir pan., taciau teko susidurti su tokiu nejautrumu, netgti sakyciau tyciojimusi. Turejau siuntima i nestumo patalogijos skyriu, kadangi jauciuosi siaubingai, valgyti negaliu, nuolat pykinina, jauciu siaubinga sleikstuli - 24 val. per para. Gine ivertinusi situacija iteikusi siuntima nusiunte i sia ligonine patikinusi, kad viskas bus gerai, pagulesiu po lasinemis ir pasaulis nusvis, kadangi po tokiu potyriu nebesinori nei to nestumo nei kudikio. Nuvaziavom mudu su vyru, atliko slapimo tyrima ir ka gi, su savo siaubingomis replikomis issiunte namo, pasakius, kad tyrimas normalus. Matyt teko susidurti su tokia sena bjauria harpija. Kosmaras, jokios uzuojautos, jokio rupescio, nieko. Tik tokios replikos: "o kas gi cia dabar nutiko", "tu cia nieko kito nei namuose negausi", zodziu tavo problemos, pati kalta, kentek dabar, gimus vaikui bus dar sunkiau, pratinkis. Grizdama nebeiskenciau ir pagaliau vaistineje gavau homeopatiniu vaistu nuo pykinimo. Isgerus ju pasaulis truputi nusvinta, pradejau truputi valgyti. Tad pirmas apsilankymas sioje istaigoje man buvo labai nemalonus.

kiekvienoje įstaigoje gali sutikti priešiškai nusiteikusių žmonių, kurie ant tavęs išsilies, bet juk vienas sutiktas žmogus neturėtų sudaryti išankstinės nuomonės apie pačią įstaigą. O VGN personalas, bent jau su kuriuo susidūriau pati (tiek pataloginiam, tiek gimdykloje, tiek pogimdyviniame) man pasirodė labai atidus ir paslaugus. Ypatingai sesutės prižiūrinčios mamas po gimdymo, moterys atsidavusios savo darbui šimtu procentu.)

Atsakyti
Pirmąjį savo sūnų gimdžiau VGN 2009m. Antrąjį ketinu taip pat čia. Dėl personalo, tai ir man visko pasitaikė, tačiau esu tokios nuomonės, kad visi mes skirtingi ir visi su savo nuotaikom, biolaukais ir pan.... Nesu labai reikli, todėl svarbiausia, kad būtų suteikta tiek gimdymo metu, tiek po jo tinkama kvalifikuota pagalba. Manau tikrai ir šį kart bus viskas gerai smile.gif
Pasiskaitinėjau apie dabartinę palatų situaciją. Džiaugiuosi, kad nuo 2009m situacija dar labiau pagerėjo. Tik iškilo klausimas ar ir tos dvivietės, už kurias visai nereikia mokėti, taip pat jau atnaujintos. Ar dar yra likę senųjų?

Atsakyti