Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai - VGN

Ilgai rinkausi kur gimdyti.. po pirmojo gimdymo patirties norejosi kazko geriau.. Galu gale nusprendziau - gimdysiu VGN. Tai va isskubejau i ligonine, nes atrode kad jau rimti saremiai, spazmavo kas 5 min. priemime apziurejo-paklause ar tikrai noriu gult pas juos ir su mano noru pagulde.. prieziura sakyciau buvo idomi: su mano noru visalaik apziuredavo, o nakti kai man atrode kad saremiai dazneja po apziuros pasake- kad jau aparatas rodo saremius, bet jie dar ne tokie kad vaziuot i gimdykla... is ryto aparatai vel nieko nerode, o kai atejo budintis gydytojas ir mano noru apziurejo, viskas buvo kaip vakare, issiunte i gimdykla.. Gimdymas truko 8 valandas, buvau visai issekus ir jei ne gydytojas Razumas, gal ir nebuciau pagimdzius sveikos dukrytes wub.gif tik su jo pagalba viskas praejo sklandziai. Aciu jam wub.gif Nors visada vengiau vyru gydytoju, taciau po gimdymo tik juo dziaugiausi. Jokiu vaistiniu preparatu man neprireike, nors ir buvom nusiteike atpirkt, tad neskubekit, nebent tiksliai zinotumet, kad ju reikes. Emem mokama palata, norejom su wc ir dusu, bet tokios nebuvo, gavom dviviete, kadangi vyras nemiegojo mokejom 100 litu. Manau verta, ypac jei kas komplikuotusi-yra saldyuvas, virdulys... kai buni trumpai tai ju neprireikia, bet jei ilgiau... Sekmes visoms besilaukiancioms mamytems! Lengvo ir greito gimdymo!
Atsakyti
QUOTE(benedikte @ 2011 04 10, 19:02)
mielos mamytės 4u.gif  4u.gif
noriu paklausti, o kaip VGN dėl virkštelės kirpimo? ar leidžia kirpti vyrui? ar laukia kol nustos pulsuoti?

ir dar klausimėlis  - jei kerpa ar įplyšta tarpvietė, ar siuvant nuskausmina?

dėl studentų dalyvavimo gimdyme - kažkaip neįtikėtina, kad jie ateina netgi jei pasirašai, kad tai nėra pageidaujama, kaip kad kai kurios mamytės čia rašė blink.gif mano pirmas gimdymas ir nesinori, kad gimdyme dalyvautų dar ir stebėtojų  doh.gif

as buvau su epidurine nejautra, taciau siuvant paprasiu, papildomai nuskausmino. as buvau davusi sutikima studentams, tai per gimdyma viena studente buvo atvesta, patikrino kaklelio atsidaryma ir viskas, tiek te ir stebejo
Papildyta:
QUOTE(Tiniaskinas @ 2011 04 11, 10:48)
mielos mamos  4u.gif
ar silta gimdyklose? ir kai gimusi maziuka padeda ant nuogo pilvo, ar kuom nors uzkloja? as tai irgi vis del naktiniu neapsisprendziu, galvoju jei visiskai sukeltais i virsu nuogiems su mazium reiks gulet, uzsagstomas variantas labiau patrauklesnis, smagiau kai gali nors truputi uzsidangstyt smile.gif
beje, ar leidzia gerti vandenuka per saremius? aciu smile.gif

vandenuka gerti leidzia wink.gif
Atsakyti
Sveikos esamos ir būsimos mamos.. aš taip pat pasirinkau VGN, vakar buvau nuvažiavusi pasikalbėti su gydytoju. Likau patenkita, nes buvo atsakyta į visus iškylusius klausimus, tik viena problemėlė kaip ten su mokėjimu gydytojams, kiek reiktų duoti.. Suku galvą, nes visi labai skirtingai kalba...Ačiū už atsakymus smile.gif
Atsakyti
Sveikos nestuke.gif Gimdžiau prieš mėnesį. Nežinau, gal kad mano gimdymas buvo lengvas,be komplikacijų kažkokių, bet viskas buvo man super. Tiek priimamajam, tiek pačioj gimdykloj elgėsi labai gražiai, šiltai. Dar ir pajuokavom su gydytojais. Važiavau nesitarusi su nieku. Aišku, gimdykloj nesedėjo šalia ištisai, todėl labai gerai, jei esate ne viena, kad jei kas, pakviest būtų galima akušere ir šiaip lengviau su artimu žmogum.. Bet pats gimdymas liko kaip gražus atsiminimas. Sąmonės nepraradinėjau, todėl tikrai viską pamenu biggrin.gif O vat kas liečia leliuko priežiūrą, likau nepatenkinta. Visgi negalima manyti, kad jei gimdai, tai automatiškai viską žinai apie kūdikius. Aš buvau iš tų, kurios nemokėjo nei paimt teisingai, tiksliau bijojau net prisiliest prie mažylės, nei nuplaut užpakalio po tuo kranu, ir iš pirmo greito paaiškinimo man niekas neaišku buvo. Buvo viena labai faina sesutė, kuri žmogiškai parodė ką ir kaip daryt. Maistas valgyklinis, bet man matyt iš streso laaaabai skanu viskas buvo smile.gif ir turėkit mobiliaką, nes sesutes per telefoną reikia išsikviest savo jei kas.

Atsakyti
Sveikos,

Pries gimdyma ir as skaitinejau tema, dabar praejus 12 dienu galiu pasidalinti savo ispudziais. Kadangi mazyle neskubejo ateiti, suejus terminui buvau nusiusta i VGN. Konsultaciniame centre visi labai malonus, po apziuros paaiskejo, kad teks daryti cezari, liepe susiruosti ir atvaziuoti kita diena ryte. Atvaziavus ryte, operacija jau buvo suplanuota, kadangi su niekuo nesitariau tai labai dziaugiuosi, kad operavo Razumas. Jau priemimo kabinete atejo pasiziureti, pasake, kad as antra busiu. Kadangi per ta laika buvo neplanuotu operaciju,jis vis ateidavo ir pasakydavo, kelinta planuoja operuoti, pajuokaudavo, nors tai antras vaikelis, si karta paniskai bijojau, jis pajuokaudavo, apramindavo. Dukryte paprasiau padeti ant krutines, tai po operacijos taip ir padare, veliau isnese sutvarkyti. Isoperuota buvau 12.30, tai mergyte atnese tik 16, kadangi kol nepradedi jausti koju nieks neleidzia nesti. Nakti praleidau pooperacineje palatoje, tai prieziura buvo fantastiska, visi labai malonus ir paslaugus. Nakti vaiku neatnesa maitinti, nors ir prasiau - atnese 6 ryto. Cia manau didelis minusas. Sekancia nakti irgi siule nepasilikti vaikelio, bet as nesutikau. Mokamos palatos nebuvo, pasiule po 2 paru, kai atsilaisvino, taciau man svarbiausia buvo pacioje pradzioje pabuti su vyru, todel atsisakiau. Gulejau dvivieteje palatoje viena, tikriausia pasiseke. Kadangi pienukas atsirado tik 4 para, tai iki to laiko turejau problemu, nes mazyle neistraukdavo priespienio, o bande istisa para, krutys pradejo kraujuoti. Vat sitoje vietoje ir pasigedau pagalbos, nes kiekviena diena keicia pamaina, viena sesele aiskina vaikui karsta, kita vaikui salta, kita aiskina, kad reikia uzpakaliuka tepti tokiu ir tokiu kremu su cinku, as sakau cia irgi su cinku tik kitos firmos, jinai sako, ne reikia tuo, vienu zodziu kiek zmoniu tiek nuomoniu. Trecia para verkiau kaip mazas vaikas, mergyte reikia maitinti skausmas nerealus, kenciu, o jinai nepavalgo, o pagalbos nelabai ir sulauki. Tada viena sesele nutrauke priespieni ir pradejo viskas tvarkytis. Taciau namo norejau nerealiai. Sonineje palatoje moteris irgi baisiai raudojo, vaikas klyke, kiek supratau ji ir vyras irgi reiske pretenzijas del neprieziuros ir isvaziavo anksciau laiko namo. Taip, kad jei kils problemu reikia prasyti pagalbos drasiai, kaip suprantu po gimdymo mes visos labai jautrios bunam, o ypac tada jei neviskas kaip svietsu patepta. Kad nebaigti nelabai linksmai, tai pasakysiu, kad operave daktarai, nes buvo ne vien Razumas,o trise, buvo uzbege paziureti kai gyju, kaip man sekasi.
P.S. pinigeliu nemokejau smile.gif
Atsakyti
Sveikos esamos ir busimos mamytes smile.gif Ziuriu ne as viena 3 para verkiau,man sake,kad visoms ka tik iskeptoms mamytems taip buna smile.gif Gimdziau beveik pries 4 menesius,jau rasiau cia,bet dar karteli noreciau visoms busimoms mamytes pakartoti,kad pagalbos reikia prasyti bet kuriuo paros metu,kai jums jos tik reikia smile.gif Gi akuseres neturi tiek laiko,kad su kiekviena asmeniskai po valanda kalbetu ar klausinetu,nes mamyciu daug. As ir nakti ir ryt ir diena, ejau klausiau,zinau,kad joms atsibodau,bet ka darysi,norejau ismokt zindyti ir viskas lotuliukas.gif Man gal 10 akuseriu aiskino,mokino ir rode smile.gif Ir dar patarimas, kam negaila mazdaug 30lt is karto nusipirkit "multi mum" kompresiuku 4u.gif super dalykelis,man skausmai dingo,o ir sunaudojau ne visus,dar dabar turiu,nors nebemaitinu smile.gif
Atsakyti
Mamos, man jau gimdymo terminas praejo (dar nedaug veluoja, bet vistiek jau neramu), o maziukas atrodo dar nei nesiruosia pajudet g.gif galvoju nuvaziuoti i VGN pasitikrinti, gal zinot, ar reikia siuntimo priziurincios gydytojos, ar jau kai terminas praejes galima tiesiai vaziuot? ar reikia ten is anksto uzsiregistruot?
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiniaskinas @ 2011 04 26, 10:05)
Mamos, man jau gimdymo terminas praejo (dar nedaug veluoja, bet vistiek jau neramu), o maziukas atrodo dar nei nesiruosia pajudet g.gif  galvoju nuvaziuoti i VGN pasitikrinti, gal zinot, ar reikia siuntimo priziurincios gydytojos, ar jau kai terminas praejes galima tiesiai vaziuot? ar reikia ten is anksto uzsiregistruot?
Aciu 4u.gif

jei kažkas neaišku ar kamuoja kokios bėdos gali drąsiai važiuot į jų konsultacinį centrą, kad pažiūrėtų (nuo 7.30 iki 15 val) wink.gif ten labai maloniai priima ir pažiūri thumbup.gif kiek kartų važiavau be jokių siuntimų ir nei karto neišvarė lotuliukas.gif
Atsakyti
Įdedu keletą nuotraukų mokamos palatos ( už 200 lt, jei guli viena ir 300 lt, jei kartu būna vyras). Beje, palatos, kurios yra perpus pigiau praktiškai tokios pačios, tik jose nėra WC ir dušo.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Žinau, kad man buvo įdomu kaip atrodo tokia palata ir ar verta mokėti. Gal kam nors irgi pravers...
Atsakyti
Lyra, ačiū, kad pasidalinai 4u.gif
Atsakyti
Gimdymo metu prieziura likau patenkinta, o prieziura po gimdymo su kudikeliu-nelabai. Buvo labai nemaloniu akuseriu, kurios po gimdymo ta pacioa diena vietoj to, kad parodytu kas kaip..tai rekia: "o kas namie tau pampersus keis? as?" juo labiau, kad moteris dar labai pazeidziama tik pagimdziusi vaikeli, plius pavargusi..Bet buvo ir maloniu moteru, kurios tikrai geranoriskai viska parode, paaiskino kaip taisyklingai maitinti ir pan. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lyra @ 2011 04 26, 20:34)
Įdedu keletą nuotraukų mokamos palatos ( už 200 lt, jei guli viena ir 300 lt, jei kartu būna vyras). Beje, palatos, kurios yra perpus pigiau praktiškai tokios pačios, tik jose nėra WC ir dušo.

Gal žinote, kiek ten tokių komfortiškų palatų yra iš viso ir kaip realu tokią gauti? Jeigu, tarkime, nebūsiu susitarusi su konkrečiu gydytoju ir nebūsiu jam įdėjusi į kišenę, turbūt eilėje atsidursiu paskutinė arba visai į tokią prabangą net negalėsiu pretenduoti? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dansu dansu: 26 balandžio 2011 - 23:22