Įkraunama...
Įkraunama...

Dokumentai po santuokos

QUOTE(Ieva S @ 2005 10 12, 15:06)
2. Seno pavyzdžio pasai galioja visur, o naujo pavyzdžio - tik vykstant į užsienį. Lietuvoje šiuo atveju reikia naudotis ATK.

Naujo pavyzdžio pasai galioja ne tik vykstant į užsienį, bet ir Lietuvoj. Tai toks pat dokumentas kaip ir ATK. mirksiukas.gif
Atsakyti
Pasų poskyryje man darbuotoja labai aiškiai pasakė, kad naujo pavyzdžio pasas LR reikalingas tik užsienio kelionėms, tose šalyse, kuriose negalioja ATK (ji tikrai galioja ES), o LR būtina pateikti ATK. Toks yra įstatymas, kad ATK ir identifikuoja tave kaip asmenį. Tai yra teorija. Tačiau realybėje LR įstaigose labai dažnai prašo paso, o ATK nelaiko identifikuojančiu dokumentu, ypač tvarkant paskolas ir pan.
Teorija Lietuvoj eina sau, o praktika- sau. Apie tai buvo didžiausias straipsnis ar tik ne Liet. Ryte.
Taip kad nuoširdžiai patariu: darykitės abu dokumentus- išleisit pinigų, bet sutaupysit nervų. mirksiukas.gif

Atsakyti
sveikutes, kaip manot, jei teisiu kol kas nekeisciau, ar gauciau bauda po kokiu metu?
Atsakyti
QUOTE(dziaugsmelis @ 2005 10 17, 17:12)
sveikutes, kaip manot, jei teisiu kol kas nekeisciau, ar gauciau bauda po kokiu metu?

Baudos negautum, bet būtų kitų nemalonumų. Aš pakliuvau į autoavariją, o teisėse įrašyta sena pavardė. Kadangi tie policajai nepasibodėjo paimti kyšio iš visai girto vairuotojo, kuris manęs vos neužmušė, protokolas iš pradžių buvo išraytas man. Policijoj jie pradėjo ant manęs klykti, kad nepasikeičiau teisių ir aiškinti, kad protokolo neperrašys. Žodžiu, buvo labai nemalonu. Ir ta byla tempėsi kelis mėnesius, nes aš nesutikau su absurdiškais kaltinimais (galų gale viskas vis tiek išsisprendė mano naudai), teisės buvo paimtos, kiekvieną kartą tekdavo priminti, kad pavardė ne ta.
Bet teisių iki šiol nepakeičiau.
Atsakyti
Kas del teisiu, tai as ju nesikeisiu, nes girdejau, kad po nauju metu jos vel keisis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Cili @ 2005 10 18, 08:02)
Kas del teisiu, tai as ju nesikeisiu, nes girdejau, kad po nauju metu jos vel keisis  ax.gif

as irgi neturiu didelio noro jas keisti. nes visokias medicinines reikes praeiti ir t.t.
o del paso irgi pirma reikia prisiregistruoti man Vilniuj, kad galeciau dokus tvarkytis. o to man kol kas neleidzia keli biurokratiniai formalumai.
Atsakyti
QUOTE(Cili @ 2005 10 18, 08:02)
Kas del teisiu, tai as ju nesikeisiu, nes girdejau, kad po nauju metu jos vel keisis  ax.gif

Na tada tikrai teisių šiais metais keist neverta svarbiausia pasą ir kortelę pasidaryti
Atsakyti
QUOTE(Ieva S @ 2005 10 12, 16:06)
1. Šią vasarą keliavau automobiliu į Norvegiją. Visuose pasieniuose - Latvijos, Estijos, Švedijos - prašė paso. Į ATK net nežiūrėjo, galėjau ir nesivežti. Tik pro Norvegijos sieną pravažiavome netikrinti (skandinavai tarpusavy leidžia važinėti be tikrinimų). O grįžtant namo net Lietuvos pasieniečiai prašė paso.
2. Seno pavyzdžio pasai galioja visur, o naujo pavyzdžio - tik vykstant į užsienį. Lietuvoje šiuo atveju reikia naudotis ATK.

su ATK butu praleide. Jei rodet tik pasus, tai jiems gerai, bet jie neturi teises nepraleisti su ATK, nes VISOJE ES galioja ATK. Nes mes vaziavom i Latvija pries gerus metus, kai kas turejo tik ATK ir okay. Kiti pazistami vaziavo i Svedija, Anglija ir su AtK... g.gif
Atsakyti
Perskaičiau viską ir vis tiek liko neaišku - tai ar PER mėnesį ar PO mėnesio reikia pradėti rūpintis paso ir kortelės keitimu?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(wild @ 2005 10 25, 12:38)
Perskaičiau viską ir vis tiek liko neaišku - tai ar PER mėnesį ar PO mėnesio reikia pradėti rūpintis paso ir kortelės keitimu?? g.gif

Kada tik nori, tada ir gali pradėti rūpintis mirksiukas.gif jokių apribojančių datų nėra
Atsakyti
QUOTE(wild @ 2005 10 25, 07:38)

gali ir po savaites, nesvarbu, kad nera dar kompe pakiesta pas juos, bet juk turi santuokos registravimo pazyma, pagal kuria jie daro pasa ar ATK ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva S @ 2005 10 12, 15:06)
1. Šią vasarą keliavau automobiliu į Norvegiją. Visuose pasieniuose - Latvijos, Estijos, Švedijos - prašė paso. Į ATK net nežiūrėjo, galėjau ir nesivežti. Tik pro Norvegijos sieną pravažiavome netikrinti (skandinavai tarpusavy leidžia važinėti be tikrinimų). O grįžtant namo net Lietuvos pasieniečiai prašė paso.

QUOTE(Amade @ 2005 10 18, 17:31)
su ATK butu praleide. Jei rodet tik pasus, tai jiems gerai, bet jie neturi teises nepraleisti su ATK, nes VISOJE ES galioja ATK. Nes mes vaziavom i Latvija pries gerus metus, kai kas turejo tik ATK ir okay. Kiti pazistami vaziavo i Svedija, Anglija ir su AtK...  g.gif

Šalių, į kurias galima važiuoti su ATK, sąrašą galite rasti šiuo adresu:

http://www1.urm.lt/d...beskorteles.htm
Atsakyti