Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(dimming @ 2011 06 02, 14:10)
bijau kad ne raw

kaip gaminamas agavu sirupas

auksta temperatura

gaila, bet tikrai jo neatsisakysiu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rūta*: 02 birželio 2011 - 14:24
o as turbut nepradesiu vartoti :)kad nepriprasciau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dimming @ 2011 06 02, 15:40)
o  as turbut nepradesiu vartoti :)kad nepriprasciau smile.gif

kuom planuoji pakeisti?
Atsakyti
Apie knygeles:

As turiu Shazzie knyga popierine "Evie's kitchen'' apie zaliavalgiska meniu vaikams, siaip idomi knyga, gausiai iliustruota, daug receptu, bet daugumai ju paruosti reikia irengimu ir visokiu egzotiniu priedu ax.gif Jei kuri vilniete apsiimtumet nuskanuoti ir pasidalinti - tai prasau rasykit.

Dar greitai tureciau gauti Karen Ranzi knyga ''Creating healthy children'' is Amazon, labai susidomejau isgirdus interviu su autore, kurios vaikai nuo mazu dienu maitinosi zaliavalgiskai, su kokiais issukiais ir sunkumais susidure, kartu turetu buti ir receptai.

Dar turiu jau mineto Dr. Doug Graham ''Grain damage'' pdf varianta ir ''Raw book'' pdf varianta, kuriame apklausiami zinomiausi man regis 10 (skaiciau gal pries metus, tai nebeatmenu) raw ''guru'' svarbiausiais zaliavagiams aktualiais klausimais.

Prasau 4u.gif

O kodel jus nevartojat medaus - ar is principo, kad ne augalinis produktas, ar del kitu priezasciu? Man tai lietuviskas medus daug mielesnis uz agavu ar klevu sirupus ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Britule: 02 birželio 2011 - 16:11
QUOTE(*Rūta* @ 2011 06 02, 17:08)
kuom planuoji pakeisti?

kadangi 100% zaliavalge turbut nebusiu, man atrodo priimtinesnis medus nei a. sirupas.
bent jau dabar taip manau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Britule @ 2011 06 02, 16:09)
Prasau 4u.gif
O kodel jus nevartojat medaus - ar is principo, kad ne augalinis produktas, ar del kitu priezasciu? Man tai lietuviskas medus daug mielesnis uz agavu ar klevu sirupus ax.gif

QUOTE(dimming @ 2011 06 02, 16:23)
kadangi 100% zaliavalge turbut  nebusiu, man atrodo priimtinesnis medus nei a. sirupas.

medus gerai ax.gif senelis bitininkas, tik mes daznai be jo vidury ziemos liekam doh.gif o pirkti is nepazystamu man baisu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Rūta* @ 2011 06 02, 20:15)
medus gerai  ax.gif  senelis bitininkas, tik mes daznai be jo vidury ziemos liekam  doh.gif  o pirkti is nepazystamu man baisu  ax.gif

As asmeniskai siuo momentu pasilikau prie medaus, tik todel kad agavu sirupas brangus, as greit labai indeli isnaudoju, savaitei uztenka, o bent is ten kur pirkau, tai brangus buvo. Reiktu pasiieskoti pigesnio, nes man lb skanus buvo smile.gif tai siuo metu medu naudoju. Bet deja, nei tas nei tas nera raw pagal viska, bet as kol kas ir nesiekiu 100 procentu raw, manau po kurio laiko, kai jau priprasiu prie visu pasikeitimu, tada ir galvosiu ka daryti su tais 5 ar 3 procentais apdoroto maisto, kai tiek tiek liks mano racione ax.gif kol kas bandau su kitais atsisakymais surasti balansa ir priprasti prie pasikeitusios mitybos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Simpathy @ 2011 06 02, 20:49)
As asmeniskai siuo momentu pasilikau prie medaus, tik todel kad agavu sirupas brangus, as greit labai indeli isnaudoju, savaitei uztenka, o bent is ten kur pirkau, tai brangus buvo. Reiktu pasiieskoti pigesnio, nes man lb skanus buvo smile.gif tai siuo metu medu naudoju. Bet deja, nei tas nei tas nera raw pagal viska, bet as kol kas ir nesiekiu 100 procentu raw, manau po kurio laiko, kai jau priprasiu prie visu pasikeitimu, tada ir galvosiu ka daryti su tais 5 ar 3 procentais apdoroto maisto, kai tiek tiek liks mano racione  ax.gif  kol kas bandau su kitais atsisakymais surasti balansa ir priprasti prie pasikeitusios mitybos  smile.gif

Kad labai brangus sutinku doh.gif , medu kai turejau varyojau daug kur, tik desertamas jis netiko, kaskoki idomu pedsaka paliko, bet didziajai daliai patiekalu tai thumbup.gif pasirinkimas

as po metu bandymu, jauciu kas optimaliausia 10-15 procentu ne Raw maisto ax.gif
Papildyta:
4-oji diena

1 kriause
0,5 banano
2 arbatiniai sauksteliai salegrazu (i darbo pabaiga pasijutau alkana)
1 puodukas valgykliniu kopustu papriku salotu
2,5 puoduko salotu (ridikai, agurkai, salotu lapai su anakardziu cesnakine "grietine")
orai tokie, kad namie visai nesinori buti ir tingisi gaminti ax.gif

svoris 85,9
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rūta*: 03 birželio 2011 - 06:56
wub.gif
QUOTE(*Rūta* @ 2011 06 03, 07:34)
Kad labai brangus sutinku  doh.gif , medu kai turejau varyojau daug kur, tik desertamas jis netiko, kaskoki idomu pedsaka paliko, bet didziajai daliai patiekalu tai  thumbup.gif  pasirinkimas

as po metu bandymu, jauciu kas optimaliausia 10-15 procentu ne Raw maisto  ax.gif
Papildyta:
4-oji diena

1 kriause
0,5 banano
2 arbatiniai sauksteliai salegrazu (i darbo pabaiga pasijutau alkana)
1 puodukas valgykliniu kopustu papriku salotu
2,5 puoduko salotu (ridikai, agurkai, salotu lapai su anakardziu cesnakine "grietine")
orai tokie, kad namie visai nesinori buti ir tingisi gaminti  ax.gif

svoris 85,9

Ruta saunuole thumbup.gif 4u.gif
Taciau man kazkaip del tu mazu porciju neramu... unsure.gif
Ar tu jautiesi ne alkana? Man asmeniskai tikrai butu per mazai tokio kiekio per diena... Kuom vadovaujiesi pasirinkdama tiek mazai valgyt?
Klausiu del sportinio intereso, siaip idomu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(indrusep @ 2011 06 03, 07:13)
wub.gif

Ruta saunuole  thumbup.gif  4u.gif
Taciau man kazkaip del tu mazu porciju neramu... unsure.gif
Ar tu jautiesi ne alkana? Man asmeniskai tikrai butu per mazai tokio kiekio per diena... Kuom vadovaujiesi pasirinkdama tiek mazai valgyt?
Klausiu del sportinio intereso, siaip idomu  blush2.gif

zinok pati stebiuosi doh.gif as visa diena valgau, t.y. kramtau doh.gif kai surasau pati nustembu kad lyg ir ne daug, tie puodukai nu nemazi gaunasi ax.gif 6 normalus uzkadimai per diena g.gif gal dar tie karsciai, ta savijauta persalus nezinau, as saves neriboju, noriu ir valgau , va dabar saulegrazu su razinom puse puoduko sukirtau (as labai labai gerai kramtau maista) jau plysta skrandis ir manau be 11 nieko nebenoresiu, i tarpus tarp valgymu daug vandens, dar ka prisiverciau kiek imanoma tai kai valgau jokio kompo, juokio laiktarscio ir televizoriaus, ir niekur neskubeti ax.gif sunkiai to laikytis kai dukriukas aplinkui malasi, na bet stengiuosi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rūta*: 03 birželio 2011 - 07:23
raw food for beginners
Atsakyti
mergaites, kadangi anglu nemoku (t.y. moku tiek kiek imanoma savarankiskai ismokti) knygu nereikia, nebent receptu turite, noreciau i emeila, tik nezinau kuriai rasyt adresiuka, nes receptukus man lengviau versti ax.gif
Atsakyti