Įkraunama...
Įkraunama...

Spuoguotos odos priežiūra

QUOTE(zmonaite @ 2011 04 21, 22:50)
Juk nebūtinai turi iš karto pasireikšti.
Atleiskit, kad įskišau.

QUOTE(NIDCKA @ 2011 04 21, 23:06)
labai skirtingi dalykai -dirbti su jodu ir ir save tepliot,

Aš naudoju, man gerai, jūs nenorit - nenaudokit, ir bėdos tame nematau. Kartoju
(n+1) kartą: man tai yra alternatyva antibiotikams, po kurių visad tenka dar šimtus ligų gydyti.
Visų pirma, nežinot, ką ir kaip aš dirbu su tuo jodu ir kitomis cheminėmis medžiagomis, tad ir nespręskite už mane, kas man kada gali pasireikšti, o kas ne. Ką reiškia "dirbti", ir ką reiškia "tepliotis". Ačiū.
Jei nėščioms nedraudžiama, tas nieko jums nesako? Man tai šį tą sako.
Diskusija baigta. Jūsų ir mano nuomonės aiškios, nematau prasmės ją tęsti.
Ir beje, dar kartą pakartosiu: jis yra švelnesnis už paprastą jodą, kuriuo žmonės "tepliojasi", mamos vaikus "teplioja" jau nuo senų senovės, tad nebūkit juokingos.
Geriau moralizuokit tiems, kurie antibiotikus ar dar kokį velnią be saiko vartoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo metamorphosis: 22 balandžio 2011 - 06:20
kodel jus taip jautriai reguojat! aisku tepkites,niekas jums neuzdraus,bet nors nesvaiciokit viesoj erdvej,kur lankosi ir daug jaunu zmoniu . tai jus uzpatentuokit nauja spuogu gydymo buda,pasauly tiek daug sviesiu protu ir niekam nesove i galva tokia geniali mintis!!!!!! good.gif
Atsakyti
QUOTE(NIDCKA @ 2011 04 22, 10:02)
kodel jus taip jautriai reguojat! aisku tepkites,niekas jums neuzdraus,bet nors nesvaiciokit viesoj erdvej,kur lankosi ir daug jaunu zmoniu . tai jus uzpatentuokit nauja spuogu gydymo buda,pasauly tiek daug sviesiu protu ir niekam nesove i galva tokia geniali mintis!!!!!! good.gif

Deja, šovė, ne iš oro sugalvojau tuo Betadinu teptis. Jei mokat google naudotis, suprasit, apie ką aš kalbu. Net supermamose spoguoto kūno temoj apie jį buvo kalbėta. Tad jūs man gal nepasakokit, kad aš klaidinu žmonės. Kuo save laikote. Aš ir nesvaičioju. Užsipuolė mat, tai jūs gal pradėkit man aiškinti, ką rašyti viešoje erdvėje, o ką ne? Teisingai, geriau jau skaityti apie antibiotikus ir KT ir juos naudoti, o po to užsiveisti atsparių mikroorganizmų plantacijas ir galiausiai tapti nevaisinga, taip? Moralizuotoja mat. Pirmiausia pasidomėkit, kas ir kaip, po to leiskitės į diskusijas, ir gal be ironijos ir sarkazmo, nes čia tikrai ne į temą.
Atsakyti
hi.gif
nu ir pikta jus,greit pasensit
Atsakyti
Vienas efektyviausių vietinių antiseptikų yra jodo povidonas, pasaulyje vartojamas beveik 60 metų – nuo 1950-ųjų. Vaistinėse pas mus jo galima įsigyti pavadinimu Betadine. Preparato veiksmingumas įrodytas klinikiniais tyrimais.

Dėl tam tikrų veikliosios medžiagos – jodo povidono – savybių Betadine veikia daugelį mikroorganizmų, grybelius, pirmuonis, kai kurių bakterijų sporas ir virusus. Be to, veikia gerokai stipriau ir greičiau (jau po 30 sek) nei kiti antiseptikai. Tai įrodyta laboratoriniais tyrimais.
Svarbu ir tai, kad Betadine gaminamas įvairių formų: 10 proc. vandeninis tirpalas ar tepalas. Kodėl tai svarbu? Todėl, kad praplečia preparato vartojimo galimybes. Betadine sėkmingai ir saugiai galima vartoti ir namie perrišant žaizdas, ir gydymo įstaigose.

Namų vaistinėlei, matyt, labiau tiktų Betadine tepalas: jį patogiau laikyti namuose, pasiimti kur nors važiuojant (vandenis tirpalas nesandariai uždarius gali išsilieti) ir vartoti.

Gydymo įstaigose sėkmingai vartojamas 10 proc. vandeninis Betadine tirpalas: odai dezinfekuoti prieš įvairias chirurgines procedūras: injekcijas, punkcijas, biopsijas, operacijas ir kt., taip pat gydant įvairias žaizdas ir odos infekcijas, net gleivinėms dezinfekuoti. Tyrimais nustatyta, kad jodo povidono vartojimas minėtaisiais ir kitais atvejais smarkiai sumažina infekcijų tikimybę.
Betadine – modernus, mažiau toksiškas nei įprasti jodo preparatai (mat jodas atpalaiduojamas lėtai). Viena iš jodo povidono sudedamųjų dalių dėl tam tikrų savo savybių jodą perneša tiesiai į ląstelės membraną, dėl to sustiprėja baktericidinis paties jodo poveikis. Betadine mažiau, nei kiti jodo preparatai, dirgina, todėl juo galima tepti net gleivines. Gerai tinka nubrozdinimams, nudegimams, praguloms gydyti

Beje, vartojant preparatą namuose žaizdoms gydyti, svarbi ir, atrodytų, „buitinė smulkmena“ – jis mažiau tepa nei kiti jodo preparatai.

Įdomus faktas, netiesiogiai liudijantis jodo povidono antimikrobinį veiksmingumą, yra šio preparato vartojimas NASA programose.

Papildyta:
QUOTE(NIDCKA @ 2011 04 22, 10:33)
hi.gif
nu ir pikta jus,greit pasensit

Atsiprašau, jei pasirodžiau pikta, tiesiog suerzino baubų matymas ten, kur jų mažiausiai reikėtų ieškoti.
Atsakyti
tai gal jus nasa programoj dalyvaujat?,nueikit jus pas dermatologa ir pasikonsultuokit o po to parasykit
Atsakyti
QUOTE(NIDCKA @ 2011 04 22, 10:40)
tai gal jus nasa programoj dalyvaujat?,nueikit jus pas dermatologa ir pasikonsultuokit o po to parasykit

O jūs kokio išsilavinimo ir kultūros, gerbiamoji, kad nesugebate normaliai baigti diskusijos ir nepripažįstate, kad gal kiek perdėjote su tais mano "svaičiojimais" ir t.t.? Matote tik visokias nesąmones, o kas gero, praleidžiate pro akis. Manote nebuvau pas dermatologus? Buvau. Nepadėjo. Gėriau ir KT, ir antibiotikus vartojau, ir odą valiau, ir mitybą reguliavau, ir t.t. Dėl 14 dienų kurso Betadinu tikrai nenumirsiu, ačiū, kad taip rūpinatės.
Atsakyti
QUOTE(NIDCKA @ 2011 04 22, 10:40)

laugh.gif
nu jau apie NASA tai čia buvo itin į temą klausimas...
ir šiaip, dar vienas dalykas, ar tikrai visi dermatologai žino viską?
Atsakyti
is tikruju ne visi kiti paprasciausiai tingi zinot,as pati dirbu su betadinu,ir nei vienam zmogui is musu milzinisko kolektyvo nekyla ranka spuogus gydit juo.
Atsakyti
QUOTE(NIDCKA @ 2011 04 22, 10:57)
is tikruju ne visi kiti paprasciausiai tingi zinot,as pati dirbu su betadinu,ir nei vienam zmogui is musu milzinisko kolektyvo nekyla ranka spuogus gydit juo.

Jums nekyla, kažkam kyla. Be abejo, spuogai spuogams nelygu. Tai nėra geras variantas, kai spuogai dėl hormonų pusiausvyros sutrikimų, netinkamas ir kai oda realiai yra sveika. Tinka užkrėtimo atveju. Ir nesakau, kad po tų 14 dienų nebeturėsiu nei vieno spuogo, ir niekada man jie nebeatsiras, tiesiog pasirinkau infekcijos gydymui/baktericidiniam jo poveikiui. Po to, be abejo, naudosiu įprastas priemones, ir stengsiuosi "nebesudirbti" odos, ką buvau pridariusi iki Betadino vartojimo.
Aš pati dirbu biochemijos srityje, ir šiek tiek nusimanau apie chemines medžiagas ir jų poveikį ląstelėms bei organizmui.
Ir beje, jei dermatologai viską žinotų, nebereikėtų ir tokių temų forumuose. Bet jos yra. Deja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo metamorphosis: 22 balandžio 2011 - 10:07
Oho kokia diskusija blink.gif Aš nesirinkčiau "Betadino" spuogų gydymui, suprantu jodą prieš chirurgines oepracijas, bet ne spuogų gydymui smile.gif Geriau sugerti kursą antibijotuikų,kurie išnaikins bakterijas skatinančias mikrobų dauginimą nuo kurių kylą spuogai,bet čia mano asmeninė nuomone smile.gif
Atsakyti
Kiek zmoniu, tiek nuomoniu rolleyes.gif
taip pat galima pasakyt - kiek dermatologu, tiek gydymo budu tongue.gif
as manau, jei zmogui tinka, gydo, jokiu alergiju nesukelia, tai kodel ne? smile.gif juk viso labo savaite tepasi. kam cia pult ir irodynet, kad menulis kvadratinis? biggrin.gif
as nesitepciau jodu, man kazkada buvo alergija, nerizikuociau, o va metamorphosis tepas ir jai gerai 4u.gif o kai kas kelia beprasmius gincus, ir turbut irgi is to turi kazkoki pasitenkinima biggrin.gif
linksmu svenciu, merginos 4u.gif
Atsakyti