QUOTE(metamorphosis @ 2011 06 15, 03:32)
Kaip supratau, tas trynimas į pažastis reguliuoja hormonus, nes pelargonija yra hormono estrogeno imitatorius. Tad tie ea ne tiesiogiai spuogus gydo, bet, kai sureguliuoja hormonus, hormoninio disbalanso prigimties spuogų turėtų sumažėt. Todėl ir netepama ant spuogo
Čia toks lyrinis nukrypimas, bet vat... Parabenai tipo hormonų imitatoriai, destruktoriai, bliogis bliogis. O jau "natūralus" pelargonijų ea tai gėris, nors teoriškai turi irgi į natūralių hormonų gamybą kištis
QUOTE(hecate @ 2011 06 15, 11:45)
gal ir jums vasaros laikotarpiu oda daug labiau isberia spuogeliais negu kitais metu laikais?
Gali būti prakaitas, saulė, pasikeitęs maisto racionas, prie odos būklės netinkančios priemonės.
Vieniems saulė džiovina odą ir ji vasarą būna sausesnė- kitiems atvirkščiai, saulė dirgina, skatina riebalų gamybą, dėl to oda apsitaukuoja ir susidaro spuogai.
QUOTE(rutene05 @ 2011 06 21, 03:27)
Mano problematiškiausia vieta - smakras. Atrodo sėkmingai su spuogeliais kovoju, kitur jų mažėja, bet ant smakro kaip buvo, taip ir yra. O be to jis dar visąlaik paraudęs. Gal kam irgi yra tokia problemėlė?
Jei vien tik smakras besispuoguoja- gali būti hormonai kalti. Gal seilės miegant bėga, bazė odą dirgina...
Jei tik vieną konkrečią vietą beria- reikia ieškoti priežasties. Gali būti kosmetika, sveikata, gyvenimo būdas, miegojimo pozicija ir t.t. Tokios visokios smulkmenos gali turėti įtakos odai. Pvz., jei beria tik smilkinius- gal akinių rėmeliai trinasi. Jei tik skruostai- gal ružas poras kemša (man naujas ružas visus žandus inkštirais išmėtė, nors odą buvau puikiai rūgštimis išsivaliusi. Beje, čia gana dažnas dalykas, nes raudona spalva, naudojama kosmetikoje gali būti komedogeniška). Gal kondicionierius plaukus skalaujant per veidą bėga... Detektyvas.
Papildyta:
QUOTE(Littly @ 2011 06 21, 13:10)
Pas mane taipogi, jeigu jau kyla spuogeliai, tai pagrinde smakro skrityje, prie lūpų. Kitose vietose labai retai ir vos vienas kitas iškyla. Tai nuo tų spuogelių prie lūpų visur pilna dėmių. Dar plius pigmentinės dėmės būtent šiose vietose, tai išvis labai smagu.
Jei grynai prie lūpų- gal dantų pasta, lūpdažis, blizgis kalti? Man nuo dantų pastos raudona niežtinti dėmelė prie lūpų kampučio pastoviai atsiradinėdavo.