Įkraunama...
Įkraunama...

Spuoguotos odos priežiūra

QUOTE(rutene05 @ 2011 06 21, 08:27)
Mano problematiškiausia vieta - smakras. Atrodo sėkmingai su spuogeliais kovoju, kitur jų mažėja, bet ant smakro kaip buvo, taip ir yra. O be to jis dar visąlaik paraudęs. Gal kam irgi yra tokia problemėlė?  g.gif

As turiu tokia pacia problema sad.gif bet jau zinau, nuo ko mane beria, ilgai stebejau savo organizma ir pamaciau, kad beria tik tuomet, kai uzvalgau kokiu saldumynu ar siaip saldesnio ir sunkesnio maisto. kai tk va dietinausi eilinikart ax.gif tai oda iskart susitvarke blush2.gif kaip sake mano kosmetologe: "veido oda parodo, kuo/kaip maitieniesi"
Atsakyti
QUOTE(menuliodukra @ 2011 06 21, 14:42)
As turiu tokia pacia problema sad.gif  bet jau zinau, nuo ko mane beria, ilgai stebejau savo organizma ir pamaciau, kad beria tik tuomet, kai uzvalgau kokiu saldumynu ar siaip saldesnio ir sunkesnio maisto. kai tk va dietinausi eilinikart  ax.gif  tai oda iskart susitvarke  blush2.gif  kaip sake mano kosmetologe: "veido oda parodo, kuo/kaip maitieniesi"

Man irgi nuo saldumynų padaugėja spuogelių, bet riboju juos, paragauju retai ir mažai. Bet smakras koks buvo, toks ir liko g.gif Vasarą žiemą raudonas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rutene05 @ 2011 06 21, 15:47)
Man irgi nuo saldumynų padaugėja spuogelių, bet riboju juos, paragauju retai ir mažai. Bet smakras koks buvo, toks ir liko g.gif Vasarą žiemą raudonas verysad.gif

gal reikia issitirti skydliaukes hormonus?
Atsakyti
QUOTE(Myciute @ 2011 06 21, 15:42)
gal reikia issitirti skydliaukes hormonus?

Kaip tik vakar su vyru pakalbėjom apie kraujo tyrimus ir planuojam nueiti abu pasidaryti
Atsakyti
Pas mane taipogi, jeigu jau kyla spuogeliai, tai pagrinde smakro skrityje, prie lūpų. Kitose vietose labai retai ir vos vienas kitas iškyla. Tai nuo tų spuogelių prie lūpų visur pilna dėmių. Dar plius pigmentinės dėmės būtent šiose vietose, tai išvis labai smagu.
Atsakyti
QUOTE(metamorphosis @ 2011 06 15, 03:32)
Kaip supratau, tas trynimas į pažastis reguliuoja hormonus, nes pelargonija yra hormono estrogeno imitatorius. Tad tie ea ne tiesiogiai spuogus gydo, bet, kai sureguliuoja hormonus, hormoninio disbalanso prigimties spuogų turėtų sumažėt. Todėl ir netepama ant spuogo mirksiukas.gif

Čia toks lyrinis nukrypimas, bet vat... Parabenai tipo hormonų imitatoriai, destruktoriai, bliogis bliogis. O jau "natūralus" pelargonijų ea tai gėris, nors teoriškai turi irgi į natūralių hormonų gamybą kištis biggrin.gif

QUOTE(hecate @ 2011 06 15, 11:45)
gal ir jums vasaros laikotarpiu oda daug labiau isberia spuogeliais negu kitais metu laikais?

Gali būti prakaitas, saulė, pasikeitęs maisto racionas, prie odos būklės netinkančios priemonės.
Vieniems saulė džiovina odą ir ji vasarą būna sausesnė- kitiems atvirkščiai, saulė dirgina, skatina riebalų gamybą, dėl to oda apsitaukuoja ir susidaro spuogai.

QUOTE(rutene05 @ 2011 06 21, 03:27)
Mano problematiškiausia vieta - smakras. Atrodo sėkmingai su spuogeliais kovoju, kitur jų mažėja, bet ant smakro kaip buvo, taip ir yra. O be to jis dar visąlaik paraudęs. Gal kam irgi yra tokia problemėlė?  g.gif

Jei vien tik smakras besispuoguoja- gali būti hormonai kalti. Gal seilės miegant bėga, bazė odą dirgina...
Jei tik vieną konkrečią vietą beria- reikia ieškoti priežasties. Gali būti kosmetika, sveikata, gyvenimo būdas, miegojimo pozicija ir t.t. Tokios visokios smulkmenos gali turėti įtakos odai. Pvz., jei beria tik smilkinius- gal akinių rėmeliai trinasi. Jei tik skruostai- gal ružas poras kemša (man naujas ružas visus žandus inkštirais išmėtė, nors odą buvau puikiai rūgštimis išsivaliusi. Beje, čia gana dažnas dalykas, nes raudona spalva, naudojama kosmetikoje gali būti komedogeniška). Gal kondicionierius plaukus skalaujant per veidą bėga... Detektyvas.
Papildyta:
QUOTE(Littly @ 2011 06 21, 13:10)
Pas mane taipogi, jeigu jau kyla spuogeliai, tai pagrinde smakro skrityje, prie lūpų. Kitose vietose labai retai ir vos vienas kitas iškyla. Tai nuo tų spuogelių prie lūpų visur pilna dėmių. Dar plius pigmentinės dėmės būtent šiose vietose, tai išvis labai smagu.

Jei grynai prie lūpų- gal dantų pasta, lūpdažis, blizgis kalti? Man nuo dantų pastos raudona niežtinti dėmelė prie lūpų kampučio pastoviai atsiradinėdavo.
Atsakyti
Himalaia, o kokias konkreciai priemones su rugstim rekomenduotumet naudot? nes man tai kazkas mistisko kosmetika su rugstim. vieninteli dalyka ka naudojau, tai Finacea (15% azelaino rugstis). buvo pagerejimas, naudojau apie 2 men. dabar pabaigiau ir nebezinau ka pirkt, kad velgi butu su rugstim..
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2011 06 21, 19:47)
Jei vien tik smakras besispuoguoja- gali būti hormonai kalti. Gal seilės miegant bėga, bazė odą dirgina...
Jei tik vieną konkrečią vietą beria- reikia ieškoti priežasties. Gali būti kosmetika, sveikata, gyvenimo būdas, miegojimo pozicija ir t.t. Tokios visokios smulkmenos gali turėti įtakos odai. Pvz., jei beria tik smilkinius- gal akinių rėmeliai trinasi. Jei tik skruostai- gal ružas poras kemša (man naujas ružas visus žandus inkštirais išmėtė, nors odą buvau puikiai rūgštimis išsivaliusi. Beje, čia gana dažnas dalykas, nes raudona spalva, naudojama kosmetikoje gali būti komedogeniška). Gal kondicionierius plaukus skalaujant per veidą bėga... Detektyvas.

Kosmetiką galima atmesti, nes nesidažau, pudrų nenaudoju. Tai vat, vyras suorganizuos kraujo tyrimus ir jau eisiu tirtis...
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2011 06 21, 20:47)
Čia toks lyrinis nukrypimas, bet vat... Parabenai tipo hormonų imitatoriai, destruktoriai, bliogis bliogis. O jau "natūralus" pelargonijų ea tai gėris, nors teoriškai turi irgi į natūralių hormonų gamybą kištis  biggrin.gif

Na, šito tai jau aš nežinau smile.gif Tiesą sakant, manau, kad, jei natūralus produktas, nebūtinai bus nekenksmingas. Grybai irgi natūralūs, bet va, yra nuodingų, ir nemažai... biggrin.gif
O per toksikologijos paskaitas nemažai blogio esu girdėjusi apie hormonų imitatorius, ir tai ne vien parabenai, yra ir daugiau tokio veikimo pobūdžio cheminių medžiagų. Bet jos labiausiai kenksmingos besivystančiam organizmui, kūdikiams ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Eleina @ 2011 06 21, 13:57)
Himalaia, o kokias konkreciai priemones su rugstim rekomenduotumet naudot? nes man tai kazkas mistisko kosmetika su rugstim. vieninteli dalyka ka naudojau, tai Finacea (15% azelaino rugstis). buvo pagerejimas, naudojau apie 2 men. dabar pabaigiau ir nebezinau ka pirkt, kad velgi butu su rugstim..

Žiūrint ko bandoma atsikratyti, kokia odos būklė, tipas, kainos ribos ir t.t. O.D.A. AHA rūgštys geros, turi ir riebesnei odai. Biodermos BHA pora priemonių yra neblogų. Paula's Choice visiems odos tipams yra tiek AHA, tiek BHA rūgščių.

QUOTE(rutene05 @ 2011 06 21, 14:04)
Kosmetiką galima atmesti, nes nesidažau, pudrų nenaudoju. Tai vat, vyras suorganizuos kraujo tyrimus ir jau eisiu tirtis...

Jei beria grynai tik apie lūpas, abejoju, kad tyrimai ką nors parodys, nors aišku, visko būna, nepakenks išsitirti. Galbūt dantų pasta, peroralinis dermatitas... Gal veido plaukų šalinimo būdas... Folikulitas... Seilės...
Papildyta:
QUOTE(metamorphosis @ 2011 06 21, 14:26)
Na, šito tai jau aš nežinau smile.gif Tiesą sakant, manau, kad, jei natūralus produktas, nebūtinai bus nekenksmingas. Grybai irgi natūralūs, bet va, yra nuodingų, ir nemažai... biggrin.gif
O per toksikologijos paskaitas nemažai blogio esu girdėjusi apie hormonų imitatorius, ir tai ne vien parabenai, yra ir daugiau tokio veikimo pobūdžio cheminių medžiagų. Bet jos labiausiai kenksmingos besivystančiam organizmui, kūdikiams ir pan.

Taipa taipa drinks_cheers.gif Ne visas cheminis blogis toks jau blogas, ne visas natūralus gėris jau toks geras. Kas neištirta- nebūtinai nekenksminga, kas ištirta- nebūtinai nekalta...
Ir, aišku, daug kas priklauso nuo to, kas informaciją interpretuoja, ką būtent interpretuoja, kokie to žmogaus motyvai ir t.t. Visi mes galim kažkuo tikėti, bet tai nereiškia, kad mes esame teisūs.
Dar vienas lyrinis nukrypimas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rutene05 @ 2011 06 21, 10:27)

Turėjau didelių problemų su spuogais smakro srityje, ejau pas ginekologę ji man atrado cistas. Išoperavo, nes vaistai jų nenaikino. Išoperavus ženkliai oda pasikeitė, smakro srityje vienas kitas nedidukas išauga, gal dėl hormonų, o gal ir dėl mano blogos mitybos. Taip pat labai padėjo nuo spuogų ne tik smakro bet ir veido srityje levandų hidrolatas, kokosų bei makadamijų aliejai bei arbatmedžio et.a tepamas ant spuogų, smakro randeliai likę sparčiai gyja.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2011 06 21, 20:47)
Jei beria grynai tik apie lūpas, abejoju, kad tyrimai ką nors parodys, nors aišku, visko būna, nepakenks išsitirti. Galbūt dantų pasta, peroralinis dermatitas... Gal veido plaukų šalinimo būdas... Folikulitas... Seilės...

Nėra poreikio nuo veido plaukelių šalinti. Pasitaiko spuogelių ir ant kaktos, skruostų, bet smakro srity vis jų yra ir jis visąlaik paraudęs. Tų priežasčių gali būti nemažai...bandysiu aiškintis.
Papildyta:
QUOTE(Muscade @ 2011 06 22, 08:38)
Turėjau didelių problemų su spuogais smakro srityje, ejau pas ginekologę ji man atrado cistas. Išoperavo, nes vaistai jų nenaikino. Išoperavus ženkliai oda pasikeitė, smakro srityje vienas kitas nedidukas išauga, gal dėl hormonų, o gal ir dėl mano blogos mitybos. Taip pat labai padėjo nuo spuogų ne tik smakro bet ir veido srityje levandų hidrolatas, kokosų bei makadamijų aliejai bei arbatmedžio et.a tepamas ant spuogų, smakro randeliai likę sparčiai gyja.

Nelabai seniai man ginekologė darė echoskopą, tai kaip ir viskas gerai buvo...
Atsakyti