Įkraunama...
Įkraunama...

Abortas

QUOTE(Raudonoji_Aguona @ 2011 03 23, 21:43)
O sakykit jums teko lankytis vaikų namuose? Ar teko paremti kokią vienišą mamą? Sakykit, kuo jūs asmeniškai prisidėjot prie anot jūsų gerų sprendimų?

QUOTE(vavava @ 2011 03 23, 21:57)
Žmogus jau toks sutverimas, kad yra nuolat kamuojamas abejonių. Ar teisingai apsisprendžiau, o kaip būtų, jeigu būčiau kitaip pasielgęs. Tai yra natūralu.
O kiek moterų nepasidariusiu abortą, paskiau galvoja, o kodėl aš tada taip neapsisprendžiau?  Kiek mamų kaltina savo vaikus, už savo sugadintus gyvenimus? Kiek jie turi išgirsti epitetų, kad 'tu tikra tėvo kopija'? Pasiskaitykit šį skyrelį atidžiau, pažiūrėkit kiek čia nelaimingų žmonių.. O visko pradžia yra mama...
Šitas variantas yra tikrai geresnis, nei mamos prisigimdo vaikų be atsakomybės wink.gif  Juk ne jums augint tuos vaikus, ne jūs finansiškai juos išlaikysit. Lengva iš šono sakyt - tu tik gimdyk.. O vargti vargelį, ir durti galą su galu reikia tai vienišai mamai.

Mano tetis uzaugo vaiku namuose ir kas? g.gif Nu nelengva jam buvo, bet isgyveno, uzaugo doru , geru zmogumi. Uzaugino du vaikus, dabar turi du anuku, tikuosi bus dar daugiau biggrin.gif
O jei jo mama butu pasidariusi aborta ?.......................... unsure.gif
As savo mociutei jauciu tik dekinguma, nezinau aplinkybiu, kodel jai teko palikti ta vaikeli , bet uztai esu AS...
Ar kada pamastet, kad nuzude viena vaikeli, jus nuketrat visa gimines saka ir daug daug gyvenimu.......

Mano mama taip pat galvojo apie aborta, nes pastojo, nebuvo iastekejusi, paskui tetis ja vede , taigi gimiau as. O velgi , jei ji butu pasidariusi aborta g.gif
Kazkaip dar nebuvau sutikusi zmogaus ,kuris pasakytu, taip geriau mano mama butu pasidariusi aborta. Jo aisku taip galima pasakyti nelaimes minute, kai labai sunku ar uzpuola depresija, bet juk visi kimbames i gyvenima, net ir ligoniai ar senukai visiems norisi GYVENTI.
MAMA GALI PADOVANOTI VAIKUI DIDZIAUSIA DOVANA GYVENIMA.
Daugiau niekas nebus taip svarbu, ka ji duos. 4u.gif
Atsakyti
Ada21lt,
čia galima pereiti prie filosofijos taip mąstant.. Tada išvis turėtume kaip dori krikščionys mylėtis tik tada, kada planuojam turėti vaiką.. Ir jokios kontracepcijos.. Pagalvokit vien prezervatyve kiek lieka gyvybės wink.gif
Atsakyti
Vavava, zinoma, susilaikymas juk didziausias blogis... Svarbiausia - vartoti, vartoti, be atodairos. Malonumai cia ir dabar, kaina nesvarbu. O paskui - ups, kontracepcija pavede...
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 03 23, 20:47)
Vavava, zinoma, susilaikymas juk didziausias blogis... Svarbiausia - vartoti, vartoti, be atodairos. Malonumai cia ir dabar, kaina nesvarbu. O paskui - ups, kontracepcija pavede...

Nėra blogis susilaikymas. Tačiau netikiu, kad jus mylitės be apsaugų ir tik su tikslu turėti vaikų smile.gif Bet kaip ir sakiau, ir taip daug nelaimingų žmonių, tai jei jau negalim suteikt vaikui tvirto pamato - geriau nereikia jų ir turėt:).
Pamoka gyvenimo toms moterims, kitąkart bus atsargesnės. Ir manau mūsų moralės čia visai ne vietoj.
Atsakyti
QUOTE(vavava @ 2011 03 23, 22:32)
Ada21lt,
čia galima pereiti prie filosofijos taip mąstant.. Tada išvis turėtume kaip dori krikščionys mylėtis tik tada, kada planuojam turėti vaiką.. Ir jokios kontracepcijos.. Pagalvokit vien prezervatyve kiek lieka gyvybės wink.gif

prie ko cia filosofija ? Cia zmogaus gyvybes ar mirties klausimas.
man mama kaip pasakojo, kad norejo pasidaryti aborta, tai kazkaip man neatrode,kad kalba ne apie mane unsure.gif Butent ir skambejo: norejau tave nuzudyti....kazkaip net siurpas tada perejo, pagalvojau kiek nedaug tetruko ir is vis nebuciau tuo svieto pamaciusi...
Spermatozaoidai nera pradetas vaikelis, jei nelabai gaudotes pasidomekit 4u.gif
Nuo pradejimo zmogus nebegauna nieko kta tik maista ir deguoni ir nuolat vystosi aug air keiciasi, pvz visos lasteles atsinaujina kas 7 metai, bet pgl ta pati DNR koda, taigi jau pirma val po pradejimo aisku ,kokia vaiko bus akiu spalva, plauku ilgis , ugis ir t.t.
O del kontracepcijos tai as irgi pries , nes hormoniniai preaparata turi abortatyvini poveiki, tagi sukelia abortus tik labai ankstyvus, vaikeis neturi kur isitvirtinti del gimdos sausumo ir zusta, moteris iskraujuoja su sekanciomis menesinemis verysad.gif
Jei jau susilaikyti neina yra naturalus seimos planavimo metodas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 23, 22:15)
Mano tetis uzaugo vaiku namuose ir kas?  g.gif Nu nelengva jam buvo, bet isgyveno, uzaugo doru , geru zmogumi. Uzaugino du vaikus, dabar turi du anuku, tikuosi bus dar daugiau  biggrin.gif
O jei jo mama butu pasidariusi aborta ?.......................... unsure.gif
As savo mociutei jauciu tik dekinguma, nezinau aplinkybiu, kodel jai teko palikti ta vaikeli , bet uztai esu AS...
Ar kada pamastet, kad nuzude viena vaikeli, jus nuketrat visa gimines saka ir daug daug gyvenimu.......

Mano mama taip pat galvojo apie aborta, nes pastojo, nebuvo iastekejusi, paskui tetis ja vede , taigi gimiau as. O velgi , jei ji butu pasidariusi aborta g.gif
Kazkaip dar nebuvau sutikusi zmogaus ,kuris pasakytu, taip geriau mano mama butu pasidariusi aborta. Jo aisku taip galima pasakyti nelaimes minute, kai labai sunku ar uzpuola depresija, bet juk visi kimbames i gyvenima, net ir ligoniai ar senukai visiems norisi GYVENTI.
MAMA GALI PADOVANOTI VAIKUI DIDZIAUSIA DOVANA GYVENIMA.
Daugiau niekas nebus taip svarbu, ka ji duos. 4u.gif

beabejo, dar paklauskim - kas būtų jeigu būtų bigsmile.gif doh.gif
ir kaip atsakytumėt? g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vavava @ 2011 03 23, 22:57)
Nėra blogis susilaikymas. Tačiau netikiu, kad jus mylitės be apsaugų ir tik su tikslu turėti vaikų smile.gif Bet kaip ir sakiau, ir taip daug nelaimingų žmonių, tai jei jau negalim suteikt vaikui tvirto pamato - geriau nereikia jų ir turėt:). Pamoka gyvenimo toms moterims, kitąkart bus atsargesnės. Ir manau mūsų moralės čia visai ne vietoj.

Vaje kaip ziauru unsure.gif Zinot kaip man tai skamba, kad ir mano teciui nereikejo gimti , nei man ir t.t. nes nei mociute matyt neturejo to tvirto pamato ir mama tada neturejo gyveno tuo metu pas savo mama , buvo issiskyrusi ir augino jau paaugusia dukra, dabar mano sese unsure.gif
Nu zinokit as vis tiek dziaugiuosi ,kad gimiau smile.gif
Jus pirma paklauskit tu zmoniu ar jie is tikruju nenori gyventi pries siusdama juos mirciai unsure.gif

Atsargesnes del ko ???? baisos ligos kurios pavadinimas vaikai...

4u.gif
Atsakyti
oho kiek folosofių ant svieto padavė bigsmile.gif
kas būtų jei būtų? g.gif

----------------------------------------------------------------------------------------
fotokonkursas [anonimiškumas kaip matote nebūtinas, galima dėti atpažįstamus vaikus ir darbus ir po to meluoti kad balsai gauti ir parašai kuriuose tiesa akis bado dingsta ne dėlto]
Atsakyti
ada21lt,
Jūs labai asmeniškai priimat viską. Nesakau, kad jūs ar jūsų tėte turėjo mirti, nes abortas nėra privalomas dalykas, jis pasirenkamas.
Spermatozoidai prie to pačio paminėta - tai nėra vaisius - bet tai galimybė.. Galimybė, kad iš jų galėjo gimti nuostabus žmogus, o gal ir dar vienas nelaimėlis.
Aš esu už tai, kad moteris planuotų ir darytų viską gerai pasvarsčiusi. Abortas kraštutinė priemonė.. Gerai būtų jei galėtų užbėgti įvykiams už akių, bet gi nevisad taip išeina.
Atsakyti
kazkada ir as buvau tas netyciukas,nelauktas,neplanuotas,kuri taikesi nugalabyt,bet nespejo g.gif gal todel pas mane toks uzprogramuotas smerkimas tokiu ideju g.gif is tikro vaikyste labai skurdi buvo ir tevo nemaciau,ir materialinio pamato niekas nedave,bet tai nesutrukde uzaugti zmogumi..ir nesiskundziu savo vaikyste,kokia ji bebuvo, tai mane uzgrudino..ir gyvybe man yra auksciausia vertybe,atsakomybe,neismainoma i patogesni gyvenima,karjera ar aplinkiniu nuomone 4u.gif o mama iki siol save grauzia uz tokias mintis,nors situacija buvo tiesiog tragiska 4u.gif o dabar cia tiesiog [COLOR=yellow]bobu ispindejimas gyvybes kaina,mat nepatogu, ne laikas, o susilaikyt nemoku doh.gif
Atsakyti
Ada21lt,labai Jus uzjauciu,nenusakoma kaip reikia gyvenime jaustis tokioj busenoj,todel as ir esu UZ
Atsakyti
QUOTE(orchide_a @ 2011 03 13, 21:52)
mama dar nieko nezino, o su sese kai kalbejau tai neturejau kitu minciu kaip abortas... ji mane manau bet kokiu atveju palaikytu... o mamai bijau sakyti ir ja nervinti, nes turejo rimtu sveikatos problemu, tai jai stresuoti negalima... nezinau kaip pasielgti... zinau, kad ne laikas vaikeliui mano gyvenime... dar pati planavau stoti mokytis, keisti darba... visi planai susijauktu, juolab kai vyro salia nebus... verysad.gif

Kaip gaila, kad priemet toki sprendima.. Aisku as nesu jusu situacijoje ir man lengva sneketi, bet galbut neuzsidarius vienai su svao mintimis, o pasipaakojus patiems artimiausiems zmonems - tegul ir mamai, druagams ar sesei, butumete atradusi savyje tos stiprybes. Dabar kuokomis mojuot po musio per velu, bet tikiu kad priimsite tai kaip gyvenimo pamoka, is kurios kazka pasiemete. Sekmes jums 4u.gif
Atsakyti