Įkraunama...
Įkraunama...

Abortas

QUOTE(Raudonoji_Aguona @ 2011 03 24, 13:58)
Žmogumi tampa tuomet, kai gimsta.
Iš pradžių zigota, po to gemalas, kai susiformuoja virkštelė vadinasi vaisius.
Kai gimsta - žmogus.

Cia tik mediku sugalvoti terminai raidos etapui nusakyti, kaip ir naudojam naujagimis, kudikis , vaikas , paauglys irt.t. bet visose augimo stadijose zmogus ar ne?
o kai vaikelis gimsta 21 savaite ir isgyvena g.gif Tai kaip mamai sakyti auginu vaisiu tuoj sukas 9 men bus zmogus?? unsure.gif O jei mokslas pazengs tiek ,kad isgyventu jau nuo 8 sav ar dar anksciau, kaip tada snekesit? Vienu zodziu kol pilve ne zmogus , kai jau islenda, tai jau zmogus? Tai ,jei padaro aborta ir istraukia lauk - tai jau tada lavonelis ? unsure.gif
Kodel kazin skirtinguose salyse skirtingi terminai iki kada daro aborta?..............

Nejau taip sunku suprasti, kad gimda tik pirmas namukas zmogui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2011 03 24, 13:48)
BAIKITE NORS VIENĄ DIENĄ SKIESTI ŠITAS NESAMONES, KAD ABORTAS YRA NEVAISINGUMO PRIEŽASTIS!!!
Jeigu teigiate tokias erezijas vien tik todėl, kad kažkur viena ausim girdėjote - tai neskleiskite jų toliau. Nes tai žeidžia tas moteris ir tuos vyrus, kurie ištiesų negali susilaukti savų vaikų dėl tam tikrų priežasčių.
JŪSŲ ŽINIAI NEVAISINGUMAS DĖL ABORTO KOMPLIKACIJŲ (BŪTENT KOMPLIKACIJŲ PO INTERVENCIJOS IR NEKOKYBIŠKO MEDIKO DARBO) YRA 0,1 PROC. gun_bandana.gif

Gal tiksliau viena is priezasciu, juk patys medikai apie tai ispeja, o nevaisingumas po aborto gaunasi del to, kad yra kiausintakiu uzakimo pavojus, gimdos gleivineja gali atsirasti randu, kurie gali ateity trukdyti isitvirtinti kitam vaikuciui, be to traumuojamas gimdos kaklelis, kas apsunkina velesni isnesiojima ir t.t. nu gydyutojai tikiuosi supazindina bent su salutiniais poveikiais tokiu proceduru g.gif
Idomu kas tuos procentus suskaiciavo, jei dazniausiai sako persileidimo priezasis nenustatyta g.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2011 03 24, 16:32)
Mielos moralistės, gal atsakytumėt į paprastą klausimą. Šiame forume nemažai moteriškių, kurios tikisi susilaukti vaiko-vaikų per IVF (apvaisinimo mėgintuvėlyje) procedūrą. Tai štai, moteriškė nori vaiko- mėgintuvėlyje apvaisinami embrionai, iš kurių du įsodinami gimdon, likusieji penki - sunakinami. Net ne genaliukai, o normaliai paauginti embrionai jau, gyvybė , būsimi žmonės su unikaliu DNR, akių, plaukų spalva ir t.t. Jie išmetami, nes pofik, nebereikia. Kodėl, mielosios, neinat į IVF temas forume ir neaiškint toms moteriškėms, kad va dabar joms penkiskart nesiseks, kad jos žudikės ir t.t.? Kas neleidžia?  g.gif

Labai pritariu, kad tokios proceduros prilygsta aboortui is tikro man net ziauriau, ir nematau kaip toks ziaurumas gali pateisinti vaiku norejima, be to i ta pacia svera butu ir hormoniais kontraceptikai.
Man daug humaniskesne pasirode moteris , kitoj temoj kur kalbejo, kad pagimdys ir gal but atsisakys auginti vaikiuka, zmogui bent duodamas sansas gimti 4u.gif
Paprasciausiai reikia liaudi sviesti , o ne smerkti daugelis moteru gal nezino pilnos informacijos bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Raudonoji_Aguona @ 2011 03 24, 22:11)
Mes nekalbam apie abortą 30 savaitėj-mes kalbam apie  abortą iki 12 savaičių, kuris yra legalus.
Atleiskit, bet esant tokiam nėštumo laikui jokio ryšio tarp motinos ir gemalo nėra. Yra bloga savijauta, pykinimas, galvos svaigimas, bet ryšio nėra(čia gal man taip?); Jis atsiranda vėliau.Logiškai galvojant-skausmą sukelia nervų sistema. Ji formuojasi iki 12 savaitės(neatmenu tiksliai) - vadinasi skausmo gal nejaučia?
O su moteriškais galvojimais kad tai gali būti ar nebūti-galvojimai kasdien valgyt vaikui neduos.

nu tikrai cia jums taip 4u.gif
Man rysis buvo, nei pykinimo, nei galvos svaigimo, gal skirtumas yra ,kai vaikeliai pradedami is meiles ir labai laukiami g.gif
O liudesi , meile irgi sukelia tik nervu sistema? Ar zmogus tik mesa ir kaulai?
O del maisto davimo, ar mirsta europoj is bado vaikai?
Atsakyti
Taip, miršta. Pačios motinos juos paskandina srutų duobėse. Lietuvoje. Autorė gyvena Lietuvoje taip pat. Ne kažkur europoje. Lietuvoje, kur pusė žmonių tuoj mirs badu. Kur badas ir skurdas. Ne visi gali/moka pabėgti /emigruoti.
Ne visos gali sau leisti netgi abortą. Tai kas geriau - abortas ankstyvoj stadijoj ar kūdikis šiukšlių konteinery?
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 27, 10:26)

O del maisto davimo, ar mirsta europoj is bado vaikai?

Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 27, 12:26)
Man daug humaniskesne pasirode moteris , kitoj temoj kur kalbejo, kad pagimdys ir gal but atsisakys auginti vaikiuka, zmogui bent duodamas sansas gimti  4u.gif
Paprasciausiai reikia liaudi sviesti , o ne smerkti daugelis moteru gal nezino pilnos informacijos  bigsmile.gif
Papildyta:

O as jum nepritariu. Visiskai. Ar teisinga suteikti vaikui givybe ir palikti.Ka isgyvena tokie vaikai, koks ju vidinis pasaulis. Pagimde, paliko, taip givybe dovanota, bet kartu ir amzina kancia. Net ir tuo atveju jei tam vaikeliui pasiseks, ji kazkas paims globoti, jo visas gyvenimas bus kupinas isgyvenimu, kas jo biologiniai tevai, kodel paliko, kodel jam nepasiseke taip kaip kitiem, ar globejai tikrai ji myli. Tai cia tuo geriausiu atveju. Jau nekalbu apie vaikus kurie taip ir uzauga nepajute meiles, kokiais jie tampa zmonemis ar moka myleti. Kiek tokiu vaiku tampa prievartos aukom, kiek patys prievartautojais Ar tai pilnavertis gyvenimas ar kancia visa gyvenima. Tas pats ir apie vienisas mamas. Tiek mama visa laika kankinasi ziuredama i normalias seimas, tiek vaikas visada kupinas klausimu be atsakymu. net jei mamai pasiseka ir sukuria seima su kitu vyru visada klausimai ar jis myli ta vaika, ar myli pakankamai ir t.t. Mano akimis ziurint daug geriau karts nuo karto pakalbeti su ta negimusia siela, jos atsiprasyti nei tiek kancios suteikti jai gimus.
Aisku beda kai kai kurioms tai tampa apsisaugojimo priemone, bet cia jau kita kategorija moteru ir manau ne sios temos objektai.
Papildyta:
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 27, 11:54)
Gal tiksliau viena is priezasciu, juk patys medikai apie tai ispeja, o nevaisingumas po aborto gaunasi del to, kad yra kiausintakiu uzakimo pavojus, gimdos gleivineja gali atsirasti randu, kurie gali ateity trukdyti isitvirtinti kitam vaikuciui, be to traumuojamas gimdos kaklelis, kas apsunkina velesni isnesiojima ir t.t. nu gydyutojai tikiuosi supazindina bent su salutiniais poveikiais tokiu proceduru  g.gif
Idomu kas tuos procentus suskaiciavo, jei dazniausiai sako persileidimo priezasis nenustatyta  g.gif

Medikai apie viska ispeja. Beje tokios pat pasekmes gali but po bet kokios intervencijos i ta srity. Taip pat ir po komplikuoto gimdymo. Taip, kad nereikia manipuliuoti faktais.
Atsakyti
QUOTE(hondute @ 2011 03 27, 12:59)
O as jum nepritariu. Visiskai. Ar teisinga suteikti vaikui givybe ir palikti.Ka isgyvena tokie vaikai, koks ju vidinis pasaulis. Pagimde, paliko, taip givybe dovanota, bet kartu ir amzina kancia. Net ir tuo atveju jei tam vaikeliui pasiseks, ji kazkas paims globoti, jo visas gyvenimas bus kupinas isgyvenimu, kas jo biologiniai tevai, kodel paliko, kodel jam nepasiseke taip kaip kitiem, ar globejai tikrai ji myli. Tai cia tuo geriausiu atveju. Jau nekalbu apie vaikus kurie taip ir uzauga nepajute meiles, kokiais jie tampa zmonemis ar moka myleti. Kiek tokiu vaiku tampa prievartos aukom, kiek patys prievartautojais Ar tai pilnavertis gyvenimas ar kancia visa gyvenima. Tas pats ir apie vienisas mamas. Tiek mama visa laika kankinasi ziuredama i normalias seimas, tiek vaikas visada kupinas klausimu be atsakymu. net jei mamai pasiseka ir sukuria seima su kitu vyru visada klausimai ar jis myli ta vaika, ar myli pakankamai ir t.t. Mano akimis ziurint daug geriau karts nuo karto pakalbeti su ta negimusia siela, jos atsiprasyti nei tiek kancios suteikti jai gimus.
Aisku beda kai kai kurioms tai tampa apsisaugojimo priemone, bet cia jau kita kategorija moteru ir manau ne sios temos objektai.
Papildyta:
Medikai apie viska ispeja. Beje tokios pat pasekmes gali but po bet kokios intervencijos i ta srity. Taip pat ir po komplikuoto gimdymo. Taip, kad nereikia manipuliuoti faktais.

Jau rasiau mano tetis is vaiku namu ir nieko nei nusikaltelis , nei t.t ir mylet moka ir savo vaikus isaugino...cia aisku plati tema. Bet tokia prielaida absurdiska, va gims gal bus nelaimingas vaja vaja zudom dabar doh.gif Atrodo seimose nebuna prievaros , ziaurumu , nelaimingu vaiku...aplamai Lietuvoj vaikai vieni is nelaimingiausiu europoje, pgl paskutini tyrima...Gal del to , kad nera pagabos vaikui , naujai gyvybei... 4u.gif

O jus zinot kaip su tom sielom tu vaikeliu buna?

Po komplikuoto gimdymo tai vaikelis jau yra ir del to nebutu taip ziauru ar ne?Taip del daugelio priezasciu tampa zmones nevaisingi, bet kai ta pats sau pasidarai ziauru biski, nu ne man aisku spresti, bet viena mano pazystama pasake, po aborto, net priesui to patirti nelinkeciau unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Raudonoji_Aguona @ 2011 03 27, 12:38)
Taip, miršta. Pačios motinos juos paskandina srutų duobėse. Lietuvoje. Autorė gyvena Lietuvoje taip pat. Ne  kažkur europoje. Lietuvoje, kur pusė žmonių tuoj mirs badu. Kur badas ir skurdas. Ne visi gali/moka pabėgti /emigruoti.
Ne visos gali sau leisti netgi abortą. Tai kas geriau - abortas ankstyvoj stadijoj ar kūdikis šiukšlių konteinery?

Mirsta is bado? dar tokio atvejo negirdejau unsure.gif
Nu nemirs puse Lietuvos nesvaikit doh.gif , buvo visokiu laiku ant tos Lietuvos, visi amzinai dejuoja, bet kur nueisi stalai pilni , baliai svenciami ir apsirenge tie zmones ir visko turi daugiau nei butina, o ten kazkokios degradavusios seimos - tai jau atskira tema, cia jau bendruomenes nebuvimas ir nesugebejimas padeti vienas kitam.....
O koks skirtumas, kurioj ten toj stadijoj zmogus nuzudomas ? Tiek , kad aborto liekanu nieks nemato , nu tikliau mato tik medicinos personalas, viskas sutvarkoma , o jau konteineryje visa tai matoma ....
Gimus lengviau siela gali nuo mamos atsiskirti g.gif Ar mums tokius dalykus apspresti?
Atsakyti
Taip, Šilutės rajone tris nubadėjusius vaikus išvežė į ligoninę, neskaitėt?
Kur 5 metų vaikas svėrė 10 kg?
Neskaitėt kiek jų išmeta, uždusina? Galvojat, kad taip daro moterys turinčias geras sąlygas vaikams auginti?
Jūs turbūt užsieniuose begyvendama ir nematot, kaip Lietuvoj žmonės gyvena.
Žinokit, man labai pikta, kai atitrūkę nuo realybės skaito pamokslus kitiems. Jūs gal neteiskit ir nebūsit teisiama?
Gal savais reikalais užsiimkit?
Jei neturit ką veikti gal pati kokį našlaitį sušelpkit?
Ar pamaitinot kokį alkaną vaiką? Išvis -ką gero padarėt, kad jaučiate turinti teisę kitus mokyti ir teisti??
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 27, 14:26)
Mirsta is bado? dar tokio atvejo negirdejau  unsure.gif
Nu nemirs puse Lietuvos nesvaikit  doh.gif , buvo visokiu laiku  ant tos Lietuvos, visi amzinai dejuoja, bet kur nueisi stalai pilni , baliai svenciami ir apsirenge tie zmones ir visko turi daugiau nei butina, o ten kazkokios degradavusios seimos - tai jau atskira tema, cia jau bendruomenes nebuvimas ir nesugebejimas padeti vienas kitam.....
O koks skirtumas, kurioj ten toj stadijoj zmogus nuzudomas ? Tiek , kad aborto liekanu nieks nemato , nu tikliau mato tik medicinos personalas, viskas sutvarkoma , o jau konteineryje visa tai matoma ....
Gimus lengviau siela gali nuo mamos atsiskirti  g.gif Ar mums tokius dalykus apspresti?

Ir dar-taip, yra skirtumas ar abortą padaryti(žmogaus užuomazgą pašalinti) ir kur pilnai išsivysčiusį vaiką naujagimį išmesti lauk/nužudyti. Jūs nejaučiat skirtumo? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raudonoji_Aguona: 27 kovo 2011 - 15:45

Dėl tų pusės Lietuvos iš bado mirštančių, tai tikrai perlenkta biggrin.gif Va buvo, visi rėkavo krizė, krizė, darbo nėra, nėra kaip gyventi, o per akcijas ujjuij kaip parduotuves šluoja biggrin.gif Esmė, kad lietuviai jau tokia tauta, padejuoti mėgstanti, dažnai ir tam, kad pateisintų save.

Aš begalvodama supratau, kad man labai šiurpu įsivaizduoti, kad kažkas man ten lįstų, per jėga viską plėstų, gramdytų, drąskytų.. unsure.gif Kad kokią kitą operaciją darytų nebaisu, na prapjautų, užsiūtų, o va ten, kad išmėsinėtų kažkodėl daug baisiau atrodo.. Tikriausiai dėl to, kad ten ir taip jautri vieta g.gif

Atsakyti
Tai taip ir sakykit, kad SAVĘS gaila, savo kūno, o ne būsimos gyvybės.
QUOTE(Liuminesa @ 2011 03 27, 14:44)
Dėl tų pusės Lietuvos iš bado mirštančių, tai tikrai perlenkta  biggrin.gif Va buvo, visi rėkavo krizė, krizė, darbo nėra, nėra kaip gyventi, o per akcijas ujjuij kaip parduotuves šluoja  biggrin.gif Esmė, kad lietuviai jau tokia tauta, padejuoti mėgstanti, dažnai ir tam, kad pateisintų save.

Aš begalvodama supratau, kad man labai šiurpu įsivaizduoti, kad kažkas man ten lįstų, per jėga viską plėstų, gramdytų, drąskytų..  unsure.gif Kad kokią kitą operaciją darytų nebaisu, na prapjautų, užsiūtų, o va ten, kad išmėsinėtų kažkodėl daug baisiau atrodo.. Tikriausiai dėl to, kad ten ir taip jautri vieta  g.gif

Atsakyti
QUOTE(Raudonoji_Aguona @ 2011 03 27, 16:47)
Tai taip ir sakykit, kad SAVĘS gaila, savo kūno, o ne būsimos gyvybės.

O negali būti gaila ir to ir to? Apie gyvybę jau anksčiau rašiau, o dabar tiesiog pasidalinau naujesnėmis asocijacijomis.
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 27, 16:26)
Jau rasiau mano tetis is vaiku namu ir nieko nei nusikaltelis , nei t.t ir mylet moka ir savo vaikus isaugino...cia aisku plati tema. Bet tokia prielaida absurdiska, va gims gal bus nelaimingas vaja vaja zudom dabar  doh.gif Atrodo seimose nebuna prievaros , ziaurumu , nelaimingu vaiku...aplamai Lietuvoj vaikai vieni is nelaimingiausiu europoje, pgl paskutini tyrima...Gal del to , kad nera pagabos vaikui , naujai gyvybei... 4u.gif

As ir rasiau kad galimi keli variantai. Vieni kai zmones isauga dori kiti kai ne. Tikrai neteigiu kad kiekvienas pagimdytas ir paliktas degraduoja. Ir as kalbu ne apie isorini zmogaus geri. Ka jusu tetis jaute, kiek isgyveno, kas jo viduj dabar. Tai kad jis myli savo vaikus, tai kad jis doras zmogus visai nereiskia kad jis tikrai iki galo laimingas ir kad jo vidus del tokio gimimo ir tokios vaikyste ramus. tokie isgyvenimai niekur nedingsta. Daug esu kalbejus su zmonem ir kurie augo be tevu ir kurie augo su vienu is tevu. Verkiau kiekvienu atveju isgirdus kiekviena istorija. Ir is visu isgirstu, o ju buvo daug, tik viena zinau kur zmogui veinodai,tiesiog vienodai. Domejausi ne siaip sau tiesiog pati dabar esu vienisa mama. Ir zinot ka, sirdis daug labiau plysta galvodama ka mano mazoji tures isgyvent, kokias nuoskaudas kad jos mama ir tetis ne kartu, kad ji visada plesysis tarp dvieju seimu, nei galvojant apie ta mano pacios valia negimusia siela.
Papildyta:
QUOTE(ada21lt @ 2011 03 27, 16:26)
Po komplikuoto gimdymo tai vaikelis jau yra ir del to nebutu taip ziauru ar ne?Taip del daugelio priezasciu tampa zmones nevaisingi, bet kai ta pats sau pasidarai ziauru biski, nu ne man aisku spresti, bet viena mano pazystama pasake, po aborto, net priesui to patirti nelinkeciau  unsure.gif
Papildyta:

O jusu pazystamos atveju matyt jos sprendimas tikrai buvo klaida, jei ji taip masto. Seku sia tema nuo pradziu ir samoningai nedaviau jokio patarimo autoriai nes tai tik kiekvienos reikalas ir apsisprendimas. O as ne tik kad priesui, bet ir geriausiai draugei pasakyciau, but vienisa mama yra moraliskai gerokai sunkiau, nei susitaikyt su savo sprendimu pasidaryt isvalyma.
Beje del liekanu, ne veltui ir terminai skiriasi. Yra isvalymas ir yra abortas. Isvalymo atveju liekanos yra lygiai tokios pat kaip ir kiekvienos musu menesiniu metu. Gal tik atrodo daugokai, bet tai del to kad viska matai kruvoj o ne kaip per menesines kas diena po kazkiek. Maciau savom akim. Aborto atveju kiek kitaip. Bet nemanau, kad moteris abortui ryztasi del pramogos. Kiekviena turi savas aplinkybes. Ne mums jas smerkti. Smerkt galetume tik atsidurusios analogiskoj situacijoj ir pasielgusios kitaip. O sakymai as tai jau tikrai tikrai niekad, kai net neisivaizduoji ka zmogus tuo metu isgyvena yra nesaziningi. Juk nekalbam apie aborta ar isvalyma kai moteris laimingai gyvenanti seimoj ir tai darosi.
Atsakyti
QUOTE(hondute @ 2011 03 27, 17:29)
As ir rasiau kad galimi keli variantai. Vieni kai zmones isauga dori kiti kai ne. Tikrai neteigiu kad kiekvienas pagimdytas ir paliktas degraduoja.  Ir as kalbu ne apie isorini zmogaus geri. Ka jusu  tetis jaute, kiek isgyveno, kas jo viduj dabar. Tai kad jis myli savo vaikus, tai kad jis doras zmogus visai nereiskia kad jis tikrai iki galo laimingas ir kad jo vidus del tokio gimimo ir tokios vaikyste ramus. tokie isgyvenimai niekur nedingsta. Daug esu kalbejus su zmonem ir kurie augo be tevu ir kurie augo su vienu is tevu. Verkiau kiekvienu atveju isgirdus kiekviena istorija. Ir is visu isgirstu, o ju buvo daug, tik viena zinau kur zmogui veinodai,tiesiog vienodai. Domejausi ne siaip sau tiesiog pati dabar esu vienisa mama. Ir zinot ka, sirdis daug labiau plysta galvodama ka mano mazoji tures isgyvent, kokias nuoskaudas kad jos mama ir tetis ne kartu, kad ji visada plesysis tarp dvieju seimu, nei galvojant apie ta mano pacios valia negimusia siela.
Papildyta:
O jusu pazystamos atveju matyt jos sprendimas tikrai buvo klaida, jei ji taip masto. Seku sia tema nuo pradziu ir samoningai nedaviau jokio patarimo autoriai nes tai tik kiekvienos reikalas ir apsisprendimas.  O as ne tik kad priesui, bet ir geriausiai draugei pasakyciau, but vienisa mama yra moraliskai gerokai sunkiau, nei susitaikyt su savo sprendimu pasidaryt isvalyma.
Beje del liekanu, ne veltui ir terminai skiriasi. Yra isvalymas ir yra abortas. Isvalymo atveju liekanos yra lygiai tokios pat kaip ir kiekvienos musu menesiniu metu. Gal tik atrodo daugokai, bet tai del to kad viska matai kruvoj o ne kaip per menesines kas diena po kazkiek. Maciau savom akim. Aborto atveju kiek kitaip. Bet nemanau, kad moteris abortui ryztasi del pramogos. Kiekviena turi savas aplinkybes. Ne mums jas smerkti. Smerkt galetume tik atsidurusios analogiskoj situacijoj ir pasielgusios kitaip. O sakymai as tai jau tikrai tikrai niekad, kai net neisivaizduoji ka zmogus tuo metu isgyvena yra nesaziningi. Juk nekalbam apie aborta ar isvalyma kai moteris laimingai gyvenanti seimoj ir tai darosi.

ar jums visai kvankt????
Atsakyti