QUOTE (diora @ 2004 07 03, 21:28) |
O jei sukandimas yra toks netaisyklingas, kad apatiniai priekiniai dantys pasislepia po virsutiniais? Kartu ir veido forma yra netaisyklinga. Apatine lupa tiesiog "kabinasi" ant virsutiniu dantu. Tikriausiai tai gana sudetinga atstatyti? Ar siuo atveju dar galetu padeti plokstele? Ar ploksteles tinka tik vaikams? Man 25 m. |
aga mano irgi apatiniu dantu nebuvo matyt virsutiniai paslepia

Nu tikrai tau nevelu tvarkytis dantukus man va trisdesimt o as tik siemet susitvarkiau taip kad jeigu tik turi noro pirmyn

QUOTE (diora @ 2004 07 03, 21:28) |
O jei sukandimas yra toks netaisyklingas, kad apatiniai priekiniai dantys pasislepia po virsutiniais? Kartu ir veido forma yra netaisyklinga. Apatine lupa tiesiog "kabinasi" ant virsutiniu dantu. Tikriausiai tai gana sudetinga atstatyti? Ar siuo atveju dar galetu padeti plokstele? Ar ploksteles tinka tik vaikams? Man 25 m. |
Kazin ar tokiu atveju padetu plokstele. Del anomalijos ir amziaus, speju, kad reiketu breketu. Del to, kiek juos reikes nesioti, gal geriau pasakytu ortodontas, istyres konkrecia situacija.
Bet siaip- pritariu Alvijai, jei uztenka pinigeliu, tikrai nebijok pasiryzti!

Siūlau Ortodontijos klinikoje Lukšio-Daumanto gatvėje , nr.:6 (lygtais)
.

QUOTE (INDRĖalex @ 2004 07 08, 11:40) |
Siūlau Ortodontijos klinikoje Lukšio-Daumanto gatvėje , nr.:6 (lygtais) ![]() |
Tik ne Luksio, O Luksos-Daumanto 6
Taip, ten galite sulaukti ir studentu pasiziurejimu. Bet visas pagrindines proceduras tikrai darys gydytojas.
O kaip situacija Latviu gatveje Vilniuje, gal kas zinote?
Buvau pas Norkunaite Sevcenkos gatvej Vilniuij. Mano situacija tai ....
Arba 2-3 metai su breketais ir operacija, arba kokie astuoni metai su ivairiom plokstelem ir aparatais. Ir bet kuriuo atveju naktimis iki gyvenimo galo turbut aparatas burnoj. Rysiuos antram variantui. Manau verta. Linkiu ir kitoms apsisprest
Arba 2-3 metai su breketais ir operacija, arba kokie astuoni metai su ivairiom plokstelem ir aparatais. Ir bet kuriuo atveju naktimis iki gyvenimo galo turbut aparatas burnoj. Rysiuos antram variantui. Manau verta. Linkiu ir kitoms apsisprest
Mano dukrai tuoj bus 11 metu.Spalio men pirma karta eisime pas ortodonta.Negaliu apsispreti,ka tokio amziaus vaikui geriau deti-breketus ar plokstele.Noreciau deti breketus,nes ju negalima nusiimti,kaip ploksteles,bet neseniai kazkur skaiciau,kad vaikams neverta ju deti,nes zandikaulis auga,ir dantukai vel issikraipo.Ka patartumete?
QUOTE (Ka-Mi @ 2004 08 08, 19:31) |
Mano dukrai tuoj bus 11 metu.Spalio men pirma karta eisime pas ortodonta.Negaliu apsispreti,ka tokio amziaus vaikui geriau deti-breketus ar plokstele.Noreciau deti breketus,nes ju negalima nusiimti,kaip ploksteles,bet neseniai kazkur skaiciau,kad vaikams neverta ju deti,nes zandikaulis auga,ir dantukai vel issikraipo.Ka patartumete? |
Tikrai butu idomu, jei prisimintumete saltini, kur taip perskaitete.
O del to ka deti turi patarti ortodontas. Nes kiekviena anomalija labai skirtinga ir tolo grazu ne visoms reikia breketu. Daznai misriame sakandyje uztenka tik treinerio, kad padetu dantukams dygti i savo vietas.
Dekoju uz atsakyma.
Deja,saltinio tikrai nepamenu,bet tai buvo laikrastis ar zurnalas
O ar negali ortodontai dabar spekuliuoti breketais?Jie gan brangus ir,jei gydytojas mato,kad zmogus nieko pries deti vaikui breketus,gali juos siulyti,nors jie ir nera butini?
Ar jei vis delto isidetume breketus ar yra garantija,kad dantukai,zandikauliui augant,vel neissikraipys?
Deja,saltinio tikrai nepamenu,bet tai buvo laikrastis ar zurnalas

O ar negali ortodontai dabar spekuliuoti breketais?Jie gan brangus ir,jei gydytojas mato,kad zmogus nieko pries deti vaikui breketus,gali juos siulyti,nors jie ir nera butini?
Ar jei vis delto isidetume breketus ar yra garantija,kad dantukai,zandikauliui augant,vel neissikraipys?
QUOTE (Ka-Mi @ 2004 08 08, 21:31) |
Noreciau deti breketus,nes ju negalima nusiimti,kaip ploksteles,bet neseniai kazkur skaiciau,kad vaikams neverta ju deti,nes zandikaulis auga,ir dantukai vel issikraipo.Ka patartumete? |
Plokstele, jei reiks, padarys nauja pagal paaugusi zandikauli.
QUOTE |
Ar jei vis delto isidetume breketus ar yra garantija,kad dantukai,zandikauliui augant,vel neissikraipys? |
Kiekvienas atvejis individualus (turi reiksmes ir zalingi ipraciai ir deformacijos laipsnis).
Atvirksciai, dantys lengviau issidesto platesniame zandikaulyje, nes zandikaulis auga, o dantukai neplateja. Issikraipo tada, kai nera dantukams vietos. Kai nuima breketus, paprastai dar 6 men reikia nesioti palaikancia plokstele, kad taisiklingas sakandis "nusistovetu".
P.S. Jusu stomatologe turbut atostogauja