Įkraunama...
Įkraunama...

Breketai ir plokštelės

QUOTE (Ka-Mi @ 2004 10 28, 17:41)
Aciu Jums uz atsakymus ir patarimus.vakar buvom pas kita ortodonta thumbup.gif Parejom abi issisiepusios,nes sis net neuzsimine apie dantu traukima.Apziurejo,paaiskino,ka stumsim i viena puse,ka- i kita,ka po ko darysim.Ploksteliu reiks abiems zandikauliams,bet sake,kad nieko tragisko nemato. smile.gif O jei po to dar noresim pasitobulinti sypsena,galesim uzsideti ir breketukus.
Gerai,kad musuose vis dar yra nepasitikejimo pirmu pasitaikiusiu gydytoju(nors ir privaciu) biggrin.gif
Lapkricio viduryje jau eisim pasiimti pirmosios ploksteles clap.gif Ir busim su visais dantim smile.gif

clap.gif dziaugiuosi kartu su jumis , saunuoles kad nepatingejot pas kita ortodonta pasikonsultuot thumbup.gif o svarbiausia kad dantuku sveiku nereiks mes lauk.
O as noreciau pasmalsaut siek tiek wink.gif Kuriam mieste cia ta pirmoji ortodonte buvo?ir kur ji dirba gal siek tiek pagarsink wink.gif
Atsakyti
Gal kas patartumet...
Nesioju plokstele jau pora menesiu. Niekad neturejau problemu su blogu kvapu.
Nu dabar... Po nakties tai isvis patyliu...
Durniausia, kad be ploksteles issivalius dantis po poros valandu kvapas vel atsiranda. Panasu, kad tuoj bijosiu prasiziot ne tik del sveplos kalbos, bet ir del kvapo sad.gif
Atsakyti
Aciu dar karta uz palaikyma.
Pirmoji konsultacija buvo pas dydytoja-ortodonte Vaitiekuniene,kuri yra gan garsi Siauliuose.Garsi tuo,kad pirmoji mieste pradejo privacia ortodontine praktika.Todel ir labiausiai zinoma. g.gif
Atsakyti
Greit bus puse metu kai vaikstau su breketais, shiaip viskas gal ir neblogai, tik va po kiekvieno apsilankymo pas ortodonta visa savaite laikausi priverstines bado dietos smile.gif o ir dantis dabar tenka valytis zhymiai dazniau ir ilgiau. O del kainos tai manau nereikia ju taip baidytis - dar negirdejau kad bent vienas butu visus pinigus is karto mokejes.
Ir dar - seniau niekada neatkreipdavau demesio i zmoniu dantis, dabar apziurineju visus biggrin.gif ir galiu pasakyt kad ortodontai daugumai turetu ka pataisyt
Atsakyti
Smally, vat zinok man irgi ta pati liga uzsidejus breketus pasidare. Baisiai pradejau ziureti i zmoniu dantis doh.gif O del skaudejimo, as pavyzdziui zinau, kad man viena puse maziau skauda negu kita, tai su ja ir kramtau. Dietos buvo tik pradzioj, dabar valgau viska, na gal kepta duona reciau, nes tokio kietumo kepta duona kaip as megstu labai graziai breketus nulauzo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fukuotukaf: 03 lapkričio 2004 - 18:41
fukuotukaf, o tu jau seniai su breketais?
Pradzioj tai mane pykindavo tas metalo skonis burnoj, daba jau suprantu ka reiskia patarle "shuva ir kariamas pripranta".

Siaip aisku paguodei, kad as ne viena visu burnas daba apziurineju biggrin.gif seniau tai batus apziurinedavau
Atsakyti
Virsuj metai ir 4 menesiai, apacioj metai ir du menesiai. Virsuj jau koki pusmeti nieko nebedaro, nes laukia kol apacia susitvarkys. O apacioj jau spejau issidaiginti salia iltinio esanti krumini danti (pries metus jo gal koks 1mm kysojo), dabar beliko ji atsukti ir sutraukti tarpa. O tada dar suderinti virsu su apacia ir viskas clap.gif Dantiste zadejo, kad po isdygusio danties prikabinimo iki puses metu dar reikes nesioti. Ji prikabino pries 1,5 menesio, tai jau nebe taip daug liko wink.gif
O mane siuo metu labiausiai nervina vielos isirezimas i lupos vidine dali po nakties. Nezinau, kaip as ten uzsispaudus miegu, bet rytais grioviai buna. Kai jau stipriai nuspaudzia, tai nakciai vasku tenka apsiklijuot, tada kaip boksininke kokia atrodau su apsaugom laugh.gif
Atsakyti

o man idomu butu suzinoti, kokia kaina tu breketu lietuvoj? smile.gif ir isvis kur jie gaunami? ar is pacio stomatologo ar kaip? apsvieskit mane rolleyes.gif
Atsakyti
Kaina apie 800Lt vienam zandikauliui (1600Lt jeigu ant visu dantu desi) + apie 50-100Lt i menesi uz gumu, vielu ir pan. pakeitima. Breketus uzklijuoja ortodontas, pati nemanau kad sugebetum uzsiklijuoti taip kaip reikia, ten jau atskiras mokslas biggrin.gif
Atsakyti

nu jau biski pakainuoja sakyciau smile.gif o siaip ar skauda kai uzdeda tuos breketus? o ir ar teisingai supratau, kad dar ir kiekviena menesi rekia lankytis pas pas ortodonta ar kaip? nu pvz du metus breketus nesiot ir kiekviena menesi dar kazka keitaliot? dry.gif
Atsakyti
Kai tik uzdejo, man skaidejo tik apatinis zandikaulis, virsutinis gal maziau "lauziamas" buvo. Veliau po pora dienu skaudedavo pakeitus viela i storesne, o siaip kartais pamaudzia dantis, kurie labiau judinasi (tiesinasi), bet tas maudimas tikrai daug kartu svelnesnis negu kad dantu skausmas. Praktiskai prie jo galima priprasti ir demesio nebekreipti.
Pas ortodonta reikia lankytis kas menesi. Man si karta tik po 2 menesiu sake pasirodyt, nes laukia kol dantis atsisuks. Jei iki to laiko nenusilausiu kokio breketo, tai tik sausio menesi eisiu clap.gif Kelis kartus buvo, kad atejus nieko ir nedare, tik paziurejo kaip dantys tiesinasi ir viskas wink.gif Is tikro jeigu nera labai daug problemu su dantimis, gal ir nereikes taip daznai eiti wink.gif
Atsakyti
QUOTE (fukuotukaf @ 2004 12 03, 14:22)
Kai tik uzdejo, man skaidejo tik apatinis zandikaulis, virsutinis gal maziau "lauziamas" buvo.

vajezau fear.gif "paguodei"...... zandikaulius lauzia matai.... unsure.gif bet siaip ar taip, dekuj uz informacija smile.gif kad ir nelabai malonia smile.gif
Atsakyti