Įkraunama...
Įkraunama...

Atiduoti įvaikinimui ir nesigailėti

QUOTE(A... @ 2011 03 18, 14:36)
vaikui beabejo geriau bus kitoj šeimoj.

Iš kur tu žinai?
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2011 03 18, 14:37)
Jeigu dirbi sekretore firmoje arba šiaip, biuro pelytė - tada įmanoma. Bet, jei moteris turi išties didelių planų karjerai - suderinti neįmanoma. Nukenčia arba darbas, arba vaikas. Žinau atvejų, kai mama, "derindama" darbą ir motinystę, metukų  amžiaus vaiką paliko Lietuvoje su seneliais, o pati tuo tarpu stažavosi, keletą metų. Vaikas nenukenčia? Arba, kai numetamas auklėms, svetimiems žmonėms vos ne nuo gimimo - tai čia jau "derinimas"? Joks čia ne derinimas, o tik patogūs sau pasiteisinimai. O šiais laikais darbai nelaukia, yra kas staigiai pakeičia, o tu mamyte - sėdėk, sūpuok lėliuką, ir viso gero. Ne taip paprasta kartais susiderint.

ot tai tu dabar pasakei nugis palikti keletui metų seneliams, paaugusį vieną palikt, samdytis aukles, kaimynes- tai čia gi aukščiausia motiniška meilė. Čia gi toks rūpinamasis vaiku, gyvenimu, darymas visko tik dėl jo vienintelio. Tiksliai nesusipratėlė kokia biggrin.gif
O va šita beširdė, tiesiog, norinti vaiką atiduoti tai kuri su juo bus , augins ir auklės- yra tiesiog reikalinga linčo teismo, ir tol linčiuot kol faršas gausis, negi neaišku biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2011 03 18, 12:45)
ot tai tu dabar pasakei nugis palikti keletui metų seneliams, paaugusį vieną palikt, samdytis aukles, kaimynes- tai čia gi aukščiausia motiniška meilė. Čia gi toks rūpinamasis vaiku, gyvenimu, darymas visko tik dėl jo vienintelio. Tiksliai nesusipratėlė kokia biggrin.gif
O va šita beširdė, tiesiog, norinti vaiką atiduoti tai kuri su juo bus , augins ir auklės- yra tiesiog reikalinga linčo teismo, ir tol linčiuot kol faršas gausis, negi neaišku biggrin.gif

tai jau tikrai kad tada meile buna kai vaika savaitgaliais ar pora kart per metus mama mato drinks_cheers.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2011 03 18, 13:22)
tai jei neturit ką ta tema pasakyt tai ir nediskutuokit.

na as ka turejau esminio pasakyt, jau pasakiau mirksiukas.gif ir jusu leidimo man nereikia, aciu ax.gif paimate viena sakini is konteksto ir isverciat ji visai i kita puse, net neisigilindama doh.gif

Jei norite diskutuot, pasakykit ir jus kazka argumentuoto - be demagogijos, fantaziju ir kitu dalyviu minciu iskraipymo tongue.gif

Atsakyti
QUOTE(-Astreja- @ 2011 03 18, 14:48)
tai jau tikrai kad tada meile buna kai vaika savaitgaliais ar pora kart per metus mama mato  drinks_cheers.gif  lotuliukas.gif

aišku. Vaikas bliaunantis bėga nuo mamos nes jos ne nepažįsta. Va čia yra stipriausi jausmai. Meilės- abipusės, ir visapusiškai sektinas pavyzdys.
Ir atėjus senatvei paskui pokalbiai tokie malonūs būna- aš viską dėl tavęs dariau, kad tu gerai gyventum, net neauginau tavęs, bet tu turėjai maisto, brangiai apmokamas aukles, materialines vertybes, o dabar nedėkingumą rodai- nežiūri, neslaugai.
Papildyta:
QUOTE(Jurgachka @ 2011 03 18, 14:48)

Jei norite diskutuot, pasakykit ir jus kazka argumentuoto - be demagogijos, fantaziju ir kitu dalyviu minciu iskraipymo tongue.gif

eik, tamsta, tuštintis.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2011 03 18, 13:37)
Jeigu dirbi sekretore firmoje arba šiaip, biuro pelytė - tada įmanoma. Bet, jei moteris turi išties didelių planų karjerai - suderinti neįmanoma. Nukenčia arba darbas, arba vaikas. Žinau atvejų, kai mama, "derindama" darbą ir motinystę, metukų  amžiaus vaiką paliko Lietuvoje su seneliais, o pati tuo tarpu stažavosi, keletą metų. Vaikas nenukenčia? Arba, kai numetamas auklėms, svetimiems žmonėms vos ne nuo gimimo - tai čia jau "derinimas"? Joks čia ne derinimas, o tik patogūs sau pasiteisinimai. O šiais laikais darbai nelaukia, yra kas staigiai pakeičia, o tu mamyte - sėdėk, sūpuok lėliuką, ir viso gero. Ne taip paprasta kartais susiderint.

sutinku, ne taip paprasta suderint drinks_cheers.gif tai ka daryt? atiduot 'supervistai' kokiai augint? lotuliukas.gif na bet kiek karjeros moteru turi vaiku??? gi mes gyvename XXI amziuje, kur yra lygios galimybes, moterys issilavinusios, dirba vadovaujamus darbus ir kazkaip neisnyksta ta musu rusis, dauginames ir toliau biggrin.gif ir vaikai normalus uzauga- tokiais pat issilavinusiais, ambicingais zmonemis, kaip ir ju tevai ax.gif

Galu gale mes nieko nezinom apie autore, apie konkrecia sia situacija. ji lyg ir nerase, kad vadovaujanti darba dirba ax.gif jos argumentai- nemyliu vaiku, sugadinsiu sau gyvenima, ne to norejau is gyvenimo.
Papildyta:
QUOTE(alfija @ 2011 03 18, 13:55)
eik, tamsta, tuštintis.

lotuliukas.gif saunuole, labai geras "argumentas" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(_buterfly_ @ 2011 03 17, 16:23)
tai gaunasi taip, kad visi privalo noreti vaiku??? g.gif

neprivalo. bet jei jau taip atsitiko atsakyt už pasekmes . vaikas ne nuvytės vazonas kuri gali išmesti nes gadina buto interjerą . ir tai reikia suvokti. ir jei taip jau nemėgsta vaikų ir ttt ankščiau reikėjo apie tai galvoti ir perrišti savo kiaušintakius ..ak taip drąsos matyt pritrūko juk bijo medicininių intervencijų , na tada susilaikymas belieka jei jau neišeina priimti atsakomybės... toks jausmas išpaikinta mergiote , išpindėjusi augo vargo nemačius... ir kodėl reikia jai čia pataikauti ir vaidinti labai liberalia ir supratinga jos atžvilgių? matyt ne tokia šiuolaikiška dar esu....
Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2011 03 18, 13:40)
Iš kur tu žinai?

o ką geriau būtu su nuolat susibesinusia mamulia gyventi? norės vaikas naktį valgyt , jau įsivaizduoju su kokia "meile" ji jį maitins ir tttt mažai ir iki vaiko daužymo betrūks..tiesiog ne karta teko matyt kaip atrodo vaiko auginimas kai motina jo visai nenorėjo/nelaukė..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo A...: 18 kovo 2011 - 14:19
QUOTE(Jurgachka @ 2011 03 18, 15:12)

lotuliukas.gif saunuole, labai geras "argumentas"  biggrin.gif

džiaugiuosi, kad likote patenkinta pasiūlymu.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2011 03 18, 14:27)
džiaugiuosi, kad likote patenkinta pasiūlymu.

as nerasiau "aciu uz pasiulyma, pasinaudosiu" (eilini syki isvertete mano sakini i kita puse) . tiesiog pralinksmino,kad kai nelieka argumentu, zmones pradeda taskytis tokiais izeidimais biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgachka: 18 kovo 2011 - 14:39
QUOTE(Jurgachka @ 2011 03 18, 15:39)
as nerasiau "aciu uz pasiulyma, pasinaudosiu" (eilini syki isvertete mano sakini i kita puse) . tiesiog pralinksmino,kad kai nelieka argumentu, zmones pradeda taskytis tokiais izeidimais  biggrin.gif

atleiskit, nežinojau, kad tamsta niekada nesituštinat. Sunkią negalią turit, užjaučiu.
Atsakyti
QUOTE(A... @ 2011 03 18, 15:21)
o ką geriau būtu su nuolat susibesinusia mamulia gyventi? norės vaikas naktį valgyt , jau įsivaizduoju su kokia "meile" ji jį maitins ir tttt mažai ir iki vaiko daužymo betrūks

O tu esi įsitikinusi,kad įsivaikinę bus nesusibiesinę?
Nepiešk įvaikinimo rožinėm spalvom.
Atsakyti
QUOTE(pasikeisiu @ 2011 03 17, 22:40)
o kaip vyras i viska reaguoja? kazkokia neitiketina istorija g.gif Irgi sako atiduok?
Gi yra seneliu.. seneliai irgi sako atiduok?
Nezinau kazkaip kaip ne pas zmones.. Mano uosviai bent jau neleistu man atiduot vaiko, patys uzaugintu  g.gif
Maciau delfi straipsnis kaip tik idetas ta tematika:)

Vyras ( o jei tiksliau vaikinas) panasiai kaip as galvoja. Sako, kad per anksti dar, nesijaucia, kad galetu buti tevu. Taciau pasake, kad pats nezino kaip jausis vaikui gimus; sprendima bet kokiu atveju priimsime kartu, spaudimo tikrai nejauciu. Tevai nieko nezino, nei pazistami, Viena artimiausia drauge tik.
Nusprendeme, kad maziausiai norisi kazkam is artimuju ta sakyti, patirti papildoma spaudima. Priimsime sprendima patys, o jei jis bus atsisakyti vaiko - tai liks musu reikalas, o ne visos placios gimines.
QUOTE(Robisss @ 2011 03 18, 00:39)
kazkaip kitaip, zinok skaitant kaip tu rupiniesi tuo dar negimusiu vaikeliu netikiu, kad ji pamaciusi galesi palikti. Isiklausyk pati i savo zodzius aborto nedarei, nes nenorejai jam atimti gyvybes, palikti vaiku namuose nenori ir ruosiesi ieskoti geru zmoniu, kad ji ivaikintu. Nors tu ir sakai kad jis tau bjaurus ir tt, mano manymu pati to nejausdama juo jau rupiniesi, kazkaip kitaip, bet rupiniesi. Skaitant tavo mintis man susidaro ispudis, kad esi puiki moteris, tik pasimetusi. Tikiu, kad viskas susitvarkys tau gerai. O, kad tau butu galima kazka patart ar tave pasmerkt reikia zinoti tavo visa istorija. Linkiu tau sekmes

Aciu uz gerus zodzius. Tiesiog gyvenime yra viskas daug sudetingiau, nei balta - juoda. Persistengiau, rasydama, kaip man slykstu ir kaip nekenciu. Nekaltas jis gi del nieko. Ir vis del to tai nereiskia, kad verziuosi ji auginti, ypac jei jausmai nepasikeis, nes nejauciu, kad galeciau uzauginti laiminga zmogu. Tai yra taip, kaip jauciu dabar. Peilio i nugara niekas iremes nelaiko, jei pajusiu kad galiu buti gera mama ( o ne siaip isauginti vaika, vien kad jis biologiskai mano) - elgsiuos atitinkamai.

QUOTE(baronkyte @ 2011 03 18, 00:40)
be galo populiari tema biggrin.gif idomu kokiam zurnalui ar laikrasciui dirba temos autore smile.gif ne rimtai, kokiam? galit i az parasyt, jei ka smile.gif nusipirksiu paskui wink.gif

o jei autore nedirba, o raso is savosios patirties, tai tada  4u.gif  as parasysiu is savo patirties ir, jei ne laikrasciui, tai tikiuosi pades.

pati noreciau, kad isgalvota si istorija butu. Ar kad butu susapnuota, deja. Yra kaip yra. Jusu patirtis man savotiskai pazistama, is kitu zmoniu patirciu, is to, kokia dabar yra mano pacios motinystes vizija. Nenoriu buti tokia mama, nemanau ir kad vaikas to nusipelne, o patikekite, jis jaus. nesuprantu, kodel taip aukstinama ta biologine motinyste, tveriama per sukastus dantis, kai vaikas viska jaucia? Aisku, visada galima stengtis ir bandyti, visada kazkaip ta vaika uzauginsi, bet tikrai nenoreciau, kad su manimi augdamas vaikas jaustusi panasiai, kaip Jus salia savo mamos jautetes.
QUOTE(flight @ 2011 03 18, 08:47)
Man tai dažnai nesuprantama, kaip galima atvirauti va tokiame SuperVištų  forume. Taigi visiškos, total vištelės, savo mąstymu visos kaip viena, neįdomios, stereotipais apaugusios, nemąstančios; temose apie abortus tos pačios klykia - oi tik nedaryk aborto, ne-žudyk gyvybės, geriau pagimdyk ir kam nors atiduok, O šioje temoje jau klykia, oi kodėl kodėl, mergele žalioji, neišsioperavai gimdos.

Ne geriausias variantas, bet buna, kad taip uzsiciklini savo pacios mintyse, kad jau geriau cia parasyti nei nieko. Zinojau, kad bus tokios reakcijos, bet net cia tarp visu pelu irgi suzibejo pora "brangakmeniu", kurie sugeba ne aklai teisti, o isgirsti. Jusu pastebejimas labai geras, pati tuos skyrelius esu skaiciusi, ir is tikruju - koks kontrastas. Kiek daug pasirinkimo visi "moralieji" palieka moteriai.
Atsakyti