Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis ant palangės, balkone, terasoje...

Aciu. 4u.gif O tai kaip man juos dabar susildyti ir ar ne per velu dar isgelbeti situos paselius? Siluma virtuveje nuolat +21, lieju po truputi kas antra diena ax.gif
Atsakyti
QUOTE(X-iuke @ 2011 03 28, 17:03)
sveikos, sakykit ar kam yra pavyke uzhsiauginti normaliai balkone ar ant palanges ridikeliu?  g.gif

pas mane uzaugo praeita vasara,netgi kelias vadas suvalgem ax.gif
o siemet dar nieko nesejau,turiu melisa ir petrazole po praeitu metu,kazkaip laiko nera...nors reiktu vel ridikiuku pasiseti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūja @ 2011 03 29, 17:23)
Sviesos tikrai pakanka ax.gif

Manau, kad pati kazka ne taip padariau. O kaip jus tiksliai sejat? Gal as per daug zemiu pyliau, gal negiliai seklas suberiau. Prasau patarkit. Noriu normaliu krapu, petrazoliu, baziliku, mairunu, rozmarinu verysad.gif

šviesos tikrai trūksta biggrin.gif Akivaizdus daigų stiebimasis šviesos link.

Kas dėl normalių sąrašo - su rozmarinu kaip pasiseks, o gali ir nepasisekti - čia jau laimės dalykas, o visil ikusieji sėjami, auginami ir laikui atėjus - vartojami 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 03 29, 18:17)
šviesos tikrai trūksta biggrin.gif Akivaizdus daigų stiebimasis šviesos link.

Kas dėl normalių sąrašo - su rozmarinu kaip pasiseks, o gali ir nepasisekti - čia jau laimės dalykas, o visil ikusieji sėjami, auginami ir laikui atėjus - vartojami  4u.gif

O tai ar dar galima isgelbeti sita paseliu? Pernesiau i kita kambari, ten pietine puse, labiau sauleta. Idomu ar jie normaliai augs ir stambes? g.gif Ar tik del to, kad truko sviesos jie tokie glezni ir ploni, kaip siuleliai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jūja: 29 kovo 2011 - 18:09
QUOTE(Jūja @ 2011 03 29, 19:04)
O tai ar dar galima isgelbeti sita paseliu? Jei nunesciau i kita kambari, ar jie normaliai augtu ir stambetu?

pasididinau nuotraukytę - visa bėda, kad vazonėlis lovelyje stovi, jo kraštas ir tempdo. Išdygusiems daigams reikia kuo daugiau šviesos ir žemesnės temperatūros, neperlaistyt. Turėtų sustiprėti wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 29 kovo 2011 - 18:10
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 03 29, 19:07)
pasididinau nuotraukytę - visa bėda, kad vazonėlis lovelyje stovis, jo kraštas ir tempdo. Išdygusiems daigams reikia kuo daugiau šviesos ir žemesnės temperatūros, neperlaistyt. Turėtų sustiprėti wink.gif

Aciu 4u.gif
Ka tik viska sutvarkiau. Pernesiau i kita kambari, ten sviesiau ir dar pakeliau auksciau tuos vazonelius, kad kuo daugiau sviesos ir saules gautu. Tik man nei krapai, nei petrazoles i save nepanasus? g.gif Bazilikai nors ir mazi, bet tikrai panasus, kitu dar sunku suprasti. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jūja: 29 kovo 2011 - 18:19
Kadangi tai tik mano antrasis bandymas ir kolkas be norimo rezultato, tai gal kazka netaip dariau. O dar vienas toks klausimukas, ar reikia prieskoniniu zoleliu daigelius ispikiuoti? blush2.gif blush2.gif cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūja @ 2011 03 29, 18:11)
Aciu 4u.gif
Ka tik viska sutvarkiau. Pernesiau i kita kambari, ten sviesiau ir dar pakeliau auksciau tuos vazonelius, kad kuo daugiau sviesos ir saules gautu. Tik man nei krapai, nei petrazoles i save nepanasus? g.gif Bazilikai nors ir mazi, bet tikrai panasus, kitu dar sunku suprasti. ax.gif

dar nepanašūs, nes jie išleidę "netikruosius" pirmuosius lapelius. sekantys lapeliai bus "tikrieji" ir jau bus panašūs. dar mėnesiukas ir drąsiai valgysi wink.gif
Atsakyti
sveikos,
Jūja, kad sviesos daigiukams mazai tai tikrai ir as matau, o del panasumo tai jei jiems pavyks sustipreti tai atsiras ir panasumas. Beja krapai geriausiai auga prie kokiu +15, jei neklystu. Maniskiai irgi buvo patyse truputi, bet pernesiau kur vesiau ir jau panaseja i krapus thumbup.gif o jau kaip laukiu... nes as del ju pamisusi wub.gif

na va o mano rukola galutinai nusibaige ir ne nezinau kodel g.gif braskiu, zemuogiu daigiukai dar visai visai mazyciai, kokiu 5 mm, nors seti 03.06 tai ne nezinau ar is ju kas bus g.gif
salotu daigus jau baigiam suvalgyt. Na o pomidorai, paprikos, agurkai ir moliugai pakolkas ciki laikosi. tik nezinia kaip bus kai agurkus persodinsiu g.gif
siandien uzsipirkau zemiu 50 litru ir komposto su galviju meslu 10 l tai ketvirtadieni jau reiks viska pikiuoti ax.gif
Atsakyti
Labukas, jungiuosi ir as, jau antri metai turesiu darzeli savo balkone. Tik zinau is praeitu metu patirties ka sesiu, o ko jau nebe mirksiukas.gif
Labai laukiu kaune "ka pasesi" muges, ten buna ivairesniu seklu, pernai labai geras braskes ir zemuoges remontantines isigijau, buvo daug derliaus, uzteko ne tik mazajai, bet ir mums su vyru. Nepavyko man ju issaugoti, tai teks atnaujinti. Tai vis uzbegsiu pasiskaitineti pas jus kaip kas naujo vyksta drinks_cheers.gif
Atsakyti
Nenka o kur ta mugė buna? Ir kada maždaug?
Atsakyti
Zemuoges arba braskes ar irgi pirksiu mugeje jau daiga. Pernai padariau klaida, kad susodinau i loveli, joms pasirodo reiktu vazono ir gana didelio, nes saknys reikalauja.

Knygoje skaiciau, kad sviesa atspingi visokie stikliukai. Dabar sviesos dar mazai, ieskau visokiu stikliuku ideti i vazonus, bet brangus! Stiklinis lotosiukas 9 lt :-(

Ipatingai jautrioms neziureti: padetos daigus isleisti bulves.
Atsakyti