hondute, jei nerasi parduotuvėse- pasigamink namie
štai receptukas:
Avižų pienas - 1 30 g avižų dribsnių (arba 5 valg. š.)
šalto vandens mirkymui
1 l vandens
Perskalauti avižų dribsnius, užpilti šaltu vandeniu visai nakčiai
Perplauti kiaurasamtyje.
Suberti avižų dribsnius į kaitinimo indą, supilti 1 l vandens. Užvirti. Stebėti, kad neišbėgtų ( kaip pienas).Užvirus, sumažinti ugnį iki silpnos, kaitinti 1 val. karts nuo karto pamaišant. Nuimti nuo ugnies, palikti 15 min. Viską sumalti , po to perfiltruoti per smulkaus tinklelio ( ar marlės) kiaurasamtį.
Laikyti šaltai.
iš 500 g avižų dribsnių gaunasi ~ 16 litrų avižų pieno
Avižų pienas - 2Ingridienai 0,5 litrui avižų pieno
500 ml avižų kruopų
750 ml gryno vandens
Ruošimas:
gerai perplauti avižas. Sudėti į puodą, užpilti vandeniu.
Užvirti ant mažos ugnies, vėliau palikti kaisti 1 val. 30 min.
Išgriebti avižas, sumalti smulkintuvu (blenderiu) Stambiai sumaltas avižas sudėti į tą patį virimo vandenį.
Pašildyti dar kelias minutes.
Perfiltruoti per smulkaus tinklelio kiaurasamtį.
Namų sąlygomis laisvai galima pasigaminti įvairių riešutų pieno ( pvz. sojų pieno, migdolų pieno, kokoso pieno, lazdyno riešutų pieno, anakardžių pieno, ryžių pieno, saulėgrąžų pieno, kanapių pieno, pistacijų riešutų pieno, graikškų riešutų pieno, šviežių moliūgų sėklų pieno ir t..t.. )
Video kaip pasigaminti sojų pieną