kitos išeities nematau, nes kad pienas derėtų su rūgščiais vaisiais (manau, kiekvienas puikiai žino kaip daroma varškė: pienas + rūgštis....) -labai abejoju
manau, kad tikrai verta susirasti orginalo kalba knygą ( gal kam nete pavyktų surasti) ir palyginti tekstą
kitos išeities nematau, nes kad pienas derėtų su rūgščiais vaisiais (manau, kiekvienas puikiai žino kaip daroma varškė: pienas + rūgštis....) -labai abejoju
.... tai kas tada mūsų skrandyje dėsis ???
kitos išeities nematau, nes kad pienas derėtų su rūgščiais vaisiais (manau, kiekvienas puikiai žino kaip daroma varškė: pienas + rūgštis....) -labai abejoju
QUOTE(irmulia @ 2011 03 25, 19:00)
manau, kad tikrai verta susirasti orginalo kalba knygą ( gal kam nete pavyktų surasti) ir palyginti tekstą
kitos išeities nematau, nes kad pienas derėtų su rūgščiais vaisiais (manau, kiekvienas puikiai žino kaip daroma varškė: pienas + rūgštis....) -labai abejoju
.... tai kas tada mūsų skrandyje dėsis ??? 
kitos išeities nematau, nes kad pienas derėtų su rūgščiais vaisiais (manau, kiekvienas puikiai žino kaip daroma varškė: pienas + rūgštis....) -labai abejoju
O as manau logiskas derinis, nes pienas uzmusa siaip jau rugsti. Klausimas tik ar skanu. Darau isvada is to, kad anksciau turejau tokia beda kaip padidejas skrandzio rugstingumas. Ir kartais taip pakildavo rugstis, kad negaledauvau uzmigt. Ir viska istaisydavo stikline pieno. Tai kiti geria saujom tabletes, o as piena gerdavau,vos pakyla isgeri ir ramu. O pasake man apie tai viena kaimo senole gal 90 metu, kai viesejau drauges kaime.
Beje varske is naturaliai surugusio pieno, tai klausimas ar tai galima vadinti rugstim. As aisku ne zinove, bet...
Labas rytas
Tai kur gi tas receptas?
Del pieno ir rugsciu vaisiu derinio man irgi nesuprantama, cia matyt tikrai reikia originalo kalba paieskoti, nes vertimas darytas gan seniai...
As saldaus pieno varskes suri darau citrinos sulciu ipylusi...
Radau angliska produktu derinimo lentele, vos grieztesne nei Seltono, bet manau teisingesne, kas nores galesiu atsiusti...
arba nuoroda:
http://www.aum.lt/wp...ining-foods.jpg
p.s nemanau kad cia off topic'as
QUOTE(irmulia @ 2011 03 24, 17:34)
produktai :
pienas, vanduo, kiaušiai, miltai, sviestas, pipirai, maltas muskato riešutas, druska....
pienas, vanduo, kiaušiai, miltai, sviestas, pipirai, maltas muskato riešutas, druska....
Tai kur gi tas receptas?
Del pieno ir rugsciu vaisiu derinio man irgi nesuprantama, cia matyt tikrai reikia originalo kalba paieskoti, nes vertimas darytas gan seniai...
As saldaus pieno varskes suri darau citrinos sulciu ipylusi...
Radau angliska produktu derinimo lentele, vos grieztesne nei Seltono, bet manau teisingesne, kas nores galesiu atsiusti...
arba nuoroda:
http://www.aum.lt/wp...ining-foods.jpg
p.s nemanau kad cia off topic'as
puikus buvo savaitgalis ( visko buvo
tai dabar pateikiu :
Quenelles bešamelio+pomidorų padaže (eiga su fotkėmis)


Pirmą kartą kepiau, tai jos man kiek subliuško
Bandysiu dar kartą kepti, gal nesubliūkš ir labiau matytis visas jų skanumas
Jos labai sočios , zorazos
QUOTE(irmulia @ 2011 03 28, 10:31)
Niu taip bus cia ka veikti
Kad tik Seltonas pirstu nepagrumotu uz tokius patiekalus
nu jo
gavosi toks neblogas
daugiau neteršiu temos nešeltoniškais patiekalais
daugiau neteršiu temos nešeltoniškais patiekalais
Oho,neiprastas toks patiekalas
Gal reiks pabandyti pasigamint,na gal nelabai Seltoniskas ,bet kartais galima ir nukrypti,o kitaip ir nebus
Sveikos, mano savaitgalis buvo ganėtinai neŠeltoniškas, nes buvau išvykus
O prieš tai pirkau naujas kelnes. Tai buvo toks beprotiškai geras jausmas, kai teko prašyti konsultantės, kad atneštų mažesnį dydį
Na ką, kovosiu ir toliau su savo svoriu
O tą francūzišką patiekalą irgi kažkada Prancūzijoj ragavau, tai be proto patiko, reiks išmėgint pasidaryt pačiai
Ačiū, Irmulia, už receptą
O prieš tai pirkau naujas kelnes. Tai buvo toks beprotiškai geras jausmas, kai teko prašyti konsultantės, kad atneštų mažesnį dydį
Na ką, kovosiu ir toliau su savo svoriu
O tą francūzišką patiekalą irgi kažkada Prancūzijoj ragavau, tai be proto patiko, reiks išmėgint pasidaryt pačiai
taigi, kad visiškai nešeltoniškas
- kasdien nelabai jo pavalgysi
bet kartais ir po nedaug galima
Mergaites na ir kokiam gi parduotuves skyriuje reikia to avizu pieno ieskot???????????????? Siandien ismokau visa parduotuves asortimenta mintinai, bet tokio neradau
.
QUOTE(hondute @ 2011 03 29, 00:11)
Mergaites na ir kokiam gi parduotuves skyriuje reikia to avizu pieno ieskot???????????????? Siandien ismokau visa parduotuves asortimenta mintinai, bet tokio neradau
.
Mažose Rimi tai ne visada būna, bet didžiosiose aš rasdavau pieno skyriuose
hondute, jei nerasi parduotuvėse- pasigamink namie
štai receptukas:
Avižų pienas - 1
30 g avižų dribsnių (arba 5 valg. š.)
šalto vandens mirkymui
1 l vandens
Perskalauti avižų dribsnius, užpilti šaltu vandeniu visai nakčiai
Perplauti kiaurasamtyje.
Suberti avižų dribsnius į kaitinimo indą, supilti 1 l vandens. Užvirti. Stebėti, kad neišbėgtų ( kaip pienas).Užvirus, sumažinti ugnį iki silpnos, kaitinti 1 val. karts nuo karto pamaišant. Nuimti nuo ugnies, palikti 15 min. Viską sumalti , po to perfiltruoti per smulkaus tinklelio ( ar marlės) kiaurasamtį.
Laikyti šaltai.
iš 500 g avižų dribsnių gaunasi ~ 16 litrų avižų pieno
Avižų pienas - 2
Ingridienai 0,5 litrui avižų pieno
500 ml avižų kruopų
750 ml gryno vandens
Ruošimas:
gerai perplauti avižas. Sudėti į puodą, užpilti vandeniu.
Užvirti ant mažos ugnies, vėliau palikti kaisti 1 val. 30 min.
Išgriebti avižas, sumalti smulkintuvu (blenderiu) Stambiai sumaltas avižas sudėti į tą patį virimo vandenį.
Pašildyti dar kelias minutes.
Perfiltruoti per smulkaus tinklelio kiaurasamtį.
Namų sąlygomis laisvai galima pasigaminti įvairių riešutų pieno ( pvz. sojų pieno, migdolų pieno, kokoso pieno, lazdyno riešutų pieno, anakardžių pieno, ryžių pieno, saulėgrąžų pieno, kanapių pieno, pistacijų riešutų pieno, graikškų riešutų pieno, šviežių moliūgų sėklų pieno ir t..t.. )
Video kaip pasigaminti sojų pieną
štai receptukas:
Avižų pienas - 1
30 g avižų dribsnių (arba 5 valg. š.)
šalto vandens mirkymui
1 l vandens
Perskalauti avižų dribsnius, užpilti šaltu vandeniu visai nakčiai
Perplauti kiaurasamtyje.
Suberti avižų dribsnius į kaitinimo indą, supilti 1 l vandens. Užvirti. Stebėti, kad neišbėgtų ( kaip pienas).Užvirus, sumažinti ugnį iki silpnos, kaitinti 1 val. karts nuo karto pamaišant. Nuimti nuo ugnies, palikti 15 min. Viską sumalti , po to perfiltruoti per smulkaus tinklelio ( ar marlės) kiaurasamtį.
Laikyti šaltai.
iš 500 g avižų dribsnių gaunasi ~ 16 litrų avižų pieno
Avižų pienas - 2
Ingridienai 0,5 litrui avižų pieno
500 ml avižų kruopų
750 ml gryno vandens
Ruošimas:
gerai perplauti avižas. Sudėti į puodą, užpilti vandeniu.
Užvirti ant mažos ugnies, vėliau palikti kaisti 1 val. 30 min.
Išgriebti avižas, sumalti smulkintuvu (blenderiu) Stambiai sumaltas avižas sudėti į tą patį virimo vandenį.
Pašildyti dar kelias minutes.
Perfiltruoti per smulkaus tinklelio kiaurasamtį.
Namų sąlygomis laisvai galima pasigaminti įvairių riešutų pieno ( pvz. sojų pieno, migdolų pieno, kokoso pieno, lazdyno riešutų pieno, anakardžių pieno, ryžių pieno, saulėgrąžų pieno, kanapių pieno, pistacijų riešutų pieno, graikškų riešutų pieno, šviežių moliūgų sėklų pieno ir t..t.. )
Video kaip pasigaminti sojų pieną






