Įkraunama...
Įkraunama...

Herberto Šeltono sveikos mitybos principai - 3

QUOTE(irmulia @ 2011 03 24, 16:52)
valdykis, Fajeta, valdykis  mirksiukas.gif  o tai nesenai pavalgiusi esi ir vėl traukia? ar jau pavakarių metas ir jau gali ką įkąsti?  mirksiukas.gif
žinai, aš tai vandenį laku  biggrin.gif  jei labai jau kažko užsimanau, nors tikrai nebūna rimto reikalo valgyti ( na pvz. nesenai valgiusi arba dar soti jaučiuosi) taigi, vanduo man padeda  thumbup.gif

man vakar taip buvo.. vakare... užtikau nerealaus patiekaliuko receptuką (jį ragavau FR prieš 100 metų , ir taip nuskilo laimė vėl jį atrasti  wub.gif  )  tai jau buvau visomis keturiomis pasiryžusi jį vakarienei pasigaminti, bet ... kažkaip pavyko susiturėti hihihi.gif užtad šiandien taip visiškai nešeltoniškai  lotuliukas.gif  bet tai pietūs buvo ankstyvi, dar pasportuosiu ir viskas ok bus  biggrin.gif

taip taip, privalgiau ir dar noriu, visko!!!!
bet nieko, jau pasigaminau sveikuoliska capuccino tongue.gif
mieziu/cikoriju tirpi kava, plaktas avizu pieniukas su aparatu, neimanoma praktiskai nuo tikros atskirti, gal liesesne kazkiek...

Na tai koks tas FR ne seltoniskas receptukas, suintrigavai labai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(hondute @ 2011 03 24, 16:00)
Tai o koks cia tas nerealus receptukas?? Suerzinai tai jau ir parasyk  smile.gif .

niu ne iš Šeltono parapijos tai tikrai hihihi.gif

vadinasi quenelles [pranc.k.] , kaip verčiasi sunku pasakyti nei virtinukai ,nei kukuliukai ( nes forma kaip cepelinų, o gali būti kaip cilindro, dar galima ir rutuliukus suformuoti) žodžiu tešla labai primena plikytą tešlą, tik kad čia dar reikia juos pašaldyti šaldytuve kur įlaiką o po apvirti iki iškils į paviršių, o po to jau kepti orkaitėje ( jie bekepant išsipučia dvigubai tokie lyg oriniai gaunasi essen.gif: ) su pasirinktu padažu ( būna įvairiausi : pomidorų, bešamelio padažu, baltuoju padažu, su krevetėmis, su pievagrybiais bei kumpio gabaliukais... ir t.t.t.. , tradiciniai lioniečių quenelles patiekiami su pomidoru padažu wub.gif ) gali būti natūralūs, arba įvairių priedų ( žali : špinatų masės , su manų kruopomis ir pan. ) mirksiukas.gif

Na, dar reikės kokių dietinių variantų paieškoti. Bet šiaip čia kaip ir miltinis patiekalas gaunasi mastau.gif

Planuoju gaminti tą lioniečių tradicinį variantą šeštadienio pietums , tai visą receptą galėsiu pateikti vaizdžiai ( su eigos foto ir aprašymu ) mirksiukas.gif

iki šeštadienio gal sulauksit mirksiukas.gif , nėr čia ko šiokiadieniais lepinti save hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 03 24, 17:16)
receptą galėsiu pateikti vaizdžiai ( su eigos foto ir aprašymu )  mirksiukas.gif

iki šeštadienio gal sulauksit  mirksiukas.gif , nėr čia ko šiokiadieniais lepinti save hihihi.gif

Oi kaip lauksiu, tik galetum bent produktus surašyti, kad apsipirkti galėtume tongue.gif
Skamba tai labai skaniai essen.gif
Atsakyti
As tai vis planuoju iprastus miltus sojos miltais pakeist. Nuskaiciau ant dezutes kad ten angliavandeniu 0, tik baltymai ir ciut riebalu. Gal kuri bandet, kazi kaip skonis?
Atsakyti
niu gerai gerai : biggrin.gif taigi intrigos neliks tongue.gif

produktai :

pienas, vanduo, kiaušiai, miltai, sviestas, pipirai, maltas muskato riešutas, druska.... biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(hondute @ 2011 03 24, 16:32)
As tai vis planuoju iprastus miltus sojos miltais pakeist. Nuskaiciau ant dezutes kad ten angliavandeniu 0, tik baltymai ir ciut riebalu. Gal kuri bandet, kazi kaip skonis?

kažkada labai jau mylėjau tą soją ir visokia forma ( kepsniukai, padažiukai ir pan.) bet dabar ji manęs kažko senokai nebetraukia unsure.gif dėl tų visų modifikuotų dalykų unsure.gif ... bet velniai žino kaip ten iš tiesų yra ... mastau.gif

o be sojos miltų gal dar kokia alternatyva būtų? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 03 24, 17:34)
niu gerai gerai :  biggrin.gif  taigi intrigos neliks  tongue.gif

produktai :

pienas, vanduo, kiaušiai, miltai, sviestas, pipirai, maltas muskato riešutas, druska....  biggrin.gif
Papildyta:
kažkada labai jau mylėjau tą soją ir visokia forma ( kepsniukai, padažiukai ir pan.) bet dabar ji manęs kažko senokai nebetraukia  unsure.gif  dėl tų visų modifikuotų dalykų  unsure.gif

Matai as ir cia net neperseniausiai labai domejausi. Nes viena cia tokia forumiete gulde galva, kad soja 100 proc tik modifikuota. Nu ir ka issitraukiau sarasus kur rasoma kokie produktai lietuvoj oficialiai registruoti kaip genetiskai modifikuoti ir jais leidziama prekiaut, tai sojos nebuvo. Buvo kruva alieju i kuriuos ieina modifikuota soja, kruva greit paruosiamo maisto i kuriuos iejo mineti aliejai, sokoladai saldainiai ir t.t.,bet kitu sojos produktu nebuvo. Plius Europos sajungos reikalavimais ant visu ES salyse pagamintu produktu privalo but zymejimas jei modifikuotu produktu sudetyje yra daugiau nei 0,9 ar 0,09 proc. Dabar jau nepamenu tiksliai. Tada parduotuvej isstudijavau visus soju produktus kuriuos tik radau ir ivairiu firmu. Nu niekur nebuvo GMO zenklo. Aisku turbuj rusisku nepirkciau. Bet parduotuvej ir lietuvisus perku drasiai. Nes jei galvot kad gamintojai apgaudineja tai tada negalim pirkt nieko nes viskas gali but modifikuota mirksiukas.gif .
Atsakyti
ačiū už info hondute 4u.gif pati nesu taip sąžiningai išstudijavusi šio produkto mirksiukas.gif , tad reikės rimčiau pasidomėti tais sojų miltais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 03 24, 17:34)
niu gerai gerai :  biggrin.gif  taigi intrigos neliks  tongue.gif

aciuks.gif biggrin.gif nors zinosiu ka namie tureti sestadieniui tongue.gif

QUOTE(hondute @ 2011 03 24, 18:02)
Matai as ir cia net neperseniausiai labai domejausi. Nes viena cia tokia forumiete gulde galva, kad soja 100 proc tik modifikuota. Nu ir ka issitraukiau sarasus kur rasoma kokie produktai lietuvoj oficialiai registruoti kaip genetiskai modifikuoti ir jais leidziama prekiaut, tai sojos nebuvo. Buvo kruva alieju i kuriuos ieina modifikuota soja,  kruva greit paruosiamo maisto i kuriuos iejo mineti aliejai, sokoladai saldainiai ir t.t.,bet kitu sojos produktu nebuvo. Plius Europos sajungos reikalavimais ant visu ES salyse pagamintu produktu privalo but zymejimas jei modifikuotu produktu sudetyje yra daugiau nei 0,9 ar 0,09 proc. Dabar jau nepamenu tiksliai. Tada parduotuvej isstudijavau visus soju produktus kuriuos tik radau ir ivairiu firmu. Nu niekur nebuvo GMO zenklo. Aisku turbuj rusisku nepirkciau. Bet parduotuvej ir lietuvisus perku drasiai. Nes jei galvot kad gamintojai apgaudineja tai tada negalim pirkt nieko nes viskas gali but modifikuota  mirksiukas.gif .

g.gif nu va ir man idomu, as taip pat tuo domejausi... zodziu viena garsi gydytoja naturopate nerekomendavo man soju produktu..., pvz piena pasiule avizu...
ir berods del tu paciu GMO... be to teko bendrauti su sveika mityba ilga laika propoguojanciais zmonemis, jie taip pat kazkodel pries soja g.gif
Man kazkada patikdavo mesos pakaitalai, paskui visai sojos nevartojau, dabar ir vel nebezinau ka galvoti g.gif
As kaip supratau soju nebuna kitokiu tik GMO, tai kaip ir zymeti matyt nebereikia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Fajeta @ 2011 03 24, 20:04)
aciuks.gif biggrin.gif nors zinosiu ka namie tureti sestadieniui tongue.gif
g.gif nu va ir man idomu, as taip pat tuo domejausi... zodziu viena garsi gydytoja naturopate nerekomendavo man soju produktu..., pvz piena pasiule avizu...
ir berods del tu paciu GMO... be to teko bendrauti su sveika mityba ilga laika propoguojanciais zmonemis, jie taip pat kazkodel pries soja g.gif
Man kazkada patikdavo mesos pakaitalai, paskui visai sojos nevartojau, dabar ir vel nebezinau ka galvoti g.gif
As kaip supratau soju nebuna kitokiu tik GMO, tai kaip ir zymeti matyt nebereikia  doh.gif

Cia matyt kiek zmoniu tiek nuomoniu. Nes as lankaus pas gydytoja homeopate ir jau daug metu tik taip gydausi, tai ji pasisako uz. Sako tikrai geriau nei kiaule valgyt. Tai va ir as is vienos forumietes tokia pozicija isgirdau, kad soja visa GMO. Bet kai pradejau dometis pasirodo ne, pasirodo priklauso kur auginta, pasirodo ja ir Lietuvoj augina ir ale ne GMO. Ir ja vis tiek privalo zymeti jei ji GMO.
Atsakyti
Oi Irmulia sudominai tikrai su tais prancuziskais cilindrais biggrin.gif,Butu idomu foto su visa darbo eiga ax.gif Sestadienio pietums,norisi kazko kitokio ,idomaus :bigsmile:Maniskis tai dievina prancuziskas bulves keptas orkaiteje,bet ten su grietinele,gabaleli atsignybiu ir as labai skanu blush2.gif, o koloriju ,tai bomba,na nesusituriu ir as kartais pries prancuziska virtuve,geriausias yra "Ratatuele" receptas ir sveikiausias ,gerai ,kad prisiminiau reiks pagaminti ant dienu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pumis: 24 kovo 2011 - 20:08
QUOTE(Vix @ 2011 03 22, 20:12)
irmulia, dekui uz info  smile.gif
radau senoj temelei skanuota knygele, vakare reiks perskaityti ir tikriausiai kas kart zubrint kad atsmint  biggrin.gif  su laiku aisku gaunasi naturaliai..  smile.gif

Vix, ar galetum pasidalinti kur radai skanuota knygele, man butu naudinga pasiskaityti, o ir naujai uzklydusiems cia matyt irgi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(d0vile @ 2011 03 24, 21:23)
Vix, ar galetum pasidalinti kur radai skanuota knygele, man butu naudinga pasiskaityti, o ir naujai uzklydusiems cia matyt irgi  4u.gif

Pritariu drinks_cheers.gif , labai idomu.
Atsakyti