na, ką tau dar patarti ?

įsigyti Šeltono knygelę ir studijuoti ją vakarais
taigi akivaizdu, kad mėsa su bulvėmis nedera , kad makaronai su mėsa nedera, kad bananus geriau valgyti atskirai nuo mango, mandarinų ir pan.
kad sūris su riešutais, mėsa su riešutais nedera.
kad rūgščios sultys su mėsa nedera
kad vaisių salotos su jogurtu nelabai dera
ir t.t.t.
žodžiu, imi sąrašą produktų ir dėliojiesi juos pagal grupes ( angliavandeniai, riebalai, baltymai)

o tada derini pagal Šeltono pasiūlytą metodą

viskas

įkeliu internete rastas taisykles, gal kiek padės susigaudyti
10 MAISTO DERINIMO TAISYKLIŲ 1.Valgyti rūgščius ir krakmolingus produktus atskirai.
2.Valgyti baltyminius ir krakmolingus produktus atskirai.
3.Valgyti įvairius baltyminius produktus (mėsa, kiaušinius, žuvį bei sūrį) atskirai.
4.Valgyti baltyminius ir rūgščius produktus atskirai.
5.Valgyti riebalinius ir baltyminius produktus atskirai.
6.Valgyti cukrų ir baltyminius produktus atskirai.
7.Valgyti cukrų ir krakmolingus produktus atskirai.
8.Valgyti pieno produktus atskirai.
9.Valgyti vaisius atskirai.
10.Valgyti desertą po valgio draudžiama.
Laikymasis šių taisyklių gerina virškinimo organų veiklą, nes jie mažiau apkraunami, praeina vidurių pūtimas ir vidurių užkietėjimas
Krakmolingiems produktams priklauso grūdai, kruopos, miltai, makaronai, duona, bandelės, pyragai, bulvės...
Baltyminiams produktams priklauso mėsa, žuvis, kiaušiniai, sūris, varškė, riešutai, žirniai, pupelės, pupos...
Riebalai tai sviestas, taukai, lajus, aliejus, margarinas...
Rūgštūs produktai tai marinuotos ir raugintos daržovės, kefyras, rūgštus pienas, varškė, rūgščios uogienės, džemai ir kompotai,vaisiai...