Įkraunama...
Įkraunama...

Herberto Šeltono sveikos mitybos principai - 3

panašu, kad smalsuteeeeea'ei šis metodas nelabai prie širdies biggrin.gif jei taip kabinėjasi lotuliukas.gif nėra sudėtinga imtis ir susirašyti visus produktus pagal grupes (baltymai, angliavandeniai, riebalai) ir taip derinti - žiūrėti koks konkrečiai produktas dera/nedera su kitu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 03 23, 08:38)
panašu, kad smalsuteeeeea'ei šis metodas nelabai prie širdies  biggrin.gif  jei taip kabinėjasi  lotuliukas.gif nėra sudėtinga imtis ir susirašyti visus produktus pagal grupes (baltymai, angliavandeniai, riebalai) ir taip derinti - žiūrėti koks konkrečiai produktas dera/nedera su kitu  tongue.gif

tai to aš ir siekiu.o kaip žinot kas su kuo dera?šiaip aš žn kokie produktai ko turi,čia net vargt nereiktų.bet ką kaip derint?jei tai įmanoma...
Atsakyti
na, ką tau dar patarti ? g.gif įsigyti Šeltono knygelę ir studijuoti ją vakarais mirksiukas.gif

taigi akivaizdu, kad mėsa su bulvėmis nedera , kad makaronai su mėsa nedera, kad bananus geriau valgyti atskirai nuo mango, mandarinų ir pan.

kad sūris su riešutais, mėsa su riešutais nedera.

kad rūgščios sultys su mėsa nedera

kad vaisių salotos su jogurtu nelabai dera

ir t.t.t.

žodžiu, imi sąrašą produktų ir dėliojiesi juos pagal grupes ( angliavandeniai, riebalai, baltymai) mirksiukas.gif o tada derini pagal Šeltono pasiūlytą metodą mirksiukas.gif viskas mirksiukas.gif

įkeliu internete rastas taisykles, gal kiek padės susigaudyti mirksiukas.gif

10 MAISTO DERINIMO TAISYKLIŲ

1.Valgyti rūgščius ir krakmolingus produktus atskirai.
2.Valgyti baltyminius ir krakmolingus produktus atskirai.
3.Valgyti įvairius baltyminius produktus (mėsa, kiaušinius, žuvį bei sūrį) atskirai.
4.Valgyti baltyminius ir rūgščius produktus atskirai.
5.Valgyti riebalinius ir baltyminius produktus atskirai.
6.Valgyti cukrų ir baltyminius produktus atskirai.
7.Valgyti cukrų ir krakmolingus produktus atskirai.
8.Valgyti pieno produktus atskirai.
9.Valgyti vaisius atskirai.
10.Valgyti desertą po valgio draudžiama.
Laikymasis šių taisyklių gerina virškinimo organų veiklą, nes jie mažiau apkraunami, praeina vidurių pūtimas ir vidurių užkietėjimas
Krakmolingiems produktams priklauso grūdai, kruopos, miltai, makaronai, duona, bandelės, pyragai, bulvės...
Baltyminiams produktams priklauso mėsa, žuvis, kiaušiniai, sūris, varškė, riešutai, žirniai, pupelės, pupos...
Riebalai – tai sviestas, taukai, lajus, aliejus, margarinas...
Rūgštūs produktai – tai marinuotos ir raugintos daržovės, kefyras, rūgštus pienas, varškė, rūgščios uogienės, džemai ir kompotai,vaisiai...
Atsakyti
Oi saunuoles, keik pridiskutavote 4u.gif
Zinokite, man pastarosios 3 dienos buvo kazkoks kosmaras, edziau kiek galejau ir kiek tilpo visko!!!!! matyt pilnatis mane paveike doh.gif taip jau seniai buvo man blush2.gif nesuprantu kas pasidare unsure.gif

QUOTE(muzikalke @ 2011 03 22, 18:18)
Aš tai principų stengiuosi laikytis, kiek įmanoma, bet kiekvieną vakarą save apdovanoju kokiu saldumynų, nes be jų tai aš negaliu gyvent  rolleyes.gif  O svoris labai sėkmingai krenta ir juos valgant (bet ne persivalgant  biggrin.gif  ). O ir svečiuose ar kavinėse per daug neieškau, kas čia man tiktų, ar jau galiu ką suvalgyt ir pan, valgau tai, ko yra, bet tai būna tikrai ne kasdien, o ir ne kiekvieną savaitę, bent jau šiuo laikotarpiu  smile.gif  Nereikia visko sureikšmint smile.gif  Bet Šeltonas vis dėlto yra jėga, pradžioj aš juo taip labai netikėjau, bet kuo toliau, tuo vis geriau jaučiuosi, laikydamasi bent jau pagrindinių jo principų  thumbup.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(irmulia @ 2011 03 22, 18:32)
Visą gyvenimą turėjau problemų su veido oda, ir tik dabar išsiaiškinau to priežastis - prasta mityba, nesuderintas maistas, blogosios kalorijos. Tad jei būna  padauginu "nesveiko" maisto, spuogeliukai ir išlenda  lotuliukas.gif  o jei dailiai maitinuosi - oda galiu tik džiaugtis ir jokių krempudrų nebereikia, kad maskuotis  biggrin.gif

drinks_cheers.gif del odos tai tiesa 100proc.
QUOTE(irmulia @ 2011 03 22, 20:19)
Jei bulvių buvau visiškai atsisakiusi, kai mečiau svorį, tai dabar kartais jomis pasilepinu, bet : griežtai be jokių mėsų šalia, vienos ( pvz. virtos su lupena, keptos orkaitėje su lupena)
na ir aišku, daug vandens - ne mažiau nei 1,5-2 litrai per dieną.

del bulviu tai liuks, pati geriausia bulves dalis yra lupena, maistingiausia ... nulupta ji jau nebemaistinga, tik krakmolas belieka...

Del vandens, tai teorija tokia, kad gerti kiek norisi, nebutina butinai isgerti tu 2ltr., nes g.b kad organizmas gauna skysciu su darzovemis sv. ar vaisiais sv....

QUOTE(irmulia @ 2011 03 22, 21:10)
dabar ryte nieko daugiau nesinori - tik vaisių  thumbup.gif

ir man taip pat drinks_cheers.gif

QUOTE(irmulia @ 2011 03 23, 09:30)
na, ką tau dar patarti ?  g.gif  įsigyti Šeltono knygelę ir studijuoti ją vakarais  mirksiukas.gif

pritariu mirksiukas.gif o savijauta kokia puiki po geros mitybos thumbup.gif
tik gali buti, kad pirmas savaites bus blogai..., galva gali skaudeti ar pan, kol persiorientuos organizmas, toksinus pasalins...
Atsakyti
QUOTE(Fajeta @ 2011 03 23, 13:24)
tik gali buti, kad pirmas savaites bus blogai..., galva gali skaudeti ar pan, kol persiorientuos organizmas, toksinus pasalins...

gal ne visiems mastau.gif , nes man jokių blogų savijautų pačioje pradžioje nebuvo mirksiukas.gif kaip tik sakyčiau- oho kaip atsigavau thumbup.gif arba priklauso nuo organizmo užterštumo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fajeta @ 2011 03 23, 14:24)
Oi saunuoles, keik pridiskutavote  4u.gif
Zinokite, man pastarosios 3 dienos buvo kazkoks kosmaras, edziau kiek galejau ir kiek tilpo visko!!!!! matyt pilnatis mane paveike doh.gif taip jau seniai buvo man blush2.gif nesuprantu kas pasidare unsure.gif 

Zinok ir man pilnatis sita kazkaip perlenktai suveike. Tik man penktadieni, sestadieni tai kazkoks nesveikas potraukis maistui buvo doh.gif . Sakau cia gal tas menulio priartejimas prie zemes itakos turejo. Sekmadieni jau pavyko suvaldyti viska rolleyes.gif .
Atsakyti
QUOTE(Fajeta @ 2011 03 23, 13:24)
Oi saunuoles, keik pridiskutavote  4u.gif

oi, na būna dienų lyg tyčia biggrin.gif , bet žiū, vėl pasimaitini porą dieną tvarkingai ir vėl viskas į savo vėžias sugrįžta mirksiukas.gif

o šiaip dėl persivalgymo, kaip aš sakau, na kartais taip nutinka, kartais gal būt to reikia.... hihihi.gif ( lygiai taip, kaip gerai retkarčiais kokiame klube pasiausti biggrin.gif ) o kodėl velniai žino... mastau.gif

dėl pačios pilnaties, nežinau ,bet šį kartą jos nepajutau ( nors ankstensi kartai tai žiaurokai būdavo unsure.gif ) o apie šią pilnatį tik dabar iš jūsų sužinojau biggrin.gif
Atsakyti
biggrin.gif na jau siandien geriau,matyt menulis tolsta,atia kaip sakant jam smile.gif

Oras syla tuoj rodysim ka po drabuziais turim bigsmile.gif

Cia visos pradedancios taip uzsivede,kaip as ,kad pries metus pamenu buvau,jokiu reibalu ,saldumynu ir viskas suderinta- priderinta,o va po metu ,tai jau sunkiau tokiai pavyzdingai buti smile.gif ,bet to jausmo kai pernai pavasari vakarop isejom i miesta ir as lyg pukas emiau skristi saligatviu,tai nepamirstu iki siol,kokia laime buvo man tada,na aciu dievui tokia ir likau,taip ,kad stengtis verta mirksiukas.gif ypac dazniau literatura perskaityti nes pasimirsta tie principai smile.gif

O apie kokia bloga savijauta kalbate?Kaip tik pakilimas turi buti ir fiziskai ir dvasiskai,nebekisant i save ko nereikia :rolleyes:Cia gi ne kokia "Vaikules dieta",kur galva svaigsta ir vos laiptais beuzlipi biggrin.gif
Atsakyti
Na štai kaip gerai, pumi mirksiukas.gif joa, pati pradžia tokia įkepianti , rodos nieko nesveiko nevalgysi niekada... na bet kaip sakoma: "niekada nesakyk niekada..." tuo lab man, kuri negali be saldumynų gamybos lotuliukas.gif

šįryt kaip tik su MB perkalbėjau šia tema ( maisto derinimo ) taigi, mūsų nuomonės šiuo klausimu sutampa - bandysim ir stengsimės kiek galėsim , kad tai taptų abiejų gyvenimo būdu biggrin.gif kaip seksis - dar pažiūrėsim biggrin.gif bet noras labai jau didelis rolleyes.gif

o kalbant apie visokias dietas - tai nesuprantu aš jų schmoll.gif biggrin.gif kažkaip nesilaikiau niekada ir nesilaikysiu ir be jų galima gražiai susitvarkyti su svoriu thumbup.gif
Atsakyti
Teisingai Irmulia ir vyra itrauk,nes vyrai su amziumi irgi "mazoli" uzsiaugina nuo nesveiko valgymo ir persivalgymo biggrin.gif

O as bandziau ta Vaikules dieta gal pries 4m .atgal,kas su protu buvo pasidare doh.gif ,kad norejau staigiai kuda ir laiminga patapti (per 9 dienas),na prisiskaiciau cia SM,kad yra tokiu istvermingu moteru ,tai zinokit aciu, ne schmoll.gif irgi buvo pavasaris pamenu,tai viena ryta (nepamenu vidury dietos gal 5 diena kokia),atskeliau "su gaidziais" ir toks buvo silpnumas ,kad tikra ta zodzio prasme teko slaiuzti i virtuve ,virtis avizines koses (kaip arkliui,kad jegas atgauti) ir drebanciom rankom kabinau ta kose,nes galvojau viskas, kojas pakratysiu biggrin.gif ,aisku paskui ir persalau siaubingai ir herpesas ant lupos ,ai zodziu mergaites nedarykit sitaip schmoll.gif ,geraiu letai,sveikai ir uztikrintai mesti svori,be pakenkimo sveikatai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 03 23, 17:31)
Na štai kaip gerai, pumi  mirksiukas.gif  joa, pati pradžia tokia įkepianti , rodos nieko nesveiko nevalgysi niekada... na bet kaip sakoma: "niekada nesakyk niekada..."  tuo lab man, kuri negali be saldumynų gamybos  lotuliukas.gif 

šįryt kaip tik su MB perkalbėjau šia tema ( maisto derinimo ) taigi, mūsų nuomonės šiuo klausimu sutampa - bandysim ir stengsimės kiek galėsim , kad tai taptų abiejų gyvenimo būdu  biggrin.gif  kaip seksis - dar pažiūrėsim  biggrin.gif  bet noras labai jau didelis  rolleyes.gif

o kalbant apie visokias dietas - tai nesuprantu aš jų  schmoll.gif  biggrin.gif  kažkaip nesilaikiau niekada ir nesilaikysiu ir be jų galima gražiai susitvarkyti su svoriu  thumbup.gif

O as laikiausi visu imanomu dietu blush2.gif . Pradejau dar tada kai to net ir nereikejo, is bandos jausmo visos grupiokes laikos tai ka as kitokia mirksiukas.gif . Bet uz tai dabar galiu iki pazaliavimo diskutuot apie daugelio is ju nauda ir zala, apie jojo efektus, apie nevalgimus po 18 ir t.t. rolleyes.gif
Ir vis tik geriau veliau, kaip sakant negu niekad, supratau, kad norint kazko pasiekt o pasiekus islaikyt reik mitybos rezimo ir kazkokiu principu laikytis nuolatos. Kadangi dietos nuolat nesilaikysi, teko susirast tai kas man priimtiniausia. Bet kaip jau minejau kadangi nenoriu kad tai butu dar viena dieta pereinu palaipsniui ne 100 proc is kart. Kitaip tariant nelauzau savo organizmo ir psichikos mirksiukas.gif .
Atsakyti
Mergytes nakti is sestadienio i sekmadieni sukam laikroduka. Kaip jus sioj situacijos darysit, tiesiog nuo sekmadienio pereisit i nauja laika, kalbant apie rezima, kad maistas nuo 12 iki 20, ar pereidinesit ir organizma pratinsit pamazu??????

Beje gal kuri esat kur perskaicius, ka ne tik tokioj situacijoj daryt, bet ir tarkim kelioniu metu, kur laikas smarkiai skiriasi nuo organizmui iprasto? Nes ateina atostogu sezonas prasides keliones ir t.t..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hondute: 23 kovo 2011 - 20:08