Įkraunama...
Įkraunama...

Herberto Šeltono sveikos mitybos principai - 3

Labu ar yra gyvu ? smile.gif
Atsakyti
na palauksiu, mazum atsirasit.. as senai is kazkur gavau dajamnondu knyga, bet kai prispyre reikalas tik emiau skaityti, Malachova, Brega, (super autoriai) Dajamndus.. aisku ir svorio daug butu gerai numesti ax.gif

tik va turiu beda su receptais, nes esu pratus, turbut kaip ir dauguma, kepta maista valgyti, suru astru..troskiniu nemegeja nei as nei MB, aisku butu gerai ismokt visokiu darzovisku patiekalu, nes tada ir leliams, galeciau ta paty duoti, ar galetum receptukais pasidalinti.?
as internete skaitau ir skaitau, bet nu man troskiny skai beleka ka turiu sumetu, nu neskanu, o gal prie skonmio nepratus, gal turit pavyzdizu benmt jau pusiau sveikuolisku, kol persilausiu? salotu per daug irgi kazkaip nemegeja, bet stengiuso, su vaisias iki 12 man jau senai patiko sitas dalykas, jo laikydavaus.. tik va prispireku kalna darzoviu, vaisiu, ir ka? ka gamint? kaip? ir dar kad skanu butu? doh.gif

patiekalu irpati moku skaniu, keptu, bet nesveiku, miltiniu, mesingu.. doh.gif
tai ir sukuos tame paciame, beveik, taske... ax.gif

Atsakyti
oi, patikėk tu manimi, tikrai yra tų lengvų receptukų mirksiukas.gif ir normaliai suderintų thumbup.gif man lygiai tas pats buvo pačioje pradžioje - pasikankinau ir ėmiausi elementariausių receptų paieškų : ką surandu ir išbandau, ką adapatuoju pagal save ir maisto derinimo principus, ar tiesiog pasitelkusi kulinarines fantazijas - improvizuoju mirksiukas.gif . Taigi, jau vien tik iš daržovių galimi įvairūs patiekalai: ir visokios piurė, ir troškinukai, ir apkepai, lazanijos (be tešlos) suktinukai, kukuliukai ir t.t.t.t. bigsmile.gif
Atsakyti
Skamba grziai bet skonis nlb... Neturiu laiko gamint bandyt todel klUsiau gal kas koki receptukA... ax.gif lb sunku kai wiska keist reik...
Atsakyti
...nieko sau... blink.gif o kas su tuo skoniu nelabai ??? blink.gif g.gif ir su kieno skoniu čia taip jau nelabai? mastau.gif Apie skonį spręsti, net neparagavus patiekalo, yra tiesiog neteisinga cool.gif

Matai, kai jau tikrai rimtai nuspręsi keisti gyvenimo būdą į sveikesnį, atsiras ir to laiko gaminimui, ir svarbiausia - noro tongue.gif

Kam kišti į save visokį brudą ir turėti sveikatos problemų, jei galima sveikai maitintis ir jaustis puikiai thumbup.gif

Anksčiau lygiai taip kalbėjau - nėra laiko, nežinau kaip ką ir pan. gaminti.... o dabar ir laiko pilnai užtenka (nes gaminant paprastus bet suderintus patiekalus, nereikia visą dieną prie puodų prastovėti ... kažkur nuo 30 min. iki 1 val. priklausomai nuo recepto eigos) ax.gif O noras atėjo savaime, nes visi tie riebūs ir nesuderinti patiekalai tikrai nežavi ir jų refleksiškai nebesinori cool.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif

Klausimėlį turiu 4u.gif Ar galima iki 12h daržoves? Nes rašo, kad vaisiai ir jų sultys, o po to ir daržovių salotos netyčia išlenda g.gif

Manau, kad pabandysiu - jokios mėsos, žuvies, kiaušinių ir pieno produktų aš nevalgau, būtų smagu perskirstyti vaisius ir daržoves kitaip.

Pastebėjau, kad valgant vaisius po kito valgio dažnai pučia pilvą man blush2.gif

irmulia drinks_cheers.gif Iš daržovių, ankštinių ir kruopų galima tiek visko prisigalvoti... Ir greita, ir pigu.
Atsakyti
_Čiučiundra_ , manau kad galima, jei tai šviežios, termiškai neapdorotos daržovės mirksiukas.gif

ooo, blogai, negalima iš karto po kito valgio valgyti vaisius mirksiukas.gif todėl, vaisiai nespėja susivirškinti, jie tiesiog pardeda rūgti.... ax.gif todėl pasideda nemalonūs pilvo pūtimai , visokie raižuliai, oro gadinimas hihihi.gif

aha, drinks_cheers.gif puikūs patiekalai gaunasi , mes su MB pamėgę tokius derinius : grikiai , perlinės su 2-3 daržovių troškiniu essen.gif ir sotu, ir nesudėtinga paruošti ir gan lengvai susivirškina... nors grikiai geriau nei perlinės rolleyes.gif

dabar maitinamės taip, kad būtų puiki savijauta ir daug energijos thumbup.gif , o maisto derinimas tai labai padeda bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 10 24, 12:02)
_Čiučiundra_ , manau kad galima, jei tai šviežios, termiškai neapdorotos daržovės  mirksiukas.gif

dabar maitinamės taip, kad būtų puiki savijauta ir daug energijos thumbup.gif ,  o maisto derinimas tai labai padeda  bigsmile.gif

Kaip dziugu kad ir SB prikalbinai sveikai maitintis 4u.gif . Gal turi savo bloga, kur receptukus dedi?
Atsakyti
na tai nebuvo prikalbinimas hihihi.gif tiesiog taip gavosi, kad sutapo mūsų abiejų siekiai wub.gif blog'ą turiu, kai kada talpinu išbandytus įdomesnius ir sudėtingesnius receptus (jie nevisada yra 100 % -ai pilnai suderinti) mirksiukas.gif čia mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos!

irmulia, esate tikra saunuole!!! Perziurejau Jusu bloga wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
jau senokai vis ka is sio blogo padarau skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 10 23, 10:23)
...nieko sau...  blink.gif o kas su tuo skoniu nelabai ???  blink.gif  g.gif ir su kieno skoniu čia taip jau nelabaimastau.gif Apie skonį spręsti, net neparagavus patiekalo, yra tiesiog neteisinga  cool.gif

Matai, kai jau tikrai rimtai nuspręsi keisti gyvenimo būdą į sveikesnį, atsiras ir to laiko gaminimui,  ir svarbiausia - noro  tongue.gif 

Kam kišti į save visokį brudą ir turėti sveikatos problemų, jei galima sveikai maitintis ir jaustis puikiai  thumbup.gif

Anksčiau lygiai taip kalbėjau - nėra laiko, nežinau kaip ką ir pan. gaminti.... o dabar ir laiko pilnai užtenka (nes gaminant paprastus bet suderintus patiekalus, nereikia visą dieną prie puodų prastovėti ... kažkur nuo 30 min. iki 1 val. priklausomai nuo recepto eigos)  ax.gif  O noras atėjo savaime, nes visi tie riebūs ir nesuderinti patiekalai tikrai nežavi ir jų refleksiškai nebesinori  cool.gif

naa... biggrin.gif as kadangi rasiau is telefono tai nesipleciau apie skonius.. del skonio norejautik pasakyti, kad viskokiu salotu nelabai moku gamint, arba man neskaniai gaunas, na skaniai, bet kasdien to paties negaleciau valgyt, mat nesu pratus prie didelio dar kiekio darzoviu tiesiog.. blush2.gif troskinius taip pat gaminaus, bet vel gi, skonis ir iroaciai ne per viena diena keiciasi.. arba as nemokuskaniai pagaminti, be to nuolat skubu..mano leliai labai demesio reikalauja, o vienas is ju nuolat man ant ranku tupi, tad laukiu kol paaugs, negaliu kolkas tiek laiko skaitymui gaminimui skirti kiek noreiau..
ir del to ir prasiau receptuku, kad gal kazka idomaus isbandyti, kad labai patiks, ir panasiai, daugiau ideju viskoiu..
keitimasi as jau pradejau, kai kas man jau irgi tapo nebeskanu, per riebu..ir be to pastebejau kad orgaizmas reaguoja kitaip..kad sunku pasidaro, jei ko netinkamo uzvalgau, ir kaip ghera, po valymusi, kaip gera, kai teisingai nugyveni diena, ir panasiai..
vienintele mano problema kad blaskausi su receptais..
prisiperku kalna darzoviu, ieinu ir virtuve, ir ka gaminti??????? doh.gif blush2.gif
manau ne man vienai taip..

Kaip as noreciau greiciau persilauzti.. ax.gif

QUOTE(_Čiučiundra_ @ 2011 10 23, 14:17)

irmulia drinks_cheers.gif Iš daržovių, ankštinių ir kruopų galima tiek visko prisigalvoti... Ir greita, ir pigu.

na ir receptuka bent viena prasom 4u.gif
Atsakyti