Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *55 Namučiai...

QUOTE(Ingėnas @ 2011 03 21, 01:00)
Ačiū 4u.gif
bei Brigitte Aubert "Mirtis iš miško".

Detektyvų praktiškai skaičius esu tik kelis ir tik gerus biggrin.gif Šita labai patiko ir dar "Kuždesių sala"

QUOTE(Masako @ 2011 03 21, 10:05)
dziugu 4u.gif

del Grange - jau zinau, kad tu, SS, Fati, Sofija, Ingenas, Magne ji mylit biggrin.gif

mane gali skirti prie nemylėtojų, nes nesiruošiu skaityt biggrin.gif Upes turiu, net nežinau iš kur, gal padovanotos, bet...man gaila laiko tokioms knygoms. Filmas, labai patiko ir to man užtenka.
Atsakyti
Laba 4u.gif

QUOTE(eliss @ 2011 03 21, 08:07)
Vakar buvau paklausyti  "Paryžiaus katedros",kaip patiko,gražu buvo,siela atsigavo wub.gif ta proga nutariau knygos paieškot ir paskaityt,nes nesu skaičius smile.gif

Šitą knygą aš irgi noriu skaityti pakartotinai rolleyes.gif Pati ją esu skaičiusi pagal mokyklinę programą, tuomet patiko.

QUOTE(Masako @ 2011 03 21, 09:05)
*del Grange - jau zinau, kad tu, SS, Fati, Sofija, Ingenas, Magne ji mylit biggrin.gif
Gerai, kad nors viena bendraminte atsirado - Pajauta laugh.gif
Pajauta, idomu, kaip tau ta Miserere pasirodys. As Purpurines upes bent uzbaigiau - man visai pusetina ji pasirode, o Miserere, priesingai negu daugumai, labai istesta, nuobodoka, - net nepabaigiau doh.gif

**Vanduo drambliams, mano kuklia nuomone, ne tokia knyga, apie kuria isvis reiktu daug kalbet blush2.gif JI gali labai patikt, gali nelabai patikt, bet net ir tie, kuriuos labai suzavejo, turbut pritartu, kad nera ji dideles menines vertes, as tai sia knyga ivardinciau kaip "pagerinta skaitala" blush2.gif  g.gif Tai va kaip tokioj kategorijoj man ji pasirode nebloga, bet kad labai wow tai irgi nepasakyciau 4u.gif

***Neseniai ja perskaiciau, bet, Ingeniuk, kadangi tavo skonio nelabai perprantu, tai nelabai jauciuosi esanti kompetentinga spresti, ar tau patiktu biggrin.gif
Stilius toks neskubrus, knyga nera perkrauta veiksmo, bet kad butu daug kokiu filosofavimu, tai nepasakyciau. Man rodos, kad vis tik tau visai patiktu ta knyga - bent jau pabandyti tai tikrai verta smile.gif

* Na manęs dar negalima skirti nei į vieną, nei į kitą stovyklą biggrin.gif Miserere patiko be galo, o apie Purpurines upes kol kas to pasakyti negaliu. Pagaliau vakar ji mane užkabino (perskaičius apie 100 psl.). Bet iš tiek, kiek jau esu perskaičiusi, turbūt jau galėčiau teigti, kad ji žymiai silpnesnė už Miserere g.gif Todėl man ir keistoka, Masako, kad tu tas knygas pagal patikimą/nepatikimą sudėliojai priešingai nei aš.
Nors vėlgi, aš įprastų detektyvų nemėgstu, man turi būti kažkoks pagerintas, su kažkokiomis razinkomis, daugiau nei tiesiog detektyvas. Tai vat ieškodama tų kitoniškumų, to cinkelio aš savo skaitomus detektyvus galbūt kitaip ir vertinsiu.

**Apie "Vanduo drambliams" labai teisingai parašei drinks_cheers.gif

*** Gal ir pabandysiu, reiks dar pagalvot...

Atsakyti
Mane paskutiniu metu ypač žavi knygos apie istorines asmenybes. Gal kas skaitėt knygą Napoleonas: didžiojo karvedžio saulėlydis ? Ar verta ji dėmesio?
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2011 03 21, 10:45)
Detektyvų praktiškai skaičius esu tik kelis ir tik gerus  biggrin.gif Šita labai patiko ir dar "Kuždesių sala"
mane gali skirti prie nemylėtojų, nes nesiruošiu skaityt  biggrin.gif Upes turiu, net nežinau iš kur, gal padovanotos, bet...man gaila laiko tokioms knygoms. Filmas, labai patiko ir to man užtenka.

Pasinagrinėsiu, apie ką ta "Kuždesių sala" 4u.gif

O kodėl tu iš anksto nusistačiusi, kad tau "Miserere" nepatiks? Žinok, tikrai siūlyčiau pabandyti. Ji kažkoks tarpinis variantas tarp trilerio ir detektyvo. Nors šiaip aš nesu tų dviejų žanrų gerbėja, bet juk būna išimčių. Man lyg šiol kai kurie vaizdiniai iš tos knygos tebėra užsifiksavę. Net ir šiumetinėje EV Vokietiją atstovausiančios Lenos daina kelia asociacijas su šia knyga tongue.gif, galbūt todėl ir ji man labai įstrigo. O jau kas mėgsta muzikinę temą knygose (nors gal tokių ir nėra daug) tai tiesiog privaloma šią knygą perskaityti (na nebent skaitytojas bijosi smurtinių scenų, tokiu atveju šios knygos jau tikrai nerekomenduočiau).
"Purpurinių upių" tau nerekomenduočiau, jei nesi detektyvo žanro mėgėja, nemanau, kad kažką prarasi jos neperskaičius.

Dorifore, asmeniškai tau, kaip smurtinių scenų knygose mėgėjai - "Purpurinėse upėse" jų yra. Tokių, sakyčiau, pošlykščių cool.gif Pvz. akies obuolio išpjovimas, ir , atrodos, dar gyvai aukai tebesant doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kiršė @ 2011 03 21, 09:21)
Apie Niujorkiečių dienoraščius nelabai ką gero galėčiau pasakyti  schmoll.gif  Na lyg ir amerikietiška sėkmės istorija, neištikimas vyras, netikri draugai ir visos kitos įmanomos klišės, o pabaiga baigiasi tokiu dirbtinu moralu ir blogiukų sutvarkymu, kad net prisimint baisu  blink.gif  biggrin.gif  nerekomenduoju  schmoll.gif

na gyvenimiskos knygos man patinka,tai gal patiks ir si smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2011 03 21, 11:45)
Šita labai patiko ir dar "Kuždesių sala"

Skaitei, ane? bigsmile.gif
Man filmas ziauriai patiko - labai megstu tokio tipo mistinius, tai, itariu, ir knyga turetu buti tikrai verta demesio bigsmile.gif

Suintrigavot su ta "Mirtim is misko" cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 03 21, 11:24)
Suintrigavot su ta "Mirtim is misko" cool.gif

Va apie ją:
http://smknyges.word...2010/07/10/151/
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 03 21, 12:30)

o, kiek daug atsiliepimu, aciu bigsmile.gif
Papildyta:
Anot Ingeno, tai knyga, tiesiog persmelkta paslapčių ir alsuojanti mistika. Kaip tik man bigsmile.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif Vakar ryte baigiau skaityti "Popiežę Joaną", bet nebuvo laiko parašyti atsiliepimą. Jau miegu su konstitucinės teisės knygomis doh.gif lotuliukas.gif

Taigi šiandien prisiruošiau parašyti atsiliepimą, nesu taaip labai labai sužavėta šia knyga, kaip dauguma šiame forume blush2.gif

Donna Woolfolk Cross "Popiežė Joana"

user posted image

Veiksmas vyksta 9 amžiuje, kai bažnyčia turėjo nevaržomą valdžią. Tuo metu krikščioniškos tiesos buvo ginamos krauju, aukščiausios bažnyčios pareigybės buvo pardavinėjamos, o moterys gyveno labai sunkų gyvenimą. Tai tarsi moterų nekentimo amžius.

"Ar žinai, kad esi Ieva?...Tu - šėtono vartai, <...> Buvo tikima, kad menstruacijų kraujas sugadina vyną, užtraukia nederlių, bukina plieno ašmenis, rūdimis aptraukia geležį ir apkrečia šuns įkandimą nepagydomais nuodais. Su moterimis (išskyrus kelias išimtis) buvo elgiamasi kaip su žemesniais padarais, <...>."

Tuo vargingu metu gimė Joana, šiandien ji būtų tarsi šeimos pasididžiavimas, vaikas, kurį mes vadiname "kodėlčiuku", kuriam viskas idomu, tačiau ne tuomet. Jos tėvas vietinis kanauninkas. Labai tikintis žmogus. Jam mergaitės gimimas tarsi Dievo bausmė, o jos nesuprantamas noras mokytis - šėtono apsėdimas. Valdoma savo troškimų Joana pabėga iš namų, apsimeta vyru ir susiduria su daugybe kliūčių. Jos gyvenimas nelengvas, tačiau ji pasiekia visko, net to, apie ką nebuvo svajojusi.Tai knyga apie drąsią moterį, kuriai svetimi Viduramžių prietarai ir nemokšiškumas. Ji labiau tiki proto galia, nei maldomis. Ji kovoja užuot laukusi Dievo pagalbos. Už savo siekius ji ištrinama iš istorijos.

Ar popiežė Joana egzistavo belieka spręsti jums. Vieni mano, jog tai legenda, kiti, jog tikras istorinis įvykis. Katalikų bažnyčia neigia Joanos popiežystę.

Tai viena tų knygų, kurios labai įtraukia ir greitai turime užversti paskutinį puslapį. Matyt iš šios knygos tikėjausi per daug, skaičiau daug gerų atsiliepimų. Knyga patiko, tačiau nepaliko neišdildomo įspūdžio. Manęs tiesiog neįtikino siužetas, herojai pernelyg sekėsi, ji dešimtis kartu atsitiktinumo dėka patenka į pačią palankiausia jai situacija. Knygoje taip pat yra logikos klaidų, kai kurie veiksmai atliekami pernelyg greitai, o kai kurie gebėjimai tiesiog mistiniai.

Jei vertinčiau knygą tik, kaip pramogą, atsipalaidavimo priemonę, tai neabejotinai duočiau 10 iš 10. Tačiau tie keli trūkumai neleidžia man duoti maksimalaus įvertinimo, taigi 9 iš 10 .
Atsakyti
Sveikos,
Labai gražiai užvesta tema thumbup.gif

Apie vyrų skaitymą. Maniškis skaito daug ir įvairios literatūros: detektyvus, apie keliones, filosofines, biografines ir kt. (neskaitant profesinės). Visada susidomėjęs peržiūri mano iš bibliotekos parsineštas knygas, kai kurias netgi perskaito, pats irgi apsilanko bibliotekoj. Mano tėtis irgi mėgsta skaityti, ypač visokias istorines knygas ir apie asmenybes, ypač politikus, karo veikėjus ir pan.

Mačiau vyko diskusijos dėl naujojo dalyvio su niku Daugiskaita. Man kažkodėl atrodo, kad po tuo niku slepiasi vyras, gal ir klystu, bet ne tame reikšmė. Aš manau, kad kas tai bebūtų - visai nesvarbu, bet tuos pasisakymus skaityti įdomu. Ir tegul tik rašo thumbup.gif

Apie J. Ch. Grange. Perskaičiau ir "Misererę" ir "Purpurines upes". Man tikrai abi patiko, skaičiau su dideliu susidomėjimu, tikrai radau ir intrigos, ir veiksmo ir kitų dalykų, bet jos abi labai skirtingą įspūdį man paliko, nedrįsčiau sulyginti jų. Tikrai žinau, kad skaitysiu ir kitas jo knygas, kai tik nučiupsiu bibliotekoj.

Apie mažesnių miestelių knygynų asortimentą. Gyvenu provincijoje, bet knygynuose mačiau visas jūsų minėtas ir nerastas knygas. Esmė gal ne tame, kad žmonės mažiau perka, tikrai perka, ne kartą mačiau savo akim, nes knygynuose dažnai lankausi, bet pas mus gan turtingos bibliotekos, ir tikrai galima rasti naujų knygų (turbūt matosi ir iš to, ką aš paminiu), gal ir žmonės mažiau uždirba, tai naudojasi bibliotekomis.

Pradėjau skaityti Somaly Mam "Prarastos nekaltybės kelias", šiurpi istorija.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 03 21, 12:14)
Pasinagrinėsiu, apie ką ta "Kuždesių sala" 4u.gif

O kodėl tu iš anksto nusistačiusi, kad tau "Miserere" nepatiks? Žinok, tikrai siūlyčiau pabandyti. Ji kažkoks tarpinis variantas tarp trilerio ir detektyvo. Nors šiaip aš nesu tų dviejų žanrų gerbėja, bet juk būna  išimčių. Man lyg šiol kai kurie vaizdiniai iš tos knygos tebėra užsifiksavę. [color=yellow]Net ir šiumetinėje EV Vokietiją

tiesiog turiu eilėje daug knygų skaitymui, tai trileriai pačiam pačiam jos gale, dažniausiai savo eilės ir nesulaukia biggrin.gif ne mano literatūra. Tiesa "mergina su drakono tatuiruote" buvo gerai, netgi labai, bet tik pirmoji, antra tik puse velnio

QUOTE(Masako @ 2011 03 21, 12:24)
Skaitei, ane? bigsmile.gif
Man filmas ziauriai patiko - labai megstu tokio tipo mistinius, tai, itariu, ir knyga turetu buti tikrai verta demesio bigsmile.gif

Gaila, kad filmą jau matei, aš prieš tai knygą skaičius buvau. Finalas ne toks konkretus kaip filme, pamąstymui palikta vietos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 21 kovo 2011 - 11:51
QUOTE(tutele @ 2011 03 21, 00:45)

Na "Karinėj muzikoj" beveik visa muzika sudėta į pavadinimą. smile.gif Vien dėl muzikos jos skaityti neverta. Bet šiaip labai faina knygutė, man labai patiko.
QUOTE(Indra666 @ 2011 03 21, 01:23)
Na va visiems ji kaip antidepresantas, o man..hmm... supykdė dar labiau mane ši knyga negu buvau pikta biggrin.gif Jau net draugas sako tu gal neskaityk tų knygų, nes susikalbėt neina  lotuliukas.gif

Mat kaip skirtingai. Man ši knyga iš keturių mano skaitytų turbūt labiausiai patiko ir lengviausiai skaitėsi, net pati buvau nustebusi. smile.gif

Dėl "Jūra jūra" pritariu- tikrai puiki knyga. Nors kai skaičiau (kažkada seniai), labiausiai domino siužetas, o tos mintys apie gyvenimą kažkaip neužsifiksavo. Gal tada nebuvo aktualu.

Tiek daug bešnekėdamos apie Grange , ir mane labai sudominot. Ypač "Miserere". Buvau sau pasakiusi, kad jos neskaitysiu, bet jau imu norėti.

Dėl detektyvų- aš mėgstu visokius. Ir tradicinius, ir visai neįprastus, man jokio skirtumo, svarbu, kad būtų gerai parašyti ir įtrauktų. Kai kurie iš jų būna netgi labai rimtos knygos, tai man nelabai suprantamas pasakymas, kad juos skaitant gaištamas laikas (na nebent visai nemėgtum tokio žanro). smile.gif
Atsakyti