Per paskutines dienas aplankiau tris spektaklius.
Neklausinėk Julyte - šaunus spektakliukas vaikams. Graudu, kai salėj sėdėjo vos keletas žmonių... Kadangi esu mačiusi nemažai vaikiškų spektaklių Vilniuje, šį drąsiai įtraukius į 'favoritus'. Labiau skirtas jau mokyklinukams (beje esu pikta teta, kurią siaubingai erzina kūdikiai teatruose). Tikrai rekomenduoju, kai ieškosit kur nueiti su vaiku (tik retokai jį rodo).
Kitais metais tuo pačiu metu - pirmosiomis minutėmis išsigandau, kad patekau į a la 'domino' spektaklį, kur bus bandoma publikai įtikti lėkštais juokeliais apie seksą ir nesantuokinius santykius. Bet atlyžau. Tikrai puikus pastatymas, lengva, bet maloniai nuteikianti romatinė komedija. Niekad nesižavėjau A.Kazanavičiumi, bet jis šiam vaidmeniui puikiai tiko. Seniai matyta A.Bendoriūtė. Rekomenduoju smagiam atpalaiduojančiam vakarui (tik bilietai žiauriai brangūs būna)
Helverio naktis - esu emociškai sukrėsta, visą spektaklį sėdėjau nekvėpuodama. Lenkiu žemai galvą prieš A.Sakalauskąi ir linkiu jam geros sveikatos, kad ilgai dar mus džiugintų savo talentu. Visą spektaklį gyvenau kartu su veikėjais. Kurį laiką nenoriu į jokį kitą eiti.
Kitą savaitę turiu bilietą į Fojerbachą - tikiuosi įvyks, nes nutė minėjo, kad taip ir nenuėjo...
Beje, gal kas esate matę ATSITIKTINIS ŽMOGUS?
QUOTE(vija @ 2011 04 20, 23:53)
Kitą savaitę turiu bilietą į Fojerbachą - tikiuosi įvyks, nes nutė minėjo, kad taip ir nenuėjo...
jo, bet ten labai iš anksto įspėjo, kad atšauktas spektaklis.. tai jei nieko neparašyta, vadinas bus
QUOTE(_buterfly_ @ 2011 04 20, 16:40)
daug zinoti reikia, bent jau gaudytis istorijoje siek tiek kad suprastum bent jau kas ir kaip,
nors linksmas nusiteikimas pries toki spektakli tai nelabai tinkamas
nors linksmas nusiteikimas pries toki spektakli tai nelabai tinkamas

tai dėl to ir rašiau apie pasiskaitymą prieš tai

dėl nusiteikimo, aš tai nesistengiu prieš jokį spektaklį vienaip ar kitaip nusiteikti. tiesiog vengiu išankstinių nuostatų ir tiek.
Papildyta:
QUOTE(vija @ 2011 04 20, 23:53)
Helverio naktis - esu emociškai sukrėsta,
pasibaigus spektakliui stovėjau koridoriuj ir negalėjau gerą pusvalandį eit rūbinėn, nes ...stovėjau ir žliumbiau... sukrėtė tikrai smarkiai, vaidyba nuostabiai įtikinanti. daugiau tokios savo reakcijos po spektaklio neturėjau

Pagaliau pamačiau koršunovą dugne...
Veikėjų charakteriai ir tai, kaip jie buvo atskleisti... ypač patiko gavenionio ir gumausko veidyba, o tai, kad esi vos per porą metrų nuo aktoriaus, ir matai visus jo veido virptelėjimus, jo įsmeigtą ironišką žvilgsnį- veikia labai savotiškai.
O be to, man regis, labai šiuolaikiškai atskleista Hamleto tragedija.
Tik nesupratau žiūrovų juoko kai kuriose vietose... Na, nebent tai juokas iš nevilties, arba kaip tik vilties- atpažinus save dugne esančiuose personažuose...
Žodžiu- likau sužavėta.
Veikėjų charakteriai ir tai, kaip jie buvo atskleisti... ypač patiko gavenionio ir gumausko veidyba, o tai, kad esi vos per porą metrų nuo aktoriaus, ir matai visus jo veido virptelėjimus, jo įsmeigtą ironišką žvilgsnį- veikia labai savotiškai.
Tik nesupratau žiūrovų juoko kai kuriose vietose... Na, nebent tai juokas iš nevilties, arba kaip tik vilties- atpažinus save dugne esančiuose personažuose...
Žodžiu- likau sužavėta.
QUOTE(juzė @ 2011 04 22, 10:14)
Pagaliau pamačiau koršunovą dugne...
Žodžiu- likau sužavėta.
Žodžiu- likau sužavėta.
Visiškai pritariu. Man labai patiko, o Gavenonis tai mane iš viso ne pirmą kartą taip supurto, ir Hamlete jis dieviškas. Ir kaip visi vaidinantys aktoriai 'susigroję', praktiškai nė vienas neiškrenta iš vaizdo, taip organiškai viskas plaukia. Priblokšti "Dugne" kaip Hamletas kaip ir nepribloškė, bet įspūdį atsakantį padarė. Visą savaitę po jo mintyse kočiojau

O dėl žiūrovų juoko, tai ką padarysi. Aš labai jau piktai pasakysiu, nesupykit, bet kartais man atrodo, kad kai kurių žmonių į teatrą tiesiog reiktų neleisti

QUOTE(ylksis @ 2011 04 23, 20:02)
Praėjusį savaitgalį buvau E. Nekrošiaus "Idiote", tai labai patiko, patiko tuo, kad dauguma aktorių, išskyrus Rumšus nėra TV serialų žvaigždės, už tai jie yra super aktoriai. Gal kiek per ilgas, truko penkias valandas, tai paskutinį dalį sunku buvo išsėdėti ir susikaupti:)
Na dar Myškiną (jeigu Ciunis vaidino) galima serialuose pamatyti

Bet sutinku, aktorių komanda nuostabi

O aš tik ką po "Led Makbet" premjeros. Kuodytė ir Ivanovas nuostabūs! Dar vis sunku atsigaut,.
(gražūs ir bendri sprendimai, įdomiai laumės perteiktos, bet vis tiek man aktoriniai darbai didžiausią įspūdį paliko)
(gražūs ir bendri sprendimai, įdomiai laumės perteiktos, bet vis tiek man aktoriniai darbai didžiausią įspūdį paliko)
Laba diena,
Gal yra mačiusiųjų absurdo spektaklį "Belaukiant Godo"? labai noriu nueiti, bet niekaip neprisiruošiu...
O šiaip kadangi turiu draugę baleriną, tai ji nusitempė mane į baletą ir užkrėtė.. ;D Tai beveik visus šio sezono baletus pamačiau.. :> Į paskutinį baletą planuojam eiti "Barbora Radvilatė", tikiuosi patiks kaip ir visi..:>
Gal yra mačiusiųjų absurdo spektaklį "Belaukiant Godo"? labai noriu nueiti, bet niekaip neprisiruošiu...
O šiaip kadangi turiu draugę baleriną, tai ji nusitempė mane į baletą ir užkrėtė.. ;D Tai beveik visus šio sezono baletus pamačiau.. :> Į paskutinį baletą planuojam eiti "Barbora Radvilatė", tikiuosi patiks kaip ir visi..:>
QUOTE(Žaliai lyja @ 2011 04 30, 23:01)
O aš tik ką po "Led Makbet" premjeros. Kuodytė ir Ivanovas nuostabūs! Dar vis sunku atsigaut,.
aš irgi po jos. įtikinama pagrindinių aktorių (ypač V. Kuodytės) vaidyba, įsimintini kostiumai, dekoracijos, mintys-laumės, ypač įspūdinga pirmo veiksmo pabaiga. tarp kitko, pirmas veiksmas man stipresnis susirodė, antrajame kažkoks tempimas jautėsi, lyg ir į laikrodį norėjosi žiūrėt karts nuo karto, nors summa summarum - man patiko

Sveikos mergaitės 
Norėjau pranešti žinią, kad gegužės 4-6 d. Lietvuos nacionalinio dramos teatro spektakliai bus rodomi Kauno dramos teatre, o gegužės 11-15 d. Kauno dramteatris į Nacionalinį dramos teatrą veža savo 6 spektaklius ("Moderatoriai", "Akmenų pelenai", "Laimingi", "Kiškis pabėgėlis", "Skėriai", "Tegyvuoja Bušonas").
Taigi, puiki proga vilnietėms pamatyti ir įvertinti Kauno spektaklius, o kaunietėms - Vilniaus
...
daugiau info apie Vilniuje rodomus spektaklius www.teatras.lt; Kaune rodomus: www.dramosteatras.lt

Norėjau pranešti žinią, kad gegužės 4-6 d. Lietvuos nacionalinio dramos teatro spektakliai bus rodomi Kauno dramos teatre, o gegužės 11-15 d. Kauno dramteatris į Nacionalinį dramos teatrą veža savo 6 spektaklius ("Moderatoriai", "Akmenų pelenai", "Laimingi", "Kiškis pabėgėlis", "Skėriai", "Tegyvuoja Bušonas").
Taigi, puiki proga vilnietėms pamatyti ir įvertinti Kauno spektaklius, o kaunietėms - Vilniaus

daugiau info apie Vilniuje rodomus spektaklius www.teatras.lt; Kaune rodomus: www.dramosteatras.lt