Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės sauskelnės. 5 tema

QUOTE(JulieTa @ 2011 06 18, 17:06)
diskusija gausnasi, bet manau naudinga - gerai, sakykim gaunasi, kad pul'as geriau, bet jis gaunasi labai nepigus. ar buna kokio gero ir nebrangaus pul'o. sakykim, kad ir vilkas sotus ir kaip ten dar... ta patarle  lotuliukas.gif
ieskau optimalaus varianto, siaip su medvilne manau neblogas variantas, labai idomu aisku, kaip bus toliau, kai daug kartu skalbsim ir pan...  g.gif

bet o kam pataupyt ne pigesni audini perkant, o pula dedant per pus mazesni? Pulo ant ausu nereikia, pulo ant didziosios dalies uzpakalio nereik (jei berniukui, kaip mergaitems - nezinau).

O as atradau vokieciuos pirkti ne pula tam reikalui o kazkokia neperslampama membrana, na, cia taip isverciu, kas ten per daiktas nelabai suprantu. Toks kaip plonesnis ir skystesnis pulas, siek tiek ceza kaip maisiukas, bet tikrai pigesnis. Gal 8€ metrui, nu nebepamenu, kad neapsimeluot dabar cia blush2.gif Tai ji reikia deti tarp dvieju sluoksniu, ta prasme vidinis, ta membrana ir is isores. Kaip su tos membranos kvepamivu nezinau, as nieko nepastebejau, bet kaip ir sakiau, siuvu tik slapiojoj zonoj, o neperslampa tikrai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Coccinela: 18 birželio 2011 - 21:27
QUOTE(Coccinela @ 2011 06 18, 22:26)
Pulo ant ausu nereikia, pulo ant didziosios dalies uzpakalio nereik (jei berniukui, kaip mergaitems - nezinau).

ar gali koki pavyzduka idet? ax.gif labai idomu...
Atsakyti
nu zinokit cia irgi individualu del PUL dejimo sauskelnese. AS turiu pirktines is pul sauskelnes ir pasiutos jos su gumele toliau krasto....ausytes labai nepatogiai padarytos...nors per visa sauskelne pul - slampa pakrasciai, nes medziaga laukan patenka tam tikrose vietose ir aisku ir dregme. Jeigu tik ties centru isiuciau - bent man tikrai slaptu pakrasteliai o tada ir rubai. Gal taviskis Coccinella berniukas kadangi vaiksciojantis vel kitaip jum...arba keiciates po vieno sysiuko....
Atsakyti
QUOTE(JulieTa @ 2011 06 19, 05:34)
ar gali koki pavyzduka idet?  ax.gif labai idomu...

o kaip parodyt? cia jau reik tada naujai siuti ir procese fotografuot, na, bet prisesiu po dienos kitos prie siuvimo, tai galesiu vienas taip pasiut, tik palaukt reiks 4u.gif

QUOTE(juraciuxzx @ 2011 06 19, 07:32)
nu zinokit cia irgi individualu del PUL dejimo sauskelnese. AS turiu pirktines is pul sauskelnes ir pasiutos jos su gumele toliau krasto....ausytes labai nepatogiai padarytos...nors per visa sauskelne pul - slampa pakrasciai, nes medziaga laukan patenka tam tikrose vietose ir aisku ir dregme. Jeigu tik ties centru isiuciau - bent man tikrai slaptu pakrasteliai o tada ir rubai. Gal taviskis Coccinella berniukas kadangi vaiksciojantis vel kitaip jum...arba keiciates po vieno sysiuko....

Keiciames mes kas 2-3val, tikrai ne po kiekvieno. Nebent perslampancios be prilaikanciu buna, tada po kiekvieno kartais tenka. Ir vaikeliukas mano dar nevaiksciojantis, tik tik dabar pradejo vaiksciot uz ranku pavedamas.
Bet kas gali tikrai but, kad manasis mazai geria - tai ir slapinasi maziau, nors as ji dar krutimi maitinu, tai gerai ir nesuprantu, kiek ten jis isgeria...
o taip pat buna, kad ir praslampa kur pro krasteli ar pro ta viena, kur neperslampanti medziaga baigias..
Atsakyti
Merginos, ar jūs visada prieš siūdamos plaunat audinius ir kuriuos?
Iki šiol plaudavau, bet nei karto neprisėdau pamatuot kiek ir į kur audinys pasitraukė. Bet dabar susimąsčiau (tiksliau, rankos niežti siūt, o kanapė neplauta biggrin.gif ), juk sauskelnė tai maža, jei ir pasitraukia, tai ne tiek jau daug, kad problemų kažkokių kiltų g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Coccinela: 20 birželio 2011 - 10:46
as siuvau is neplautos kanapes (man irgi labai rankos niezejo siut iskart medziaga parsivezus) man susitruake apie 2 cm. Siuvau tokias uzsegamas su spaudemis, pagal Mamabless bambukiniu iskarpa, jos ten one size, tai kad ir susitauke vis dar ilgai tiks.
Atsakyti
Na, 2cm nėr tikrai daug g.gif Dar pagalvojau, jei iš išorės daryt spalvota medvilne, tai netgi gerai, kad pasitraukia vidinis sluoksnis, tada lauk jis nevirsta g.gif
Tik tikriausiai reiktų spaudes išskalbus sukalt?

Ai, ko čia svarstyt, atsisėsiu ir pabandysiu. Viena mama pašnibždėjo, kad galima audinį karštu lygintuvu su daug garų nulygint..
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2011 06 20, 13:26)
Na, 2cm nėr tikrai daug  g.gif  Dar pagalvojau, jei iš išorės daryt spalvota medvilne, tai netgi gerai, kad pasitraukia vidinis sluoksnis, tada lauk jis nevirsta  g.gif
Tik tikriausiai reiktų spaudes išskalbus sukalt?

Ai, ko čia svarstyt, atsisėsiu ir pabandysiu. Viena mama pašnibždėjo, kad galima audinį karštu lygintuvu su daug garų nulygint..

As spaudes is karto kaliau, nes labai labai nagai niezejo paziuret galutini rezultata. Gal po 0,5 cm spaudes praplatinau,kad kai susitrauks nebut tarpelai per mazi, tai viskas gerai, o medziagele bambukinis trikotazas tempiasi siek tiek, tai viskas nmums gerai gavosi.
Ir nesiuvau gumos nugaroje,nes ta rauksle sutraukta kaip originaliose nuspaudzia maziui nugaryte, juk ant nugaros jis kol kas guli daugiausia.
Atsakyti
Aš turbūt tundra, bet niekad neskalbiau prieš siūdama. schmoll.gif Net nepastebėjau, kad traukias kas blush2.gif
Atsakyti
Aš irgi neskalbiu, bet šiuolaikinė flanelė traukiasi ir nemenkai, bambukas taip pat traukiasi. Trikotažas man nesitraukė visiškai, medvilnė taip pat ne, o daugiau iš nieko kito ir nesiuvus tai pasakyti negaliu.
Atsakyti
Sveikos, mielosios smile.gif skaičiau labai ilgai temą, bet kaip neaišku taip neaišku man iki galo doh.gif padėkite man suprasti blush2.gif
kaip suprantu sauskelnės siuvamos iš trijų dalių:
1 dali vidinė, kur vaikiuko užpakaliukas liečiasi, kokia ten medžiaga? Flanelė ar dar kokia nors?
2 dalis išorinė, ten irgi flanelė?
3 dalis tarpinėm, tarp vidinės ir išorinės? Ten frotinė medžiaga? Ar gali būti ir kokia kitokia?

Ar būna išorinės medžiagos kokios neperšlampamos?

Atsakyti
QUOTE(juraciuxzx @ 2011 06 17, 15:15)
jis tinka snapiu uzsegamom sauskelnem labai. Bet vidiniam sluoksniui arciau uzpakaliuko nesirinkciau, nes jei be vystyklu popieriaus tai i ta frota taip ismatos isivelia...kad sunkiau valyt. Na bent mano tokie pastebejimai. Gal kitaip visai mamytes kitos masto. smile.gif

as butent vidiniam sluoksniui, kad uzpakaliukui svelnu butu smile.gif
dbr kakiai jau kitokie, plius ir vyst.pop. kartais dar naudoju.
jau isciupinejau, tai koks jis svelnutis bigsmile.gif labai man patinka.
QUOTE(pamišusidėlaudinių @ 2011 06 18, 11:32)
Kol laukiat is manes audiniu, tai pati ir atsakysiu  biggrin.gif Brigzti nebrigs, bet reiktu ji prisiuti zigzagine siule, ir kad apimtu to iklotuko krasta - nes gali pradeti raitytis, ir tada gausis nesmagios rauksles leliukui sad.gif Lygiai tas pats su veliuru ar multinu siuvant sauskelne - galima butu viengubus krastus (pvz. iejima i kisene) palikti neapsiutus - nebrigzta, bet jau raitosi...  doh.gif  Nors tiesa, vienas rozinio veliurines sauskelnes siuvau ir palikau nugaroj kisenes iejima neapsiuta - nesiraito  g.gif  Matyt dar priklauso nuo audinio.

o, aciu! bandysiu smile.gif

pabandziau sukalt spaudes, tai pirmoji nepavyko biggrin.gif ilgai kankinau, kol ja isemiau. pasirodo galvute buvo per maza-pakeiciau dydi ir puikiai.
o cia praskaidrinti nuotaikai biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agpa: 21 birželio 2011 - 14:13