Gaminame ir smaguriaujam toliau
Sena 25 tema
pradžiai :
Avokadas kitaip - saldus avokado kremas
Receptas
Reikės :
* 1 prinokusio avokado ( nepernokusio)
* 1 valg. š. klevų sirupo (galima keisti į paprastą cukrų)
* 1/2 arbat. š. vanilės ekstrakto ( galima naudoti vanilės ankštį - dar geriau)
* 1 valg. š. kondensuoto pieno( nebūtinai)
* porą graikinių riešutų papuošimui
Avokadą nuplauti, dailiai perpjauti pusiau , šaukštelio pagalba švariai išskobti vidų (atsargiai, kad nepradurti odelės)
Išskobtas avokado pusių odeles saugoti - panaudosime kaip indelius kremui.
Supilti klevų sirupą, vanilės ekstraktą, viską gerai ( iki vientisos masės) sutrinti blenderio pagalba.
...viską gerai ( iki vientisos masės) sutrinti blenderio pagalba.
Aš į avokado masę papildomai dėjau 1 valg. š. kondensuoto pieno - saldžiau )))
Paruoštą kremą sudėti į išskobtas avokado odeles, paviršių išlyginti , paviršių papuošti graikiškais riešutais.
Galima valgyti tokį , minkštutėlį ir aromatingą arba galima dėti porai valandų į šaldiklį - gausis puikūs avokadiniai ledai - šaldytas avokado kremas.
Taip pat galima naudoti cukrų vietoje klevų sirupo, arba tik kondensuotą pieną
O vanilės ankštis dar labiau (nei ekstraktas) suteikia aromatingumo - tereikia vanilės ankštį perpjauti išilgai ir peilio galu nubraukti esančius vanilės grūdelius - juos sudėti į kremą
Skanaus
Avokadas kitaip - saldus avokado kremas
Receptas
Reikės :
* 1 prinokusio avokado ( nepernokusio)
* 1 valg. š. klevų sirupo (galima keisti į paprastą cukrų)
* 1/2 arbat. š. vanilės ekstrakto ( galima naudoti vanilės ankštį - dar geriau)
* 1 valg. š. kondensuoto pieno( nebūtinai)
* porą graikinių riešutų papuošimui
Avokadą nuplauti, dailiai perpjauti pusiau , šaukštelio pagalba švariai išskobti vidų (atsargiai, kad nepradurti odelės)
Išskobtas avokado pusių odeles saugoti - panaudosime kaip indelius kremui.
Supilti klevų sirupą, vanilės ekstraktą, viską gerai ( iki vientisos masės) sutrinti blenderio pagalba.
...viską gerai ( iki vientisos masės) sutrinti blenderio pagalba.
Aš į avokado masę papildomai dėjau 1 valg. š. kondensuoto pieno - saldžiau )))
Paruoštą kremą sudėti į išskobtas avokado odeles, paviršių išlyginti , paviršių papuošti graikiškais riešutais.
Galima valgyti tokį , minkštutėlį ir aromatingą arba galima dėti porai valandų į šaldiklį - gausis puikūs avokadiniai ledai - šaldytas avokado kremas.
Taip pat galima naudoti cukrų vietoje klevų sirupo, arba tik kondensuotą pieną
O vanilės ankštis dar labiau (nei ekstraktas) suteikia aromatingumo - tereikia vanilės ankštį perpjauti išilgai ir peilio galu nubraukti esančius vanilės grūdelius - juos sudėti į kremą
Skanaus
Gitale - saziningai atsakysiu, kad nzn, kiek laiko kepe , nes sluoksni ipilu, idedu kepti, ir toliau sukiojuosi virtuvej, paskui dyrst i apacia, jau parudavo, pilu kita sluoksni. Gerai, ji kepti, kai darai pietus, tada specialiai nestovi ir nelauki kada iskeps. Gal apytiksliai apie 40-50 min. kepe
kriausiu -varskes pyragas:
pakelis sluoksniuotos bemieles teslos
500gr.kremines varskes
3-4 kriauses
2 kausiniai
1 indelis kondensuoto pieno
keli lasai megiamos esensijos
tesla iskloti atsegama kepimo skarda.pilti varskes, kondensuoto pieno,kiausiniu ir esensijos misini.virsu iskloti kriausemis.jai kriausiu per daug,istumti jas gililau ir kloti ant virsaus kitas.galima virsu pabarstyti kakava arba cinamonu.kepti apie 200 laipsniu orkaiteje kol apie 30 min.
pakelis sluoksniuotos bemieles teslos
500gr.kremines varskes
3-4 kriauses
2 kausiniai
1 indelis kondensuoto pieno
keli lasai megiamos esensijos
tesla iskloti atsegama kepimo skarda.pilti varskes, kondensuoto pieno,kiausiniu ir esensijos misini.virsu iskloti kriausemis.jai kriausiu per daug,istumti jas gililau ir kloti ant virsaus kitas.galima virsu pabarstyti kakava arba cinamonu.kepti apie 200 laipsniu orkaiteje kol apie 30 min.
QUOTE(onute33 @ 2011 03 24, 21:09)
Labai skaniai atrodo.
O kokia čia varškė, gal turit indelio foto? Kaip ji tiksliai vadinasi?
QUOTE(Agrefa @ 2011 03 24, 23:23)
Labai skaniai atrodo.
O kokia čia varškė, gal turit indelio foto? Kaip ji tiksliai vadinasi?
O kokia čia varškė, gal turit indelio foto? Kaip ji tiksliai vadinasi?
foto neturiu,ismeciau jau indeli.pirkau maximoj kibirelis 1kg. president atrodo vadinasi.dar suris toks buna,tai tas pats logotipas.kaina 12,99lt.ant kibirelio nupiestas pyragas su razinom.specialiai skirta kepiniams.
QUOTE(diasaja @ 2011 01 02, 12:09)
Krokodilas
0,5 kg. miltų
250 ml. pieno
40 g. mielių
1 kiaušinis
1 šaukštelis druskos
1 šaukštas cukraus
3 šaukštai aliejaus
Cukrų, mieles, kiaušinį ir pašildytą pieną plakame tol kol ištirps mielės. Visą mišinį supilame į dubenį, kuriame yra miltai ir druska. Šiltai kildiname tešlą 3 kartus. Tešlą išminkome ir padaliname į dvi dalis. Vieną dalį iškočiojame, nupjauname tešlos galus (tešlos likučiai bus reikalingi kojoms, antakiams):
0,5 kg. miltų
250 ml. pieno
40 g. mielių
1 kiaušinis
1 šaukštelis druskos
1 šaukštas cukraus
3 šaukštai aliejaus
Cukrų, mieles, kiaušinį ir pašildytą pieną plakame tol kol ištirps mielės. Visą mišinį supilame į dubenį, kuriame yra miltai ir druska. Šiltai kildiname tešlą 3 kartus. Tešlą išminkome ir padaliname į dvi dalis. Vieną dalį iškočiojame, nupjauname tešlos galus (tešlos likučiai bus reikalingi kojoms, antakiams):
kur kita dalis naudojama, nes kaip suprantu is pirmos ir krokodilas ir antakiai ir kojos gaunasi?
QUOTE(onute33 @ 2011 03 25, 08:12)
pirkau maximoj kibirelis 1kg. president atrodo vadinasi.dar suris toks buna,tai tas pats logotipas.kaina 12,99lt.ant kibirelio nupiestas pyragas su razinom.specialiai skirta kepiniams.
čia gal kokiose didesnėse maximose būna na, reikės pasieiškoti, gal šis gali puikiai atstoti philadelphia sūrį...
QUOTE(irmulia @ 2011 03 25, 09:29)
čia gal kokiose didesnėse maximose būna na, reikės pasieiškoti, gal šis gali puikiai atstoti philadelphia sūrį...
Ji kremines konsistencijos ir neturu rugstumo.
Ji be priedu. Tiesiog kremines konsistencijos ir neturi rugstumo Akropolio maximoj tikrai yra.
Isbandziau Keilos Sakocio pusbroli
Gavosi labai labai skanus, aciu uz recepta
Tik nufotkinti nemoku, nu bet matosi kazkiek
Receptaas is cia http://www.fantazijo...e.blogspot.com/
Gavosi labai labai skanus, aciu uz recepta
Tik nufotkinti nemoku, nu bet matosi kazkiek
Receptaas is cia http://www.fantazijo...e.blogspot.com/