Merginos, gal kuri darėte šį pyragą -
"Bezdžionių duona"? Žinau, kad jis turi gautis labai skanus, bet du kartus kepiau ir vis sirupas man nesigauna - kažkoks per tirštas, cukrus net neišsilydo, gal ten sviesto ne 15g, o 150g turi būti?
Gal žinote kitokį sirupo receptą?Įkelsiu dar ir čia tą receptą:
Tešlai: Puodelis - 240ml.
180ml pieno
120ml cukraus
0,5 arb.š. druskos
100g. sviesto ar margarino
2 pakeliai sausų mielių
80 ml šilto vandens
3 kiaušiniai (kambario temp.)
1440 ml miltų (6 puodeliai po 240ml)
Sirupas:
240 ml cukraus
60 ml rudojo cukraus
60 ml pieno
15 g. sviesto
1 arb.š. cinamono
60 ml cukraus
1/2 arb.š. cinamono
Sudeti piena, cukru, druska ir sviesta i katileli ir kaitinti kol cukrus istirps. Truputi atausinti. Mieles istirpinti siltam vandeni. Tada sumaisyti visus produktus ir minkyti kol tesla nebelips prie ranku. Tesla aptepti riebalais ir padeti siltai kad pakiltu.
Kai tesla pakyla pasidaryti cukraus sirupa. I katileli sudeti 1 puodeli cukraus,rudaji cukru, 1 arb.s. cinamono, piena, sviesta. Uzvirinti, po uzvirimo kaitinti 1 min., nuolat pamaisant. Ausinti 10 min.
Likusi cukru ir cinamona sumaisyti leksteleje.
Pakilusia tesla suplesyti stalo teniso dydzio gabaliukais, padaryti is ju rutuliukus, ir kiekviena rutuliuka apvolioti cukraus ir cinamono misinyje. Paskui juos paprasciausiai sumesti viena ant kito i riebalais patepta, apvalia kekso forma. Apiplti siltu cukraus sirupu, uzdengti ir leisti pakilti (30 min.). Kepti 180 c. orkaiteje 25 min.(gol graziai paruduos). Iskepusi pyraga iskart isversti ant lekstes(krastus atlaisvinus peiliu). Ir aplaistyti formoje likusiu sirupu.