Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 26 tema

Meduolių-bananų tortas smile.gif

user posted image


Reikės:
1,5 pakelio braškinių meduolių(po 300g atrodo jie yra), bet dviejų pakelių nesunaudojau,
4 bananų,
šaldytų bruknių,
400 g grietinės.

Aš naudojau tokią stiklinę salotinę, plokščiu dugnu, tai ją išklojau maistine plėvele, į dugną dėjau pjaustytus meduolius, tepiau grietine, ant grietinės dėjau griežinėliais pjaustytus bananus, vėl grietinės, pabarsčiau bruknių, vėl sluoksnis meduolių, vėl grietinė, vėl bananai, vėl bruknės, paskutinis sluoksnis turi būti meduolių, patepti grietine, truputį paspausti visus sluoksnius ir palikti šaltai per naktį. Pabarsčiau kepintom migdolų plokštelėm ir spanguolėm. Jis tuoj buvo suvalgytas bigsmile.gif
Kitą dieną išimti ir skanauti. Labai, labai patiko wub.gif Gal jau daugelis jį yra išbandę, bet aš pamačiau receptuką "žmonių" žurnale, tai jis pagaliau sulaukė eilės biggrin.gif Tai Gustavo receptukas thumbup.gif Tik jis darė su šokoladiniais meduoliais ir į grietinę siūlė dėti cukraus, aš nieko nedėjau, jo visai netrūko.

Tortukas gaunasi nedidelis iš to kiekio produktų, tai norint didesnio, reikia produktus dvigubinti smile.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2011 04 07, 23:16)
Man irgi įtartinai atrodė toks mažas kiekis sviesto, paskui ir ūpas praeina kepti unsure.gif

Tai va,turbūt būsiu per mažai sviesto įdėjus,nes pudingo dėjau du pakučius,o sviesto,kaip priklauso,pagal receptą doh.gif ,man ūpas nepraeina,tik po nesėkmės,reikia laiko,kad praeitų pasiutimas biggrin.gif ir vėl iš naujo kipsiu į karpatką lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2011 04 08, 10:25)
Meduolių-bananų tortas smile.gif


Labai skanus sis reikalas drinks_cheers.gif o dar kai uzima tiek mazai laiko ir pastangu ji paruost,pasidaro dar skanesnis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2011 04 08, 10:06)
Dariau su liesa varške, niekas nepavendeniavo g.gif Vienus dariau su aguonom, kitus su bruknių uogiene+sausainis, labai skanu bigsmile.gif

o paprastose ne silikoninėse formelėse nieks nebandė naminių sūrelių? g.gif blush2.gif 4u.gif
bet vaizdelis sūrelių thumbup.gif noriu bigsmile.gif tik silikoninių formelių neturiu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2011 04 08, 10:25)
Meduolių-bananų tortas smile.gif



Nu fainuolis meduolis wub.gif bet ir sūreliai atrodo doh.gif kaip nuo konvejerio, tobuli wub.gif


QUOTE(Vaidosee @ 2011 04 08, 11:49)
Tai va,turbūt būsiu per mažai sviesto įdėjus,nes pudingo dėjau du pakučius,o sviesto,kaip priklauso,pagal receptą  doh.gif ,man ūpas nepraeina,tik po nesėkmės,reikia laiko,kad praeitų pasiutimas  biggrin.gif ir vėl iš naujo kipsiu į karpatką  lotuliukas.gif


O kažin dar kokį sviestą naudojai g.gif Vieni gerai stingsta, kiti matyt pachimičyti biggrin.gif su kokiu aug. aliejumi, tai nelabai tvirtai ir sušąla, aš kaip nujausdama įdėjau daugiau, bet autorė rašo, kad užtenka 120gr., bet žinoma kiekvienas gali daryti pagal save 4u.gif O kaip pudingą su sviestu suplakei?Nelipo masė aukštyn į mikserį, kaip man smile.gif ? O sviestą kaip suminkštinai, gal į mikrobangę kišai ir per daug atlaidinai? Geriausiai, kai pats pastovi kamb. temp., ir suminkštėja.
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2011 04 08, 10:25)
Meduolių-bananų tortas smile.gif


drinks_cheers.gif skanu labai,nusikopijavau šitą tortuką dar kai Gustavas darė,bet čia matau šiek tiek kitoks,su bruknėm bigsmile.gif

QUOTE(S.N.A.S @ 2011 04 08, 12:30)
o paprastose ne silikoninėse formelėse nieks nebandė naminių sūrelių? g.gif  blush2.gif  4u.gif
bet vaizdelis sūrelių thumbup.gif  noriu bigsmile.gif  tik silikoninių formelių neturiu verysad.gif

Bandė,rašė seniau,kad darė keksiukų formelėse,išsiėmė gerai 4u.gif
Atsakyti
Sausainiai su nutella
user posted image
Produktai:

50 g. kambario temperatūros sviesto
50 g. grietinės
1 1/2 kiaušinio trynio
125 g. miltų

nutella

Eiga: sviestą, trynius, grietinę išsukti ir sudėti miltus. Užminkyti tešlą, apdengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą 1 val. Tešlą plonai iškočioti ir stiklinės pagalba išspausti apskritimus. Į vidurį dėti ketvirtį šaukštelio nutellos, užlenkti per pusę ir kraštus užspausti (galima užspausti šakute). Sausainius sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti 160 laipsnių, 15-20 min. Atvėsusiu apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus
user posted image
P.s. aš naudojau koldūnams skirtą formelę. Labai patogu ir greita naudoti. Jei tešla limpa prie stalo, paberkite truputį miltų. Kepiau el. orkaitėj, 3 pakopa, f-ja: viršus-apačia-oras, 160 laipsnių, 20 min.
Iš šio kiekio gavosi 35 vnt. skanių sausainių
Atsakyti
QUOTE(Evelincik @ 2011 04 08, 10:55)
Labai skanus sis reikalas  drinks_cheers.gif  o dar kai uzima tiek mazai laiko ir pastangu ji paruost,pasidaro dar skanesnis  biggrin.gif

Man ir labai patiko, kad visai nedaug pastangų reikia jį padaryti, o rezultatas wub.gif
QUOTE(S.N.A.S @ 2011 04 08, 11:30)
o paprastose ne silikoninėse formelėse nieks nebandė naminių sūrelių? g.gif  blush2.gif  4u.gif

Net nežinau, ar išsiimtų iš paprastų formelių g.gif Mačiau maximoje nuolaidos yra silikoninėms keksiukų formelėms biggrin.gif
QUOTE(Srove @ 2011 04 08, 12:08)
Nu fainuolis meduolis wub.gif bet ir sūreliai atrodo doh.gif kaip nuo konvejerio, tobuli wub.gif

Nu jo, dariau 2 normas iš karto, tai vos ne konvejeris biggrin.gif
QUOTE(*Keila* @ 2011 04 08, 13:27)
Sausainiai su nutella
P.s. aš naudojau koldūnams skirtą formelę.

Labai puikiai atrodo thumbup.gif Skaitau ir galvoju, kokie panašūs į koldūnus lotuliukas.gif
Atsakyti
Merginos, gal kuri darėte šį pyragą - "Bezdžionių duona"? Žinau, kad jis turi gautis labai skanus, bet du kartus kepiau ir vis sirupas man nesigauna - kažkoks per tirštas, cukrus net neišsilydo, gal ten sviesto ne 15g, o 150g turi būti?
Gal žinote kitokį sirupo receptą?
Įkelsiu dar ir čia tą receptą:

Tešlai: Puodelis - 240ml.

180ml pieno
120ml cukraus
0,5 arb.š. druskos
100g. sviesto ar margarino
2 pakeliai sausų mielių
80 ml šilto vandens
3 kiaušiniai (kambario temp.)
1440 ml miltų (6 puodeliai po 240ml)

Sirupas:

240 ml cukraus
60 ml rudojo cukraus
60 ml pieno
15 g. sviesto
1 arb.š. cinamono

60 ml cukraus
1/2 arb.š. cinamono

Sudeti piena, cukru, druska ir sviesta i katileli ir kaitinti kol cukrus istirps. Truputi atausinti. Mieles istirpinti siltam vandeni. Tada sumaisyti visus produktus ir minkyti kol tesla nebelips prie ranku. Tesla aptepti riebalais ir padeti siltai kad pakiltu.
Kai tesla pakyla pasidaryti cukraus sirupa. I katileli sudeti 1 puodeli cukraus,rudaji cukru, 1 arb.s. cinamono, piena, sviesta. Uzvirinti, po uzvirimo kaitinti 1 min., nuolat pamaisant. Ausinti 10 min.
Likusi cukru ir cinamona sumaisyti leksteleje.
Pakilusia tesla suplesyti stalo teniso dydzio gabaliukais, padaryti is ju rutuliukus, ir kiekviena rutuliuka apvolioti cukraus ir cinamono misinyje. Paskui juos paprasciausiai sumesti viena ant kito i riebalais patepta, apvalia kekso forma. Apiplti siltu cukraus sirupu, uzdengti ir leisti pakilti (30 min.). Kepti 180 c. orkaiteje 25 min.(gol graziai paruduos). Iskepusi pyraga iskart isversti ant lekstes(krastus atlaisvinus peiliu). Ir aplaistyti formoje likusiu sirupu.

Atsakyti
Bezdzioniu duona gundanciai atrodo,reiks bandyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2011 04 08, 11:25)
Meduolių-bananų tortas smile.gif


O gal galie patikslinti kaip meduolius supjaustyti? Labai smulkiai, ar juostelemis kazkaip ax.gif ryt noriu pabandyti pasidaryti.
Atsakyti
QUOTE(camelija82 @ 2011 04 10, 19:31)
O gal galie patikslinti kaip meduolius supjaustyti? Labai smulkiai, ar juostelemis kazkaip  ax.gif  ryt noriu pabandyti pasidaryti.

Pjausčiau riekutėmis ir dėliojau viena prie kitos, o į tarpelius dėjau sutrupintus meduolius, kad neliktų tuščių tarpelių smile.gif
Sėkmės darant, manau, viskas pavyks 4u.gif
Atsakyti