Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 26 tema

QUOTE(Elena @ 2011 06 28, 14:17)
[color=darkviolet]Kuršėnų vyniotinis

Seniai jau rankos niežtėjo...bet vis abejojau kad man gausis kas nors...gavosi  bigsmile.gif Ne tobulas aišku...bet skonis geras  blush2.gif

Labai labai ačiū Novai už receptą  4u.gif Viską dariau pagal receptą,naudojau paprastą varškę  4u.gif



Esu ir as darius si vyniotini ir ne karta dar darysiu, man jis superinis, niam niam essen.gif thumbup.gif Pertepimas nerealus, toks lengvas ir visai neriebus, nors sviesto dedasi nemazai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 06 28, 14:17)
[color=darkviolet]Kuršėnų vyniotinis

Seniai jau rankos niežtėjo...bet vis abejojau kad man gausis kas nors...gavosi  bigsmile.gif Ne tobulas aišku...bet skonis geras  blush2.gif

Labai labai ačiū Novai už receptą  4u.gif Viską dariau pagal receptą,naudojau paprastą varškę  4u.gif
Recepto šaltinis:  receptas



Nuotraukos is koto verciancios wub.gif Atrodo super!
Atsakyti
QUOTE(Pumpurai @ 2011 06 28, 12:18)
labai simpatiškas pyragas.
noriu paklausti - kokius naudojote obuolius? ar labai saldus pyragas pagal šį receptą?
(mėgstam kiek rūgštesnius obuolius tokiuose kepiniuose; rektų matyt paderinti cukraus kiekį mirksiukas.gif )

Obuolius naudojau ne rūgščius, todėl cukraus kiekis pats tas. Jeigu saldžiai mėgstat, tai tikrai didinkit cukraus kiekį tiek tešloje, tiek kreme, nes pyragas nėra ypač saldus (lyginu su parduotuviniais), bet šiaip tokios proporcijos labai geros, nieko netrūksta. Jeigu mėgstat rūgščiau, dėkit rūgščius obuolius ir šiek tiek daugiau cukraus į kremą. Bus labai gerai mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Keith @ 2011 06 28, 16:41)
Obuolius naudojau ne rūgščius, todėl cukraus kiekis pats tas. Jeigu saldžiai mėgstat, tai tikrai didinkit cukraus kiekį tiek tešloje, tiek kreme, nes pyragas nėra ypač saldus (lyginu su parduotuviniais), bet šiaip tokios proporcijos labai geros, nieko netrūksta. Jeigu mėgstat rūgščiau, dėkit rūgščius obuolius ir šiek tiek daugiau cukraus į kremą. Bus labai gerai  mirksiukas.gif


supratau 4u.gif, vilioja išmėginti, ačiū už receptą!

Atsakyti
Siandien kepiau bandeles biggrin.gif

user posted image

drugeliai biggrin.gif
user posted image

380 g miltu
250 g pieno
30 g sviesto dazniausiai pilu alieju
2v/s cukraus
1a/s druskos
1.5 a/s sausu mieliu
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 06 28, 14:17)
Kuršėnų vyniotinis

Seniai jau rankos niežtėjo...bet vis abejojau kad man gausis kas nors...gavosi  bigsmile.gif Ne tobulas aišku...bet skonis geras  blush2.gif

Labai labai ačiū Novai už receptą  4u.gif Viską dariau pagal receptą,naudojau paprastą varškę  4u.gif
Recepto šaltinis:  receptas


Tešlai:
4 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų

Įdarui:

180 gr. sviesto (pakelis)
180 gr. desertinės arba kreminės varškės (pakelis)
0.5 indelio saldinto kondensuoto pieno

Biskvitas. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki purumo. Sudėti miltus, gerai išmaišyti. Iki standumo išplakti baltymus ir sudėti į trynių masę. Tinkamai išplaktų baltymų paviršius yra lygus, blizgantis, ne porėtas, ir apvertus dubenį baltymai turi laikytis jame, neslysti, nekeisti padėties! Labai atsargiai šaukštu išmaišyti tešlą iki vientisos masės. Tešla turi būti puri, nesukritusi. Pilti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos (manosios išmatavimai 32 x 35 cm), paskirstyti ją tolygiai per visą skardos dydį. Kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 12-15 min. Iškepusį biskvitą iš karto suvynioti ir atvėsinti.

Įdaras. Iki purumo išplakti minkštą sviestą. Plakant po truputį pilti kondensuotą pieną. Galiausiai sudėti varškę ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Išvynioti atvėsusį biskvitą, ant jo užtepti varškės įdarą, ir vėl suvynioti į vyniotinį. Palaikyti šaldytuve apie 2 val. Apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!

[I]P.S. jei naudosite paprastą varškę - ją reikia pertrinti per smulkų sietelį, kad neliktų grūdelių. 
[/I]
user posted image

user posted image




Va sita vyniotini ir as esu nuziurejus! Ar sunku padaryti? Galvojau kada isbandysiu kai laiko pasitaikys daugiau wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajone_25 @ 2011 06 29, 10:16)
Va sita vyniotini ir as esu nuziurejus! Ar sunku padaryti? Galvojau kada isbandysiu kai laiko pasitaikys daugiau  wub.gif



Tikrai nesunku....ir padaromas greitai...tik vienas minusas...laukimas kol sustings šaldytuve lotuliukas.gif Ai..dar ir antras minusas yra...labai jau greitai suvalgomas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajone_25 @ 2011 06 29, 09:16)
Va sita vyniotini ir as esu nuziurejus! Ar sunku padaryti? Galvojau kada isbandysiu kai laiko pasitaikys daugiau  wub.gif

nesunku visai ir be to jau laaabai skanus , wub.gif as ji dariusi jau ne viena syki . mirksiukas.gif
tik niekad nebandziau su paprasta varse ,visa laik dedavau desertinia g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo azalija170: 29 birželio 2011 - 10:05
QUOTE(Elena @ 2011 06 29, 10:33)
Tikrai nesunku....ir padaromas greitai...tik vienas minusas...laukimas kol sustings šaldytuve  lotuliukas.gif Ai..dar ir antras minusas yra...labai jau greitai suvalgomas  biggrin.gif


reikes pabandyti,kazkaip dariau vyniotini,neprisimenu tik recepto,bet neisejo man susukti,issikepe tas blynas,pradejau sukti ir neisejo susukti. blush2.gif doh.gif verysad.gif

O cia karsta ka tik iskepta reikia suvynioti biskvita? O paskui jau atvynioti ir deti idara? Neplso?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alacka: 29 birželio 2011 - 10:53
Aš pasidalinsiu baklavos receptu. Gal kas susigundys pasaldint gyvenimą. Baisia pasaldint....
Vis dar turiu, nepribaigiama.... biggrin.gif

user posted image

Reikės:

Puodelis - 200 ml

Phyllo tešlos (aš sunaudojau apie 500 g iš vis)
500 g riešutų (naudojau mišinį)
1 puodelio skysto medaus
1 puodelo cukraus (dėjau kiek mažiau, kitu kartu dėčiau iš vis dar mažiau, manau puikiai sirupas pavyktų ir taip)
3/4 puodelio vandens
1 v.š. citrinos sulčių (recepte buvo ir citrinos žievelė, nedėjau)
2 pagaliukai cinamono
0,5 a.š. malto kardamono
0,5 a.š. maltų gvazdikėlių (vietoj jų dėjau spekuloos prieskonių, kur yra jau malti gvazd.)
1,5 a.š. malto cinamono (jo reiks riešutams)
žiupsnelis druskos (riešutams)
220 g sviesto (gali užtekt ir mažiau)

Mano tešla buvo nešaldyta, tad ją išėmus iš pakuotės tiesiog patiesiau ant stalo, apipjausčiau pagal skardą (realiai tereikėjo pjaut visus didelius lakštus per pusę, ir šiek tiek per plotį, pjaunasi labai lengvai su aštriu peiliu), likusią tešlą susukau atgal į popierių ir į šaldytuvą.
Kadangi prisiskaičiau, kad tešla greitai džiūna, todėl ją reikia uždengti su drėgnu rankšluostuku. Nežinau, ar priklauso nuo tešlos, o gal iš šaldytos, kai atšyla, ji džiūna greičiau, man nedžiuvo, todėl paskiau ir nebedengiau.

Tada pasiruošiame sirupą, ir paliekam jį atvėsti, kol ruošiama baklava.
Į nedidelį puodelį pilti vandenį, cukru, medų, citrinos sultis, dėti cinamono lazdeles, maltus gvazdikėlius bei kardamoną. Viską gerai išmaišyti ir palikti užvirti, kai užvirs, ir jau cukrus bus ištirpęs, sumažinti ugnį ir leisti pavirti dar apie 10 min, kol sirupas kiek sutirštės. Išjungti, išimti cinamono lazdeles ir leisti atvėsti.

Riešutus susismulkinti kombaine, ar su blenderiu. Suberti į indą, berti žiupsnelį druskos bei cinamoną ir viską permaišyti. Neturi būti visiškai miltai, man visai patiko pakramtyti didesnius gabaliukus riešutų.

Atskirame puodelyje ištirpinam sviestą ir pasiruošiam teptuką, su kuriuo ištepsim lakštus.
Skardą aukštesniais kraštais ištepti sviestu ir pradėti sluoksniuoti lakštus.
Pirmiausiai sudėti 7 lakštus kiekvieną (arba dabar sužinojau, kad ir nebūtinai kiekvieną) patepant sviestu.

Tada beriam riešutų, aš bėriau nemažai, kad padengtų visą lakštą.

Ir vėl sluoksniuoti 7 lakštus tešlos, patepant sviestu. Taip susluoksniuot, kol baigsis lakstai, paskutiniai 7 (man gavos 6), turi būt tešlos. Riešutų išėjo 3 sluoksniai.
Tada aštriu peiliu susipjausti visą baklavą (bijojau, kad nepažeisčiau dugno, nes skarda ne molinė, bet palengva, kitų iki galo net nepjoviau, iškepę gerai atsipjovė).

Orkaitę įkaitnam 175 laipsnių temp. ir dedam baklavą. Po maždaug 20 min kepimo jau reikia stebėti, nes greit pradeda ruduot. Man iš vis kepė 30 min, iki 40 min. nebelaikiau, nes jau būtų parudavus per daug.

Paliekam skardoj atvėsti, ir tada apipilam visą jau paruoštu sirupu. Dar paliekam kelias valandas susigerti viskam, ir tada jau užsimerkiam prieš kalorijas, pasidarom nesaldžios arbatos, ir ... mėgaujamės ♥

user posted image

kad nebekelt visų foto čia dar kelios papildomos http://belgija.blogs...as-baklava.html ir šaltinis iš kur.
Atsakyti
Atrodo nuostabiai wub.gif Rytietiškas saldumynas:skanu,saldu ir kaloringa mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(egesichora @ 2011 06 29, 12:01)
Atrodo nuostabiai  wub.gif Rytietiškas saldumynas:skanu,saldu ir kaloringa  mirksiukas.gif

tai jau taip.. bet iš kitos pusės pagalvojus, numažinus gerokai cukraus kiekį, vien medus, tai turbūt tų kalorijų labai panašiai kaip gero torto su grietinėlės pertepimais. nes čia tešla tai plonyčiai lapeliai.. na tiesa, riešutų nemažai.. bet ir nesuvalgai didelio gabalo ant kart..
Atsakyti