Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 26 tema

QUOTE(Alacka @ 2011 06 29, 10:49)
reikes pabandyti,kazkaip dariau vyniotini,neprisimenu tik recepto,bet neisejo man susukti,issikepe tas blynas,pradejau sukti ir neisejo susukti.  blush2.gif  doh.gif  verysad.gif

O cia karsta ka tik iskepta reikia suvynioti biskvita? O paskui jau atvynioti ir deti idara? Neplso?

as tai karsta susuku i ranksluosti,kai atvesta atvynioju dedu idara ir vel susuku mirksiukas.gif ,jai darysi pagal recepta tikrai neplys mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(azalija170 @ 2011 06 29, 18:19)
as tai karsta susuku i ranksluosti,kai atvesta atvynioju dedu idara ir vel susuku mirksiukas.gif ,jai darysi pagal recepta tikrai neplys mirksiukas.gif


bandysiu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Alacka @ 2011 06 29, 18:59)
bandysiu.  ax.gif

Svarbiausia neperkepti, tada jis lankstesnis ir minkstesnis buna ax.gif
Atsakyti
grange, nu fantastiškai bperotiškai maloniai akiai atrodo tavo baklava. Nors ir saldu ,bet suvalgyčiau. O daba tik.....akutėmis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 06 29, 10:33)
Tikrai nesunku....ir padaromas greitai...tik vienas minusas...laukimas kol sustings šaldytuve  lotuliukas.gif Ai..dar ir antras minusas yra...labai jau greitai suvalgomas  biggrin.gif


o be mikserio imanoma viska rankomis suplakti? Man atrodo sviesta suplakti rankomis butu ypatingai sunku (o baltymus as rankomis suplaku... tiesiog virtuveje nera vietos tokiai "technikai")
Atsakyti
QUOTE(Lynete @ 2011 06 30, 00:35)
o be mikserio imanoma viska rankomis suplakti? Man atrodo sviesta suplakti rankomis butu ypatingai sunku (o baltymus as rankomis suplaku... tiesiog virtuveje nera vietos tokiai "technikai")



Na niekada nebandžiau rankomis...neįsivaizduoju be mikserio virtuvės blush2.gif
Bet manau kad kremą tikrai galima ir rankomis ax.gif
Atsakyti
Šokoladinis pyragas su cukinija

user posted image

Reikės:

puodelis - 200 ml

113 g. sviesto
0,5 puodelio nekvapaus aliejaus
1 nepilnas puodelis cukraus (orig. recepte buvo ir daugiau, bet sumažinau gerokai ir tai saldu buvo)
1 a.š. vanilės esencijos
1 a.š. sodos
0.5 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
2 dideli kiaušiniai
0,5 puodelio grietinės arba natūr. jogurto
2,5 puodelio miltų
3/4 puodelio karčios kakavos
keli maži gabaliukai tamsaus šokolado
1 a.š. tirpios kavos granulių
1,5 cukinijos


Dideliame inde sumaišyti minkštą sviestą, aliejų, cukrų, vaninilinį cukrų, sodą, kepimo miltelius ir druską. Įmušti kiaušinius ir gerai viską išplakti.
Įmaišyti grietinę arba jogurtą, ir suberti persijotus miltus.
Kakavą sumaišyti su kava, ir įmaišyti į masę.
Galiausiai nulupti cukiniją, sutarkuoti ir įmaišyti į masę (jei atsiranda per daug skysčio, nusausinti su pop. rankšluosčiu).
Aš cukiniją tarkavau per burokinę tarką. Jos nelabai ir jaučias, tačiau kai kur matos, todėl kitu kartu tarkuočiau per smulkią tarką, tiesiog nepagalvojau.
Nebūtina, bet galima įpjaustyti kelis nedidelius gabaliukus šokolado, arba įberti šokoladinių lašelių.
Viską gerai išmaišyti, ir supilti į vos riebalais pateptą skardą.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 35-45 minutes, kol nebesivelia pagaliukas pabandžius.
Iškepus iš kart išimti, atvėsinti ir skanaus!
Uždengus išstovėjo nepakitęs 4 dienas, daugiau nebeliko biggrin.gif
Iš ties šokoladinis, drėgnas pyragas. Nežinant, cukinijų tikrai nesijaučia, tačiau jei tarkuojama stambesne tarka jos kai kur matos (kas nežinojo, galvojo, kad obuoliai smile.gif).

user posted image


daugiau čia
http://belgija.blogs...u-cukinija.html
Atsakyti
QUOTE(Alacka @ 2011 06 28, 21:55)
Siandien kepiau bandeles  biggrin.gif


gal galite papasakoti, kaip susukote taip gražiai?









Papildyta:
QUOTE(Elena @ 2011 06 29, 09:33)
Tikrai nesunku....ir padaromas greitai...tik vienas minusas...laukimas kol sustings šaldytuve  lotuliukas.gif Ai..dar ir antras minusas yra...labai jau greitai suvalgomas  biggrin.gif


o neturi to minuso, kuris ant talijos vyniojasi? lotuliukas.gif


Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 06 28, 13:17)
[color=darkviolet]Kuršėnų vyniotinis

Seniai jau rankos niežtėjo...bet vis abejojau kad man gausis kas nors...gavosi  bigsmile.gif Ne tobulas aišku...bet skonis geras  blush2.gif

Labai labai ačiū Novai už receptą  4u.gif Viską dariau pagal receptą,naudojau paprastą varškę  4u.gif
Recepto šaltinis:  receptas

Recepta sukuriau ir i "apyvarta" paleidau as,bet kazkodel laurai atitenka Novai. g.gif g.gif g.gif blush2.gif
http://www.supermama...;#entry21239217
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GITANA.B: 30 birželio 2011 - 21:05
QUOTE(GITANA.B @ 2011 06 30, 21:03)
Recepta sukuriau ir i "apyvarta" paleidau as,bet kazkodel laurai atitenka Novai. g.gif  g.gif  g.gif  blush2.gif
http://www.supermama...;#entry21239217

Pas novą bloge recepto šaltinis nurodyta sm nuorodą į tavo receptą.
niekas nepažeidžia taisyklių, jei kažkas atrado receptą pas novą bloge, tai ir duoda nuorodą į jį, o ten jau ieškoma iš kur atėjo dar originalas...
Atsakyti
Mamytes jus saunuoles as vien jau per jus ismoksiu pyragus kepti, anksciau niekaip nesisekdavo skaniai iskepti mieliniu bandeliu, o dabar radau pas jus receptuka tai iskepu nuostabias jau kelis kartus kepiau ir puikios gavosi (neskaitant to karto kai sirgau ir pamirsau pakildint lotuliukas.gif ). Siandien kepiau sokoladini pyraga su cukinija tik kepiau paprastoj skardoj be skyles tai virsus apkepe o vidus skystas buvo sumazinau ugnele virsu nupjausciau iskepe visas bet gavosi parodija doh.gif bet uztat skanus ir slapias kokio anksciau nepavykdavo iskepti. Tiesa dar anksciau kepiau sluoksniuotus pyragelius paskui pasidariau napaleono krema pertepiau gavosi kuo puikiausias napaleonas. Dar bandysiu kursenu vyniotini kepti. Auga mano mazyliukas tai mokinuosi pyragus ir tortus kepti vis geriau savo kepti negu pirktiniai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinkag @ 2011 07 01, 14:06)
Siandien kepiau sokoladini pyraga su cukinija tik kepiau paprastoj skardoj be skyles tai virsus apkepe o vidus skystas buvo sumazinau ugnele virsu nupjausciau iskepe visas bet gavosi parodija  doh.gif  bet uztat skanus ir slapias kokio anksciau nepavykdavo iskepti.

tai vat už tat aš dariau su skyle, nes kai pamačiau kiek tešlos, tai ir pabijojau, kad gali neiškept. nebent dėt į didesnę skardą, kad nebūtų toks aukštas.
Atsakyti