Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 4 dalis

man pavarde graziau kai su -e nes iene but visiskai nenoriu,o ir tai noriu trumpos pavadesnes manoji ir taip ilga,tad berasant ir uzmigt galima biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurore_ @ 2009 06 24, 17:51)
Beje, cia tesiant ta sena tema, kuria jau visa perskaiciau...Kokia jusu nuomone apie tai, jog giminej pasirinkusi vyro pavarde busiu antra tokia pati, t. y. turinti ir varda ir pavarde su -iene kaip kitos moters ?smile.gif

Na, tokios pačios tikrai nesirinkčiau. Pasilikčiau savo, o blogiausiu atveju - su -ė.
Atsakyti
Sveikos mergaites,
man iskilo tokia dilema. Zadame tuoktis su vyru. Tik didele beda su pavarde, nes noreciau paimti vyro pilna pavarde. Zadame tuoktis ne lietuvoje, tai gal kas zinote kur galima butu tuoktis, kad pasiimti identiska vyo pavarde? Man netinka nei -ė nei -ienė. Neklauskit kodel, bet taip reikia, nes mergautines irgi nebenoriu.
Gal kas ka zino placiau?
Atsakyti
QUOTE(coliukė @ 2011 08 13, 23:59)
Sveikos mergaites,
man iskilo tokia dilema. Zadame tuoktis su vyru. Tik didele beda su pavarde, nes noreciau paimti vyro pilna pavarde. Zadame tuoktis ne lietuvoje, tai gal kas zinote kur galima butu tuoktis, kad pasiimti identiska vyo pavarde? Man netinka nei -ė nei -ienė. Neklauskit kodel, bet taip reikia, nes mergautines irgi nebenoriu.
Gal kas ka zino placiau?

Jei jus Lietuvos Respublikos piliete, galite tuoktis nors ir Zimbabveje, vis tiek pavarde jums suteiks arba su galune -e, arba su -iene.
Cia daug buvo tas aptarineta, galejot pasiskaityti smile.gif
Atsakyti
as kalbu apie tradicija ir patriotiskuma, kuriu sioje kartoje visiskai nelike doh.gif tai gal bent tradicines ir unikalias pavardes be darkymu issaugokime????

senoves baltu kulturoje vyravo matriarchatas, pagonybe buvo musu proteviu religija, o balsavimo teises lietuvos moterims suteikta tik po pirmo pasaulinio. o jus nesimeldziate perkunui, i rinkimus einate. visai proteviu tradiciju negerbiate. ir dar lietuve. feee.
Atsakyti
QUOTE(Kosmonautė @ 2011 08 17, 15:13)
as kalbu apie tradicija ir patriotiskuma, kuriu sioje kartoje visiskai nelike  doh.gif tai gal bent tradicines ir unikalias pavardes be darkymu issaugokime???? 

senoves baltu kulturoje vyravo matriarchatas, pagonybe buvo musu proteviu religija, o balsavimo teises lietuvos moterims suteikta tik po pirmo pasaulinio. o jus nesimeldziate perkunui, i rinkimus einate. visai proteviu tradiciju negerbiate. ir dar lietuve. feee.

kazka cia nusikukavote lotuliukas.gif kur as minejau baltus ar kokius akmens amziaus pradmenis???? Ar jie turejo tokias pavardes?????? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(INirJAN @ 2011 08 17, 15:16)
kazka cia nusikukavote  lotuliukas.gif kur as minejau baltus ar kokius akmens amziaus pradmenis???? Ar jie turejo tokias pavardes??????  doh.gif

čia tęsiu diskuciją apie protėvių tradicijas ir poreikį jas keisti.
Atsakyti
Sveiko mamytes,

Turiu as toki klausimeli, jeigu vyro pavarde Gintaras ar butu galima tapti Gintara? Na tiesiog su -a? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aimana @ 2011 08 21, 17:22)
Sveiko mamytes,

Turiu as toki klausimeli, jeigu vyro pavarde Gintaras ar butu galima tapti Gintara? Na tiesiog su -a?  4u.gif

gali buti Gintarienė arba Gintarė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2011 08 22, 08:14)
gali buti Gintarienė arba Gintarė smile.gif

Ačiū, na gaila... verysad.gif
Atsakyti
o mano vyras -as tai as tapau -a 4u.gif
ir turiu rusiska pavarde prie vardo lygtais tinka
Atsakyti
QUOTE(olinka @ 2011 08 22, 10:15)
o mano vyras -as tai as tapau -a 4u.gif
ir turiu rusiska pavarde prie vardo lygtais tinka