Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 4 dalis

o kodel yra nusiteikusiu pries galune -ė?
Atsakyti
QUOTE(Echmėja @ 2011 08 22, 14:26)

Man tai asmeniskai sitas naujodaras 1% is visu girdetu pasirenkamas taip, kad tikrai tiktu. Vakar girdejau - Kalniete. Nu graziai skamba, nieko nesakau. Bet visos ZVonkes, Bledes ir t.t. doh.gif Tragedija doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Echmėja @ 2011 08 22, 15:26)

Aš nenusiteikusi visai, sakyčiau jei tik tinka tai prašau biggrin.gif amno atveju negražiai skamba wink.gif
Atsakyti
as neesu pries tas -e, bet jei normali pavarde nebutina kraipyt, trumpint. Pavyzdziui, mano pazistama turi trumpa varda ir graziai skambancia trumpa pavarde su -e ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2011 08 22, 15:32)
Man tai asmeniskai sitas naujodaras 1% is visu girdetu pasirenkamas taip, kad tikrai tiktu. Vakar girdejau - Kalniete. Nu graziai skamba, nieko nesakau. Bet visos ZVonkes, Bledes ir t.t.  doh.gif  Tragedija  doh.gif

vat pasisakysiu ir aš biggrin.gif Iš tikro nė velnio ta galūnė nėra naujadaras. Kadaise (na čia maždaug dar kokiais viduramžiais ar pan. - ta prasme ne XXa kokiam) moterys irgi buvo vadinamos pagal vyro vardą būtent su galūne -ė, o ne -ienė. pvz jei vyras buvo "lokys" tai sakydavo "lokė" o ne lokienė. Juo labiau, jei tai būtų naujadaras juk Lietuvių kalboje nebūtų tiek žodžių su galūne -ė (pvz.: katė, lapė na ir t.t.).

p.s.: pati pasirinkau -ė, nes pavardė ir sudėtinga ir ilga, tai dar su tuo -ienė išvis prapultis būtų lotuliukas.gif Nors iš pradžių svarsčiau "-ienė", bet kai kelis kartus iš kitų lūpų (ne iš draugų, o iš paslaugų tiekėjų) - tai būsima "*****-ė?" - tai taip gražiai nuskambėjo man bigsmile.gif kad taip ir likau -ė tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(pasisiutus @ 2011 09 04, 00:55)

Svarbu paciai kad patiktu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Angeliocikas @ 2011 09 04, 14:47)
Svarbu paciai kad patiktu thumbup.gif

vat aš irgi taip manau 4u.gif svarbiausia kad pats žmogus gerai jaustųsi su pasirinkta pavarde o ne dėl kokių tai įsitikinimų ar "madų" smile.gif Nors mano atveju tai kad ir kokia graži ji yra, bet kai tenka kas kart pakartot minimum tris kartus lotuliukas.gif tai gali ir įgrysti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Nes kai pasakau pirmą kart būna "kokia, kokia?" antrą kart kai pasakau sako "dar kartelį pakartok, įdomi labai" lotuliukas.gif ai, dar teko išgirst "o tai gal vyras užsienietis" blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Niekada neisivaizdavau, kad pavardes keitimas tiek diskusiju gali sukelti smile.gif Visada norejau buti -iene (kazkaip rimciau skamba), bet tikrai buna, kai netinka -iene... tada visai kas kita ir -e. Bet mano gyvenime nutiko taip, kad teks imti busimo vyro pavarde, kuri baigiasi -o, vadinasi ir maniske tokia bus... Bet yra kaip yra ir del to dziaugiuosi smile.gif Dar turejau minti pasiikti mergautine pavarde per bruksneli, bet kai suzinojau, kad visur visur reikes abi ir rasytai, tai nu neeeee... Isivaizduoju kiek daug nepatogumu sukletu toks rasymas... is karto atsisakiau tokios minties... Patarciau ir kitom pagalvot, kurios noretu pasiimti abi pavardes... ir pagalvot ne kaip bus menesis du po vestuviu, bet ir po 5 metu? Ar vis dar nesukels nepatogumu abieju pavardziu rasymas?
Atsakyti
QUOTE(jurbut @ 2011 09 11, 17:56)
Dar turejau minti pasiikti mergautine pavarde per bruksneli, bet kai suzinojau, kad visur visur reikes abi ir rasytai, tai nu neeeee... Isivaizduoju kiek daug nepatogumu

jokių nepatogumų, tikrai wink.gif

kas įdomiausia, kad apie nepatogumus kalba tik tos, kurios neturi dvigubos pavardės. kurios turi, toms jokių nepatogumų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monmorensi @ 2011 09 11, 19:48)
jokių nepatogumų, tikrai wink.gif

kas įdomiausia, kad apie nepatogumus kalba tik tos, kurios neturi dvigubos pavardės. kurios turi, toms jokių nepatogumų  biggrin.gif

Cia gal nuo "tinginystes lygio" priklauso smile.gif nes mane tingumas apima jau vien nuo minties, kad reiktu abi rasyt... laukiu nesulaukiu dienos, kai paimsiu vyro pavarde, kuri yra trumpesne uz manaja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurbut @ 2011 09 11, 19:56)
Cia gal nuo "tinginystes lygio" priklauso smile.gif nes mane tingumas apima jau vien nuo minties, kad reiktu abi rasyt... laukiu nesulaukiu dienos, kai paimsiu vyro pavarde, kuri yra trumpesne uz manaja smile.gif

Man tas pats. Mano ir vardas, ir pavardė ilgi, tai jeigu dar vyro pavardė prisidėtų doh.gif Būsiu -ienė wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iceland: 12 rugsėjo 2011 - 07:47
QUOTE(jurbut @ 2011 09 11, 19:56)

o kur jau jūs tiek rašot tą savo pavardę? smile.gif darbe turiu antspauduką, tai ranka gal kartą per savaitę ar rečiau reikia parašyt smile.gif
Atsakyti