Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas II tema

Ech.Rodos tas mano pėdos skausmas nebuvo toks nekaltas...sad.gif greičiausiai uždegimas ten,nes jau primint negaliu net ta pėda,tik kulnu.O teks kentėti,nes pas ortopedą tik pirmadienį popiet.Pėda patinus,kaista vis,skauda ir girgžda doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2011 07 02, 14:53)
Kur bėrimas?Kokius tyrimus darė?Čia be bendro kraujo,CRB ir ENG būtinai reiktų padaryt ANA,Anti-CCP,Anti-DNR,ANCA.

BERIMAS ANT KOJU IR RANKU DAUGIAUSIAI(ANT VEIDO BEVEIK NERA) KAIP SKAUSMAI BUVO UZEJA ZIEMA, PIRMA KARTA, TAI GULINT ZVERYNE DAUG TYRIMU DARE, BET NIEKAS MENES SU JAIS ESUPAZINDINO... g.gif
Atsakyti
QUOTE(ignulka @ 2011 07 02, 12:04)
As metotreksata kazkur kaip metai laiko geriu, taciau nieko nepadeda jis man. Mane gelbsti celebreksas, bet turiu gerti ryte ir vakare. Viena karta neisgeriu jau ir blogai. Taip ir paliko diagnoze RA, kad vaistai butu kompensuojami.
Papildyta:

as ir taip pat geriau sulfasalazina, medroli. Apie arava nesu girdejus, o jis skausma numalsina?

nu yr ir arava ji bent tbs nesukelis. tiesiogiai skausmo ji nemalšina, kaip ir sulfazaminas. jie abu tvarkopačialigą. ko pasekoje skausmas mažėja..
QUOTE(Tylingoto @ 2011 07 02, 14:56)

seikos smile.gif man ziema reimotologe diegnozavo reaktyveje artropatija... ne bet as nelabai sutinku su sia diagnoze... kiek man zinoma (PRASAU, PATAISYKIT JEI KLYSTU) artritui ar riaumatui (ir giminingoms ligoms) nera budingi odos berimai, kurie isryskeja tik antroje dienos puseje...
prasau padekit, ar mano aprasyta situacija atitinka tai, ka jauciat ir jus?
Papildyta:
pamirsau paklausti, ar muns priklauso kikia nors nedarbingumo grupe? nes vel pasikartojus skausmams man tikrai neramu del mano ateities... man dar tik 25 metai ir del dabartines savo bukles as tikrai pergyvenu...

- nu nesuprantu kodėl jus artritą ir reumata tapatinat. juk tai 2 skirtingos ligos.
Artritas – tai uždegiminė, sutrikusios medžiagų apykaitos arba degeneracinė liga, pažeidžianti sąnarius. Kai kurios jo formos didelių pakitimų nesukelia ir normaliai gyventi netrukdo, o kai kurios taip sutrikdo judėjimo funkciją, kad ligonis be kitų pagalbos negali rankose išlaikyti net šaukšto.

reumatas-Persirgus angina ar kita streptokoko sukelta liga, organizmas prieš bakteriją pradeda gaminti specialias ją žudančias medžiagas (antikūnus). Tačiau dėl tam tikrų paveldėtų žmogaus genetinių ypatybių, šios medžiagos pradeda žaloti ne tik bakteriją, bet ir paties žmogaus audinius (širdies raumenį ir vožtuvus, sąnarius, poodį, odą, smegenis), sukeldamas šių organų uždegimą ir pažeidimą. Tai vadinama imuninėmis alerginėmis reakcijomis. Reumatas pažeidžia širdies vožtuvus ir sukelia širdies ydas!
....
tai vavaikystėj sirgau širdies ir sanarių reumatu. liga prasidėjo po nuolatiniu anginų. pirmiausia pradęėjo skaudėt kelienuskai ilgaiupatupėdavau, paskui staigasuskaudo kojas. jaunepamenukurtikslia, bet paeit negalėjau, kibira prie lovos pamenu. bettada mama susiskambino su daktare irtaleipėikišt kojas i karštagarstyču ir druskos vonia. kojas atleido i poliklinika nuėjau pati, o daugaiu vaiksčiot manneleido. ilgiasirgau, bet daugiau jokiu nesamoniu su sanariaisenbuvo. tik karta yrabuvekadpaėbrė bettik apiekelienus ir čiurnas. buvaugudoma iki 46 paskui sekamairpaskui pasveikau.
o artritas užpuolė tai sanariaitino, temperaturakilo...sanariaistingo. kiek pamenureumatataiskaudėjo labai galsustingeirbuvo betvienodai.bettadakarštavoniairpraėjo, artrito sustingimo atip nišvarysi.
QUOTE(Tylingoto @ 2011 07 02, 23:31)
BERIMAS ANT KOJU IR RANKU DAUGIAUSIAI(ANT VEIDO BEVEIK NERA) KAIP SKAUSMAI BUVO UZEJA ZIEMA, PIRMA KARTA, TAI GULINT ZVERYNE DAUG TYRIMU DARE, BET NIEKAS MENES SU JAIS ESUPAZINDINO... g.gif

o dėl tyrimu tai ko neklausiat. kai pakalusi visada pasaklo. antraišraša gaunat iš ligoninės. kai sergi tokiom ligom šeip reik viska kopijuotis sau , neskartais adktarai pameta.
Atsakyti
QUOTE(Tylingoto @ 2011 07 02, 22:31)

Mhm...galima būtų įtart vilkligę,bet pagrindinis bėrimas ant veido būna... g.gif
Atsakyti
sveikos merginos,
man CRB 172, nusedimas 64, tem kyla ir kai kada pati krenta,
viena karta kylo iki 39,
pries temp kilima , skauda sanarius,
skauda simetriskai, ciurnos, kelienu, rieso,
viskas prasidejo nuo labai dideliu antibiotiku dozes, nezinau kaip tai sussije, bet juos vartojant kaip tik ir uzkilo temp,
sanariai nepatine,
patarkit,
nors pirmadieni einu pas kita gyd, su kita problema....
aciu merginos,
sveikatytes jums
Atsakyti
maskatuk kiek laiko geri vaistus.

Matai tas rb mano tai pradžioj daug prastesnis buvo ir geryn nėjo net 7 mėn...paskui po biški pradėjo gerėti ir per 4 mėn pasitaisė iki normos.

Tu nepanikuok, gerk vaistus, gerk nuskausminanmus,kad nenupuštum.... ir organizmas paelngva suisitvarkys. Orai dabar geri, šilti, juk mums žymiai lengviau.
Žinai gi mūsų liga pagydoma, ir remisijops sulauksi, bet to sveikimo ilgokai palaukt reik...čia ne peršalimas.

Žinai tavo pasakymas,kad temperatūra sukilo geriant antibiotikus, man reikštų, kad tau gal kokia stipri infekcija buvo, nes kitaip nebūtų antiobiotikų skyrę... o tai reikštų labai gera variantą...tau išeina būtų infekcinis artritas. o jis žymiai lengviau pasigydo nei ra.

o nuo ko ten tuos antibiotikus gėrei.
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2011 07 10, 20:50)

Matai tas rb mano tai pradžioj daug prastesnis buvo ir geryn nėjo net 7 mėn...paskui po biški pradėjo gerėti ir per 4 mėn pasitaisė iki normos.

Tu nepanikuok, gerk vaistus, gerk nuskausminanmus,kad nenupuštum.... ir organizmas paelngva suisitvarkys. Orai dabar geri, šilti, juk mums žymiai lengviau.
Žinai gi mūsų liga pagydoma, ir remisijops sulauksi, bet to sveikimo ilgokai palaukt reik...čia ne peršalimas.

Žinai tavo pasakymas,kad temperatūra sukilo geriant antibiotikus, man reikštų, kad tau gal kokia stipri infekcija buvo, nes kitaip nebūtų antiobiotikų skyrę... o tai reikštų labai gera variantą...tau išeina būtų infekcinis artritas. o jis žymiai lengviau pasigydo nei ra.

sveika, matai, man nera nustatyta nei viena is reumatiniu ligu, va kas keista,
sergu kita autoiminine liga ir geriu metatraksata ir kada papuoliau su pleuritu i ligonine, nutrauke gydyma, beje man prie kitos ligos buvo paskirtas metatraksatas, kuri labai blogai toleravau ir antibiotiku fone pakylo temp ir sureagavo sanariai,
jie netinsta, tik juos jauciu, o kada kyla temp, atrodo, kad truputi degtu....
seimos gyd. nezino ka daryti......
va tokie dalykai....
ir dar, ar buna jums labai silpna, atrodo, kad rankai pakelti reik jegu?
Papildyta:
QUOTE(rimulėėė @ 2011 07 10, 20:50)

leido i vena 4 k paroje plataus veikimo antibus, stiprus, suregavo inkstai, slapinausi iki 8 k per diena, buvo baltymo slapime 1 balas,
po 4 d pakartojo slapima-tyrimas geras
metatraksata geriu nuo vasario men....
Atsakyti
metrodeksata geria priedaugelio ligu, kuriu kilmė autoimuninė.
na supratautau buvo stiprus plaučiu uždegimas, ko pasekojepilnai irartrita pasigavai.

silpnumas kol tyrimai buvo blogi, buvo. praktiškai jėgų nebuvo...beveik niekam. o apie skausmą nekalbu.

o kodėl tave gydo šeimos adktarė o nesiunčia pas reumatologa, imunologaar dar koki ten biesą,

šeip bent lietuvoj jei jau tokei tyrimai, tai šeimos daktarė nekompetetinga . jai tik pliauritus ir gydit. o kitam kiti specelistai.

nes palei tyrimus ir simtomus tau artritas tik neaišku koks.... o jsi pilnai gali dasidėt ir prie tavo turimos ligos, tik ten turi laiko praeit, kad liga patvirtint ar ne
Atsakyti
Sveikutes, kaip vasarele eina? Man tfu tfu tfu viskas gerai.aisku nesportuoju, kruvio rankom ner, tai ir neskauda:) plius kaaaarstis-man kaifas is viso! Bet va mano mamytei…atostogavom prie juros, tai ja isbere nuo saules, matyt sureagavo su vaistais kazkokiais… Kita beda - ji pastoviai geria prednezolona, nuo ko jai pumejo mirgena – kas antra diena priepuoliai verysad.gif verysad.gif jei negeria jo – negali paeit, skuda, slubuoja, kelio negali sulenkt…negalejau ziuret kaip ji kankinasi verysad.gif
Sunkus atvejis, kai mirgena – nedarbingas puse dienos, ar net visa. O jei negeri tu vaistu – aplamai paeit negali…
Papildyta:
QUOTE(maskatukas @ 2011 07 10, 21:18)

ir dar, ar buna jums labai silpna, atrodo, kad rankai pakelti reik jegu?

buna. ir buna kad tu jegu ner. tada atrodo rankos tokios sunkios, trukdo tau jos ir nieko negali su tuo padaryt..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taša: 18 liepos 2011 - 12:03
labukas merginos 4u.gif 4u.gif 4u.gif
jo vasara liuks.

taša gaila aišku, kad mamai tavo tokia reakcija, bet gal pakeist kuom ta prednezalona gali.
mano brolis ji geria, tai tik tinsta irrrt iek. aš geriau megroli, kažkur skaičiau,kad tas pats... nu amn nuo to medrolio irgi svoris auga. dabar net juokinga taip. pats svoris tai nekinta, ebt pučiuosi...pilvas kaip barobonas. jau; Košmaras. Bet šiandien vaina daktariukė nuramino, tipo jei baigei medroli gert, tai gal apsilewis biški viskas.
Tai parėjau patenkinta...nu dar pasikūdinsiu... o tai pabodo jau tas pilvas.
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2011 07 18, 14:09)
labukas merginos 4u.gif  4u.gif  4u.gif
jo vasara liuks.

taša gaila aišku, kad mamai tavo tokia reakcija, bet gal pakeist kuom ta prednezalona gali.
mano brolis ji geria, tai tik tinsta irrrt iek.  aš geriau megroli, kažkur skaičiau,kad tas pats... nu amn nuo to medrolio irgi svoris auga. dabar net juokinga taip. pats svoris tai nekinta, ebt pučiuosi...pilvas kaip barobonas. jau; Košmaras. Bet šiandien vaina daktariukė nuramino, tipo jei baigei medroli gert, tai gal apsilewis biški viskas.
Tai parėjau patenkinta...nu dar pasikūdinsiu... o tai pabodo jau tas pilvas.

avo , mamytei irgi pilva atsirado. siaip ji smulki ir tikrai nestoreja..

ech...kad tik viskas butu gerai mums/jums... taip norisi tiket.. 4u.gif
Atsakyti
nu man irgi piktumas ant to pilvo. pas endokrinologe prieš mėnesi buvau tai ta ir sako... na ir išsipūtei. labai liūdnan es šeip tai kitur nelabai dedasi, gal gramas koks, o ant pilvo doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti