Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas II tema

Sveikos 4u.gif
Aš tai gyvenu vasaros ritmu biggrin.gif pas gydytojus vapšė nevaikščiosiu mėnesį,nes neurologas atostogų išėjo ir man liepė tik 24d.rugpjūčio ateit,pas reumatologę iki rugsėjo laisvų vietų nėra,nes man rods rugpjūtį ji atostogaus,kitas neurologas,pas kurį man lyg ir reiktų nueiti grįš tik rugsėjo gale biggrin.gif Žodžiu,visi išsibėgiojo nuo manęs.Gydymo jokio naujo nepaskyrė,bet neurologas sakė vėl po atostogų pasikalbės su mano reumatologe,kad pradėtų mane normaliai gydyti (po jo pokalbių,man gėda pas ją rodytis bus blush2.gif ) Bet šiaip sakė prednizolonas pirmu numeriu bus.. verysad.gif verysad.gif Aš ir taip prie pilnesnių,o dar... verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
[/B]Magnifique[B] nu nepergyvenk, tiek medrolisd tiek prednezalonas išpučia. Čia jau jokio skirtumo. tiesa nepasakyčiau kad labai baisiai... nieko pusiu su bėda.
mane šiandein paleikė nėsčia. parėjau persiutusi. buvau pas akuliste, tai ten mergaitė be eilės liepė pas adktare eit ir dar daktarei pasakė ,akd nėsčia. nu o daktarė susirūpinusi,akd negėlės vaistu skirt........... nu paskui pažvėngėm visos.
vienu žodžiu ,man jau virš 40 svoris ir taip jau augt nori, o čia dar vaistai. Bet geriau jau stamebsnei bet sveikesnei.
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2011 07 19, 14:00)
[/B]Magnifique[B] nu nepergyvenk, tiek medrolisd tiek prednezalonas išpučia. Čia jau jokio skirtumo. tiesa nepasakyčiau kad labai baisiai... nieko pusiu su bėda.
mane šiandein paleikė nėsčia. parėjau persiutusi. buvau pas akuliste, tai ten mergaitė be eilės  liepė pas adktare eit ir dar daktarei pasakė ,akd nėsčia. nu o daktarė susirūpinusi,akd negėlės vaistu skirt........... nu paskui pažvėngėm visos.
vienu žodžiu ,man jau virš 40 svoris ir taip jau augt nori, o čia dar vaistai. Bet  geriau jau stamebsnei bet sveikesnei.

Bet man ir taip jau depresūcha dėl to svorio,jei dar sustorėsiu-mirsiu.. sad.gif(
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2011 07 19, 22:04)
Bet man ir taip jau depresūcha dėl to svorio,jei dar sustorėsiu-mirsiu.. sad.gif(

console.gif as zinok dabar nebegeriu, svoris pamazejo gerokai jau muset kokius 10 kg numeciau nuo to laik kai baiges kursas, ir tau dings svoris, o gal net neaugs, man kazkiap visur augo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Fa @ 2011 07 19, 23:10)
console.gif as zinok dabar nebegeriu, svoris pamazejo gerokai jau muset kokius 10 kg numeciau nuo to laik kai baiges kursas, ir tau dings svoris, o gal net neaugs, man kazkiap visur augo  unsure.gif

Tai aš matau kaip mano draugė atrodo.Tai vadinama Kušingo sindromu,kai veidas pasidaro apvalus it mėnulis,ir pilnėjama liemens srity,o kojos ir rankos lieka plonos... sad.gif Tai sakau,jau į draugę liūdna žiūrėt.Buvo ji visai plonytė,o dabar...
:/ Todėl visad su gydytojais susitardavau,kad neskirtų predo ar medrolio..
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2011 07 20, 00:04)

nuaš tai labai aju nedepresuoju.,ale kartaios tai būna liūdna. rūbų neina prisitaikyt. kelnės jei normaliai per liemeni, tai smunka(nes nėr už kur laikytis) jei biški siauresnės, vos užsegu, ati laikosi, ale tada ta pilvuka dar išverčia.
kažkaip buvo visai neiko..kol nėsčia skaityt nepradėjo. bet stengiuosi neuždepresyuot. valgau mažai, jau atrodo ir kvėpuot bijosiu, nes atrodo viskas i pilva.
šeip ant rankų voss vos minkštumo užsidėjo, bet daugaiusia veidas pilvas ....jei krautūsi veinodai tai dar bala enmatė.
o kitas dalykas kad mūsų sanariam būt geriau mažiau svorio... o jis auga kaip pasiutes.

mergaitės, kaip aps jus prasidėjo artritai... šiandien aš biški šoke. paskambino drauėg jos dukra pas akulista vedė ir ta pasakė kad gal jai artriotas, nusiuntė tyrimu daryt. man kraupu.Nes man metai prieš Ra buvo žiauriai daug problemų su akim. bet nieks nepakalsuė ir neperspėjo,akd čia gali ra būt. būčiau gal nesušalsu ir būt mažesni pakenkimai.
Atsakyti
Sveikos.

Man artritą nustatė, kai buvo gal 10m., tada mama vežiodavo kasmet į sanatorijas, pas gydytojus per visą Lietuvą. Gerdavau Movalį, tai nuo jo būdavo geriau šiek tiek, bet pats baisiausias dalykas buvo tai, kad vienos kojos raumuo buvo net 5 cm mažesnis verysad.gif Ir skaudėdavo man čiurnos sąnarį bei alkūnę. Vėliau buvo ryškus pagerėjimas ir tik dabar vėl man ta alkūnė pradėjo streikuoti, va tada man ir nustatė RA. Jos jau neištiesiu iki galo..
Atsakyti
Nu mano istoriją jau visi matyt prisimena..Laimo liga,tada sąnarių skausmas.Sako,kad čia tik sutapimas ir artritu susirgau 2004 metais,kai buvo klubo sąnario uždegimas,tik po to buvo remisija ir vėl prie progos išlindo.. g.gif g.gif
Atsakyti
labas 4u.gif

man mausdavo jau senokai bet vos nu sanariai dazniausia keliu, o va pries jau trys metus po gimdymo tas maudimas paisdare ikyrus, daznas, simetriskas ir ciurnu bei riesu ir kai dar po kazkiek sunkiai susirgau gripu ilgai sirgau su tempom iki 3 sav. tada atkrito komplikacija sake slapimo, nieko nejauciau be tempos ir sanariu, nustate kad neva slapimo taku, ir tada prasidejo taip ir nenustojo skausmas tyrimai RA degnoze ir tt tiesa dabar negeriu jokiu vaistu, skausmu buan ale dazniausia reaguoju i orus ir kai sunkaii fiziskai nusikalu, tik tiek kad prie viso maudziamu sanariu gerio dasidejo pirstai labai bijau pirstu labai, skausmas smailesni neina kentet verysad.gif jau nuskausminamuju noriu verysad.gif ryt pas gyd eisiu kraujo vel daryt, paskutini kart RA normoj buvo rolleyes.gif
Atsakyti
nu jo kai nusikalu ir man nuo skausmo nėr kur dėtis.
šeip nuskausminamųju negėriau nuo liepos 4 iki užvakar o užvakar taip suėėm,kad net 2 tabletkas išgėriau. nes 1 nepadėjo nė kiek....

šeip labai sunku nusistatyt kiek dirbt. nes atrodo ,akd gali, neiko čia daug ir sunkaus nėr... o kai reikai sanaria i sureaguoja.

nu kaip nors.

tikėsiuos kad drauėgs dukrai gal nepatviortisn dignozės... nes baisu jau labai man.
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2011 07 21, 08:00)
nu jo kai nusikalu ir man nuo skausmo nėr kur dėtis.
šeip nuskausminamųju negėriau nuo liepos 4 iki užvakar o užvakar taip suėėm,kad net 2 tabletkas išgėriau. nes 1 nepadėjo nė kiek....

šeip labai sunku nusistatyt kiek dirbt. nes atrodo ,akd gali, neiko čia daug ir sunkaus nėr... o kai reikai sanaria i sureaguoja.

nu kaip nors.
tikėsiuos kad drauėgs dukrai gal nepatviortisn dignozės... nes baisu jau labai man.

Nu jo as ir nemoku ribu nustatyt doh.gif dabar smarkiai mazinu, bet vistiek padaryt reik tai tik tiek kad darau tiek kiek galiu. labiausia nervina sode kaimynai tevai gimines ir tt as nu nepajegi tiek tupeti, ravet, pesu zole pirstai skauda, nuo sedejimo ant suoliuko ir ravint kelenams nepatinka, nes kampas smailus, tai darziukas belikes minimalus ir tas nedaravetas, tai vis gaunu pastabu, o as nepajegi nors tu ka nu ir dzin, sakiau visai zole pavarysiu ir bus gerai, o jiems nedaeina trys vaikai, dveji darbai plius sodas, namai valgio darymai ir skaudancios kojos ir rankos doh.gif abidna buna, pasiguodziau blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fa: 21 liepos 2011 - 21:03
oi fa tu didvyrė... nu nesuprantu aš taviškiu. jei burba tai jokio daržo ir nereik. šeip tai tie daržai labaiu savo malonumui ir kad trašu nepribvalgyt..... o ne kad žmones mūčyt ir dar iš jų tyčiotis.
aš tai saviski uošvi į veita senei pastačiau. blush2.gif ax.gif

Na taip pas maen irgi 3 vaikai + ( jokio darbo ) + didysi daržas ir namų daržiukas. lotuliukas.gif Ai gėliu darželio neraviu. Yra dar veina mortera tegul ravi. tuo labiau ji daržan neina.
šeip pritūpt visia negaliu. Ant suoliuko raėvt galiu, ebt nedaug ir neilgai. nu nes kitaip enlygiu paviršium einant koja spaskausta. paskui reik nuskausminamųju ryt. o aš ju neoriu..

Iš tikro didžiajam darže ravėjau tik karta. paskui 2 paras paslika buvau, nes čiurnos atsisakė.Nuo to laiko menes vyras daržan neima.... vienas su vaikais suitvarko. namie aš pasikapstau. kartais ilgu kotu ravėtuvu praeinu, o ši kart lietus priaugino žoėls tai su vaikais ravim.šeip praeita savaite vakavau. kompotus tai dariau paskutiniai metai( nors nei aš ju kilojau , nei uždariėnjau) ale vistiek per sunku. privarėm sulčiu ... išvirėm biški džemo. nu bet Jėgu neapskaičiavau.

ai ir rašyt sunku. akys pilnos pulių ar ko... rašau labai neskaitydama. tai aiškudidžiųju raidžiu enbus ... nu bet kitaip neišeina...... siaubingas akiu uždegimas
Atsakyti