Įkraunama...
Įkraunama...

Portugalija

QUOTE(*Agė* @ 2012 04 25, 21:17)
Sveiki,
turiu galimybę nulėkt į Algarvę savaičiukei. Apsispręst reik staigiai. Ką rinktis: Lagos, Albufeira... Ar toj pakrantėj be viešbučių yra dar ką pamatyti? Ar yra ten tų gražių uoplėtų paplūdimių ar reik kažkur šiaurėn keliaut jų ieškot?

Aš kaip suprantu, tai ten visi ir vyksta ne viešbučių, o gražiųjų pakrančių pasižiūrėti blush2.gif

Buvusių Portugalijoje, kaip ten su parkingais?
Lyginu su Graikija: jeigu stoji pre lankytino objekto, parkingai nemokami, moki tik už įėjimą. O kaip Portugalijoje parkingai prie lankytinų objektų? (pvz; Bom Jesus do Monte, Convento de Cristo Tomar, Mosteiro da Batalha ir t.t.)
Atsakyti
Sveiki,
turiu galimybę nulėkt į Algarvę savaičiukei. Apsispręst reik staigiai. Ką rinktis: Lagos, Albufeira... Ar toj pakrantėj be viešbučių yra dar ką pamatyti? Ar yra ten tų gražių uoplėtų paplūdimių ar reik kažkur šiaurėn keliaut jų ieškot?
Jei apsistot kažkur Algarvėj - ar brangu transportas po aplinikinius miestukus? Kuris iš miestelių patraukliausias? Patarkit  4u.gif

aš dabar apsistočiau arba Albufeiroj (veiksmas didesnis gal), arba Portimao (va čia tai pakrantės, smėlis, uolos wub.gif ). lagos neimčiau apsistojimui ax.gif Autobusai sąlyginai brangūs, geriau auto nuomotis, jei ketinate apžiūrėti Algarvę.
Atsakyti
Gal kas nesenai grizote is algarves?kaip tuose galuose orai. PasizIurejus prognozes, nedziugina.LT kita savite silciau nei portugalijoj:(o mes butent kita savite islekiam.
Atsakyti
QUOTE(werda @ 2012 04 26, 19:00)
Gal kas nesenai grizote is algarves?kaip tuose galuose orai. PasizIurejus prognozes, nedziugina.LT kita savite silciau nei portugalijoj:(o mes butent kita savite islekiam.

realiai tai ten nei sako yra 3-4 laipsniais šilčiau
Atsakyti
QUOTE(akcent @ 2012 04 26, 15:41)
Bom Jesus do Monte, Convento de Cristo Tomar

čia mašiną palikom nemokamai, nes ši objektai nėra visai mieste, tai ir mokėjimo automatų/prižiūrėtojų nėra smile.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif

turiu klausymą, ar kas nors iš Peniche plaukė į Berengas salą?
user posted image
Gal kas gali suteikti info, ar verta dėmesio, iš kur tie laiveliai plaukia, kiek kainuoja? 4u.gif

Taip pat gal kas gali papsakoti apie vienintelį portugalijos nacionalinį parką Peneda-Gerês National Park. Ką ten verta pamatyti jei išvis verta, kiek laiko sugaišti, ar sunku nusigauti
user posted image
user posted image

Pradėjau dėlioti maršrutą, esu apsikrovus lankytinais objektais nuo galvos iki kojų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Loxxy @ 2012 04 27, 14:34)
Labas  4u.gif

turiu klausymą, ar kas nors iš Peniche plaukė į Berengas salą?

Taip pat gal kas gali papsakoti apie vienintelį portugalijos nacionalinį parką Peneda-Gerês National Park. Ką ten verta pamatyti jei išvis verta, kiek laiko sugaišti, ar sunku nusigauti

Pradėjau dėlioti maršrutą, esu apsikrovus lankytinais objektais nuo galvos iki kojų 

Aš tik iš to, ką skaičiau SM, galiu atsakyt ax.gif

As manau, kad verta vaziuoti i Peniche, jei planuojate plaukti i Berlengo salą. Bet reikia atitinkamai susiplanuoti laiką, nes ne sezono metu pietų metas 11.30-14, plaukimas trunka apie 2 val. Mes atvaziavome apie 12 val., todel niekur neplaukėme, nes laukė kiti planai

Peniche yra NUOSTABŪS krantai, t.y. skardžiai. Man tai SUPER Mes ten vieną naktį pasirinkom kaip nakvynę. Labai fainai saulei leidžiantis. Iš jo galima pasiimti kelionę laiveliu iki Berlenga salos. Bet mes neplaukėm, nes pats pasiplaukiojimas trunka apie 3-4 val- mes tiek neturėjom laiko

Šiaurėje prie Ispanijos sienos yra du parkai, vienas iš jų Geres. Tai jame buvau ir labai man patiko. Tai yra kalnuota teritorija su ežerais ir kalnų upeliais. Ten praleidau visą dieną. dėl specialių maršrutų nežinau, bet tokie tikrai yra. Mes plaukiojom su katamaranais po ežerus, suradom kriokliuką nedidelį ir nutarėm pasimaudyti kalnų upelyje. Vanduo šaltas kaip reikalas. O kavinukėse vietinėse būtent šiame parke, labai skanu. Bent jau alyvuogės pačios skaniausios kiek tik teko ragauti.
O į šį parką mes važiavome su automobiliu nuo Bragos. tiesiog turėk žemėlapį ir surasi.

Iki Geres parko kelias be proto vingiuotas, posūkis už posūkio, nuo kalno į kalną. Geres miestely pirmadieniais nedirba TIC ir žemėlapių pasivaikščiojimams kalnų takeliais negavom, nes buvom skaitę, kad be žemėlapio galima pasiklysti ir ilgam. Aš galvojau, kad šis parkas bus kažkas panašaus į Plitvicą Kroatijoje ar Slovakijos kalnus, ir teko labai nusivilti. Pasirodo, visur , kur pravažiavome per miestelius, yra parkas, nes parko teritorija – 72 tūkstančiai hektarų. Pakeliui matėme nemažai rodyklių, kad yra pasivaikščiojimo takai, kurie veda į kalnus. Kadangi įkyriai ir stiprokai lijo, takai atrodė slidūs, tai pasivaikščiojimų teko atsisakyti. Pasivažinėjom, paspoksojom į kalnus, užsukom į kelis miestelius, bet tai ir viskas.

Jūs birželį? Išduok kelias paslaptis, tas nuo galvos iki kojų wink.gif
Papildyta:
Na, o čia oficialiau:
Access to the island is by boat, with departures from Peniche harbour. It takes roughly 30 minutes to reach Berlenga Grande. You can return in the evening or spend the night at the fortress. There is also a restaurant on the island.

P. S. Gal atsilieptų, kas yra numojęs mašiną iš Auto-Jardim ax.gif
Atsakyti
Net jei ir nesumąstysit plaukti į Berlingo salą (mes neplaukėm), Peniche būtinai įtraukit į savo kelionės maršrutą-nuostabi vieta thumbup.gif Jaukus ir pats miestelis, pilna žuvies restoranėlių, senovinis praktiškai pilnai išlikęs fortas ar kažkokia tvirtovė, jau nekalbant apie stačių uolų grožį ir jas besidaužančias galingas Atlanto bangas wub.gif
Atsakyti
Mes plaukėm i Berlengos sala. Labai patiko, smagu pasidaryti pikniką. Bet jei vandenynas labai banguoja, tai gana ekstremalu. I sala nuplukdo ir laukia ten apie 2-3 val., paskui parplukdo. Rekomenduoju thumbup.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif
QUOTE(AŠA @ 2012 04 27, 15:25)
Aš tik iš to, ką skaičiau SM, galiu atsakyt ax.gif

Jūs birželį? Išduok kelias paslaptis, tas nuo galvos iki kojų wink.gif

P. S. Gal atsilieptų, kas yra numojęs mašiną iš Auto-Jardim ax.gif

Dėkui 4u.gif

Jo mes nuo birželio 12 d.
O paslapčių aš neturiu, man negaila jei kas mano pėdomis aplink pasaulį keliauja mirksiukas.gif Alicantės temoje vis dar dalinu patarimus cool.gif Tik dar iki galo maršruto nesudėliojau, tai nežinau kiek ir kokių perliukų dar atrasiu. Bet kolkas esu apsisprendus dėl:
1. Peneda-Gerês nacionalinio parko, jau ir viešbutį išsinuomojau pakeliui cool.gif
user posted image
user posted image
Viešbutis:
http://www.booking.c...635b21ffc2634X1
2. Sintros pilys (jaučiu visos trys) cool.gif
3. Lisabonoje dar nenusprendžiau ką žiūrėsim, bet manau tikrai užsuksim.
4. Conimbriga Roman Ruinsuser posted image
5. Buçaco pilis
user posted image
6. Cabo da Roca- vakariausią Europos tašką pasiimti pašte sertifikato, kad ten lankėmės. cool.gif
user posted image
7. Peniche ir Berlengas sala.
8. Alcobaca vienuolynas
user posted image
Dar Aveiro, Costa nova, Braga, Sagres gal cool.gif
Jei įdomų atradusi perliukų galiu pasidalinti mirksiukas.gif

QUOTE(jsgute @ 2012 04 27, 16:44)
Net jei ir nesumąstysit plaukti į Berlingo salą (mes neplaukėm),

QUOTE(etiu @ 2012 04 27, 21:26)
Mes plaukėm i Berlengos sala.

Ačiū mergaitės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loxxy: 30 balandžio 2012 - 08:12
QUOTE(syri @ 2012 04 26, 16:51)
aš dabar apsistočiau arba Albufeiroj (veiksmas didesnis gal), arba Portimao (va čia tai pakrantės, smėlis, uolos  wub.gif ). lagos neimčiau apsistojimui  ax.gif Autobusai sąlyginai brangūs, geriau auto nuomotis, jei ketinate apžiūrėti Algarvę.

Ačiū, paėmiau Albufeirą.

QUOTE(werda @ 2012 04 26, 19:00)

Mes šią savaitę išvarom, tai irgi prognozes stebim doh.gif lotuliukas.gif
Nesam mėgėjai pleže tupėt nuo ryto iki vakaro, todėl neverkiam, kad ten praneša tik 20C. Aišku, lietaus galėtų ir nebūt lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveiki,
Jei apsistot kažkur Algarvėj - ar brangu transportas po aplinikinius miestukus? Kuris iš miestelių patraukliausias? Patarkit  4u.gif

Paskaitykit musu nuotykius Algarvej ax.gif gal pravers mirksiukas.gif

http://www.supermama...;#entry54855534
Atsakyti