Įkraunama...
Įkraunama...

Portugalija

Labas 4u.gif
QUOTE(syri @ 2012 05 12, 17:22)
nesutinku - apie nuomą buvo kalba ir apie konkrečias Portugalijos firmas, ir kainos susijusios su jos sezonu, visiškai neidentiškos kitai šaliai, visada yra vietinių niuansų  rolleyes.gif 

Nežinau ką jūs galėjote temoje rasti naujo, ko nebūtimėte radus automobilių nuomos temoje g.gif Nebent iš esmės automobilio nuoma jums buvo nauja cool.gif
Nes draudimo paketas AI, nulinė frančizė, automobilių klasės, užstatai, kainų svyravimai priklausomai nuo sezono yra labai panašūs visose šalyse, nesvarbu Portugalija tai, Prancūzija, Lietuva, ar Jungtiniai Arabų Emiratai. Jokių reikšmingų skirtumų, priklausomai nuo šalies, aš nesutikau schmoll.gif
QUOTE(AŠA @ 2012 05 13, 10:28)
*nors mano planuose kita šio nac. parko pusė link Geres, Saojo...

**O kad SM apie šią šalį informacijos minimumas, tai pritariu, ir ne tik SM, man susidarė toks vaizdas, kad visi tik tuos 'must see' objektus šalia esančius paskubom aplekia ir toliau kokioj Albufeiroj bambas degina biggrin.gif

* Sakot Geres lotuliukas.gif , prašom antras mano auto maršrutas:
Vilar da Veiga - Ermida - Pedra Bela - Geres - Junceda (kažkodėl google maps šitos vietovės man neranda doh.gif ) - Campo do Geres - Rio Caldo. Viso 77 km, 1,5 val. Mes auto maršrutus ne tik automobilyje aplekiam, įdomėsnėse vietose išlipam kojas pramankštinti, dar ir pikniką susiorganizuojam ax.gif
Na o vaizdai šiame maršrute, turėtu būti tokie:
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Na ir žinoma būnat prie Campo do Geres, matyt būtu nuodėmė neužsukti į Vilarinho das Furnas:
user posted image

** drinks_cheers.gif Būsim pirmos atrade kitokią Portugaliją biggrin.gif

QUOTE(gedita @ 2012 05 13, 20:24)
Sveiki visi.

Liūdna kai orai atsotogas sugadina 4u.gif
O įdomu viskas, labiausiai ką iš aplankytų objetų rekomenduotumėte būtinai aplankyti, ir ką rekomenduotumėte praleisti? Ir kodėl?
Atsakyti
O čia mano pėsčiųjų maršrutas nuo Campo do Geres, apie 7 km smile.gif
http://www.gpsies.co...npfygotoslmfizs
Vaizdai šiame maršrute:
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Gal kam kada pravers keliaujant, asmeniškai man, būtu labai vertinga informacija, apie rečiau lankomus turistinius maršrutus cool.gif
Atsakyti
Dar turiu klausimuką, gal kas Portugalijoje gyvai matė šitą namuką?
user posted image
ir galėtų nusakyti, kaip tiksliai jį rasti. Randu, kad jis prie Fafe miestelio, netoli Guimaraes, bet tikslios dislokacijos niekaip nenusistatau. Bus didelis ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Loxxy @ 2012 05 14, 11:05)
Dar turiu klausimuką, gal kas Portugalijoje gyvai matė šitą namuką?
ir galėtų nusakyti, kaip tiksliai jį rasti. Randu, kad jis prie Fafe miestelio, netoli Guimaraes, bet tikslios dislokacijos niekaip nenusistatau. Bus didelis ačiū  4u.gif

Būti neteko, bet netas meta tokias koordinates: in Moreira do Rei, 4820 Fafė
(dėl tikslumo negarantuoju blush2.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oddity: 14 gegužės 2012 - 10:31
QUOTE(oddity @ 2012 05 14, 10:27)
Būti neteko, bet netas meta tokias koordinates: in Moreira do Rei, 4820 Fafė
(dėl tikslumo negarantuoju blush2.gif )

o čia googl'io koordinatės yra
http://www.flickr.co...ome1/392996487/

QUOTE(Loxxy @ 2012 05 14, 09:20)
Nes draudimo paketas AI, nulinė frančizė, automobilių klasės, užstatai, kainų svyravimai priklausomai nuo sezono yra labai panašūs visose šalyse, nesvarbu Portugalija tai, Prancūzija, Lietuva, ar Jungtiniai Arabų Emiratai. Jokių reikšmingų skirtumų, priklausomai nuo šalies, aš nesutikau  schmoll.gif

* Sakot Geres  lotuliukas.gif , prašom antras mano auto maršrutas:
Vilar da Veiga - Ermida - Pedra Bela - Geres - Junceda (kažkodėl google maps šitos vietovės man neranda  doh.gif ) - Campo do Geres - Rio Caldo. Viso 77 km, 1,5 val. Mes auto maršrutus ne tik automobilyje aplekiam, įdomėsnėse vietose išlipam kojas pramankštinti, dar ir pikniką susiorganizuojam  ax.gif

**  drinks_cheers.gif Būsim pirmos atrade kitokią Portugaliją  biggrin.gif
Liūdna kai orai atsotogas sugadina  4u.gif

Man buvo skirtumų, t. y. kad nėra viską dengiančio draudimo, nes pirmą kartą susidūriau su tokia nesąmone, kad net pasiėmus visus įmanomus draudimus iš tavęs vis tiek reikia avanso, o atsitikus kažkam dėl tavo kaltės draudimas negalioja ir avansas pasiliekamas blink.gif ir dar visokių įdomybių ten yra doh.gif

Smagus, tik gal trumpokas ax.gif nenorit toliau? mes irgi važiojam-stojam-važiuojam-stojam, ir labai vilioja neatrastos vietos, tik nežinau, ar pavyks atrasti jas, nes kol kas oro sąlygos labai net nedžiugina verysad.gif na, bet to ir reikėjo tikėtis wink.gif

QUOTE(Loxxy @ 2012 05 14, 09:47)
O čia mano pėsčiųjų maršrutas nuo Campo do Geres, apie 7 km  smile.gif
Gal kam kada pravers keliaujant, asmeniškai man, būtu labai vertinga informacija, apie rečiau lankomus turistinius maršrutus  cool.gif

thumbup.gif Gaila, mes negalėsim sau to leist dėl laiko... lygiai kaip ir Berlengos salos teks atsisakyt arba dėl oro, arba dėl laiko, nes tam reikia skirt kone visą dieną...
Atsakyti
Pabandysiu truputį aprašyti mums labiausiai patikusias Portugalijos vietas. Kad Portas nuostabys; Sintra nepakartojama nerašysiu, nes jau ne viena rašė ir nuotraukų gerų galima rasti.
Mums patiko Douru upės slėnis, važiavome nuo Porto link Amarante (dalis kelio mokama, apie 3,4 E), iki Vila Real, tada žemyn iki Peso da Regue, kita upės puse iki Pinhao. Gaila kad nuotraukose negaliu perduoti to aukčio, gylio ir viso grožio..na gal nors tiek įdėsiu.
user posted image
Bet šioje nuotraukoje tik dalis aplink matomo vaizdo, mes užmatėme tokią, mums pasirodė kaip ir aikštelę, atsistoji ant jos o po tavo kojomis nenusakomas grožis..Tik paskui vyras sako, ei mes čia kaip ir ant kažkokio namo stogo stovime smile.gif ir tikrai...na gal ne namas bet gal koks didelis sandėliukas ūkio biggrin.gif .
Va čia kaip ir matos stogo kampas smile.gif
user posted image
Ir tokiu vaizdų šiame kelyje daugybė.
Įvažiuojant į Pinhao miestelį, prieš tilta yra vyno parduotuvė, galima paragauti(mokamai), ir savo reikmėms įssigyti, taip pt galima pataikyti kai jie grupes veža į vynuogyną, kaip ir nedidelę ekskursija pravežą, kiek supratome ne kiekvieną dieną..mes nepataikėme, siūlė atvykti kitą dieną(šeštadienis), manau būtų buvę įdomu. Tada mes patys, pavažiavom patikusiu keliuku už Pinhao...pamatėm nuorodą, kaip supratom-viršuje graži apžvalga ir nuspredėm užvažiuoti...o čia tai geras....užkilom aukštai į kalną, ten nedideli kaimelis...vietiniai žiūri, ką čia tiek keistuoliai daro. smile.gif . Mes tos apžvalgos aikštelės neradom, tada keliukas pasisuko į kitą pusė ir žemys doh.gif , stačiai doh.gif doh.gif doh.gif . O dieve... paskui sustojom mažutėje "sankryžėlėje", lėtai lėtai, apsukome savo mašiniuką ir vyras sako"o dabar pasimelsk kad jis įtrauktų mus atgal į viršų....o tai buvo ekstremalu, iš tos baimės, net pamiršau kad kokią įspūdinga nuotraiką būtų galima padaryti... biggrin.gif Viskas gerai kas gerai baigiasi, bet mums su vyru, tokie dalykai tai patinka, mes mėgstam ką nors ekstemalaus patys susirasti ir išbandyti biggrin.gif
Dar patiko Monsanto kaimas. Tik ir vėl nuotaiką gadino lietus.. verysad.gif Jei kas susiruošit, tai įmetu kelis pastebėjimus. Mes važiavome šeštadienį, apačioje esančiame kaimelyje stovėjo policija, ir buvo uždariusi kelią, na dabar tai jau manom bus.. ir kaip mes dabar pasieksim jį, lipti tai geras galas dar.. Bet pasirodo nėra dėl ko nerimauti..visų paslaugims nemokas autobusas užvežą ir nuvežą. Po to mes padarėme išvadą, kad jie taip daro, tam kad ten viršuje jei daug turistų, tai teisiog netelpa mašinos, sakyčiau pagirtinas sprendimas. Įdomumo dėliai dar paminėsiu, kad į viršų "kopėme" su labai jau senu autobusu, tai vyras sakė, kad sunkaim jis čia mus užvilks, bet nieko, viršų pasiekėme biggrin.gif .
Jei būsite Monsante, būtinai pakilkite į virsuje esanšius tvirtovės griuvėsiu- vaizdai aplink-nerealus.
user posted image
Įkeliu nuotrakėlę iš kaimo,
user posted image
Tokių ir panašių vaizdų galima surasti čia daugybę, bet ir turistų manau daugybė čia atvažiuoja. Mes buvome gegužės pradžioje, o kai nusileidome autobusėliu žemyn, automobilių aikštelė buvo pilnutėlė.. Tai kas ten būna vasaros savaitgaliais. doh.gif
Kita įsimintina vieta- Berlengo sala. Plaukti galima iš Peniche prieplaukos, (kaina 20 E)- ramu, gražu, įspūdinga.
Čia vaizdelis išplaukiant iš jos
user posted image
Kitos mūsų lankytos vietos, tokios kaip Sintra(na mums ji tai buvo užsidariusi lietaus skraiste verysad.gif ), Lagos uolos tikrai jau aprašytos ir kažko naujo nepasakysiu.
Dar vienas mūsų pastebėjimas. Nesenai viena forumietė rašė kad problematiška su maistu, na tai ir mes galim prisidėti prie tokių jos samprotavimų. Portugalijoje daugybė kavinėlių, užeigėlių, bet dažniausiai jose galima gauti nuostabio kavos, pyragėlių, na dar užkandžių(pvz.: frančezinos), bet tiesiog papietauti(turiu omenyje sriubytė ir kažkoks karštas patiekalas), jose nepavyks. Jei kaikurios kavinės ruošia maistą, tai dažnai jis gaminamas tik tam tikromis valandomis, Porte eidami pasiimti automobilio, užmatėm kavinuke, kai po kelių valandų ten gryžom....maistas jau nebuvo gaminamas...tik kava ir pyragėliai doh.gif . Geresnė situacija buvo pietinėje dalyje, ten daugiau turistų, ir jais čia pasirūpina. Mūsų pastebėjimas: stenkitės eiti į tuos bariukus kur matote kad sėdi daug žmonių smile.gif
Tai tiek šiam kartui. Sėkmės planuojantiems, gero oro dabar keliaujantiems...
Ir visdėlto - KELIAUTI GERA thumbup.gif
Atsakyti
Och kaip žavu wub.gif Bet viskas dar taip nelabai žalia ax.gif Dėl Berlengo, supratau, kad plaukėt į ją, tuo didžiuoju laivu ar kokiu kitu? Atvykot ryte ir grįžot, kaip rašo, apie 17 val.? Ar trumpiau? Ir... kaip viską spėjot smile.gif
Gal dar ką pakeliui į Monsantą lankėt? Kiek laiko keliavot iki jo, pro kur?
Dar teko skaityti, kad mokamuose keliuose dažnai nebūna bilietukų automatų įvažiuojant, o paskui tenka už visą atkarpą mokėt g.gif Ir ar pakankamai aiškios nuorodos į lankytinus objektus? Va, kaip užverčiau klausimais blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2012 05 14, 10:43)
*Man buvo skirtumų, t. y. kad nėra viską dengiančio draudimo, nes pirmą kartą susidūriau su tokia nesąmone, kad net pasiėmus visus įmanomus draudimus iš tavęs vis tiek reikia avanso, o atsitikus kažkam dėl tavo kaltės draudimas negalioja ir avansas pasiliekamas blink.gif ir dar visokių įdomybių ten yra doh.gif

**Smagus, tik gal trumpokas ax.gif nenorit toliau?

***thumbup.gif Gaila, mes negalėsim sau to leist dėl laiko... lygiai kaip ir Berlengos salos teks atsisakyt arba dėl oro, arba dėl laiko, nes tam reikia skirt kone visą dieną...

*O ne pirmą kartą pasiimat vienoje vietoje gražinat kitoje?
Kažkodėl galvoju, kad norėdama pasiimti mašiną Vilniuje, o gražinti Palangoje su panašiom problemom susidurtumėte g.gif
O pasiimant ten pat kur gražini, šitos bėdos nelieka.

**Žinokit netrumpokas. Peneda Geres nacionaliniam parkui teturėsim vieną dieną verysad.gif Planuoju pralėkti du auto maršrutus, pirmasis kur rašiau 100 km, 2 val. Antrasis šitas 77 km, ir 1,5 val. Su pasivaiksčiojimais įdomesnėse vietose kiekvienam po valandą reik pridėti. O dar Vilarinha das Furnas, manau apie 0,5 val. pareikalaus. Ir pėsčiųjų maršrutu 7 km, eidama su trimete dukra nesitikiu greičiau nei per 2 val. susisukti. Ir viso gaunasi 8 val. Mūsų viešbutis yra už 64 km nuo Peneda Geres, bet rašo, kad kelyje virš valandos užtruksim. Pirmyn - atgal jau 2. Total: 10 val. Ir čia jau niekur nenugrybaujant. Rezultate labai intensyvi kelionių diena, tikrai nuvarysianti visus (ne tik mažus) nuo kojų g.gif Bet tikiuosi, kad grįžus pasakysiu jog buvo verta wub.gif
***Aš šiemet aukoju "must see" objektus, dėl kitų mažiau lankomų ax.gif Todėl geriau nevarysiu į Portą, bet plauksiu į Berlengo salą. Tuol labiau, kad didmiesčių jau daug aplankyta ir retas palikęs įspudį unsure.gif

QUOTE(gedita @ 2012 05 14, 21:50)
Pabandysiu truputį aprašyti mums labiausiai patikusias Portugalijos vietas.

NA iš pasakojimo ir nuotraukų nepasakysi, kad oras būtu visas kortas sumaišęs 4u.gif
Ir man labai įdomų per kiek Berlengo saloje susisukot? kaip dažnai iš Penichės laivas į juos plaukia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loxxy: 15 gegužės 2012 - 07:46
Loxxy,
* Taip, pirmą kartą taip, tad dėl užstato bevelyčiau sutikti, bet dėl draudimo - niekaip, juk lygiai tas pats 'kasko', tai kodėl jo sąlygos kitos g.gif
**ups, galvojau jūs visam tam turėsit 3 dienas ax.gif O dabar tai super įtemptai viskas, aš norėčiau laisviau ax.gif Na, o kad verta, tai tikrai bus verta drinks_cheers.gif:
***dėl didmiesčių sutinku drinks_cheers.gif: mes irgi kalniniai gamtiniai smile.gif bet iš sąrašo išbraukt neleidžia toks stebuklingas žodelis UNESCO ax.gif

O čia ką aš radau apie salą: Departure 10.00 AM, arrival 4.30 PM http://www.viamar-be...m/horarios.html
Čia pagrindinis laivas, kaip supratau iš atsiliepimų kituose psl., tai tie mažiukai privatūs plukdo l. panašiu laiku ir jei į juos nesusirenka žmonių, tada dar sodina keleivius į tą didįjį, na, ir jei nori, gali kiek trumpiau plukdyt, bet kad būtų kokia nors tikslinga ekskursija į tvirtovę ir uolas nepavyko rast unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2012 05 14, 21:58)
Och kaip žavu wub.gif Bet viskas dar taip nelabai žalia ax.gif Dėl Berlengo, supratau, kad plaukėt į ją, tuo didžiuoju laivu ar kokiu kitu? Atvykot ryte ir grįžot, kaip rašo, apie 17 val.? Ar trumpiau? Ir... kaip viską spėjot smile.gif
Gal dar ką pakeliui į Monsantą lankėt? Kiek laiko keliavot iki jo, pro kur?
Dar teko skaityti, kad mokamuose keliuose dažnai nebūna bilietukų automatų įvažiuojant, o paskui tenka už visą atkarpą mokėt g.gif Ir ar pakankamai aiškios nuorodos į lankytinus objektus? Va, kaip užverčiau klausimais blush2.gif

Į Berlenga plaukėme nedideliu kateriuku, jis talpina iki 12 žm, mūsų tebuvo 10. Pasisekė, kad atvykome apie 14 val. 14:30 buvo paskutinis plaukimas. Ten galima pabūti 2 val. Į Berlengą plaukėme kitą dieną, tai ir spėjome visur, nuo Monsanto ilgas kelias...tą pačią dieną (na nebent lėktum mokamais keliais) nespėtum.
Važiuodami į Monsantą, sukom per Estrala kalnus, bet buvo šaltas drėgnas oras, tai kažkaip tas važiavimas didelio įspūdžio nepaliko, tik vyrą labai nuvargino nusileidimas nuo kalno.
Dėl mokamų kelių: mums važiuojant nuo Castelo Brancom, link Peniche, buvau uždėjusi navigacijai, kad gali važiuoti mokamais keliais, tai ji ir įvedė mus į mokamą autostradą, nors to ir neplanavome. Važiuojant, būna ženklai kad važiuoji mokamu keliu, ir net kaina kiek kokiam automobiuliu ši atkarpa kainuoja(kaina g.b. 0,95; 1,1 už kokius 10-15km), mes tame kelyje pravažiavome 5 tokius ženklus ir pravažiavus ženklą, tuoj pat būna ir ar tai radaras art tai skaneris, kuris fiksuoja visas mašinas. Suprate kad patekom į keblią padėti sustojom degalinėje pasiklausti, ką mums toliau daryti, kaip dabar susimokėti. Tai mums pasakė kad galite susimokėti po kokių 40km esančiame "postelyje". Mums šis variantas netiko, nes jau po 10 km išsukom į kitą kelią. Tada, sako, galėsit susimokėti priduodami automobilį. Kai atdidavėme automobilį nuomos kompanijai, klausiam, kaip mums dabr susimokėti iš kelius, tai mergina: va aerouoste yra pašto skyrius, ten ir susimokėkite. Taip ir buvo, pašte, pasakius mašinos numerius, mums paskaičiavo už 5 pravažiuotas atkartas, 6 su trupučiu euru, Nemažai, bet manom kad sutaupėm apie 1 val. važiavomo. smile.gif
Dėl lankomų objektų nuorodų, na net nežinau, atrodo kad didelių keblumų nebūna..radom mes visas norimas vietas. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2012 05 15, 07:57)
Loxxy,
* Taip, pirmą kartą taip, tad dėl užstato bevelyčiau sutikti, bet dėl draudimo - niekaip, juk lygiai tas pats 'kasko', tai kodėl jo sąlygos kitos g.gif

** bet iš sąrašo išbraukt neleidžia toks stebuklingas žodelis UNESCO ax.gif

***O čia ką aš radau apie salą: Departure 10.00 AM, arrival 4.30 PM

*Aš niekat nesu sutikusi, kad šis draudimas būtų įvardijamas kaip kasko g.gif Aišku aš nežinau, bet galvoju, kad kasko draudimas nuomojamų automobilių yra keliamos kitos sąlygos ir kainos, nei įprastai nuosaviems automobiliams. Nulinės frančizės draudimas, tai labiau situacija kai pati auto nuomos kompanija apsiima dengti visus nuostolius (na arba pati susiranda, kas juos padengs jiems palankiomis sąlygomis), dėl jums nutikusio įvykio. Tai Portugalijoje (čia lyginant su ispanija) tokį variantą surasti tikrai sudėtingiau. Portugalai labiau pageidauja, kad jūs tokį draudimą nusipirktumėte iš trečiosios šalies (o patys atlieka tik tarpininko, bet ne rizikos dengėjo funkciją). Bet tokiu atveju, apsidrausdami, kad nepatirs nuostolių vistiek įsišaldo frančizę. Problema, ta, kad Portugalijoje jūsų su nuomos kompanija santykiuose atsiranda trečias žaidėjas - draudikas. Todėl natūraliai, nuomos kampanija įsišaldo frančizę, kad jei tarp kitų dviejų "žaidėjų" kiltų nesusipratimų, jie nepatirtų nuostolių g.gif Eliminuoti trečio, nereiklaingo biggrin.gif - draudiko dėl kažkokių priežasčių, tais atvejais kai gražinat automobilį kitoje vietoje nei pasiimat, jie nesutika. Bet toks draudimo variantas įmanomas ir kitose šalyse t.y. visais atvajais jūs turit teisę pirkti draudimą iš draudimo kompanijos, o ne nuomotojo.

** Esu atradusi, kad UNESCO ir mano nuomonės nevisada sutampa 100 proc. blush2.gif , todėl dabar pervertinu UNESCO paveldą savo akimis biggrin.gif , prieš aklai jį lankydama. Tiesa jei turėčiau pakankamai laiko visiems objektams, UNESCO nebūtų aplenkiamų sąraše. Bet tarkim lankyti tris vienuolynus, beveik identiškus, vien todėl kad jie visi saugomi UNESCO nebesiryštu. schmoll.gif

***O aš buvau skaičius, kad ten 2-3 val. daugiau nėra ką veikti g.gif Kažodėl galvojau, kad plaukia ištisą dieną, na bent jau kas valandą unsure.gif Gausiu susiradus visą info, dar kartą įvertinti plaukimo galimybes. Bet labai norėčiau, nors viso dienos skirti negaliu cool.gif
Papildyta:
QUOTE(gedita @ 2012 05 15, 08:28)
*Pasisekė, kad atvykome  apie 14 val. 14:30 buvo paskutinis plaukimas. Ten galima pabūti 2 val.
**Taip ir buvo, pašte, pasakius mašinos numerius, mums paskaičiavo už 5 pravažiuotas atkartas, 6 su trupučiu euru, Nemažai, bet manom kad sutaupėm apie 1 val. važiavomo. smile.gif
Dėl lankomų objektų nuorodų, na net nežinau, atrodo kad didelių keblumų nebūna..radom mes visas norimas vietas. smile.gif

Va toks variantas man labai priimtinas biggrin.gif

**O tas pašto skyrius dirba nuolatos? Nereikia užsimesti laiko mokėjimo procesui? Kažkaip keista, turbūt pusė turistų išskrenda nesusimokėję su tokia sistema g.gif
Atsakyti
QUOTE(gedita @ 2012 05 14, 22:50)
Mes važiavome šeštadienį, apačioje esančiame kaimelyje stovėjo policija, ir buvo uždariusi kelią, na dabar tai jau manom bus.. ir kaip mes dabar pasieksim jį, lipti tai geras galas dar.. Bet pasirodo nėra dėl ko nerimauti..visų paslaugims nemokas autobusas užvežą ir nuvežą. Po to mes padarėme išvadą, kad jie taip daro, tam kad ten viršuje jei daug turistų, tai teisiog netelpa mašinos, sakyčiau pagirtinas sprendimas.

Begalo vertinga informacija. Dėkui labai 4u.gif
Atsakyti