Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Refresh @ 2011 03 30, 16:08)
Ir dar.... Mes nesidomėjom kokios kainos "vaikšto". Jeigu neklystu Daiva Kiele 1000 ima už vestuves. Mes pas ją ne vieną fotosesiją turėjom. Tai pamanėm, kad normali kaina.

Tu į mane nekreipk dėmesio, aš tik svarsčiau, nes man tada nesuprantama kodėl sako, kad fotografai brangūs, nes tai normalus, jei ne mažas užmokestis, aišku už kokybišką darbą.

O dėl išlaikymo, kaip įdomiai, visad maniau, kad reikia bent nuo 1/160 vaiokus fotografuoti, tai aš nuolat kuo daugiau doh.gif O perskaičiau vakar kažkokiam straipsnyje apie vaikų fotografavimą, kad 1/30 ir dar mažiau blink.gif Pabandžiau, nesuprantu kaip, bet tikrai niekas neišplaukę schmoll.gif Ai dar sekimo f-ja turi būti.

Papildyta:
Na, jei atvirai nėr ten kaži kas ir tam bloge. Bet aišku - nepalyginti...
Atsakyti
erikae, nezinau ar as cia teise turiu dar reikstis, bet man dabar ryskiau matosi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 03 30, 17:17)

O dėl išlaikymo, kaip įdomiai, visad maniau, kad reikia bent nuo 1/160 vaiokus fotografuoti, tai aš nuolat kuo daugiau  doh.gif  O perskaičiau vakar kažkokiam straipsnyje apie vaikų fotografavimą, kad 1/30 ir dar mažiau  blink.gif  Pabandžiau, nesuprantu kaip, bet tikrai niekas neišplaukę  schmoll.gif  Ai dar sekimo f-ja turi būti.

ziurint kokio amziaus tas vaikutis, tarkim savo 1.5m bernuzeli fotografuoju 1/30 bet ne maziau, nes tada sakiai, o trumpinti islaikymo negaliu, nes pas mane tik kitinukas, tamsus objektyvas....
Atsakyti
QUOTE(Refresh @ 2011 03 30, 17:12)
http://kendikendis.blogspot.com/
Papildyta:
Aš čia tik kelias įkėliau foto, galiu daug prikelti, bet visos vienodos kokybės.

Dar pasižiūrėjau, kad visur  (90 proc nuotraukų) fotografuota su 1/80 išlaikymu, f4.5 , ISO 800.
Blykstės neturėjo.... (Kas mums jau vestuvių pradžioje keista pasirodė.)

Na galima ir be blykstes fotografuoti.... Na as tarkim nemegstu blykstes, bet atitinkamai technika turi leisti kelti iso netriuksmaujant.... siuo atveju, bent jau tai ka parodei tai tikra tragedija... pinigu bent jau nemokejo tikiuosi? smile.gif

O dabar tegul nusisamdo normalesni fotografa ir bent jau asmenine sesija tegul pasidovanoja tam skausmui numalsinti...
Atsakyti
QUOTE(Refresh @ 2011 03 30, 16:58)
Kažkoks tylėjimo periodas. Gražių darbų mačiau tikrai, bet jėgų baisiai labai nėra kažką komentuoti.....

Bet nutariau visgi pasidalinti mūsų prieš mėnesį patirtais išgyvenimais. Pamenat kai siūliau čia Kovo 5-ąją pafotografuoti vestuves. Taip, linksmai atšokom sesers vestuves, buvo 2 užsakyti fotografai, kurių nuotraukas peržiūrėjom jų bloge. Buvo ir viena mergaitė iš mūsų temukės (Gal išsiduos pati smile.gif ) ir padarė visai neblogų kadrų. Kodėl aš tai rašau? Prieš nepilną savaitę gavome nuotraukas iš fotografų.... Ir tada prasidėjo tikrasis košmaras. Nuotaka verkė pasikūkčiodama. Čia fotografų darbas, kuris turėjo kainuoti 700 LT.
Nenoriu viešai dėti, nes po to ištrinsiu tas nuotraukas. Galite čia apžiūrėt:

http://www.flickr.co...26@N03/?saved=1

OMG.... Jau as pirma karta fotografuodama vestuves, aisku ne uz pinigus, tikrai galiu pasakyt, kad padariau zymiai geresniu nuotrauku... O cia tragedija.. Su kocelu tokius! doh.gif siaubas kazkoks...
Atsakyti
QUOTE(Refresh @ 2011 03 30, 16:12)
http://kendikendis.blogspot.com/
Papildyta:
Aš čia tik kelias įkėliau foto, galiu daug prikelti, bet visos vienodos kokybės.

Dar pasižiūrėjau, kad visur  (90 proc nuotraukų) fotografuota su 1/80 išlaikymu, f4.5 , ISO 800.
Blykstės neturėjo.... (Kas mums jau vestuvių pradžioje keista pasirodė.)

jau vien pavadinimas kažkoks nerimtas "kendikendis" smile.gif)) toks jausmas kad ne to paties fotografo darbai bloge ir tavo idėtoj nuorodoj... nesvarbu, kad tos pacios serijos veido splava vis kitokia nuotraukose, bet vizuoliai visai gražių nuotraukų buvo, bet iš tos nuorodos tai baisu baisu, ir už dyką sarmata duot tokias nuotraukas kaip fotografui..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ASTYT€: 30 kovo 2011 - 16:23
QUOTE(ASTYT€ @ 2011 03 30, 16:21)
už dyką sarmata duot tokias nuotraukas kaip fotografui..

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ASTYT€ @ 2011 03 30, 17:21)
jau vien pavadinimas kažkoks nerimtas "kendikendis" smile.gif)) toks jausmas kad ne to paties fotografo darbai bloge ir tavo idėtoj nuorodoj...

žinokit, Refresh, tą patį pagalvojau. toks jausmas, kad ne tų fotografų foto. doh.gif
Atsakyti
Nu ką aš žinau. Tas kendis kendis dar nieko nepasako. O dėl blykstės, kai kur labai tamsu buvo, tai kažkaip sunku kai kuriose vietose be jos išsiversti. Nors aš jos gi irgi neturiu.
Pinigų nemokėjo, nors jie pusės vistiek norėjo, sakė jų darbai jiems patinka.
Neakau, kad tam bloge super nuostabios nuotraukos, bet ne tokios kokias mes gavom.
Atsakyti
QUOTE(Refresh @ 2011 03 30, 17:58)
Prieš nepilną savaitę gavome nuotraukas iš fotografų.... Ir tada prasidėjo tikrasis košmaras. Nuotaka verkė pasikūkčiodama. Čia fotografų darbas, kuris turėjo kainuoti 700 LT.

Liudna del jaunuju verysad.gif Tikrai nesmagi situacija verysad.gif Pinigeliai vis vien nemazi, nors, kaip vestuviu fotografavimui - tokius pinigus ima pradedantieji ar lengvo uzdarbio besivaikantys...

Tikiuosi, kad is visos tos kruvos bent kelias grazias tures, o dar gal forumietes ar sveciu foto kiek pataisys situacija...

Visuomet i blogus deda geriausias foto, reikia susitikti paprasyti parodyti keliu vestuviu daugiau nuotrauku... ypac kai tokia kaina (buna ir 500 Lt ir dykai fotkinanciu naujoku su nuostabiom nuotraukytem, bet reikia ziureti...).
Atsakyti
QUOTE(Almost @ 2011 03 30, 16:22)
žinokit, Refresh, tą patį pagalvojau. toks jausmas, kad ne tų fotografų foto.  doh.gif

Merginos pažiūrėkit, ten fotošopintą konkrečiai, vieną tik fotosesiją normalią mačiau su krikštynom kur mergaitė iki pečių plaukais. Kažkaip aš vis dar tyrumu ir tiesa tikiu biggrin.gif Gal nemokšos, fotošopintojai tinginiai, bet na, gal tie patys, negi dar taip būna blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(<Pienė> @ 2011 03 30, 17:17)
erikae, nezinau ar as cia teise turiu dar reikstis, bet man dabar ryskiau matosi  4u.gif

biggrin.gif
Tai gerai ? ax.gif Galiu kitą ND daryt ?
Atsakyti