Įkraunama...
Įkraunama...

NT kainos, diskutuojam toliau

QUOTE(SoJa @ 2011 04 04, 19:05)
Nezinau kodel taip sunku suprasti, kad bet koks kainu padidejimas mazina zmoniu perkamaja galia  doh.gif

Čia tuo atveju, jeigu finansus kontroliuojančios institucijos sugeba suvaldyti infliaciją. Jei nesugeba, tada įsisuka pinigų spausdinimo ir metimo į rinką ratas ir auginamos absoliučiai visos kainos, įskaitant ir NT. Nors šiaip infliacijos yra ne vienas mechanizmas, tai scenarijai galimi įvairūs.

Lietuvos rinka nėra nei izoliuota, nei kontroliuojama. Ji yra atvira. Ir joje vykstantys procesai susiję su pasaulinės rinkos procesais. Mano supratimu, jei visos pritaikytos rinkos gaivinimo priemonės duos ilgalaikį efektą ir pasaulinės tendencijos visgi išliks augime, Lietuvos NT rinkoje nebebus tokio ženklaus kritimo, koks buvo Latvijoje ir Estijoje.

Taip pat nematau kokių nors labai akivaizdžių priežasčių, dėl kurių pasauliniai pinigų srautai turėtų aplenkti Lietuvą. Ženklaus kurių nors "reitingų" kritimo nebuvo, o paskutiniu metu jau pasirodė pranešimai apie kilimą lyginant su 2009 metais.

Aš va laukiu asmens bankroto įstatymo. Labai įdomu, bus liedžiama taikyti sandoriams iki įstatymo įsigaliojimo, ar ne? Bus iš karto aiškiau, ar bankai ir toliau "paramstinės" pečiu NT rinką.
Atsakyti
Pagal NT burbulo grafika dabar gali buti keliu % bangele aukstyn t.y. "return to normal", kai atsiranda mananciu, kad dugnas pasiektas ir dalis nusiperka busta. Bet po to kainos neria staciai zemyn, nes NT kainos yra per aukstos lietuviu kisenems ir galimybems, tuo labiau, kad dideja pasiula ir baigus moketi busto draudimui uz skolininkus vis dideja priverstinai parduodanciu savo bustus. Taip , kad 2012-2014m bus geriausi norintiems pirkti busta!
Atsakyti
QUOTE(arvisas @ 2011 04 05, 12:25)
Pagal NT burbulo grafika dabar gali buti keliu % bangele aukstyn t.y. "return to normal", kai atsiranda mananciu, kad dugnas pasiektas ir dalis nusiperka busta. Bet po to kainos neria staciai zemyn, nes NT kainos yra per aukstos lietuviu kisenems ir galimybems, tuo labiau, kad dideja pasiula ir baigus moketi busto draudimui uz skolininkus vis dideja priverstinai parduodanciu savo bustus. Taip , kad 2012-2014m bus geriausi norintiems pirkti busta!

Jei aš taip manyčiau, tai skubiau pasistengčiau parduoti turimą turtą ir "atpirkčiau" pigiau po poros metų.

Jei dauguma visuomenės mano, kad kainos dar kris, kodėl vis dar nėra pasiūlos šuolio? g.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2011 04 05, 14:29)
Jei aš taip manyčiau, tai skubiau pasistengčiau parduoti turimą turtą ir "atpirkčiau" pigiau po poros metų.

Jei dauguma visuomenės mano, kad kainos dar kris, kodėl vis dar nėra pasiūlos šuolio?  g.gif

Asmeniskai taip ir padariau.
Del pasiulos:( paspauskit "Rodyti objektų skaičių ")
http://www.edomus.lt...ndex.main#graph
metu begyje ji padidejo apie 50% ar tai mazai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arvisas: 05 balandžio 2011 - 19:00
QUOTE(arvisas @ 2011 04 05, 11:25)

Kainos butu tikrai per ausktos, bet cia galioja jau kiti desniai ir kiti skaiciavimai, kai musu salyje, gal kokiu 20% emigravusiu zmoniu. Tai galit patys pagalvoti, kokios iplaukos keliauja i Lietuva. Daugelis emigravusiu vis dar perka ir nupirko daug nekilnojamo turto. Kliautis burbulo teorija jau beprasmiska, nes cia dalyvauja dvi ekonomikos - vietiniu ir emigrantu.
Atsakyti
QUOTE(arvisas @ 2011 04 05, 18:59)
Asmeniskai taip ir padariau.

ne kartą jau buvo kalbėta, o ir taip žinome, kad to paties objekto būna po kelis skelbimus. man pačiai teko išsiaiškinti, kaip vieno parduodamo buto buvo daugiau nei 20 a la skirtingų skelbimų toje pačioje svetainėje doh.gif
tai žiauriai iškraipo realią pasiūlos situaciją, ir pateiktas grafikėlis nežinia kiek atspindi realybę
Atsakyti
aha, kaip tik dabar ziuriu i viena buta domoplius, kuris pazymetas prie 5 skirtingu rajonu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laumė* @ 2011 04 05, 23:19)
ne kartą jau buvo kalbėta, o ir taip žinome, kad to paties objekto būna po kelis skelbimus. man pačiai teko išsiaiškinti, kaip vieno parduodamo buto buvo daugiau nei 20 a la skirtingų skelbimų toje pačioje svetainėje  doh.gif
tai žiauriai iškraipo  realią pasiūlos situaciją, ir pateiktas grafikėlis nežinia kiek atspindi realybę

Juk tas pats buvo ir pries metus. Bet kokiu atveju pasiula sparciai kyla.
Vien mano laiptineje, kur gyvenu viens po kito atsirado 3 nuomuojami butai (ju viso 15), nes 1seimininkas mire, kitu emigravo.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2011 04 05, 13:29)
Jei dauguma visuomenės mano, kad kainos dar kris, kodėl vis dar nėra pasiūlos šuolio?  g.gif

Iš kur žinai, jei, akivaizdu, nelabai susigaudai g.gif

QUOTE(Laumė* @ 2011 04 05, 22:19)
ne kartą jau buvo kalbėta, o ir taip žinome, kad to paties objekto būna po kelis skelbimus. man pačiai teko išsiaiškinti, kaip vieno parduodamo buto buvo daugiau nei 20 a la skirtingų skelbimų toje pačioje svetainėje  doh.gif
tai žiauriai iškraipo  realią pasiūlos situaciją, ir pateiktas grafikėlis nežinia kiek atspindi realybę

doh.gif realybės neatspindėti gali tik neišmanymas ir nežinojimas, kokie NT objektai buvo, yra ir atsirado nauji ar seni atsinaujino. Tai vadinama rinkos kontrole. Todėl įvairūs žaidimai su kainom, rajonais ar kt. info yra niekiniai. Todėl tavo komentaras apie nežinomą grafikėlį yra niekinis, nes tiesiog nežinai kas realiai vyksta.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 04 06, 07:13)
Iš kur žinai, jei, akivaizdu, nelabai susigaudai g.gif
doh.gif realybės neatspindėti gali tik neišmanymas ir nežinojimas, kokie NT objektai buvo, yra ir atsirado nauji ar seni atsinaujino. Tai vadinama rinkos kontrole. Todėl įvairūs žaidimai su kainom, rajonais ar kt. info yra niekiniai. Todėl tavo komentaras apie nežinomą grafikėlį yra niekinis, nes tiesiog nežinai kas realiai vyksta.

na taip, užtat tu viską ir visada žinai. kaip visada cool.gif

Atsakyti
Žinau, ką reiškia susigaudyti grafikėlyje ir kiek jis atspindi realybę. O tu ne. Ir ką? g.gif Nereikia pykti dėl to, bet ir rašinėti nesąmones - taip pat veltui laiką švaistai.
Atsakyti
QUOTE(arvisas @ 2011 04 05, 19:59)

Tą pasiūlos skaičių ženkliai padidino naujos statybos neišpirkti butai - tokie kaip pvz. jau prieš kelis metus baigtas projektas " Burbiškių kalvos", kurių skelbimų pilna visuose Nt portaluose, kiekviename po keliolika, ir vis tiek nelabai kas perka biggrin.gif . Iš pirmų rankų butų pasiūla nemanau, kad labai padidėjo. Pvz., gavom į savo pašto dėžutę skelbimą "pirksiu namą šioje gatvėje ar šalia", pasižiūrėjau skelbimuose - nelabai kas parduoda, nors toji gatvė pakankamai ilga...
Atsakyti