Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

Aš tai nei įsižeidžiau, nei ką. Gan domu paskaityti kitų nuomonę, dar ir su argumentais cool.gif Dabar paaiškėjo kas prie ko biggrin.gif Gero kelio visiems 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2011 04 30, 10:20)
...kaip tik tingint jas perjungineti lauzoma masina,pjaunamas variklis ir ta pati greiciu deze...
...prisiziuriu pakankamai tokiu neaiskiu ivykiu,kuriu priezastis greiciausiai ir buvo riedejimas laisva...
....ji ir yra nevaldoma,ir negali buti valdoma kai variklis,ratai,greiciu deze veikia kiekvienas atskirai kaip ismano,o vairuotojas turi tik vaira ir stabdzius... schmoll.gif

Tokiu nesąmonių daug girdėjau. Ir nuo to kiek emocingai ginsi savo poziciją nei vienas iš šių teiginiu ne taps teisybė. Aš tai žinau ir man tavo išsišokinėjimai jokio įspūdžio nedaro. Gąsdina kitas dalykas: tu taip pasitiki savimi, taip kategoriškai šneki apie dalykus, apie kurios turi labai menką supratimą, kad man tai primena "patyrusio naujoko" simptomą. Ar žinai, kad ~2 metus stažo turintis vairuotojai padaro kelis kartus daugiau avarijų nei kitos kategorijos? Ne keliais procentais daugiau, o kelis kartus daugiau!!! Mano kad viską žino ir viską moka, tačiau iš tikro susipažino tik su "aisbergo viršūne".
Nežinau ar įžeista savimeilė leis tau išgirsti, tačiau patariu ne būti tokiai tikrai kad jau viską žinai, ir kiekviena pasitaikiusia proga tobulinti savo žinias.
Aplamai nesuprantu: ko tu taip aršiai nori ginčytis?! Ar bijai kad atimsiu iš tavęs labiausiai patyrusios vairuotojos šlovę? Man tai neįdomu. O ir kitos skaitytojos nepradės tave vertinti mažiau jei pasirodys, kad klydai vienu ar kitu klausimu.
Klysti žmoniška! Neklysta tik tas, kuris nieko nedaro.
Atsakyti
Idomi diskusija smile.gif
O as kaip vazinejau "laisva", taip ir vazinesiu vasaros metu, man tiesiog patogiau ir dzin, kad benzinas nesitaupo, ne del to ja jungiu, o del to, kad man tiesiog patogiau ax.gif
Atsakyti
Atogrąža gal aš pražiūrėjau, įdėmiai neskaičiau, bet man atrodo nieks minėtų jūsų žodžių nerašė rolleyes.gif
Atsakyti
tik pradejus vazineti supratau, kad nezinau keliu-kaip nuvaziuoti i tam tikra vieta...teko pasiklysti ir pagrybauti ne karta.ir del paveluotai pamatytu privalomu krypciu,neteisingai pasirinktu juost-pvz. ziede schmoll.gif kaip sekasi jums? lyg ir turiu teises-bet nesijauciu esanti pilnaverte eismo dalyve.ar visoms pradzia tokia sunki? pasiskaicius supratau, kad nevengiate vaziuoti i "karstas "vietas-centra ir pan. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ed@ @ 2011 04 30, 13:52)
Nepatikėsi! Per 20 metų ne buvo nei vienos avarijos dėl mano kaltės. Nebuvau nekarto net brukštelės mašinos, nekalbant jau apie griovius. Dar daugiau: per visą gyvenimą buvo tik 3 kartai kai nesugebėjau išvengti susidūrimo, nors nuo "norinčiu" padaryti avariją tenka išsisukinėti kas dieną, (o kartais ir kelis kartus per dieną). O ir tos kartus rimtas avarijas pavyko sušvelninti iki lengvo prisilietimo.

Reiskia,isgelbejo sekme ir superine reakcija biggrin.gif O tokios neturintiems geriau laisva nevazinet.Laisvos pavaros pliusa zinau tik viena-vaziuojant su priekaba (jei automatas),kai priekabos (trecias) tiltas varantis ir leidiesi nuo apledejusio kalno plikom padangom, o priekaba pradeda nesti kazkur velniop-va tada laisva pavara yra issigelbejimas,nes atjungus varanti tilta geriau veikia galiniai stabdziai (nebeuzstumineja),ir tai suteikia galimybe stabilizuoti masina ir aplamai ja sustabdyti.Deja,vel isijungti begi gali tik tada kai masina visiskai sustoja.Apsaugok Viespatie nuo tokiu situaciju...
Papildyta:
QUOTE(jursima @ 2011 04 30, 18:08)
tik pradejus vazineti supratau, kad nezinau keliu-kaip nuvaziuoti i tam tikra vieta...teko pasiklysti ir pagrybauti ne karta.ir del paveluotai pamatytu privalomu krypciu,neteisingai pasirinktu juost-pvz. ziede schmoll.gif kaip sekasi jums? lyg ir turiu teises-bet nesijauciu esanti pilnaverte eismo dalyve.ar visoms pradzia tokia sunki? pasiskaicius supratau, kad nevengiate vaziuoti i "karstas "vietas-centra ir pan. blush2.gif

Buvo tas pats,ir dabar pasitaiko jei kitan miestan nuvaziuoju,bet neemiau i galva to,na,ne ten nuvaziavau,kur galima-apsisukau,grizau,vel nepataikiau-na,vel meginu.Vat ko niekad nedariau ir nedarau-jei stoviu ne toj juostoj,tai jokiu budu nemeginu rikiuotis per istisine kazkam pries nosi,vaziuoju ta kryptim kuri leidziama,ir apsisuku ten kur galima.Siaip,as aplamai tokia pasiklystanti is prigimties esu (miske-beveik visada),tai prie to pripratus ir neimu i galva,ne tragedija cia... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jursima @ 2011 04 30, 18:08)

nors tik rytoj pasiimsiu savo VP bet savo gimtą miestą ž-inau puikiai, net tėveliui pakomanduoju kaip ir iki kur nuvažiuot blush2.gif
Atsakyti
geriausias budas stabdyti-varikliu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ed@ @ 2011 04 30, 14:57)
Tokiu nesąmonių daug girdėjau. Ir nuo to kiek emocingai ginsi savo poziciją nei vienas iš šių teiginiu ne taps teisybė. Aš tai žinau ir man tavo išsišokinėjimai jokio įspūdžio nedaro. Gąsdina kitas dalykas: tu taip pasitiki savimi, taip kategoriškai šneki apie dalykus, apie kurios turi labai menką supratimą, kad man tai primena "patyrusio naujoko" simptomą. Ar žinai, kad ~2 metus stažo turintis vairuotojai padaro kelis kartus daugiau avarijų nei kitos kategorijos? Ne keliais procentais daugiau, o kelis kartus daugiau!!! Mano kad viską žino ir viską moka, tačiau iš tikro susipažino tik su "aisbergo viršūne". 
Nežinau ar įžeista savimeilė leis tau išgirsti, tačiau patariu ne būti tokiai tikrai kad jau viską žinai, ir kiekviena pasitaikiusia proga tobulinti savo žinias.
Aplamai nesuprantu: ko tu taip aršiai nori ginčytis?! Ar bijai kad atimsiu iš tavęs labiausiai patyrusios vairuotojos šlovę? Man tai neįdomu. O ir kitos skaitytojos nepradės tave vertinti mažiau jei pasirodys, kad klydai vienu ar kitu klausimu.
Klysti žmoniška! Neklysta tik tas, kuris nieko nedaro.

Ar izeista "vyriska" savimeile uzgrojo? Ir uzgrojo taip,kad prie tiesioginiu izeidinejimu perejom? As zinau ta,ka zinau,ir mano zinios ne "kiemo lygio",situ dalyku mokiausi,be to,zinios nuolat atnaujinamos-darbe privalomi tobulinimosi kursai.Ir,beje,turiu daugiau kaip du metus stazo ir beveik visas kategorijas (isskyrus T ir A,jei dar kils kokiu klausimu,dirbu vairuotoja).Panasu,kad tave nepilnavertiskumo kompleksas kamuoja,jei taip i akis soki,parodyk bent viena mano posta kur as aiskinau kokia esu "patyrusi" ar kaip man sloves truksta? doh.gif Ir is kur istraukei kad jau taip arsiai gincijuos? Ir is kur toks isitikinimas kad butent tu esi 100 proc, teisus,a? Vien tik del to,kad yra stazo? Stazas nereiskia,kad turi teisingu ziniu.Ir is kur gali zinoti,koki as apie ka supratima turiu? Apie ka nezinau,paprastai apie ta ir nesneku,deja...O jei ka zinau-negaila pasidalinti su merginomis ziniomis,nes dar nepamirsau,kaip man pradzioj sunku buvo.Ir aplamai,mano postu nereikia interpretuoti su kazkokiais asmeniskumais,as rasau tik ta,ka noriu parasyti,ir stengtis cia iziureti dar kazka-tiesiog kvaila... schmoll.gif

Ai,beje,ir kur tu mano postuose apie techninius dalykus izvelgei emocijas? doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denaxa: 01 gegužės 2011 - 16:29
QUOTE(denaxa @ 2011 05 01, 17:24)
...Ir is kur istraukei kad jau taip arsiai gincijuos?
Ai,beje,ir kur tu mano postuose apie techninius dalykus izvelgei emocijas? doh.gif  lotuliukas.gif

Čia sutinku 100 proc. drinks_cheers.gif niekada nemačiau jokio aršumo Denaxos postuose schmoll.gif Visada malonu skaityt jos pasisakymus - ramiai ir aiškiai dėstoma nuomonė, tikrai ne paviršutinės žinios.
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2011 05 01, 16:24)
Ar izeista "vyriska" savimeile uzgrojo?... prie tiesioginiu izeidinejimu perejom?...
Panasu,kad tave nepilnavertiskumo kompleksas kamuoja...i akis soki....Ir is kur toks isitikinimas kad butent tu esi 100 proc, teisus,a?...

Manai, kažkam įdomu skaityti šių rietenų? Lyg ir pati tvirtini kad šis forumas skirtas pasidalinti žiniomis. Tad siūlau rašyti tik šia linkme. Nesutinki su kažkokiu mano teiginiu? Tai įrodyk kad klystu! (Tik, prašau, ne rašyk po porą žodžių apie viską, išsiaiškinam pradžiai dėl vieno dalyko, o paskui, jei bus noras galėsime pereiti prie kito.)
QUOTE(denaxa @ 2011 05 01, 16:24)
...mano zinios ne "kiemo lygio",situ dalyku mokiausi,...turiu daugiau kaip du metus stazo ...dirbu vairuotoja.

Niekad nerašiau nei kad tavo žinios "kiemo lygio", nei kad neturi patirties. Tiesiog parašei kad tau nepatinka kai greičio dėžė ilsisi, o aš negaliu suprasti kodėl. (Tik, jei pradėsi aiškinti, nepamiršk kad šnekame ne apie troleibusą ar sunkvežimį, o apie lengvąjį).
Atsakyti
QUOTE(ed@ @ 2011 05 02, 01:20)
Manai, kažkam įdomu skaityti šių rietenų? Lyg ir pati tvirtini kad šis forumas skirtas pasidalinti žiniomis. Tad siūlau rašyti tik šia linkme. Nesutinki su kažkokiu mano teiginiu? Tai įrodyk kad klystu! (Tik, prašau, ne rašyk po porą žodžių apie viską, išsiaiškinam pradžiai dėl vieno dalyko, o paskui, jei bus noras galėsime pereiti prie kito.)

Niekad nerašiau nei kad tavo žinios "kiemo lygio", nei kad neturi patirties. Tiesiog parašei kad tau nepatinka kai greičio dėžė ilsisi, o aš negaliu suprasti kodėl. (Tik, jei pradėsi aiškinti, nepamiršk kad šnekame ne apie troleibusą ar sunkvežimį, o apie lengvąjį).

Visu pirma,tai ne as pradejau rietis,o visu antra-nieko neprivalau tau irodinet,o jeigu labai nori irodyt kad pas tave ilgesnis-eik i vyru foruma,moteriskes tokiu dalyku nesimatuoja doh.gif lotuliukas.gif Irodinet nieko neprivalau (beje,lengvosios,autobuso ir sunkvezimio mechanines dalies darbo principai nesiskiria,apie troleibusus neismanau),o jei kas neaisku-perskaityk dar karta ka rasiau,tikrai nekartosiu dar karta mirksiukas.gif Ir aplamai,lekiu darban,ciau,bambino! mirksiukas.gif
Atsakyti