Ir kur pradingo pradedančios vairuotojos

QUOTE(Olinda @ 2011 05 06, 17:44)
turbut vairuoja

Nežinau, atrodo dabar treti metai, nu neatėjo tas jausmas galutinis, visko būna ir dabar, nors kasdien vairuoju. Svetimam mieste ir dabar baimės pilnos kelnės, nes nei žinai ženklų, nei vietovės, be galo sunku, o ten kur kaskart važiuoji, nėr ką, nebesiblaškai.
As vakar pagaliau pasiemiau masina is remonto, tai kai persedau nuo senutes vel prie sios, i greitkeli isvaziavus pirmas minutes sliauziau ant 50km/h
kol isidrasinau daugiau paspausti, po to vakare dar sedau i masina aplink miesta garbes rata apsukau
kad priprasti
Siandien jau buvo visai gerai

QUOTE(minute_ @ 2011 05 08, 15:45)
turbut vairuoja
as apturejau savo pirmus isvaziavimus i miesta...tai visa slapia ir susinervavus, kad nesugebu
baisiausiai, kad as arba nemoku ziuret, arba kazka darau ne taip, bet per desini veidrodeli ne visada matau kas gale vyksta, o ir ziurint nesugebu ivertinti, kokiu atstumu uz manes masina. visi sako, kas su praktika viskas ateis, bet kaip reik vaziuot ir isvengt avariniu situaciju, kai jautiesi kaip balta varna ir dreba kojos pries bet koki manevra, nes nesi tikra ar spesi. Sakykit, kada jum atejo saugumo jausmas kelyje?

Aš tai dar žalia esu, tai beveik dešiniu veidrodėliu nesinaudoju.

O dėl baimės, tai aš pasiėmiau su savim kažką, kad pažiūrėtų man ženklus, nes kažkaip nepastebėdavau jų. O duobes pradėjau pastebėti po kokių keturių savaičių.

Taip tie veidrodeliai ir atstumas jose kartais klaidina
man baisiausia persirikiuoti kamštyje ir įsilieti į srautą iš šalutinio kelio į pagrindinį

Man tai pradžioj irgi sunku buvo su tuo dešiniu veidrodėliu, kelis kartus žvilgteriu į jį, ir dar plius šonan per langą, ar lygiagrečiai nevažiuoja kokia mašina. Kol galu gale supratau, kad tos aklosios zonos neturi būt. Va strapsnis naudingas
http://auto.delfi.lt...u.d?id=44618277
atstumai aišku irgi dar būna, kad sunkiai nuspėju. Bet laikausi taisyklės, geriau lėčiau, geriau palaukt, nei lėkt spėsiu-nespėsiu
http://auto.delfi.lt...u.d?id=44618277
atstumai aišku irgi dar būna, kad sunkiai nuspėju. Bet laikausi taisyklės, geriau lėčiau, geriau palaukt, nei lėkt spėsiu-nespėsiu

QUOTE(Olinda @ 2011 05 09, 09:51)
Taip tie veidrodeliai ir atstumas jose kartais klaidina
man baisiausia persirikiuoti kamštyje ir įsilieti į srautą iš šalutinio kelio į pagrindinį

Aš nesivadovauju vien veidrodėliais, visada pasuku galvą pažiūrėti pro langą ar šone yra mašina ar ne. Nemoku net paaiškinti, kažkaip instinktyviai gaunasi ir greitai, kai persirikiuoti noriu, jeigu intensyvus srautas

O jeigu lėtas eismas, kamštis ir reikia persirikiuoti, tai įjungi posūkį ir lauki kol koks geras dėdė ar teta įleis

Ai su ta juoda zona, mes bandėm sustatę mašinas visaip žiūrėt ir reguliuot, nu ir yra nors tu ką, nors mane durnino, kad nėra jos
Gal tik mažuose veidrodėliuose, nežinau, bet yra.

QUOTE(Aga @ 2011 05 09, 20:17)
Ai su ta juoda zona, mes bandėm sustatę mašinas visaip žiūrėt ir reguliuot, nu ir yra nors tu ką, nors mane durnino, kad nėra jos

As irgi bandziau naujoj masinoj ir taip, ir anaip, jei ten matosi, ten nesimato... zodziu...

QUOTE(Aga @ 2011 05 09, 20:17)

Mano veidrodėliai maži, valdomi rankiniu būdu, rankinėle, mašina 95m., aklos zonos nėra. Galvos nesukinėju. Bėdų dėl to per keturis metus nesu turėjusi. Vyro mašinoj jos irgi nėra; veidrodėliai vidutiniai, valdomi automatiškai, mašina 2002m.. Senoje, prieš tai buvusioje irgi nebuvo jokios alos zonos. Nežinau ką dar pasakyt. Nebent turi reikšmės, kad jie visi Opeliai

Pas mane irgi nera aklos zonos
Bet irgi opelis
Pries kelis metus teko menesiuka su antru golfu senuku pavazineti,tai ten buvo akla zona,nedidele,bet buvo.Darom isvadas-reikia su teisingom masinom vazinet,jei nenorit aklos zonos
,su opeliais